fredag 8. juni 2012

16 mer eller mindre kjappe

1) Synes du at du er et godt forbilde?

Tjaa...På noen måter prøver jeg å være et godt forbilde. Jeg synes jeg er ganske flink med barn. Og så prøver jeg å få fram at alt ikke trenger å være perfekt for å få et bra liv.

2) Noen ganger snakker du om bistand og hjelp, mens andre ganger ser vi ungene dine i klær som sikkert koster like mye som å bygge en ny skole i Uganda. Synes du det er å være et godt forbilde?

Nei, det synes jeg ikke. Og jeg er klar over det. Jeg beundrer de bloggerne som klarer å vise fram en nøktern, miljøvennlig livsstil. Og la meg for all del ikke være et forbilde sånn økonomisk sett. Du klarer fint å oppdra barn i en liten og gammel leilighet, og ungene dine er like lykkelige med loppemarkedklær.
Og apropos dette med globale spørsmål versus triviell og overfladisk blogging - jeg er fullt klar over at det er et enormt sprik å nevne begge ytterligheter i en og samme blogg. Det kan sikkert oppleves som kvalmende for noen. Og jeg er veldig klar over at vi har det kvalmende godt her i landet. Og en sjelden gang henvise til Care eller Unicef eller Redd Barna har egentlig liten hensikt, synes jeg. Det er så mye mer som må til. Men litt er bedre enn ingenting. Jeg er så heldig at jeg har tilbragt flere år i Tanzania som tenåring, og jeg har virkelig fått sett hvor urettferdig verden er. Det har prega meg.

3) Du tjener vel rimelig bra på denne bloggen?

Nei! Jeg tjener ingenting! Jeg hadde noen sånne tradedoubler-reklamer for å teste det ut. Etter noen måneder nærma jeg meg fem hundre kroner. Og da kutta jeg ut reklamen. For du får første utbetaling når du har tjent fem hundre kroner, men da måtte du sende inn kontonummer og sikkert opprette et sånt Pias verden AS, og sånt skjønner jeg ikke så mye av. For å tjene penger på bloggen din, bør du nok kjøre på med store og synlige reklamebannere. Kun en gang har jeg skrevet et innlegg som jeg skal få betalt for.

4) Men alt det du viser fram, da? Og alt du linker til?
Ha ha, det meste er kjøpt og betalt av egne penger. Og vi har fet gjeld, for å si det sånn. Gjeld på huset, altså. Jeg låner ikke penger for å kjøpe klær og dingser. Noen ganger får jeg noe gjennom blogginga. Da nevner jeg det i innlegget. Etterhvert har det blitt sånn at jeg nesten blir redd for å skryte av noe, nevne noe, vise noe fram. For jeg frykter litt at leserne skal tenke "Og hvor mye blir hun betalt for å skrive dette, mon tro??" Men sånn er det ikke!

5) Så du mener at du er dårlig til å melke bloggen din?

Jepp, jeg mener faktisk det. Jeg er ikke god på å pushe meg selv fram. Jeg vet at jeg har fått en del oppmerksomhet og blitt trukket fram. Dette setter jeg pris på og jeg blir stolt. Men jeg prøver ikke å linke meg sjøl fram og opp. Og jeg håper ikke at dere har fått det inntrykket. Jeg er en dårlig businesskvinne.

6) Hvorfor gidder du å sitte og skrive da, hvis du ikke får betalt? Det er da helt meningsløst at en voksen kvinne skal sitte og skrive sånn som du gjør?

Skjønner at det virker meningsløst for noen. Akkurat som quilting, yoga eller baking av surdeigsbrød virker meningsløst for noen. Noen drar på undertøyhomeparties og noen driver med fluefiske. Vi har alle interesser som sikkert noen synes er totalt meningsløst. Jeg liker å skrive.

7) Du virker noen ganger så frekk? Hvorfor framstår du ikke som mer vennlig?

Beklager hvis jeg framstår sånn. Men jeg er kanskje litt frekk. Jeg liker å sparke litt i bloggen. Få folk til å tenke litt. Men de jeg kanskje helst vil nå, er neppe lesere av bloggen.. Jeg er ikke en sånn strålende blid, klemmende og kosende person. Men jeg er ålreit.

8) Jeg liker best de litt kloke og morsomme mammainnleggene dine! Hvorfor skriver du ikke flere sånne?

Jeg har ikke tid! Sånne innlegg krever tankevirksomhet, grubling og inspirasjon. Jeg liker å skrive sånne innlegg. Men har ikke kapasitet.

9) Hvor jobber du?
Jeg er lærer. Norsklærer. For voksne fremmedspråklige. Jeg har en super jobb, og jobber med fantastiske mennesker. Men jeg ønsker ikke å blande denne bloggen med mitt arbeid. Derfor nevner jeg ikke noe om jobb.

10) Åssen rekker du alt - jobb, barn og blogging?

He he, det er vel det jeg rekker. Ikke så mange andre hobbyer på programmet. Jeg jobber ikke fullt, og får dermed litt bedre tid til familie. På kveldstid skriver jeg i stedet for å se på TV,  og jeg har mange blogginnlegg liggende som kan publiseres på en hektisk dag:)

11) Hvis du er norsklærer - hvorfor er du så inkonskvent i skrivinga di? Jeg observerer både -a og -en-endinger, du skriver lissom og liksom, og du blander inn engelske uttrykk. Synes du virkelig at det sømmer seg for en norsklærer?

Absolutt ikke! Men det er derfor jeg er så glad i bloggen min - her kan jeg skrive som jeg vil! Jeg elsker å starte setninger med konjunksjoner (og og men og sånn). Det er litt fyfy ellers, men her gjør jeg det mer enn gjerne!

12) Det er ikke bare språkmessig du er inkonsekvent - noen ganger skriver du nedlatende om det å vise fram barna i sosiale medier, mens andre ganger dytter du dem fram og trygler om kommentarer som "Sååå skjønne barn!".

Jepp, det er vel kanskje litt dobbeltmoral ute og går. Men jeg prøver oppriktig å være meg sjøl. Og jeg prøver oppriktig både å skrive og gjøre de rette tinga. Er man ute etter å finne noe å kritisere i bloggen min, kan man sikkert finne mye. Jeg står for det jeg sier og gjør. Og det må være lov å vise flere sider av seg sjøl. Jeg er blant annet både treig og seriøs OG rar og morsom. Jeg prøver ikke å fiske fram kommentarer om at jeg har vakre barn. Som de fleste andre barn er også mine vakre. Men skjønnheten deres er absolutt ikke deres fremste fortrinn:)

13) Hvorfor avslutter du alle innlegg med sånn "Ha en kul dag med eller uten klær!" og lignende? Synes du virkelig det er morsomt? Jeg synes det ettehvert virker rimelig patetisk og stakkarslig. Morsomt er det i hvertfall ikke!

Nei, det er kanskje ikke morsomt. Det har liksom bare blitt sånn. En slags signaturavslutning. Men får jeg et massivt press om å kutte ut sånt, gjør jeg gjerne det.

14) Jeg synes ærlig talt at en del av de innleggene dine er rimelig flåsete. Du skal liksom rakke litt ned på cupcakes og hvitt interiør. Hvorfor gjør du det?

Du har rett i at mange innlegg er flåsete. Og mange ganger harselerer jeg over ting og tang. Det må være lov. Jeg rakker aldri ned på enkeltindivider, og har aldri akkurat DEG i tankene når jeg skriver. Føler noen seg truffet, så beklager jeg. Men jeg gir meg nok ikke med sånne fjaseinnlegg. Sorry.

15) Hvorfor legger du sjelden ut bilder av deg sjøl? Hadde for eksempel vært flott å få sett deg i ei svart fleecejakke mens du balanserer på et tau?
Seff! Tilfeldigvis har jeg et sånt bilde liggende.

16) Hvorfor i all verden sitter du nok en gang og finner på spørsmål? Hvorfor kan ikke leserne dine få komme med spørsmål?

Det kan dere gjerne! Det er vel mer at jeg ikke helt tror at jeg har så mange lesere som er så fryktelig interesserte i å stille meg spørsmål. Og sånn spørsmålsrunde føler jeg kan bli litt kleint - hvem trur jeg egentlig at jeg er, lissom? Og hva om ingen spør om noe? Hva om jeg bare får spørsmål om emner jeg ikke har lyst til å skrive noe om? Og angående disse spørsmålene jeg har kommet med her - det er spørsmål jeg ofte stiller meg sjøl.

Hva ville du ha spurt meg om, hvis du fikk sjansen?

Ha en oppklarende dag med eller uten nysgjerrighet!

40 kommentarer:

 1. Hahaha - du Pia, du Pia. Snakk om å være i en innbilt forkant!

  Ha en fin og balansert dag. Seee så nuuuuudelig du er!

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes bildet var et fint eksempel på at jeg klarer å holde tunga rett i munnen. Ha en fin dag:)

   Slett
 2. Ha ha ha, du er temmelig schizofren. Jeg fikk svar på alt jeg lurte på. Helskjønt bilde.

  SvarSlett
  Svar
  1. Schizofren? Kan banne på at det sitter noen og lurer på sånt. Det hadde jeg gjort, hadde jeg ikke blogga.

   Slett
 3. Hahaha du er så morsom! :)

  SvarSlett
 4. Helt genialt!!
  Det finnes jo folk som faktisk stiller slike spørsmål til bloggere....sender mail og er anonyme og tør ikke annet når de først skall være kritiske og rakke litt ned på andre...men der fikk du jo svart alle dem da...i forkant!! Supert!!

  SvarSlett
 5. Herlige spørsmål og herlige svar! :)

  SvarSlett
 6. Haha! Du er god!
  Og eg er glad for at du ikkje slutter med det du skriv om i pkt 14.

  SvarSlett
 7. Veldig opplysende vil jeg si :)
  Og du holder helt klart tunga i rette munnen ;)
  Klæm

  SvarSlett
 8. Jeg forstår vel ikke helt hvor du vil med disse spørsmålene????
  Mener du seriøst at enkelte misunnelige mennesker kan tenke seg å vite dette?
  Nei, Pia, du er bare god du og jeg unner deg all mulig suksess og frynsegoder i bloggen din, du balanserer den helt perfekt:)

  Ha ei herlig helg, vi skal til hytta og jenta vår og kjæresten, to 18-åringer vil være med:) Vi gleder oss til brettspill, god mat, god drikke og fisketurer:)

  Trine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mener seriøst at noen sikkert lurer på dette, ja:) Ikke misunnelige folk, bare vanlige folk. Men folk er for høflige til å stille sånne spørsmål.

   Slett
 9. Haha! Jeg er så uenig med spm 13. Det må du IKKE slutte med :)

  SvarSlett
 10. Like greit a fa det unna - na vet vi ALT! :-)

  SvarSlett
 11. Haha, du er gal - på en god måte ;)

  SvarSlett
 12. OMG! Jeg lurte på hvem som hadde stilt alle de frekke spørsmålene på den måten. :-D
  Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Ja, du Pia, du Pia. ♥ :-)

  SvarSlett
 13. Jeg liker bloggen din akkurat som den er. Og (ser du, vi er flere som begynner setningene sånn litt ulovlig ;) ) så syns jeg at det var veldig artig å se deg balanserende på et tau med flisjakke.

  Jeg har noen spørsmål jeg brenner etter å få svar på:
  Har du noen gang tid til å se en film?
  Er det OK eller helt ut å lese på do?
  Hvor ofte kjøper du deg ny veske?
  Har du noen gang sett en slange ute i det fri?
  Når fikk du sist staila neglene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjelden jeg tar meg tid til å se en hel film - om kvelden sitter jeg ved dataen, og tv-titting får vike....
   Greit å lese på do - der får man sitte noen minutter i fred...
   Ny veske? Det er sjelden, du. Jeg har ikke så mange vesker.
   Jeg har sett slanger i det fri, både i Norge, Tanzania og India.
   Staila negler? Hmmm, det var vel jula for halvannet år siden da vi var på ferie i Egypt. Neglene ble nydelige. Not.

   Slett
 14. Herlig! Digger deg og bloggen din akkurat som dere er! :) Og bildet var fantastisk!

  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 15. Skjønne Pia i sin fantastiske verden!!!
  Hilsen Linda O.

  SvarSlett
 16. Herlig! Jeg tenkte først.... hvem i huleste stiller sånne spørsmål til sjælveste Pia??
  Men da jeg nærma meg slutten skjønte jeg lunta! Genialt!

  Go' hælj!

  SvarSlett
 17. Herlig intervju! Skikkelig flink den intervjueren ;)
  KJente meg igjen i det på nr. 11 og 12 :)

  SvarSlett
 18. Jeg tenker at hvis hver og en tenker at man skal endre hele verden alene, så virker det hele ganske uoverkommelig. Men å hjelpe en er mulig.
  Ett eksempel:
  En HIV-test koster 7 kroner. Den er helt avgjørende for om barn blir født med HIV.I dag kan vi gi medisiner til moren gjennom svangerskapet, slik at barnet blir født uten HIV, selv om moren er smittet. Men om moren ikke vet at hun er smittet, får hun heller ikke medisiner.

  Alt starter altså med en test til 7 kroner.

  Våre verdensgaver går ikke inn i det sorte hullet av nødhjelp. Kjøper du verdensgaver på www.verdensgaver.no, så blir den gaven du har kjøpt plukket ut av hylla på lageret i Danmark og sendt til et sted hvor den trengs.

  Jeg håper du fortsetter og nevne oss med jevne mellomrom. Det kan redde liv.

  mvh

  Helene i UNICEF

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal fortsette å nevne dere:) Og jeg skal fortsette å kjøpe kort av dere:) Små ting, men som du skriver - det hjelper litt....

   Slett
 19. Synes du har dekket spørsmålene godt inn selv jeg :) flirer og ler her jeg sitter, som vanlig ;) Nyt helgen :)

  SvarSlett
 20. Hehe for et flott intervju!

  SvarSlett
 21. hahaha så artig intervju :) ei spennande dame du.
  Blir nysgjerrig!

  Ha ei fin helg,eg kikkar nok innom i løpet av helga igjen.
  Du har ein utruleg fasinerande blogg !

  henriette

  SvarSlett
 22. Takk for nok et fantastisk innlegg, du slutter aldri å overraske. Stort høydepunkt i bloggbesøksrunden!!

  SvarSlett
 23. Nå lurer jeg på om jeg skal gi de neste elevene mine i oppgave å portrettintervjue (nytt verb) seg selv! Det er jo åpenbart ingen dum idé!

  SvarSlett
 24. Jeg ville har spurt om du ikke hadde et bilde av deg selv med svart fleecejakk mens du ballanserer på et tau med tunga ut av munnen Pia!

  Gohælj da!

  SvarSlett
 25. He,he! Morsomt! Jeg leste nedover, og undret meg jeg og: Hvem er det som spør om slikt?? ;)

  Hvis jeg skulle spurt deg om noe ut fra dette intervjuet, måtte det vært: Hva gjorde du i Tanzania?? Hvorfor bodde du der i noen år, og hva synes du om det??

  Jeg har vært i Tanzania selv, laget et tv-program (lokaltv) om sykehuset Haydom. Facinerende, og utrolig gøy!!
  God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bodde i Dar-es-Salaam, foreldra mine jobbet der. Har vært på Haydom flere ganger, et utrolig sted!
   Likte meg veldig godt i Tanzania - nå er det mange år siden jeg var der sist, og håper virkelig jeg får reist tilbake en eller annen gang:)

   Slett
 26. Ha ha ha - må innrømme at jeg leste en del spørsmål og svar før jeg skjønte at det må ha vært en MEGET forutseende spørsmålstiller :-D Herlig!

  Ha ei god helg - klem Siv

  SvarSlett
 27. Herlig! Jeg rett og slett elsker bloggen din, humoren din og vinklingene du presenterer. Gleder meg over hvert eneste innlegg, ler godt og leser utdrag høyt til kjæresten min med jevne mellomrom. Vær så snill; keep up the GOOD work!

  SvarSlett
 28. Herlig :) Vet ikke helt hva jeg ville spurt deg om... Bare bedt deg fortsette å skrive som du gjør :)))

  SvarSlett
 29. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 30. Det blir ikke med det første jeg slutter å lese i denne bloggen i hvertfall. Artig du! ;)

  SvarSlett
 31. så gøy med spørsmålsrunde! Lurer på om jeg skal kjøre i gang en selv;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails