fredag 4. mai 2012

Tilbehørbarna.

I denne artikkelen her, hvor blant annet en mindre begavet såkalt "blogger" liksom skal uttale seg, står det at barn blir brukt som statussymbol. Og at vi må huske på at barn er egne personer og ikke et tilbehør.

Hello!! Seffern er barn statussymbol! Det er jo en grunn til at vi har valgt å få fire stykker. Hva annet skal man ha dem til, lizm? At barn er egne personer og ikke et tilbehør glemmer jeg ofte. For jeg synes jo at det veldig stas når jeg setter min übersøte prinsesse oppi ei designerveske og bærer henne rundt. Da føler jeg meg på topp! Alle glemmer mine lett utvaskede klær fra Lindex og mine svulne poser under øynene, og de stirrer kun på henne. Det bedårende barnet. Når hun stikker ansiktet opp av vesken og gir fra seg et lite bjeff, ja, da smiler verden. Til meg. Og det er det viktigste.
Problemet blir etterhvert å finne passende vesker å bære henne rundt i.
Vesker fra Lise.

Nå slutter barn å være søte når de blir fire år, i følge denne artikkelen. Det betyr at jeg har halvannet år igjen å melke barnelykken.

Fra spøk til side - artikkelen har vel noe sant i seg. Mange av oss liker å skryte av barna våre. Alle synes akkurat sine barn er de mest vidunderlige. Og sosiale medier blir for mange en glimrende kanal der man kan vise dem fram, via bilder eller bare ord. Så blir avveininga hvor mye de skal vises fram. Hvor mye skal de skrytes av.

Synes du folk skryter for mye av barna sine på facebook eller i blogger? Hva med deg - hva skryter du av?

Ha en fin fredag med eller uten skryt!

31 kommentarer:

 1. Det er vel greit å skryte litt av dem, så lenge man også ser deres feil ;)

  Ønsker deg en fin helg med snuppa på armen ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, men akkurat barnas "feil" er iksom ikke noe man vil skrive noe om på facebook. Og det bør man jo heller ikke gjøre.

   Slett
  2. Jo "småfeilene" kan fin vikles inn i skryteinnlegget. Det gjelder å finne balansen...

   MEN det viktigste er vel faktisk at man lar barna få være med å bestemme,om det er greit av vi legger ut bilder/skriver noe om dem. Jeg legger aldri ut bilder/innlegg av gutta før jeg faktisk har snakket med dem om det/eller de har sett bilder/innlegg.

   Slett
 2. Det er jo aller best å skryte av seg sjølv!!! Og der er ingen aldersgrense vel? Skal sitje i ei veske seinare i dag og bjeffe. (No blir sikkert nokon bekymra for meg igjen)

  God helg!
  E

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, sikkert en del som er bekymra for meg og. Hundesmilefjes!

   Slett
 3. Herregud!!! Eimund blir 4 om 7 dager. Slutter han å være søt da? Hva SKAL JEG GJØRE???? Iiiik!
  Ellen

  SvarSlett
  Svar
  1. Plastiske operasjoner? Noe må du gjøre!

   Slett
 4. Det er viktig med et bredt utvalg av assosissererier :D Jeg har selv bare en, men skammer meg ikke grave litt rundt i familien og vennegjenger for å finne akkurat den lille prikken over ién akkurat når jeg trenger det.

  Og du... Når det ikke lenger er plass i veska kan du jo heller bruke dem til å bære kofferten for deg. Veldig kjekt når man er på reise og har pakket godt. :)

  Happy helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Happy helg til deg og:)

   Slett
 5. Haha pia nå lo jeg godt =)

  Selvfølgelig liker jeg å snakke om ting barnet mitt kan og har klart, som de fleste andre foreldre. Men somregel holder jeg det til familie å venner og legger ikke ut hver minste milepæle på fb.

  4 åringer er foresten kjempe søte ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også fireåringer er søte:)

   Slett
  2. .. og 13 åringer (det meste av tiden) hihi

   Slett
 6. Helt herlig :)
  Jeg synes mange skryter av alt mulig. Men når ingen andre gjør det (skryter av en selv, familien, huset, bilen, båten, hytta - you name it), så får man jo gi på selv :) :)

  SvarSlett
 7. Jeg føler meg litt truffet angående skryting. Men prøver å moderere meg litt ;)

  SvarSlett
 8. Er det noen vi skal være stolte av, så er det vel barna våre? Jeg blir mer bekymret når en mor jeg knapt kjenner øser ut om alle de dårlige sidene til barnet. Hvordan har det barnet i hjemmet? Synes det er herlig med skryt, jeg. Så jeg vil høre om alle gullmedaljer, gode skolekarakterer, fine sangstemmer og engasjerte barn som finnes der ute. Det gjør meg bare glad! Skryt ispedd humor gir en ekstra latterbonus.
  Elin

  SvarSlett
 9. Takk og lov for at mormorungen er litt over 3. Da er ho ihvertfall søt i nesten ett år til. Det var en ny regel jeg ikke hadde hørt før. Stakkars mine 3 sjarmerende på 40, 37 og 23.... Jaja , jeg orker uansett ikke bære dem rundt i vesker lenger....

  Men over til alvorsspørsmålet: Ingen av mine bloggvenner skryter for mye av sine barn i hvertfall! Og hva skryter jeg av? Tror faktisk mest av meg sjøl... ai ai.

  SvarSlett
 10. Haha!
  Sjølvsagt har eg fått fire barn fordi det er eit statussymbol, , og at eg har pådratt meg hofteskader for å bære dei rundt i veske er vel også eit statussymbol ;-)
  Dessutan synst eg at ho på 12 fortsatt er lita og søt

  SvarSlett
 11. morsomt innlegg! Klart jeg skryter av liilmor, hun er jo det fineste jeg har:)

  SvarSlett
 12. Jepp, jeg skryter av ungene, siden de er de flotteste i hele verden, helt objektivt. Og så har jeg ren skryteblogg, som håndarbeidsblogger strengt tatt er....

  Husker en artikkel om Øyafestivalen der journalisten surmulte om at det hotteste tilbehøret du kunne ha på Øya var et avkom med band-tskjorte og bittesmå conversesko og bittesmå øreklokker. Øya var visst ikke lenger var det var...

  SvarSlett
 13. Bare et halvt år igjen med søt (verdens søteste) unge?! OMG- må stikke, skal på bloggen og FB og skryte som besatt..

  Vel, fra spøk til alvor, jeg sier nå som jeg pleier jeg da: ALT MED MÅTE også her. :-)

  Ha en fin dag. Og helg.

  SvarSlett
 14. Buhu, mitt liv som skrytene blogger en snart over da lillegull fyller 4 år til sommeren. Hva skal jeg gjøre? Genmodifisering, anti vokse kur?? Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 15. Skryt er aldri dumt, så lenge den er ekte. Og når vi skryter av barna eller oss selv (jeg er best på å skryte av meg selv), så er det ektefølt!

  SvarSlett
 16. Hvis mammas blogging blir belastende for barnet en dag vil jeg tro det er mindre belastende med skryt og smilebilder enn det som befinner seg bak idyllen.

  Jeg synes likevel det blir feil å bruke barnet som frontfigur. La ungene få lage sin egen nettprofil, ikke en som er skapt av mor.

  SvarSlett
 17. Så klart jeg skryter... Ungene er jo de fineste, flinkeste, snilleste, peneste og eh... ja, alt i verden!

  SvarSlett
 18. Jeg skryter over mannen i mitt liv (eller i mitt hjem)
  Han har vakre øyne og sexy hender. Et kupp, rett og slett.

  SvarSlett
 19. Hihi, du kan å få sagt det, Pia!! Tja, jeg føler jo at jeg skryter mye av barna jeg og. Gjør ikke alle foreldre det, på den ene eller andre måten!?

  SvarSlett
 20. Love it! Elsker at andre også deler med seg av sine gullunger :)

  SvarSlett
 21. Det er i det minste pent tilbehør du smykker deg med.

  SvarSlett
 22. Eg synest ikkje det er så mykje skryt på facebook og bloggar, iallefall ikkje av borna. Kan vere noko med at dersom det vert for mykje av noko unngår eg det... Eg skryt ikkje, eg berre konstanterer fakta :-)

  Huskar når eg fekk førstemann. Alle syns livet var fantastisk og det å verte mor var lykke på jord. Inkludert i bloggeverda. Så kjem eg med den nedslåande kommentaren på barselgruppa: "Syns ikkje det er så fantastisk eg..." Alle sperra augene. Til og med helsesøstra såg rart på meg. Då kjente eg meg kalla til å ikkje formidle berre lykke, men faktisk vere ærleg. Og det har eg gjort i bloggen og.

  SvarSlett
 23. Klart jeg skryter av ungene.

  Tusen takk for hyggelige ord. Mat blir ekstra god i strålende selskap.

  SvarSlett
 24. Hahaha - det her var herlig!
  Men spøk til side - vi skryter lett av oss selv på bloggen. Men man kan spørre seg om det er med på å bygge opp selvtilliten til mennesker i noen tilfeller også? :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails