søndag 1. juli 2012

Instagram!

Denne instagramgreia går ut på at man tar bilde med mobilen eller med iPaden, redigerer det lettvint ved å legge på et filter, og vips har du et nydelig bilde. (Les mer om Instagram inne hos Elisabeth, hun har tatt seg bryet å forklare fenomenet litt grundigere)

Som med veldig mye annet er jeg først skeptisk, men så kaster jeg meg i det. Og når jeg først vil teste ut noe, eller det er noe jeg liker, trår jeg til med hud og hår. Eller til gagns, om du skjønner hva jeg mener. Og det er klart at sommerferietid er en glimrende tid å bli hekta på fotografering.

Nå vil mange av dere sikkert litt sånn fordomsfullt tenke at "Pias instagrambilder er nok sånne slumsete lissom! Bilder av en halvspist grillpølse med særdeles mye ketchup. En vissen lilla tulipan. En most pepsimaxboks fra Sverige. Eller en avbitt tånegl." Men nei da! På Instagram setter jeg min ære i å få til noe delikat og lekkert. Tro det eller ei. Der er det stemningsfulle solnedganger og sarte blomster, delikat natur, litt røff brostein og noen obligatoriske barne- og kattebilder.

På grunn av høy alder (eller innmari liten mobilskjerm) trøbler jeg litt med å se hva jeg egentlig tar bilder av. Så jeg tyr ofte til iPaden. Når man ligger flatt på ei kai med en iPad for å få tatt bilde av et glass hvitvin i solnedgang, tenker du kanskje at det har gått litt for langt. Men jeg synes dette instagramopplegget er innmari artig. Og så er det lett. Og det går kjapt.

Og tror du at jeg bare tuller når jeg skryter av de lekreste bilder, får du ta en titt på mine instagrambilder her.

Er du hekta på Instagram?

Ha en ivrig dag med eller uten solnedganger!

26 kommentarer:

 1. Du tar fantastisk fine instagrambilder, Pia!
  Og mange mange som du selv sier. Men hvorfor ikke? En fryd for øyet er en fryd for øyet, og det får man ikke for mye av. Ikke som jeg vet :)

  SvarSlett
 2. Mye flotte bilder, og moro å følge deg!
  Gleder meg til sommerferie jeg også!

  SvarSlett
 3. Bare hekta på gamle kameraet mitt jeg... men ser datter tar mange instagrambilder. Og plutselig en dag kanskje jeg er der sjøl? Finfine bilder!!

  SvarSlett
 4. Jepp... Hekta som bare det :) fikk litt angst når det ikke funka i går...

  SvarSlett
 5. Ikke hekta, ikke prøvd. :-) Jeg vet hvor lett jeg blir revet med, så har holdt meg langt unna både dette og Word-greiene deres. ;-)

  SvarSlett
 6. Ja, litt hekta her også, og du tar de lekreste bildene altså!
  neeli3

  SvarSlett
 7. Hekta. :) Og liker bildene dine veldig godt! :D

  SvarSlett
 8. Jeg hadde sikkert glodd på en halvspist pølse også, men utrolig flotte naturbilder du har posta.

  SvarSlett
 9. Treng vel ikkje svare på om eg er hekta... ;-)
  Eg er glad for at du er på IG, eg likar den seriøse Pia også.
  Eg er dessutan imponert over linken her, med QR kode...Hmm? Er kanskje noko eg må finne ut av.

  SvarSlett
 10. Hekta på IG ja, men jeg er ikke av dem som poster 40 bilder om dagen:) hoho! digger at du er på IG! enkelt og kjapt..

  tooooold you soooo!

  SvarSlett
 11. Veldig fine bilder, Pia :-) Ser at du har lagt sjela di i dette :-D Har liksom ikke kommet helt i gang enda jeg..... Har vel, for å være ærlig, bare posta ett bilde ;-)

  Ha det godt i sommeren - klem Siv

  SvarSlett
 12. Instagram er så gøy! Og bildene dine Pia, er knallfine!!
  Ønsker deg en fin sommer
  Klem Tonje

  SvarSlett
 13. Du imponerer stadig med instagrambilder Pia! Her går det i rykk og napp, men eg har det for vondt til å drasse på det store kameraet for tida. Så då er det greit å trixe litt med mobilen. Men enig med du; ikkje så lett å sjå kva ein tek bilde av? ;)

  Fin ny veke til deg!

  E

  SvarSlett
 14. Dette instragram høres jo ganske spennende ut, men så vidt jeg klarer å finne ut så finnes det ikke for telefoner med symbian - kun til android og iphone/ipad.. Eller er det bare jeg som ikke finner det? Uansett, veldig fine bilder du tar! :)

  SvarSlett
 15. Flotte bilder! Instagram e gøy! Følg meg gjerna ;-)

  SvarSlett
 16. Hurra for Instagram og muligheten til å spamme med hundrevis av bilder hver dag uten at noen på feks Facebook synes det blir for mye av det gode! :D

  Og du tar superfine bilder!

  Klem :)

  SvarSlett
 17. Like hekta på IG som alt annet som dukker opp på forskjellige duppedingser for tida. Jeg er sikker på at jeg hadde klart å fylle opp hele dagen min med alle disse greiene. Men jeg har bestemt meg for å prøve å begrense meg LITT, men yngstedatter og jeg har vel blitt enige om å legge ut minst ett IG-bilde hver hver dag i sommerferien. ;o)

  SvarSlett
 18. Jeg har holdt meg unna lenge, for jeg vet jeg blir altfor lett hekta. Men så måtte jeg sjekke litt likevel, så da regner jeg med at kjøret er snart igang...

  SvarSlett
 19. Wow, lekre bilder, Pia! Er nok ikke hekta, nei. Men ser at jeg ikke utnytter potensialet. Må nok skjerpe meg!

  SvarSlett
 20. Takk for en fin innføring, og for en enda bedre innføring fra linken du la ut :)
  Flotte bilder du har lagt ut! - akkurat passe interessant :)
  Mitt spm er da: Koster det penger når man er inne på appen på mobilen? Altså når man scroller nedover på de ulike bildene, er man på nett da?

  Nå var det bare å finne/let/søke opp de man vil følge da..

  Ha en fin kveld og sommer videre!

  Hilsen argentina.marie, men det skjønte du kanskje?

  SvarSlett
 21. Hehehe...det eneste jeg lurer på er: Hva sier gubben der du ligger og tar alle disse bildene? (For jeg synes jeg kan høre hva min kjære hadde sagt :)

  SvarSlett
 22. nei du det har jeg faktisk tilgode å i det hele tatt prøve... jeg er vanligvis veeeeldig treig når det kommer til sånn nyteknologi, gammel sånn sett;)

  SvarSlett
 23. Jepp, jeg er hekta. Og heter anitastaahle på Instagram, om noen vil følge med på iPhone-fotograferinga mi!

  SvarSlett
 24. Instagram er fantastisk, og bekrefter bare at bilder sier så mye mere enn ord. Jeg begynte i samme tidsrom med Twitter (halvt tiår etter det begynte, jeg vet..) og kicka ikke i det heletatt på det. Jeg er ikke sååå morsom eller interessan at jeg har noe å melde hver dag, flere ganger om dagen. Men med BILDER kan jeg "snakke" :)
  Følger deg nå på Instagram - så flotte bilder!

  SvarSlett
 25. Så herlige bilder du tar!!
  Jeg svinser også rundt og tar bilder. Naboene, bla, kikker litt rart på meg av og til. :P

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails