søndag 12. august 2012

Grammatikk, lapper. Og quilting. Av alle ting.

Jeg lærte om blogging via jobben. Vi ble oppmuntra til å starte vår egen blogg. Og det var flere av oss som gjorde det. Nå ble vel ikke Steffens skiblogg noen stor suksess. Mens Lappe-Grete? Jeg sliter litt med Lappe-Grete. For meg er nemlig Lappe-Grete ingen lapp, hun er Grammatikk-Grete.

Jeg jobber med norskopplæring. Jeg kan norsk. Men jeg har studenter som vil vite hvorfor. Og hvordan. (Altså ikke hvorfor og hvordan jeg kan norsk, men mer sånn hvorfor kan vi både si i og butikken. Eller hvorfor u noen ganger uttales o. Eller hva i huleste er egentlig subjunksjoner?)

Nå begynner jeg å bli ganske stødig på sånt, men Grammatikk-Grete er alltid god å ty til. Jeg tror hun kan alt. Og jeg tror at hun faktisk liker subjunksjoner. At hun morer seg med indirekte tale. At hun fryder seg over tilstandsverb. Preposisjoner? Bring it on!, ville nok Grammatikk-Grete ropt.
GrammatikkslæsjLappe-Grete har quiltet en lue. Lua passet ikke meg, men den passet en annen i familien. (Det er den rosa lua som er quilta. Den svarte er mer...filta?)

Grammatikk-Grete valgte å ikke ha en blogg om grammatikk. Hun fokuserer mer på lapper. Stofflapper. Hun driver med quilting. For de fleste av oss er vel quilting like kjent og interessant som Estlands deltagelse i OL. Jeg har heller ikke så mye peil på quilting, men jeg ser at Lappe-Grete nå er med i et eller annet quilte-mesterskap! Internasjonale greier! Og hun blir sikkert glad for stemmer. Du kan stikke inn hit for å stemme på henne (og når dere ser den siden tror dere sikkert at jeg tuller, men jeg gjør ikke det, altså.)

Husk: En quilt om dagen er bra for magen! (Eller var det hagen?) Whatever...

Ha en vidunderlig aften, med eller uten quilting!

12 kommentarer:

 1. Hehe subjunksjoner har jeg aldri hørt om. Men har stemt på Lappe-Grete. Var litt vanskelig å finne henne, før jeg forstod det var Best from Long distance vi skulle stemme på? Det er henne, sant?

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, ja, det var den jeg og stemte på:)

   Slett
 2. Fint av deg å hjelpe henne fram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun er dyktig, og jeg tror man kan stemme på mer enn et bidrag. Så man får gjøre det man synes er rett og riktig. Men jeg heier på Grete, og hjelper henne gjerne:)

   Slett
 3. Takk Pia, for at du tror jeg kan ALT om grammatikk! Grammatikk er gøy, det fikk jeg inn allerede på barneskolen.... Men quilting og lappeteknikk er faktisk også veldig gøy!
  Alexia ovenfor har rett, det er quilten "Best from long distance" som er min i konkurransen Pia nevner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan jo alt, da! Og så er du faktisk oppriktig interessert i grammatikk, bare det er beundringscerdig...

   Slett
 4. Har stemt. For et kunstverk!

  SvarSlett
 5. Skal si Lappe-Grete leder! Har bidratt med min stemme :)

  Forresten - her i gården er det "å knerte 10 brunsnegler om dagen er bra for hagen". Kanskje jeg bare kan begynne med quilting? :D

  SvarSlett
 6. Jeg som trodde jeg kunne grammatikk... subjunksjoner...kan jeg klare meg uten det tro?
  Fantastisk lappeteknikk. Nå orker jeg ikke mer inspirasjon. Jeg har akkurat lært meg å hekle. Men jeg orka å stemme! Heia Lappe-Grete!

  SvarSlett
 7. Subjunksjon....? HVIS jeg må google det, betyr det at jeg er dum?

  Godt slagord, forresten.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails