lørdag 2. juni 2012

Abra Havn!


Da jeg oppdaga at Abra Havn skulle åpne, ble jeg i ekstase.  For jeg liker faktisk sånne eventyrlige steder. Fantasiparker. Fornøyelsesparker.


Sånne steder pleier å koste flesk, og ei helg i Abra Havn i ferien var såpass dyrt at vi bare slo det fra oss. Men når jeg først har blitt gira på noe, klarer jeg ikke helt å gi slipp.


Da jeg oppdaga at selveste kaptein Sabeltanns suite var ledig en helt vanlig dag sist i mai, til en ganske så ålreit pris, måtte jeg bare bestille.


Vi sa ikke noe til ungene, fikset fri fra skole og jobb, og torsdag ettermiddag kidnappet vi våre egne barn og suste avgårde. Gutta frykta litt at vi skulle møte Justin Bieber, så de ble overlykkelige da de forsto at vi dro mot Kristiansand.
Vi har vært i Dyreparken flere ganger tidligere, og vi har mange års Sabeltannerfaring. Dette skulle bli toåringens første møte med parken.

Abra Havn i seg sjøl var fantastisk. Men da den Sorte Dame seilte inn i havna tidlig fredag morgen med gode, gamle Langemann ombord, holdt toåringen på å gå fra konseptene. Plutselig var vi liksom inne i filmene hun har sett, og i bøkene hun har lest.


Vi hadde frykta litt at dette ikke helt ville være en innertier for de eldste.  Men de synes Sabeltanns suite var utrolig flott, og skulle ønske at vi hadde det sånn hjemme.

Det var mye å gjøre og å utforske i  Abra Havn. Den store ildprøveplassen hadde lekeapparater som absolutt passet for de litt større barna.

Dyreparken er jo alltid en innertier, med Kardemomme By, Sabeltanns verden og alle dyrene.
Okei, akkurat den traktoren var ikke så innmari morsom å kjøre. Men vi tok nå et par runder.

Utpå dagen begynte det å pøsregne, vi var nok de eneste i parken med sommerlige kortbukser, og jeg tok minimalt med bilder. Men vi ble der til det stengte.

Ha en spennende dag med eller uten pirater!

30 kommentarer:

 1. Vil dit og skal dit...var der når 16 åringen var fire og igjen når 12 åringen var fire..følger vi skjemaet skal vi dit i 2015 for da er Alderdommens Trøst fire...hvis vi greier å vente så lenge da :)
  Karimamma

  SvarSlett
 2. åååå ja dit har jeg også en drøm om å ta med mine! Neste år tenker jeg:):) Men vi reiser sånn vi får med oss showet og da koster jo det flesk å bo der jo... men men vi får se;);)

  SvarSlett
  Svar
  1. Midt på sommeren koster det, ja.

   Slett
 3. Helt fantastisk!
  Akkurat DET har jeg lyst til også :) Fikse fri utenom sesong og reise og bo i Abra Havn. Knallkult!!!

  SvarSlett
 4. Ai, den suiten så herlig ut! Vi var i Dyreparken i fjor. Fantastisk! Skal definitivt tilbake. Kanskje vi da må unne oss et opphold i Abra Havn? Best å være tidlig ute å booke i så fall.

  Artig at dere kidnappet ungene. Godt de ble fornøyde! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lønner seg nok å sjekke hva som er ledig når. Og det er store prisforskjeller - kommer an på når dere reiser. Men det var virkelig en opplevelse å være der. Vi har tidligere bodd i Kardemomme By, det var også stas, og da har du jo hele parken for deg selv etter stengetid. Men Abra Havn var mer spennende enn Kardemomme By.

   Slett
 5. Lenge leve impulsiviteten! Så bra ut også, men var dere ikke litt engstelig for at selveste kaptein Sabeltann skulle komme hjem og ferske dere..?

  SvarSlett
 6. For en super ferietur - morsomt at dere "kidnappa" barna - tenker de var fornøyde over at det ikke var Justin Bieber :) :)

  SvarSlett
 7. Det er og blir hyggelig i Dyreparken :)
  Og så artig ide å kidnappe barna . Det ser ut som dere har hatt en fin tur.

  Inspirierende bilder !

  SvarSlett
 8. Dette såg veldig kjekt ut!
  Det er faktisk 10 år sidan vi var i dyreparken, huff tida fyk.

  SvarSlett
 9. Så gøy! Nå gleder jeg meg enda mer til neste helg, for da skal vi dit :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal dere bo i Abra Havn? Uansett - gled dere!

   Slett
 10. Så gøy at du såg meg i parken, blei veldig nysgjerring nå, på kvar det var du såg oss :-)Så gøy å sjå bilete av turen dykkar til Abra Havn også, vi har køyrd forbi utallige gonger medan det blei bygd opp, og lurt på kva som var innanfor murane...

  SvarSlett
 11. Å, for en herlig impuls! Også så mye mer man får ut av slike parker når ikke alle andre er der, vi gjorde det samme med Legoland i fjor. Nå ble jeg fristet til Dyrepark-besøk, visste ikke at det hadde blitt så bra for større barn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dyreparken har vel mest å tilby førskolebarn/småskolebarn. Men vi hadde det fint der, alle sammen:)

   Slett
 12. Fantastisk!!! Takk for turen, og ja, dit MÅ jeg og noen andre jeg kjenner også!

  SvarSlett
 13. Kult! Leste faktisk om dette stedet i siste mamma.
  Tror faktisk jeg hadde kost meg glugg i hjel selv...

  SvarSlett
 14. OMG! Her sitter jeg og koser meg med det flotte tur-innlegget, og så kommer bildet som skremmer omtrent livskiten ut av meg. PIA DAAA!

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes du at det traktorbildet var så skummelt?

   Slett
  2. Ja er litt redd de der seru..

   Eller det over traktorbildet da.. grøsssssss

   Slett
  3. Ha ha, det var flere som var redde for den edderkoppen - akkurat sånne takler jeg, synes de er litt søte:)

   Slett
 15. Dyreparken er gøy!
  Vi drar dit hver eneste sommer..

  SvarSlett
 16. Dyreparken er genial!
  Passer for hele familien (og sånne kvinns i sin beste alder som tusler rundt på egenhånd med årskort). Med Badelandet, Afrika og Abra Havn har de tilført mye nytt de siste årene! Er så heldig å ha parken i nabolaget, storkoser meg!

  SvarSlett
 17. Har virkelig lyst dit med guttene. Det blir enten dit eller legoland. Nå har jeg kjøpt nytt telt, så da er det bare å sette seg i bilen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 18. Ser gøy ut, å kidnappe sine egne unger var en god idé. Sikkert ikke så enkelt å fenge alle barna når det er såpass aldersforskjell, så dette var jo et ok konsept. Av og til må sånt prioriteres selv om det betyr havregrøt til middag noen dager. Ser nesten ut som dere hadde parken for dere selv.

  SvarSlett
 19. ELSKAR fornøyelsesparkar - og Dyreparken er intet untak! ABRA havn ser heilt fantastisk ut! AKK, som eg sakanr å vera innvandrar på det fagre Sørlandet...

  SvarSlett
 20. Så gøy!!! Impuls ferier er ofte de beste!!
  Vi var i Dyreparken sist sommer så blir nok noen år til neste gang.

  Fin Søndag!!

  SvarSlett
 21. Kjære vene - de barna dine er heldige med foreldrene sine! Så utrolig gøy(og det kommer fra en 25åring), nå gleder jeg meg til jeg får barn og kan ta de med dit på overnatting der ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, det er faktisk noe av det som er stas med å ha barn - at man kan dra til Dyreparken, legoland og andre parker. Det er kjempegøy!

   Slett
 22. Hei Pia!
  Tusen takk for at du besøkte Abra Havn, og veldig fine bilder du har lagt ut. Hjertelig velkommen tilbake til verdens sjørøverhovedstad!

  Gi gjerne din anmeldelse på www.tripadvisor.com

  Hiv o hoi

  Sjørøverhilsen
  Rolf T. Øygarden
  Salgssjef
  Abra Havn

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails