tirsdag 26. juni 2012

Happy?

Nei, søren heller. Nå skal jeg komme med et litt sånt lykkelig innlegg.
Jeg tenker jo noen ganger at det ikke er bra å kline sin egen suksess/glede/vellykkethet utover, for man skal jo ikke støte folk. Folk kan bli irriterte. Folk kan tenke "Det er lett for henne å være glad! Tenk på stakkars meg!"

Nå er det faktisk ikke sånn at jeg har en så vanvittig suksess, utrolige talenter eller er ekstremt lykkelig 24 timer i døgnet, året rundt. Jeg er et helt vanlig menneske akkurat som alle dere andre. Jeg er noen ganger sur eller sliten eller får vondt i ryggen, sånn som mange andre. Jeg elsker å irritere meg over været og over teite folk og over dustete program på tv. Jeg veit om mange ting jeg ikke kan, og jeg burde sikkert ha blitt bedre og flinkere til både det ene og det andre.

Det at man har det veldig bra, er dessverre noe vi ofte glemmer å sette pris på. Vi klager over stress og sykdom og mas og urettferdighet. Vi fokuserer på det vi ikke rekker, vi dyrker det at vi er slitne og vi tenker masse på det som burde vært gjort. Vi tenker på hvor innmari bra vi ville fått det hvis bare vi hadde hatt mer penger/strammere kropp/nyere bil (her står du vel egentlig fritt til å fylle ut det du ønsker)

Jeg har lyst til å skrive at jeg har det bra fordi jeg har folk rundt meg som jeg er glad i. Jeg er glad i og fornøyd med mannen min. Jeg føler en intens glede, kjærlighet og stolthet over ungene mine. Jeg prøver å ta til meg skryt og ros som jeg faktisk får innimellom. Jeg trives i jobben min. Jeg funker som menneske. Ikke minst setter jeg uendelig stor pris på at jeg får vokse opp i Norge med den tryggheten, rikdommen og de mulighetene vi har her.

Når man i tillegg har ferie og sola glimter til, så er det ekstra lett å fokusere på alt det gode i livet.

Jeg beundrer folk som alltid er optimistiske og glade. Jeg er ikke det. Men jeg klarer å se det humoristiske i stort sett alle situasjoner, og jeg klarer å bevare roen i de fleste situasjoner. Jeg er lite opptatt av sykdom og elendighet. Jeg tenker at alt ordner seg. Dette hjelper meg til å se at livet og hverdagen er bra.

Hvordan er du? Fokuserer du på alt det negative? Eller klarer du å trekke fram de ålreite tinga?
Bilder av seg sjøl er ikke akkurat det jeg er mest glad i. Men dette skulle være et fornøyd-med-livet-innlegg, og da får jeg bare klare å se positivt på selvportretter også. Overse domestosflaska og dorullen.

Så vil jeg få ønske dere alle en super sommer! Ikke det at jeg blir helt taus - det skulle tatt seg ut! Men jeg kommer til å la dataen stå noen dager i ny og ne. På Instagram, derimot, legger jeg nok ut en del bilder i løpet av sommeren;)
Takk for hyggelige tilbakemeldinger - jeg setter veldig stor pris på det, selv om jeg ikke alltid er så flink til å ta imot....

30 kommentarer:

 1. Så sant som det er sagt! Man må se det positive i hverdagen uansett hva, og da blir dagene lettere(blir det her i huset iallefall!) Og med en ettåring og straks-treåring i hus er det iallefall ikke mangel på latter og glede!!!!


  Det sies jo at alt ordner seg for snille piker(og kjekke gutter), så da stoler jeg på det!

  Håper dere får en knallsommer, hele gjengen!

  SvarSlett
  Svar
  1. En knallsommer ønskes dere også:)

   Slett
 2. Du har så evig rett. Det er viktig å se det som er bra. Å fokusere på rævva ting, særlig det vi ikke kan påvirke som fx været, gir jo ingen mening.
  Men å være glad for det man har, det gir mening. Og vi er vel alle på søken etter mening i livet? Og glede? Som kan være en frisk unge, en ekstra god kaffekopp eller is før middag.

  Riktig god sommer og ferie til deg og alle dine!

  SvarSlett
 3. JA, vi har så masse å være takknemlige for, men jeg er absolutt ikke flink til å huske på det hele tiden. Tenker ofte at jeg må skjerpe meg på det området....
  Du og dine må ha en super sommerferie :)

  SvarSlett
 4. Signerar denne! Sjøl er eg ikkje akkurat Polly Anna, men enig med deg i at ein kan sjå det komiske i nesten alle situasjonar. :) Kjenner meg som ei gammal dame når eg seier at eg er glad for å vera FRISK, men heilt alvorleg: god helse for seg og sine- DET er bra det! Utruleg takknemleg for det! Ynskjer god sommar til deg, dine og pus... ;) Forresten så ser du veldig happy ut på det bildet. ;)

  SvarSlett
 5. Kjempe bra innlegg! Så sant så sant!
  Hadde jeg skulle fokusert på alt som er negativt og tøft ja da hadde jeg gått ned om og hjem! Nei jeg prøver fokusere på det positive... men dårlige dager , ja det har jo jeg å som alle andre.
  Ha en fin sommer.
  Anine:):)

  SvarSlett
 6. Jeg heier på hverdagene, og hverdagslykken !!
  Så tommelen opp for et godt skrevet innlegg! Liker !
  Klem for en god sommer, med trivsels dager !

  Nann Karin

  SvarSlett
 7. Riktig fin og god sommer til deg go dine også, Pia! Og takk for nok et fint innlegg- jeg faller noen ganger mellom barken og veden, og tillater meg å klage over trivielle ting som faktisk bare er tullete når jeg setter det i et perspektiv. Og vet at livet virkelig kan være både kjipt, tøft og vanskelig. Så når jeg er ferdig med å sutre, så husker jeg på det og føler meg som regel ganske positiv. "Jaja, det kunne vært værre". Man får nesten litt galgenhumor på ting når man har fulgt med og stått nær en del "elendighet"...
  Og nå er det jo sommer! Så skal jeg prøve å ikke være altfor misunnelig og lei over at "alle andre" skal til varmere strøk og ha skikkelig ferie. Følger deg på Instagram, artige saker du. Kos deg videre og fortsett å spre godhumøret ditt :D

  SvarSlett
 8. Ha en herlig sommer du og alle dine ☼
  Flott innlegg!
  Jeg prøver å trekke fram de ålreite tinga jeg også trur jeg. Mye å være takknemlig for!
  Nå skinner jamen sola også!
  Herlig kjole du har på bildet forresten!!!

  SvarSlett
 9. Hvilken dorull og domestoflaske? Helt enig med deg, tross alt har de fleste av oss mye å være takknemlige og glade for. Ups and downs er en del av livet og gjelder absolutt alle fra tid til annen i livet. Den store forskjellen på oss er hvordan du selv velger å fokusere på vinklingen av livet.... Alle har i alle fall muligheten til å jobbe med saken for å prøve å få det beste utav de midler og muligheter vi har, det er hver enkelt sitt valg.

  Supert innlegg og ha en fortryllende flott sommer.

  SvarSlett
 10. Flott innlegg. Viktig a se hva som gjor en lykkelig i hverdagen. Alt er ikke bare sol for noen! Men viktig a ha humor og kunne se det komiske i hverdagen ogsa. Hvem har vel ikke dorull og domestosflaske pa badet... Realitetsblogging pa sitt beste, mener na jeg!

  Ha en fin fin sommer! Ma innromme jeg ikke har vaert noen god bloggvenn i det siste, men slik er sommeren! Vi 'sees' pa Instagram! :-)

  SvarSlett
 11. Eg trur eg er l flink til å sjå det komiske i det meste. Og eg blir i godt humør av dine innlegg.
  Skikkeleg gladbilde var det også.
  Ha ein fin sommar!

  SvarSlett
 12. Ja nei, når det dukker opp sånne aldersvorter og mindre samarbeidsvillige knær så sutrer jeg nok litt. Og selvfølgelig skulle jeg hatt mer penger og strammere kropp...Når jeg tenker meg om bør vi ha ny bil snart også...

  Men den siste uka har hendelser rundt meg virkelig fått meg til å nyte den tida vi har, vi veit aldri når det brått er slutt. Selv om jeg ikke flagrer rundt og roper til alle på min vei at jeg elsker dem, så forsøker jeg å formidle dette i all enkelthet til mine nærmeste hver dag. Og her i helga brukte jeg faktisk en halvtimes tid på å virkelig kjenne etter hvor stas det er å ha gode venner en kan le sammen med.

  Og så sprer jeg litt glede ved å gi komplimenter for det synes jeg er stas å få selv.

  Flott du var på håret på dette bildet, Pia. Kul kjole/tunika i en av mine absolutte yndlingsfarger også. Goooood ferie, nyt den.

  SvarSlett
 13. Herlig innlegg, Pia.
  Ønsker deg en deilig sommer. Jeg har tatt litt sommerferie jeg også. Deilig å forhåndsprodusere innlegg og bare la dataen stå noen dager i ny og ne.

  Klem Tonje

  SvarSlett
 14. I really like this post Pia! I am generally a pretty happy person and find it (mostly) easy to focus on positive things and I am optimistic. But I hope not in a fake way. I do recognize that there are many imperfect things in me, my life, situations but try, like you, to find the humor in them or at least to not let them get me down, although I don't always succeed. :)

  I think that is a lovely picture of you and wish you a wonderful summer.:)

  SvarSlett
 15. Deler mye av den samme tankegangen, Pia! Smil og vær glad for hver dag som går og så er det lov å være ironisk/humoristisk med jevne mellomrom!
  God sommer!

  SvarSlett
 16. kjempefint skrevet! jeg har tenkt på det siden jeg var liten, hvor sykt flaks jeg hadde som ble født i norge. det er jo virkelig vanvittig flaks! ...og det tenker jeg fortsatt ofte på. vi er rett og slett griseheldige.
  jeg synes bildet av deg var kjempefint også, søt kjole på pen dame. håper dere får en super sommer!
  og håper vi sees en gang igjen, rundt en sving. kanskje grete må begynne å gå på date med deg nå som hun har kapitulert tilbake til folkehøgskolen? og da kan det jo være jeg slenger meg med!
  *maria

  SvarSlett
 17. Jeg er helt på nett! Jeg har nettopp skrevet et innlegg om hverdagslykken selv, og det er ikke for å skryte av at jeg har det så bra men nettopp fordi jeg kan være flink til å se gleden i det jeg har, og ikke bare tenke materialistisk...selvfølgelig skulle jeg ønske meg en haug med penger, hytte i kragerø, ny bil i garasjen osv osv...men jeg tror ikke selve hverdagene blir så mye bedre av den grunn. Ha en flott sommer!!

  SvarSlett
 18. Så godt med innlegg som dette. Syns man skal bruke enhver mulighet til å skrive om sånne ting, om hvor bra livet egentlig er. Jeg lever med kroniske smerter. Til tider invalidiserende. Det ville vært løgn om jeg sa at det ikke gjør noe med meg, at det ikke former dagene mine til tider. Men jeg er ganske sikker på at jeg er flink å finne de gode tingene og sette pris på de gode stundene i livet likevel. Jeg elsker hverdagsglede og ting som får hjertet mitt til å smile. Noe jeg ofte skriver om på bloggen min også.
  God sommer til deg og dine, Pia!

  SvarSlett
 19. smiler :)
  riktig god sommer til deg også!

  SvarSlett
 20. Jeg er lykkelig, jeg har det bra og jeg liker å skrive om det! :) Noen ganger kommer det ut litt gruff, men kjære meg, vi ER da virkelig bare mennesker. På godt og vondt.

  Jeg liker at andre er glade også - OG skriver om det, enten det er "hurrameldinger" på Facebook eller det er smilende blogginnlegg. Det motsatte er nemlig ikke like moro, det kan vi lese om i avisa!

  Ha en NYDELIG lykkelig og glad sommer!

  KLEM :)

  SvarSlett
 21. Jeg er også lykkelig, jeg er så takknemlig over alt jeg har livet. Jeg har en jobb som innebærer at jeg møter alvorlig sykdom hver dag. Og da blir man takknemlig for det man har, når man ser en 28 åring med svulst på hjernen så klager man ikke akkurat over at det er rotete i gangen når man kommer hjem.

  SvarSlett
 22. Ja takk begge deler men velger å tro at hovedvekten er på den positive siden :) (ikke sikkert alle du spør i familien er like klar på det men men.....)
  Hæppi sommer til deg :)
  Klæm

  SvarSlett
 23. Ha en super sommer Pia :) Kos deg med mann og barn!

  SvarSlett
 24. Absolutt sant! De fleste av oss har vel nok av ting å være fornøyd og takknemlige for. Og altfor ofte sutrer vi over småting.
  Gjevnt over er jeg ganske positiv, og så kan jeg synke litt ned i kjelleren iblant. Da er det greit å få litt andre perspektiver, hvor man ser hva som virkelig betyr noe.

  Ha en super sommer! Håper den blir fylt av masse kos og alt dere måtte ønske :)

  SvarSlett
 25. Kunne jeg få lov til å bruke det bildet i ett innlegg der jeg skal ha bilder av kvinner som er seg selv?

  La meg få vite :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, jeg er vel meg selv like mye som alle andre er seg selv...Men helt greit å bruke det, så fremt jeg ikke blir et "hovedoppslag", om du skjønner hva jeg mener...;)

   Slett
 26. Ja, vi har virkelig mye å være takknemlige for. Mannen min har et motto når ting går litt på tverke og det er å zoome ut, se ting i perspektiv. Det er i grunn ganske lurt. I det store og det hele er livet veldig fint.

  SvarSlett
 27. Positivt fokus er et av mine hverdagsmål. Ikke at man ikke skal ha lov til å klage eller alltid må tenke at "det er noen som har det verre enn meg", men jeg synes det hadde vært ufattelig trist om jeg satt som 80åring og så tilbake på et liv hvor 90% handlet om hva som kunne bli bedre og hva som ikke var godt nok.
  Det er ikke alltid like lett, men jeg er som deg flink til å le i de fleste situasjoner og tenke at "det er ikke så farlig". Funker bra så langt :)

  SvarSlett
 28. Goood sommer til deg og dine, Pia! :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails