tirsdag 31. juli 2012

Ferie i Portugal

Vi har vært i Portugal tidligere. På et flott sted som heter Sao Martinho do Porto, som ligger en drøy time nord for Lisboa. Jeg skulle så gjerne ha skrevet et langt, saklig innlegg med massevis av tips, råd og linkinger. Men jeg synes sånne innlegg blir så kjedelig å skrive. Men lurer du på noe, er det bare å spørre, og jeg skal svare så godt jeg kan. For vi kan virkelig anbefale en sånn ferie, der man tar fly til Lisboa, leier bil, leier leilighet, og tar dagene som de kommer.

Fordelen med Sao Martinho er at det ligger sentralt - du har strender, middelalderbyer, store kjøpesentre og dramatisk natur innen rekkevidde. Det er ikke veldig varmt der (noenogtjue grader) - jeg kunne gjerne hatt det varmere, mens for de andre familiemedlemmene var dette toppen.
I Sao Martinho finner du en lang, flott sandstrand der du kan leke...
...leie pedalbåt (og bananbåt...)
...eller du kan spille fotball.

Du kan leie sykkel og ta deg en tur langs strandpromenaden.
Er du lei av strand, har de fleste leilighetskomplekser svømmebasseng.
 Du får nydelig mat, og det er billig.
Det er koselig å tusle rundt i den gamle delen av byen.
I enden av stranda finner du sanddynene der ungene får brent energi ved å klatre opp og løpe ned.

Det er spennende (og litt skummelt) å gå oppe på klippene. Det er bratt ned til Atlanterhavet!

Ei drøy mil nordover ligger det litt større stedet Nazare. Her kjøpte vi gigastore iskremer...
...og hoppa på trampoline.
Det er flott strand i Nazare også, men med mer vind og større bølger enn i Sao Martinho.
Vi besøkte Alcobaca.

Vi var på mange store, nesten øde strender. På disse strendene er det veldig store bølger, og farlig å bade. Men det er veldig morsomt å flykte fra bølgene.Sånn. Da fikk dere en litt mer ordinær og mild versjon fra Portugalferien.

Har du vært i Portugal?

Ha en fin dag med eller uten reiseplaner!

24 kommentarer:

 1. Har ikke vært der nei. Men ser jo at det må tas med i vurderingen når neste ferie planlegges. Ser veldig bra ut, og fine bilder!

  SvarSlett
 2. Har ikke vært der.Nå kjenner jeg at jeg fikk lyst. Du har rett og slett laget Portugal-reklame :-)
  Ha fine dager hjemme. Det er fint med regn også.

  SvarSlett
 3. Har aldri vært i Portugal, men reiser veldig gjerne dit etter å ha sett bildene dine derfra :-)

  SvarSlett
 4. Nei, om jeg skulle krysse av på et verdenskart hvilke steder jeg har besøkt, så ville det IKKE være et på Portugal
  Men fikk lyst til å gjøre noe med den saken.
  Det ser ut som et fin, fint sted å feriere.
  Og de digre iskremene kunne jeg gjerne delt med hele familien.

  SvarSlett
 5. Oj, nå ble jeg misunnelig! Det så helt fantastisk ut! Jeg vil også dra :) Har hørt fra andre at det er veldig flott i Portugal, så jeg tror jeg vil dra der hvis vi skal på "sydentur". Vi har bare vært på en sydentur med guttan, til Gran Canaria, og det var ikke min type feriested...
  :)

  SvarSlett
 6. Har ikke vært der, har hatt lyst. Men nå forholder jeg meg til Spania. Her er det vist mye å se på ;)

  SvarSlett
 7. Har vært i Portugal, og det frister til gjentakelse etter å ha lest dette. Veldig fint i Portugal.
  Ann S.

  SvarSlett
 8. Noterer meg stedet! Kanskje vi får ut finger'n neste år...

  SvarSlett
 9. Åh, for noen fine bilder!! Den stranda der ser jo helt fantastisk ut! Jeg har sagt det før, men må si det igjen: dere ser ut som en så utrolig herlig familie! Kan tenke meg dere har det mye moro når dere er på tur! Fortsatt fin tirsdag! :)

  SvarSlett
 10. Ser bare FANTASTISK ut Pia! Nå fikk jeg lyst å dra dit også!
  (kanskje jeg også må lage et saklig innlegg om vår ferie, og ikke bare vas? :)

  SvarSlett
 11. vært der masse, skal tilbake, hvert år. elsker portugal.

  SvarSlett
 12. Ja, vært i deilige Portugal! Utrolig fint der...Det eneste minuset var at det var så innmari kaldt i vannet! Var det ok badetemperaturer der dere var? Fine bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var kaldt i vannet! 16-18 grader. Så det ble ikke mye bading.

   Slett
 13. Det er ut til at dere har hatt en herlig ferie! Misunner dere som har fått oppleve strandlivet i år, selv har jeg kun tatt 3 svømmetak i havet og det i pinsehelgen.

  Neste år blir det ferie i utlandet og til varmere strøk, Norgesværet sviktet nok en gang dette året. Og dette så jo ut som et perfekt alternativ..

  Ha en fin helg!!

  PS! Likte veldig godt bilde av den skjønne jenten din i kirken, flott lys!

  SvarSlett
 14. Takk for tips. Jeg var i Portugal i 1981, det var vel før du var født, antakelig. Og jeg har stadig tenkt å dra tilbake. Og kanskje blir det allerede i høst. Har en slags avtale om det med ei venninne. Bildene dine er veldig fine

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, jeg var absolutt født da! Jeg var i Portugal for første gang i 1983, tror jeg. Da hadde faktisk Vingreiser charterturer til Sao Martinho!

   Slett
 15. Barna maser stadig om å dra til "Syden", men verken gubben eller jeg har de store behovene for det. Men vi har sagt at dersom vi skal en gang, skal vi i allefall ikke til et sånn sted hvor det flyter over av nordmenn. Og vi skal til et sted hvor vi kan gjøre noe annet enn å ligge på stranda hele uka. Så Portugal står faktisk på ei sånn liste over steder som kan være aktuelle. Og jeg skjønner jo nå at du har oppdaga et fint sted for oss :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her fløyt det ikke over av nordmenn, og man kunne gjøre mye annet enn å ligge på stranda. Anbefales:)

   Slett
 16. Har vært i Lisboa, men der hadde de ikke sånne voksne isdesserter!

  SvarSlett
 17. Heldige dere! Jeg drømmer om sydenferie med familien fem.....men, foreløpig kommer vi ikke lenger enn Danmark - og det er også fint:)

  SvarSlett
 18. Ser jo ut som en herlige ferie. Fulgte med deg på Instagram og det ser jo himmelsk ut. :)


  Jeg har en give away på gang så du må gjerne komme innom meg og trekke et lodd eller 5. :D

  SvarSlett
 19. Deilig med ferie!! Og så er det godt med hverdag også :)

  SvarSlett
 20. Hei.
  Vi reiser til Portugal 10.08 og skal loffe rundt med tog og buss i 3 uker. Vi flyr til Faro og har 2 netter på hotell der, men så vet vi ikke mer. Kjempefint at du har lagt ut litt tekst og fine bilder fra Portugal. Man trenger noen tips når man blir reisende rundt med sekk.
  God sensommer

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails