onsdag 15. august 2012

Klare til skolestart!

Jeg og et par gutter har løpt innom nille og rasket med oss diverse skolestæsj. Bokbind er alltid kjekt å ha liggende FØR første skoledag. Så er det en del smågreier som vi trenger. Vi har til tider stort svinn. Jeg lurer noen ganger på om gutta faktisk eter selve matboksen, eller om de inhalerer viskelær. Og hvor blir det av alle drikkeflaskene og ikke minst linjalene? Påfyll må til.
Sekker har de fra før, de har rene og hele klær og ganske fine sko. Vi er klare for skolestart. Selv om de akkurat startet i første, skal de nå begynne i fjerde, sjette og åttende. Jeg henger knapt med.

Har du skolebarn?

Ha en lærd dag med eller uten bokbind!

Dette blir så langt jeg gidder å strekke meg når det gjelder bokbindblogging. Hver august florerer de mest fantastiske blogginnlegg om bokbind og om bokbindpåsettingskunsten. Det blir sikkert et Dagbladoppslag også. "Slik setter du bind på skolebøkene!". (Mens VG kanskje velger varianten "Romfolket setter bokbind på mordersneglene!")
Jeg har skrevet opptil flere innlegg tidligere med temaer som "Hey! Jeg setter bokbind på bøkene" eller "Yey! Bokbind på plass!". Nå har jeg brukt opp alle de glimrende bokbindideene. Men gleder meg jo vilt til alle andres bokbindblogging etterhvert.

29 kommentarer:

 1. Hvem av gutta skal ha det snasne Hello Kitty-settet øverst, mon tro? :-P Eller er frøkna deres lik frøkna her i huset, og vil ha det samme som de som er litt eldre?

  Håper du har en fin kveld videre, Pia!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vesla tror Hello-Kitty-greiene er til henne, men det er faktisk en av gutta som har tenkt til å bli en trendsetter, sier han...

   Slett
 2. Sekken er funnet fram, og matboks og drikkeflaske, og byttetøy. Men hvor i huleste har det blitt av pennalet? Og bokbind har jeg helt glemt. Ja, ja, har jo en del tapetrester som sikkert fungerer bra som bokbind:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du kan sikkert bruke tapetrester.
   Jeg fant et pennal som var sprengt (ikke med dynamitt, men mer sånn fordi det var stappfullt)

   Slett
 3. VG-varianten hadde jeg garantert klikket på linken til! hihihi!

  SvarSlett
 4. Tenker han som får Hello Kitty på bøkene blir fornøyd....

  SvarSlett
  Svar
  1. Han valgte det ut sjøl. Han vil bli en trendsetter...

   Slett
 5. Bokbind, eller brede, som vi seier er kjøpt.Ny sekk og penal for ungdomsskulejenta også. Skjønner ikkje at ho er blitt så stor... Han som skal på vidaregåande skal ha vanleg gråpapir med minst mogleg dill.
  Eg tenkte også på alle bokbindinnlegga som kjem no. Eg har laga to innlegg om dette, veit ikkje om eg har fantasi til eit tredje :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, ja, jeg føler at jeg har gjort unna mine bokbindinnlegg...

   Slett
 6. Jeg har kjøpt kraftpapir - siden jeg prøver å være miljøflinkis og unngår de mest glansa utgavene ( for andre året på rad..kan ikke skryte på meg at jeg alltid har gjort det :)

  SvarSlett
 7. Trendsetteren din er en tøffing!

  Har fortsatt skolebarn i huset, 1. og 3. på videregående. Mor har kjøpt gråpapir i store mengder og jentene setter HELDIGVIS på bokbinda sjøl :) Jeg tenker tilbake med gru på de årene jeg måtte gjøre jobben. Liker forsåvidt å drive på med papir, men mer sånn scrappepapir you know ;)

  Ønsker dere alle en flott start på nytt skoleår!

  Gina :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gråpapir er kjekt. Og veldig kjekt når de sjøl legger bind på bøkene...
   Ønsker dere og et flott og nytt skoleår:)

   Slett
 8. Herlig med Hello Kitty og trendsetting. Den likte jeg! Har dessverre ingen skolebarn og ingen bøker å trekke. Men kan jo alltids gå på Nille og handle og ta noen fra bokhylla! Sjarm å trekke bøker, savner det faktisk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får se hvor trendy det blir.... Vet ikke om jeg kommer til å savne akkurat det bokbindgreiene når den tid kommer...

   Slett
  2. Trodde aldri jeg skulle sagt det jeg heller.... den gang...

   Slett
 9. He he blir nok endel blogginnlegg ang bokbindforbannelser...hi hi

  Jeg bruker kun gråpapir(ungene liker å skrable på det) eller de plastbindene, holder litt bedre.
  Gleder meg ikke til skolebøker x 3 skolebarn!!!!

  SvarSlett
 10. sekkene er i vask. Og ellers gjenstår vel bokbind og hårklipp. Men ellers begynner vi å bli klar.

  SvarSlett
 11. Heisann
  Jeg lager gjerne en alfabettegning til deg. De er i A3 og koster 250 kr (de tar en del lengre tid enn wannabeene) + porto (pga størrelsen blir det fort ca 90 kr). Send meg en e-post om du fortsatt er interessert :) Og kom gjerne med fargeønsker om du har det :)

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. Lykke til med skolestart, og hils hello kitty-trendsetteren! Digggin' it!

  SvarSlett
 14. Skal du ikke sy broderte bokbind, Pia? *hakeslepp* Såpass må man faktisk kunne forvente.

  Ellers begynner ting å bli på stell - selv om fargeblyanter fortsatt mangler. "gulern og grønnern" virker nemlig ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den dagen jeg broderer bokbind bør jeg tvangsinnlegges et eller annet sted...

   Slett
 15. Her er det skolebarn og helt sikkert skal man træle med disse greiene i år også. Kan man ikke finne opp noe som gjør at bøkene holder seg uansett behandling?? så slipper man å sette på noe som etter tre mnd ligger krøllet nederst i sekken, eller på en eller annen måte er revnet og ødelagt, påtegnet, pirket på, klint ut av mat eller noe annet. Kan ikke du som jobber i skoleverket få dem til å lage noe plastduppedings til å ha utenpå bøkene som er litt mer praktisk enn disse glans/grå papirene??..nesten rart det ikke er kommet noe på den fronten.
  Men noe skal vel vi mødre ha å gjøre også:) Her er det en som starter i 8. en i 10, ei 1 år på vdg og en 2år på vdg..
  ..og når sistemann av de store starter i 10. starter den største av de minste i 1:) hehe..vi har ordnet oss så vi skal brette bind på bøker i mange år fremover til...

  SvarSlett

 16. HÆ???? Ikke noe "sådan legger du bokbind - reportasje"? Hvordan skal vi overleve da????

  Her i huset brukte vi bare gråpapir/kraftpapir før, men det ble jo revet i stykker for ingenting. Så i år går vi for sånne litt tykke plasttrekk. Det er jo litt vinn-vinn at de ser gjennom hvilken bok det er de tar med hjem også, da kan de ikke unnskylde seg med at de "trodde" det var rett bok.....

  Håper på å få en oppdatering fra trendsetteren ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, du finner nok andre bokbind-reportasjer..
   Får se om det kommer en oppdatering fra trendsetteren.
   Du, kan ikke du sende meg en mail, det gjelder den Braun-maskinen du vant, har prøvd å få tak i deg...

   Slett
 17. Så flott! Her er det ingen som har begynt på skolen ennå, eldste har to år igjen av barnehagen :)

  Lykke til, med eller uten bokbind!

  SvarSlett
 18. Lykke til med skolestart! Her i huset er det Steinerskolebarn og ingen bokbind. De lager skolebøkene sine selv. Det er rene kunstverk vi får hjem til jul og sommer, både i tekst og bilder. Vi får nok aldri får hjerte til å kaste noen av dem, men det blir jo ganske mange etterhvert, da.... :-)

  SvarSlett
 19. Jeg fikk omtrent hakeslepp i går da jeg kom hjem fra jobb etter første skoledag, for der satt 13- åringen og 11 åringen i skjønn harmoni og HJALP hverandre med å sette bind på bøkene! Dvs det var han eldste som hjalp hun yngste da - men de samarbeidet faktisk, og var nesten ferdige! Under over alle under!

  Men vi mangler alltid noe. 11-åringen måtte sykle bort på butikken i går kveld og kjøpe tape og linjal - ellers er vi omtrent i rute tror jeg :-)

  SvarSlett
 20. Godt å høre at ting forsvinner sporløst hos andre også - her er det podens sokker og capser som har en tendens til å bli borte.
  Ingen skolebarn enda, men Linus har begynt i ny, stor kommunal barnehage og DET er litt av en overgang både for han og oss. Det går seg nok til - vi har overlevd første uka og sluppet unna med litt tårer, noen klemte fingre og en skrubbet håndflate!

  Takk for instagramtips! Skal bestille magneter!!
  Ha god helg og skolestart til uka!
  :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails