mandag 2. juli 2012

On the road!

Jeg og tre kids har vært på en liten roadtrip. Før vi dro rakk jeg jo å bli hekta på Instagram, og var på turen mer opptatt av linjer, farger og konstraster enn fart, vei og trafikk. Men turen gikk fint, og ungene var greie.
Siden radioen ikke funker og bilen er kjemisk fri for skjermer og annet fancy utstyr, eller equipment som vi vel sier, ble det mye sang. Jeg sang gode gamle Morten Abel-slagere, og ungene tro til med sine Sabeltannversjoner som "Hiv o`hoi, snart er bæsjen vår!" og den veldig morsomme "Korte dame lurer ingen, som en sau i ulveklær".

Den største uenigheten på turen dreide seg om lukt - de diskuterte heftig en periode ved Seljord om det luktet diare eller lutefisk i baksetet. Og så ble de litt lei av at jeg ikke gadd å ta tissepauser på steder der det ikke var så mye linjer, farger eller kontraster.

Men det er jo faktisk mye linjer, farger og kontraster i landet vårt.

Da jeg kjørte over Haukeli, var det særlig tre ting som brant seg fast:
 • Vi bor i et vakkert land
 • Folk bosetter seg på de merkeligste steder. Jeg tenkte mange ganger litt sånn dypt og Finn Carling-aktig "I en sving, i en dal, i en skygge". Men hey, folk må jo få bygge og bo hvor de vil! Sikkert artig å vokse opp i en dump langs E134, milevis fra neste hus.
 • Jeg har ingen umiddelbare ønsker om å bli yrkessjåfør, og jeg drømmer heller ikke om en biltur nedover kontinentet med hele familien. Det får være grenser for kjøreglede.
På steder som dette ble det tvangstissing

Blir det noe kjør på dere i sommer?

Ha en bilfri kveld med eller uten ferie!

22 kommentarer:

 1. Særlig det med hus i skygger er vi også fasinert over. Sannsynligvis en billig tomt fra familie.

  SvarSlett
 2. Her blir det kjør!
  Full pakke.
  Med telt.

  SvarSlett
 3. Skjønner godt de ble jaget ut for tvangstissing der! Vakkert! Her blir det lite kjøring, men endel hytteliv. :-)

  SvarSlett
 4. Her blir det også kjør. Vi trives i bil (uten skjermer!!) og med å flytte oss langs bakken. Kjører til Danmark. Kjører til Sverige. Og i tillegg blir det mye sykkel i Østmarka og ryggsekkturer....

  SvarSlett
 5. Jepp, vi skal ha puslespillferie med besøk langs hele sørlandskysten, østlandet og Legoland = måtte ha bilen med. Jeg tok feigevarianten og tok frøkna med på flyet fra nordnorge, mens gutta kjørte de 16 timene. Kjekt å ikke være utslitt FØR ferien starter. Selv om det ble nervepirrende nok med tjukk tåke i Bodø, mulig flygelederstreik, og 150 stk som ventet utålmodig på oss i Oslo (pga Bodøtåka...)

  SvarSlett
 6. Vi drar mot Ålesund i morgen. Stopper innom Hadeland glassverk og overnatter hos svigerfamilie på Hamar før vi ankommer Vestlandet onsdag. Der blir vi ei ukes tid før vi kjører hjemover igjen. :)

  SvarSlett
 7. Det blir mye kjør på oss, ja. Første stopp blir Lofoten, og der er det jo et par linjer, farger og kontraster. Jeg blir kanskje nødt å hive meg på dette instagramkjøret jeg også...

  SvarSlett
 8. Fullt kjør her!!
  Tut tuuuuut :))

  SvarSlett
 9. Skjønne ikkje helt ka instagram e - men kjøring,d kan æ. Og vi kjøre fra Bardu i Troms til Stokke i Vestfold, i år som i fjor ;)) heldigvis elske guttan våres å kjøre bil,så vi glede oss alle mann alle! God sommer! ;))

  SvarSlett
 10. Jepp, blir kjør på oss også. Først Oslo-Trondheim, med retur. Så lar vi kjøreturen gå til Tyskland, hvor vi har leid oss hus. Men vi har skjermer. Da går kjøreturen fantastisk! I hvert fall med fe to eldste. Minstemor er ikke overbegeistret for langtur i bil, så vi setter vår lit til skjermen ;) Langs den tyske landeveien kan jeg se for meg at mora vil ha noen pålagte tissepauser ;)
  Flott bilde fra turen deres!

  SvarSlett
 11. Gjorde meg i grunn de samme tankene hvert av de syv årene jeg kjørte hjem fra studentby-Bergen;) Vi kjører på hytta, så er det stopp. Deilig;) god sommer!

  SvarSlett
 12. Joda, det blir kjør på oss i sommer og. Er litt mer hekta på instagram nå enn i fjor, så kanskje det venter en hel del bilder? men vil nok ikke komme i nærheten av din frekvens. Det kan også ha noe å gjøre med at vi tar turen over grensen...

  SvarSlett
 13. Du, det bildet der var jo knall flott! =]
  Artig på tur!

  Her blir det dessverre lite bilturer.
  Kanskje burde gjort noe med det ja..

  God tur videre! =]

  SvarSlett
 14. Nydelig plass ja! Sånne steder må man stoppe på!

  Her blir det litt bilkjøring sørover i landet, snart..
  Håper på sommervær!
  Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
 15. Ein IG addicted må velge sine tisseplassstppp etter visse kriterier. Den saken er klar!
  Litt køyr rundt om i vårt vakre land vert det nok!

  SvarSlett
 16. Kos dere på veien! Kjekt å følge dere på instagram!

  Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg i går. Ble glad:)
  Ønsker deg en fin sommer.
  Klem Tonje

  SvarSlett
 17. Blir kjør i morgen på oss. Samme ruten som deg, seljord og Haukelig ++

  SvarSlett
 18. Pia, takk for en deilig blogg, du skriver herlig godt! Endelig en blogg jeg ble nysgjerrig på. Tror du kunne skrevet interessant om en gråstein! Anyway; om du lurte, så kan man ha mye av de samme samtalene, instagramfokuset og diskusjonene på hvor man skal stoppe selv når man ikke har barn, men med sin samtale, - både til København og til Trønderlag! :)

  SvarSlett
 19. Men med sin Samboer skulle det selvfølgelig stå! :)

  SvarSlett
 20. Jepp, jepp. Kaptein Sabeltann here we comes! Det vil si, så snart mannen er ferdig med slåtten.
  Føler forøvrig ofte at vi bor på en plass ingen skulle tru det var mulig å bu.
  Ellen :)

  SvarSlett
 21. Jepp, har akkurat kommet hjem fra en runde i Danmark, vaske litt klær og vente på eldstemann som er i Hellas, så går turen til Trøndelag :)

  SvarSlett
 22. De tre tingene som brant seg fast i deg, kan jeg si meg enig i! Vi kjører fra øst til vest opptil et par ganger i året, og det er et vakkert land vi har, selv om europaveien langs Sørlandet er kjedelig når du har kjørt der ørtenfjørten ganger de siste årene.

  I sommer vurderer vi å droppe turen vestover, vi var jo der i pinsa, og nå har det meste av slekta meldt sin ankomst hit i sommer. Da blir det heller bare småturer her på Østlandet, det liker jeg :-)

  Ellers er jeg glad for at ikke alle folk bor stua sammen i samme by, men jeg undres også litt over tomtevalget noen ganger. Men det bunner vel i at folk hadde andre hensyn og krav for noen tiår siden?

  God sommer, Pia!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails