fredag 3. august 2012

Du blir aldri god nok!

Det er bare å innfinne seg med det først som sist - du vil aldri bli god nok! Uansett hvor mye du prøver, hvor mye du streber, uansett hva du fikser, hva du får til, hvem du er, hvordan du ser ut - du vil aldri holde mål!

Du vil alltid bli kritisert. Kanskje av deg selv, av mora di eller indirekte via media.

Du kan fikse jobb, møter og ekteskapet, men følger du opp gamle venner? Nei vel, nei!
Okei, du stiller opp på dugnader og sitter i FAU, men er du bestevenn med svigermora di?
Du er smart nok, flink nok, hyggelig nok, men burde du ikke gått ned noen kilo?
Ammer du? Ikke?! Fortsatt?!
Så flink du er som trener!(men du burde gjort noe med håret ditt?!), så flink du er med ungene! (tror du at det er en eller annen sånn "beste-mamma"-konkurranse du er med i, eller?), og så organisert og ryddig du har det hjemme! (men du gir ungene syltetøy på brødskiva, ser jeg....Ikke det, nei.... Men har du navnet samtlige sokker som sendes med i barnehagen? HA!! Skjerp deg!!)

Jeg tør vedde på at det er mange av dere som i disse dager føler dere kritisert fordi dere sender ettåringene deres i barnehage. Og føler du deg ikke truffet av den kritikken, så burde du kanskje gjøre noe med feriefettet? Få orden i hagen? Stramme opp ungene dine? Kutte ned på skjermbruken? Og har du egentlig satt deg inn i gjeldskrisene rundt om i EU?

Uansett hvor mye du kan og hvor mye du gjør, så vil det alltid være en eller annen som vil ha et eller annet å utsette ved deg. Og sånn er det! For absolutt alle! Det finnes ingen statsminister/lærer/husmor/supermodell/fotballspiller som blir elsket, likt og respektert av samtlige mennesker på jorda.

Noen klarer å overse alle former for kritikk, og det er flott for dem. De fleste andre vil i større eller mindre grad føle at de ikke strekker til på et eller flere områder. Jeg sier ikke at man skal resignere i livet - det er bra å forbedre seg og det er sunt å ha noe å strekke seg mot. Men du må sjøl sette ei grense og si at "Nå holder det. Sånn er jeg. Sånn gjør jeg det. Jeg gjør faktisk mitt beste."

Så får du tåle at du sender barnet ditt i barnehagen, eller at du er en hjernedød blogger, eller at du ikke besøker dine tilårskomne slektninger.
Ethvert blogginnlegg bør jo ha et passende bilde. Til dette blogginnlegget ante jeg ikke hva jeg skulle bruke. Så det ble dette. Godt nok.

Føler du at du ikke strekker til på alle områder?

Ha en strålende kveld med eller uten kritikk!

63 kommentarer:

 1. Hehe! Det minner meg om da jeg var leder på min forrige arbeidsplass, og en medarbeider fortalte meg at vi var seks ansatte med ni meninger om hvordan ting skulle løses, så uansett hva jeg gjorde, ville ikke jeg kunne gjøre alle til lags hundre prosent på alle punkt.

  SvarSlett
 2. Herlig innlegg! Jeg har roa meg ned og føler at jeg gjør det jeg greier og det får jamentemæ være godt nok :) Lekre tånegler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Man roer seg nok ned med åra, ja. Innser at man duger.

   Slett
 3. Eg lærte på skulen at dersom du meinte du var god nok eller utlært, ja då måtte vi skifte jobb. Ja, så ein er aldri god nok. Men eg er ein av dei som ikkje bryr meg om kva andre seier. Eg lytter til meg sjølv og vi er ikkje enig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man blir jo aldri god nok. Og jeg mener det ikke som en klage eller frustrasjon, sier det bare som en faktaopplysning. Greit å forholde seg til det, for skal man hele tiden ta absolutt alt til seg, går man jo på en smell før eller siden.

   Slett
 4. Dette innlegget likte jeg:) Så godt at jeg må slenge på et sånt facebook-aktig LIKER! ;)

  SvarSlett
 5. Haha! Delte på FB. Genialt skrevet!
  Likte spesielt godt den; Ammer du? Ikke? Fortsatt??

  SvarSlett
  Svar
  1. Måtte jo ha med den - det er jo både kritikk og oppstyr rundt de som ikke ammer og de som ammer toåringer....

   Slett
 6. Urk !! Ja !! Og nei !! Jeg og meg selv blir aldri enige når vi diskuterer.. deler denne !

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo mye lettere for meg å skrive dette, enn å gjennomføre det i praksis...Men jeg øver meg på å gi mer f.

   Slett
 7. Unnskyld meg... har du virkelig brukt tid på å lakke neglene i stedet for å automatisere algebra med ungene??? Fantastisk frigjørende innlegg, Pia! Løv it!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant?;) Hadde jeg vist mine flisete, ulakkerte fingernegler, kunne du skrive "Burde du ikke unnet deg en time med manicure?"

   Slett
 8. Svar
  1. Burde du ikke spille wordfeud i stedet for å kommentere blogger?

   Slett
 9. Kjenner igjen mye her,ja! I dag har vi hatt besøk av familie, da eldstejenta er 2 i dag. Minstejenta er 10 mnd, og begynner i barnehage neste uke. "Er det LOV her,det?!" var kommentaren fra farmor, som mener ungene bør være hjemme hos mor i både 3 og 4 fire år. Ellers har jeg det siste året gått fra å tenke "er dette det aller beste?" til "er dette bra nok". Veldig ofte er det mer enn bra nok, selv om det like ofte kunne vært bedre. :)

  SvarSlett
 10. *klikker liker på svaret* ;o))

  SvarSlett
 11. Man får ikke til det aller beste på alle områder.

  SvarSlett
 12. Jeg er perfekt akkurat sånn som jeg er! Ellers ville jeg jo ikke vært meg!!!!!! Jepp, sånn er det!!!!!

  Der har du peptalken min, den sier jeg veldig stille inni hodet mitt med jevne mellomrom! Funker greit når kritikken prøver å ta livslysten fra meg!

  God helg, Pia!

  SvarSlett
 13. Flott innlegg Pia!

  Godt nok er bra nok ja!
  Det tok en stund før jeg skjønte at jeg skulle forholde meg til egne forventninger og ikke andres antatte forventninger. Jobber fremdeles med å være tro mot meg selv. Det går likar no :)

  Siw

  SvarSlett
 14. Du skriv så godt. Eg er ein av dine smugleserar, men nå var det på tide å kommentere. Eg delte innlegget ditt på Facebook.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for at du kommenterte:) Synes det er litt stas når "nye" dukker opp:)

   Slett
 15. KJempefint innlegg, med perfekt bilde Pia!

  SvarSlett
 16. Så bra skrevet!!!! Ja sånn tenker vel de fleste av oss... Så enig så enig med deg! Dette deler jeg videre... og legge en link i et innlegg på min blogg, så godt likte jeg dette. Jeg bare digger din blogg. Ler godt mange ganger også.
  Ha en herlig helg videre.
  anine:):)

  SvarSlett
 17. Jeg har endelig lært at jeg aldri kan bli best, men jeg kan bli liitt bedre. Men somregel tenker jeg at det jeg gjør er godt nok...for det meste. ;-)
  Følger deg videre.:-)

  SvarSlett
 18. Åjada :) Alltid noe som pirker litt ekstra ;)

  SvarSlett
 19. HA!! dette rådet var akkurat det jeg trengte i kveld:
  "Nå holder det. Sånn er jeg. Sånn gjør jeg det. Jeg gjør faktisk mitt beste."

  Takk Pia - føler meg bedre allerede :)

  SvarSlett
 20. Eg har blitt superbra på å gi blaffen :) Slår du opp ufullstendig i eit leksikon, trur eg at du finn eit bilde av meg? Det er vekkasta energi å prøve å gjere alle til lags. Men på dårlege dagar bryr eg meg max...

  God helg,
  vi er meir enn bra nok heile gjengen ;)

  e

  SvarSlett
 21. Jepp, jeg har faktisk merket samtlige sokker:-)
  Feriefettet er det langt verre med etter to og en halv ukes ferie hos svigermor...

  SvarSlett
 22. Det er vanskelig å ikke bry seg om eller tenke på hva andre MENER om en. Men man bør absolutt prøve å gjøre det minst mulig. Så takk for dette innlegget.
  Befinner meg i en miks av feriemodus/bloggtørke. Men så herlig å titte innom bloggen din. Har lest meg gjennom reisebrev og fantastisk lykke-innlegg. Takk for skratten :D
  Reisebrevet: Nydelig bilde av vesla inne i en kirke. Fikk veldig lyst til å reise til Portugal igjen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 23. Flott skrevet, Pia!
  Og nydelig bilde,.
  Jeg treffes noen ganger og andre ganger ikke av de som piker.
  Noen ganger ved at jeg synes det regelrett er teit at de skal røre bort i alt, ogvandre ganger fordi det pirrende usikkerheten hos meg, og da blir jeg følelsesmessig revet med.

  I det store og hele så står jeg ved mine valg, og lar media seile sin egen sjø :)

  Igjen, liker bloggen din!
  Ha en flott helg

  SvarSlett
 24. supert innlegg fra en hjernedød blogger:)
  jeg må faktisk minne meg på dette nesten hver dag i ny jobb!
  -"senk skuldrene, du gjør så godt du kan, utifra dine forrutsetninger og informasjon du har fått"
  skal ikke være enkelt å være flink pike - denne etsende dårlige samvittigheten må vi minne hverandre på å ikke ha, den er en energitapper de lux!
  tvi tvi kjære medsøster…:)

  SvarSlett
 25. Haha - hopper opp og ned og klapper i hendene!!! Fantastisk innlegg! Og ja, det er jo helt sant....

  Når jeg fikk barn, hadde jeg forestillinger om at alt skulle være perfekt, idyllisk, velduftende og fantastisk... Jammen gikk jeg på en smell.! En heftig smell.! ... Men da lærte jeg meg, sakte men sikkert at det var greit med godt nok - Så det så ;)

  Ha en strålende helg ...

  SvarSlett
 26. Sier bare utrolig godt skrevet! God helg! Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 27. Så bra!!! Dett burde blitt printet ut og hengt opp!! Jeg deler på Facebook og stemmer i et stort LIKER.

  Natta

  SvarSlett
 28. omtrent samme tankene som jeg har skrevet om i innlegget fra i går, om å ikke strekke til når det gjelder sosiale krav og forventninger.. men til eldre du blir og jo flere barn du får, bryr du deg mindre og mindre om andres forventninger og lever ditt eget liv:)

  SvarSlett
 29. Ja, det skal jaggu ikke være lett...Her suser og går det i GOD gammel, "så bra som det blir" stil :) Jeg vet at det oftest er meg selv som stiller for høye krav til meg selv, og har lært meg å fire litt på de. Det må vel være bra? God helg :)

  SvarSlett
 30. Jeg er nå så gammel at jeg DRITER i hva andre synes om meg. På den måten er det godt å bli gammel :) God helg :)

  SvarSlett
 31. Der sa AvMeg det eg ville ha sagt. Eg er så gammal at eg gjev blaffen i kva andre seier. Men er ikkje alltid enig med meg sjølv om eg er bra nok, eller at det eg gjer er bra nok......
  Som alltid, eit godt innlegg frå deg :-)

  SvarSlett
 32. Den traff....jeg kjenner meg veldig godt igjen i dette. Fikk litt å tenke på faktisk, du er FLINK til å sette ord på det!

  SvarSlett
 33. Fantastisk! Du får virkelig sagt det! God lesning rett før ferien er over og jobb og "stress og press" er tilbake igjen;-)

  SvarSlett
 34. Et fantastisk flott fotbilde,Pia!

  SvarSlett
 35. Så treffende og riktig..akk, akk. Skrev noe i samma banen for noen uker siden på min egen blogg: mittmasterliv.wordpress.com (kravspes i lykkeland) - og i disse dager er jeg jamen blant dem som skal sende 1-åringen i barnehage...
  Kjenner jeg kunne ha skrevet mye om det - og gjør det sikkert etterhvert, men det er uansett alltid godt å vite at andre tenker på "meg" og andre i samme situasjon:) Fin blogg du har!

  SvarSlett
 36. Fantastisk fint og treffende innlegg - men kunne det ikke vært litt kortere? Eller lengre?

  Ha en riktig deilig kravfri og koselig søndag, det skal jeg!

  SvarSlett
 37. Jeg får til en hel del, jeg. Men er helt bånn i bøtta på mange andre områder. Og jeg øver meg på å gi f.
  Takk for påminnelsen, godt skrevet.

  Og eeeegentlig burde jeg luka ugress nå. Mon tro hva naboene tenker om de triste bedene våre. Skal jeg gi f i det kanskje? Ja, så sannelig.

  SvarSlett
 38. Godt skreve Pia!

  Strekk ikkje til nei, verken i heimen eller på jobb..
  så mange eg skulle brukt tid på..
  Og så sist eg her og les bloggar, fy skam ;-)

  klem og fin ny veke til deg

  SvarSlett
 39. FANTASTISK bra innlegg!! Noe å tenke på for både store og små. Det ga meg et stikk av dårlig samvittighet også. For selv om jeg tenker at jeg skal tenke bare bra om folk, at det er grunner for at folk gjør som de gjør, så tar jeg meg søren i å kritisere!! Søren å. Skjærpings fra NÅ ;-)

  SvarSlett
 40. På noen områder føler jeg meg ganske bra, mens på andre føler jeg meg ganske utilstrekkelig og ubehjelpelig. Det gjelder vel å fokusere på det man mestrer og er flink til i stedet for det andre. Det kommer vel også an på hvem man sammenligner seg med, tror jeg. Nok et bra innlegg fra deg, Pia!

  Cecilie

  SvarSlett
 41. Så sant så sant!
  Og vi er gjerne vår egen verste kritiker og vår egen verste fiende...

  Det er en kunst å gi litt blaffen i hva andre mener, og å klare å skru av noen av alle "burde-burde"-stemmene inni oss.

  SvarSlett
 42. Tror ikke det så mange som kunne skrevet dette så bra som deg :) Morsomt, og samtidig en fulltreffer hos de fleste! Ønsker deg en fin uke :)

  SvarSlett
 43. Jøss! Er det andre som også har det sånn altså?? Jeg har følt meg litt alene om dette... får det liksom aldri totalt 100% på alle fronter.... ihvertfall ikke samtidig... knallbra reflektert og notert Pia!
  Takkersåmye!

  SvarSlett
 44. Knallbra innlegg!!:)

  SvarSlett
 45. Du, det er det klokeste jeg har lest på lenge!

  SvarSlett
 46. Hurra og takk, sier jeg !

  SvarSlett
 47. Hvor er det fantastisk. Takk.

  SvarSlett
 48. Dette her var UTROLIG bra! Skal lagres og spres med tid og stunder - muntlig elller skriftlig. Sender deg en klem her fra barselbobla mi!Jeg følger med selv om det ikke akkurat hagler over av kommentarer :-) Takk for kommentar nå nylig inne hos meg. Ønsker deg en super dag!

  Klem fra Am.

  SvarSlett
 49. Steike ta du er god!
  Så sant som det er sagt :)

  Hannepanne=)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails