onsdag 23. mai 2012

Vinduer. Og vask, av alle ting!

Folk legger merke til mye forskjellig når de besøker oss i nyhuset for første gang. Og de har ulike kommentarer å komme med.
Jeg merker meg at noen kommenterer vinduene. De sier "Hvordan skal du få vasket disse?" eller "Oj, sann, hva med vindusvask?" eller kanskje  "Skal du vaske vinduene selv?". Ergo - de er veldig opptatte av...ja, du gjettet riktig...vask av vinduer.
Det er kun kvinner som har passert førti som kommer med disse ytringene. Jeg havner vel også i den gruppa, men jeg tenker lite på vask av vinduer. Det har ikke vært et problem ennå.

Jeg ligger ikke våken om nettene og grubler "Hvordan i all verden skal vi makte all denne vindusvasken?!". Når jeg står på fotballbanen og heier meg hes, stopper jeg ikke plutselig opp og hikster "Herregud! Vinduene!!".  Og jeg må innrømme at det er rimelig mange andre ting i huset jeg heller burde tatt fatt i enn vinduene. Brette klær, for eksempel.

Jeg er nok såpass naiv at jeg tenker at vi får takle det vaskeproblemet når den tida kommer. Kanskje det ikke blir et problem? Eller er jeg rett og slett en meget umoden kvinne, sånn vindusvaskmessig sett?

Er du opptatt av vindusvask?

Ha en rein dag med eller uten nal!

37 kommentarer:

 1. Så åpent å fint du har det!
  Å for en fin utsikt!
  Kjekt når så mye lys kommer inn....

  Vindusvask.......
  *kremt*
  Det enkleste er ofte det beste... ;-))

  SvarSlett
 2. Ha ha, som jeg skulle skrevet det selv! Jeg er ikke så veldig opptatt av den vindusvasken, gitt, men det var mange av dem som besøkte oss mens vi bygde. :) For å si det sånn, det er ikke hvert år jeg får vasket vinduene, men det er blitt litt lettere nå, som jeg fikk vindusvasksystem til jul. Men det er noen av husets vinduer som aldri er blitt vasket, det er bare for høyt opp dit, og vil nok ikke bli vasket før vi må beise huset med lift eller stillas. Jeg er ikke så veldig bekymret for det, nei ;)
  Vi er nok ikke slik husmødrene en gang var, nei!

  SvarSlett
 3. Jeg kan godt komme å vaske vinduene dine for deg :) Selv har vi kun 7 vindu (og da har jeg regnet med den lille ruta i inngangsdøra vår) ...så når jeg en sjelden gang tar fram nalen, vasker jeg like gjerne vitrineskap og speil i samme slengen. Ferdig på 10 min:) (kanskje det eneste pluss ved å leie en sokkel).

  'Åh! Så godt med lys' ville jeg tenkt først og fremst :)

  SvarSlett
 4. Merker jeg blir satt ut når folk skal kommentere sånt... Jeg tenker; si noe positivt, eller hold det inni deg. Vindusvask bruker jeg lite tid på å reflektere over også, selv om jeg kanskje burde tenkt mer på det i følge noen.. Ja, ja, har det i grunn ganske bra med hundesnutemerker på vinduene og;))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ikke de mener noe ondt med kommentarene sine;)

   Slett
 5. Du har tre levende planter, en av de til og med en Orkidé! Da er man husmor nok, synes jeg.

  Rene vinduer har en magnetisk effekt på barnehender, så jeg venter så lenge som mulig med å vaske de/tørke over med en microfiberklut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, den orkideen fikk vi et par dager før jeg tok bildene...Ser ikke for meg at den lever neste år, for å si det sånn...

   Slett
 6. Jeg tror jeg kan være i skyldig i å TENKE denne tanken, kremt.

  SvarSlett
 7. Haha....jeg drev akkurat og tenkte på at jeg burde vaske vinduene! Svigermor kommer til helga, og de ser virkelig fæle ut... Men jeg hater å vaske vinduer!! Derfor skjer det omtrent en gang i skuddåret at jeg gidder. Skal nok klare å finne en grunn til å utsette det denne gangen også...;)

  SvarSlett
 8. Vi har vinduer jeg rett og slett ikke kommert til å vaske.
  Det irritere som regel ikke, men når våren kommer og solen skinner rett på, og man omtrent ikke ser ut fordi man ikke har vasket de på to år...da merker jeg at jeg bryr meg litt. Men så går jeg ut, så er det glemt igjen! :)

  SvarSlett
 9. Vi flytta inn i nyoppussa hus for nokre månadar sidan, og her henge faktisk klistretmerka på vindauga fortsatt på. Eg har lurt litt på korleis enn får vekk klistremerke- merka..men sånn generelt sett havna vel vask av vindauge (ilag med bretting av klede) ganske langt ned på lista :)

  SvarSlett
 10. Haha, vasking av vinduer står nederst på lista her å gitt :) På utsiden altså...Inne i huset har vi en hyperaktiv 2-åring som liker å lage flekker på vinduene, så der vasker jeg regelmessig. På utsiden blir de skikkelig vasket kanskje 1 gang i året..jeg har så mye annet å gjøre, så det tenker jeg ikke på..
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 11. Jeg skjønner ikke greia, er det ikke bare å hive ut litt såpe over vinduene når det regner så ordner resten seg selv? Jeg ser ikke helt for meg at det er et alternativ å ikke ha vinduer..!

  SvarSlett
 12. haha, jeg er helt enig med deg!
  Kan ikke huske sist jeg bekymret meg for vindusvask, men kollegaer snakket om det til stadighet.
  Her gaar ungene rundt og "vasker" vinduene med vaatservietter, da maa jeg jo ta en liten runde over de etterpaa for i det hele tatt aa kunne seg ut.
  Og saa bor vi jo i bergen da, saa löser det seg utvendig av seg selv kan man si;)

  SvarSlett
 13. Jeg er ingen stor vindusvasker. Vi har ofte skitne vinduer. Jeg kan komme til å tenke på at det kan være vanskelig å vaske vinduer som ikke er mitt ansvar. Tror jeg.

  Det er fint å ikke kunne se vindusruten da, så kanskje et er på tide med årets vindusvask snart..?

  SvarSlett
 14. Ha, ha, føler meg litt truffet her, for det første jeg tenkte da jeg så bilder av huset var vindusvasking:-)
  Men så er jo jeg i gruppen 40+:-)

  SvarSlett
 15. hehe.. jeg er lite opptatt av vinusvask.. men nå er et sånn at vi har nesten bare vinduer som er punktetrt.. og da ser e jo fortsatt velig ille ut selv om de er nyvaska.. så jeg har til nå latt være... spørs om jeg også må begynne å uroe meg om vindusvask når vi får nye vinduer i løpet av sommeren..

  SvarSlett
 16. Jeg er over 30 , men bekymrer meg lite over vindusvask - har nemlig verdens beste pappa... kremt, ja det er sant. Han vasker mine vinduer enda...

  Gørill/oss i familien

  SvarSlett
 17. Er det snakk om utvendig eller innvendig vindusvask her? Utvendig kan det i alle fall ikke være noe problem så mye som det regner i dette landet....

  SvarSlett
 18. Kan ikke si det, gitt. Her blir vinduene nærmest helt går av saltsprut før de blir vaska.
  Jeg er innmari misunnelig på vinduene dine. De er bare så kule. Og for en utsikt, da! Ja, ikke den blå containeren, kanskje. Er det du som har bestilt den for å gjøre kildesorteringa enklere???
  Ellen :)

  SvarSlett
 19. Hadde nok heller sagt; "Så kule vinduer, masse lys..."
  Ikke vindusvasken som står høyest på priolista mi nei... Men har stått på vinduskarmen på utsia av vinduet i 3. etg(UTEN SIKRING av noe slag) å vaska nån håpløse 3delte vindu kor 2 selvfølgelig var hengslet samme vei, derav livsfarlig lek med livet som innsats(hadde vaska d ene lett tilgjengelige før æ skjønte kor skummelt d ble etterhvert.. D ble med den ene utvendige vindusvasken på de 3 åran æ bodde der... ;p

  SvarSlett
 20. Jeg må vel innrømme at tanken på vindusvasken har slått meg når jeg har beundret nyhuset deres. Men siden jeg fortsatt er 40- har jeg ikke sagt noe høyt. Før nå, faktisk. Søren.

  SvarSlett
 21. Jepp, det er nok det jeg er mest opptatt av av alt i hele verden!

  SvarSlett
 22. Jeg kan ikke fordra å vaske vinduer, så det gjør jeg så sjelden kan kan. Vinduene funker fint likevel ;)
  Men jo, jeg tror jeg hadde tenkt meg to ganger om dersom det hadde vært aktuelt for oss med utfordrende vinduer av noe slag. Eller... når svigermor er på besøk, vasker hun gjerne vinduer, så det hadde nok funka likevel ;)

  SvarSlett
 23. Jeg er førtinitten... men under gjennomsnitt opptatt av vindusvask...
  Men når jeg får problemer med å se ut, så vasker jeg dem. Eller får noen andre i huset til å gjøre det.
  Jeg tror det kommer til å gå bra med dere i mange år uten å vaske de vinduene :)

  SvarSlett
 24. Jeg tenkte det - men sa det ikke. Og for så vidt har jeg mer enn nok med mine egne til å tenke på hvordan andre vasker sine.

  SvarSlett
 25. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 26. Jeg tenker at for mange vinduer må være slitsomt ja.. Man må stadig skjerme for innsyn og sol og..det kan gjøre det vanskelig å møblere..og ja, så den vasken ja.

  Men! Da tenker jeg på hus med mange flere vinduer enn det dere har!
  Noen tar jo heeelt av når det gjelder vinduer, vinduer er liksom alt!!
  Men hver sin smak, helt greit:)

  SvarSlett
 27. He, he...
  jeg er sikker på at du kommer til å leve både godt og vel med de vinduene. .....
  Vasket eller ikke :)

  Ha en kanll fin dag !

  SvarSlett
 28. Jeg vasker kun vinduene på innsiden (og det skjer etter behov og ikke kalenderen). Utsiden er det moder natur som tar seg av. Det hender de er helt blanke, men like ofte er de matt grå av salt ;)
  Klæm

  SvarSlett
 29. Akk, vindusvask er så kjedelig.. Men jeg er nok av typen som ikke klarer å se på mine egne skitne vinduer alt for lenge. Har heldigvis selvvaskende vinduer utvendig, så de slipper jeg stort sett å vaske (kun de som ikke får noe særlig regn på seg).

  SvarSlett
 30. Nei, issj! Vindusvask stresser ikkje meg. Har endå ikkje vaska etter juleorkanen. Men mannen spurte ein dag, om vi ikkje snart skulle ta å vaske vindua. Men no er det så fint vêr, at det vert ikkje med det fyrste.

  SvarSlett
 31. Jeg vasket vinduer for første gang i mitt liv forrige helg. Det føltes helt rett å vente i 29 år. Det syntes nok mannen også, da hav måtte vaske etter meg. Tipper det blir 29 nye år til neste gang.

  SvarSlett
 32. Jeg skulle nok sikkert vært mer opptatt av vindusvask ;-) Men må innrømme at jeg noen ganger lurer på hvordan enkelte skal løse pussen sin :-P

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 33. Tror kanskje jeg hadde tenkt det om det laaaange vinduet. Men jeg er ikke flink til å pusse mine, som er i en etasje og svingbare, så jeg holder munn. ;)

  SvarSlett
 34. Nå har det slik at jeg ikke har noe forhold til vindusvask. Det var en ting jeg OVERHODET ikke hadde ofret en tanke da min mann for første gang fant fram vaskebøtta for å vaske vinduene! Og etter snart 14 års ekteskap er det fortsatt han som tar seg av den saken, opptil flere ganger i året! Men jeg ser virkelig forskjell på før og etter, så det er fint at han gjør det, altså :-)

  (Ok, de siste årene har jeg vasket kjøkkenvinduene (og bare dem!!!) ved et par anledninger i forbindelse med gardinskift. Så jeg vet hvordan det skal gjøres, altså. Men sliter meg ikke ut på det.)

  Hilsen ei som er passe langt fra å fylle 40.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails