torsdag 14. juni 2012

Hvordan komme seg gjennom de stressende junidagene.

Det er vel ingen annen måte å beskrive disse ettermiddagene før skoleslutt som veldig stressende. Veldig...velfylte.

"Du er min blogghero! Du som har fire barn og hele pakka sitter vel på mye kunnskap. Har du noen gode tips som kan hjelpe oss gjennom alle disse avslutningene, alle grillingene og alle arrangementene?" Spurte en anonym kvinne jente på 41.
Jepp. Jeg kan hjelpe. Jeg har jo opparbeida meg en del erfaring gjennom årenes løp.

Her er min oppskrift på hvordan man skal komme seg gjennom alle disse avslutningene med vettet i behold:

Senk skuldrene! Det er tross alt bare grilling på skolen det er snakk om! Jeg pleier bare å marinere noen kalkunfileter kvelden før. Eventuelt også noen reinsdyrmedaljonger. Bare bruk det dere hadde til middag dagen før! Så halvsteker jeg noen små kjøttboller og lager en liten sursøt chillidip. Dette sammen med en herlig tunisisk salat holder lenge, synes jeg. Forretter dropper jeg bare. Man må ikke gape over for mye! Jeg har alltid noen vannbakkels og makroner liggende i fryseren, og de tar jeg med som en liten dessert. Så får vi heller kose oss med oreokake når vi kommer hjem om kvelden.

Jeg holder meg til lettstelte, dog elegante plagg på slike avslutninger. En liten topp. En klassisk blazer. Og haremsbukser i sval silke. Hvis mann og barn bare har klær i samme kvalitet og fargetone som deg selv, spiller det jo ingen rolle om det ikke er full match! Man må jo ikke alltid være like gjennomført i klesveien, tenker nå jeg.

Jeg har en liten nystrøket linduk, et par pussede kandelabre og et lite oliventre som står klart til sånne arrangementer. Lett å bare gripe fatt i på vei ut døra. Sammen med stolene jeg kjapt snekret sammen av drivved, det lille teakbordet fra loppis og et par vimpelrekker, klarer vi fort å få til et ganske så stilig bord selv på et usselt sted som midt i skolegården.

En rask dusj, en lett ettermiddagsmakeup og litt nypresset lemonade - vips, så er vi klare for sommeravslutning!
Eller så blir det vel som regel slik som dette. Målet er bare å møte opp, gjennomføre det man skal, være positiv, og tenke på at snart er det skoleslutt.

Ha en rolig kveld med eller uten grillpølser!

35 kommentarer:

 1. Hehe...hærlig!
  Pia i sitt ess :D

  SvarSlett
 2. Hahahaha... jeg skal faktisk lage lammekarbiser. Men nå er ikke vi (2 av tre) så superglade i pølser heller. Å ha en ferdig picknickurv klar, med utetallerkner og sånn, har vi faktisk - dog uten oliventre. Duken dropper vi også.

  Kos deg på avslutninger. Litt primer og en lett makeup gjør susen - men været svaler nok, trenger ikke silkebukser for det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lammekarbiser hørtes veldig avansert ut.
   Primer, ja. Det burde jeg ha prøvd en eller annen gang.

   Slett
 3. Yeah, føler det har vært avlutningsmaraton nå i juni... puhh, har bare 2 igjen, og det er idretter. Og som regel blir det som på bildet med maten ;) funker kjempe fint... også må man jo bake innimellom også da, for alle blir jo bedt om å bake kaker fra tid til annen...
  Knallbra innlegg fra deg igjen, du får meg til å dra på smilebåndet ja :) hihi

  ha en super helg.

  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er vanvittig mye i disse dager. Men en tipack pølser og lomper hjelper oss gjennom mye.
   Ha ei fin helg:)

   Slett
 4. Herlig! Ingen indrefilet? Jøss...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo da, pleier alltid å ha med en liten indrefilet, men vil liksom ikke framstå helt som en superkvinne i bloggen. Folk kan bli stressa.

   Slett
 5. Jeg hadde faktisk glemt at juni var like full av avslutninger som desember.
  Så lå jeg ofte litt på etterskudd med den siste prøvebunken og standpunktkarakterer.

  SvarSlett
 6. He,he heia Pia og familien :
  Alltid berrett :)

  SvarSlett
 7. Hehe... herlig! Vi holder oss til samme diett som dere... gjerne i jobbantrekket fra barnehagen... ikke alltid vi går for indrefileten, men heller en nyfisket laks som vi drar opp på morgenen før jobb...
  Godt det er helg snart!

  SvarSlett
 8. Hehe! One down, 2 to go her. Grilling er greit nok, men når den håpefulle plutselig skal stille i Baktus-kostyme ble der plutselig litt mer jobb. Ikke alle er som deg og svupper sammen et kostyme på null komma niks av ting man har liggende... (skjønt det er akkurat det jeg har tenkt å gjøre)

  SvarSlett
 9. hahahaha... ahh.. du er herlig!!!

  SvarSlett
 10. Syns jeg ser deg med det lille oliventreet ditt ja ;-)

  Kos deg - klem Siv

  SvarSlett
 11. Er detvanlig å huske ketchupen?

  SvarSlett
 12. Hehehe!
  Jeg har hatt et roooolig år. Kun to avslutninger denne våren. Den siste idag! Og pølser og lomper er helt greit det.
  Men idag var jeg virkelig stolt av meg sjøl- marinert lam, gresk salat, potetsalat, stoler og bestikk og marshmallows og alt! Så låner vi grillspyd og dressing og deler ut marshmallows og tallerker- alle har glemt noe og alle har for mye av noe annet. Fin gjeng.

  SvarSlett
 13. Haha! Du gløymte fyllte halve egg! Det har eg ete på avslutning i dag. Den lekre grøne salaten eg laga, tok eg med heim att. Nesten ingen som likte vanlig salatmiks, med tomat , paprika og agurk!

  SvarSlett
 14. Ha, ha:-) Jeg skjønner jo ikke helt hva som er så stas med sånn fellesgrilling.
  i fjor holdt vi på å blåse vekk nede på stranden på skoleavslutningen, og
  i år skal det bøtte ned, så det skal grilles under skuret på skoleplassen. Aj, aj, aj, så koooselig!!

  SvarSlett
 15. Måtte trekke på smilebåndet litt her ;). Alle har vel sittet ved siden av noen som stiller i ironiklassen din. Har vår grillseanse til tirsdag - og Vilde sin vitnemålsutdeling på onsdag (må få strøket bunadskjorta hennes). Nå er grillseanser snart saga blott. I grunnen greit. Mye man savner med små unger, kanskje ikke akkurat skoleavslutninger.

  SvarSlett
 16. Ha ha ha, tatt på kornet. Vimpelrekkene er vel selvsydde, noe du bare tromma sammen?

  SvarSlett
 17. Jeg ler og smiler. Herlig skrevet. Nå ble ihvertfall livet noen minutter lengre he he. Takk! Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 18. Du er BEST :)

  henriette

  SvarSlett
 19. he he :)) Genialt!! Men vanner du oliventreet ditt ofte? Mitt har fått noe bladfall i det siste.......

  Det enkle er ofte det beste :) Det viser seg gang på gang :)
  Klæm

  SvarSlett
 20. Haha.. og jeg har tydeligvis lest bloggen din lenge nok til å forstå at her kommer det masse tøys og null sjanse til å heise på skuldrene. Godt er det!

  SvarSlett
 21. Hehe! Viktig å ikke gape over for mye! Nå har jo jeg bare en i barnehagealder, og syns fortsatt det er kjempekoselig med sommeravslutning. Kanskje jeg til og med skal bake en kake neste gang?

  For den som rett og slett ikke holder ut de stressende junidagene et sekund til anbefaler jeg total virkelighetsflukt, med romantikk, edle frøkner og høvisk kjærlighet kontra ekteskap. Det kan du få inne hos meg akkurat nå..

  SvarSlett
 22. For et fantastisk innlegg!! :)
  Dette passet utmerket på en fredagsmorgen. Det "verste" er at jeg ser for meg bordet deres der ute i skolegården... :p

  SvarSlett
 23. Du får meg alltid til å le, du Pia! Herlig start på en laaaaaaaang fredag:)

  SvarSlett
 24. Lååååvli!
  Vips så har jeg planene klare for sommerfesten i barnehagen tirsdag :)

  SvarSlett
 25. Hehe, herlig! :-)

  Det verste er at noen faktisk omtrent gjør som du har beskrevet. Men dem om det. Vi koste oss med pølser på guttungen sin sommeravslutning. Hadde til og med husket en pakke stekt løk, selv om bordet glimret med sitt fravær... :-D

  SvarSlett
 26. Fantastisk med repriseinnlegg av dette slaget :)

  SvarSlett
 27. Sommmerfest i barnehagen i går, og jeg hadde lagt lista på en pakke grillpølser og brød/lomper. Hadde til og med husket ketshup og saft. Når foreldre, søsken, besteforeldre og ca 40 unger skulle stå sammenklemt under et lite tak for å slippe unna styrtregnet, og vi var 12 personer som delte et piknikbord (det var flere bord altså, men vi var så mange på mitt), da var jeg glad jeg ikke var den som hadde satset på avansert mat.

  SvarSlett
 28. No senka skuldrene mine seg. fantastisk herli innlegg :)

  SvarSlett
 29. Det var da jeg kom til de møblene du raskt har snekret sammen av drivved at jeg måtte rope på Thomas så han fikk seg en god latter han også!
  Må dele på Facebook dette her!

  SvarSlett
 30. Det var da jeg kom til drivveden at jeg måtte rope på Thomas så han fikk seg en god latter han også!
  Må dele på Facebook!

  SvarSlett
 31. Det er bare så UTROLIG tatt på kornet - artig skrevet :) Har selv 4 barn og kjenner meg VELDIG godt igjen... pleier å droppe oliventreet, jeg, da... ;)
  God sommer...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails