tirsdag 15. mai 2012

Hektiske dager.

Phuu! Travle dager! Gjør liksom ikke annet enn brodere faner, stryke bunadsskjorter, pusse vinduer, bleke hår og tenner, bake glutenfrie lavkarbomakroner i rødt, hvitt og blått. Pynte de lekreste festbord og marinere de saftigste indrefileter. Plante noen friske sommerblomster. Male stue, kjøkken og bod. Gjerne en tre-fire strøk.
Bilde fra fjorårets 17.mai. Har faktisk ikke rukket å ta bilder fra årets nasjonaldag.

Eller, vent litt... Jeg har vel faktisk ikke gjort noe av det der. Ikke skal jeg gjøre det heller. Jeg har mer som mål å komme meg gjennom 17.mai. Intet mer, intet mindre.

Har dere hektiske dager?

Ha en rolig kveld med eller uten stress!

29 kommentarer:

 1. Fineste Pia! Ha en herlig travel og deilig 17 mai! :) Liker så godt bloggen din - her er det som det er - ikke no fjas! Ingunn :)

  SvarSlett
 2. For korpsforeldre er det sikkert travelt nok, også uten makroner, vil eg tru :) Ha ein fin 17.mai!

  SvarSlett
 3. Her tar vi det hele med knusende ro. Satser på at bunader og dresser henger der jeg hang dem i fjor. Det eneste jeg trenger å gjøre er å fise over skjorter med strykejernet og finne frem flagga som ligger i boden så er vi good to go :)

  SvarSlett
 4. Pust og klistre på deg et smil! Klem

  SvarSlett
 5. Ikke noe hektisk aktivitet her. Har sørget for at klærne jeg og guttungen skal ha på er i hus, OG bestemt at i år blir det LAVE, GODE sko.

  SvarSlett
 6. 17. mai blir det uansett - akkurat som julaften! Hva stresser folk så veldig for tro?? Hmmm... Kose seg og få på seg litt pent tøy og flagge og få med seg unger i 17 mai tog, is og pølser holder lenge! Hvem ser om bunadsskjorta ikke er helt strøket under stakken for eksempel? Og om strømpa er rakna? Ha en herlig 17 mai! Jeg har bestilt pent vær ☼

  SvarSlett
 7. Her er skuldrene rimelig senka faktisk :-) Føler at jeg er ferdig med det som hang mest over meg i mai - nemlig litjtuppas konfirmasjon :-) Og så er vi bedt bort, og da er det ingen som skal komme hit og se vårt 17. maishina hus ;-)

  Kos deg masse med is og pølse - klem Siv

  SvarSlett
 8. her får ingen bunad i år. vi går for rene klær vi allerede har i skapet-looken. på jobb er det hinsides travelt, så 17 mai kommer i 2 eller 3 rekke, minst.. rømmer tilogmed bygda for dagen! men is skal vi spise da!

  SvarSlett
 9. Samme her! Har finkjoler i skapet til jentene. Flagg og fløyter kjøpt på Rema. Vi er klare!

  SvarSlett
 10. VELDIG hektisk her også altså, jeg har tross alt klippet plena OG tatt frem bunaden til kona. Nå gjenstår å kjøpe knestrømper men det vet jeg ikke om jeg orker, så det blir barfot i toget i år.

  Hipp hipp hurra! :))

  SvarSlett
 11. hektiske dager. Og jeg stryker og reparerer bunadsskjorter - joda. Og syr kostymer til alle slags opptredener. Og skal bake til alle foreldredrevne kafeer de neste ukene - og litt til. Så vi er i sving.

  SvarSlett
 12. Vi kjøper rømmegrøt (og risengrynsgrøt til ungene, som er så frekke å ikke like rømmegrøt) som vi varmer opp og gjør ellers ikke så mye utav dagen.

  Lykke til med lave skuldre!

  SvarSlett
 13. Puh! Ble helt andpusten og fikk dårlig samvittighet av å lese nå- til jeg kom til slutten!

  Ja det er hektisk. I morgen skal jeg sy en bunad f eks.

  Ha en riktig god 17. mai!

  SvarSlett
 14. Jeg for min del synes det er helt utrolig at du ikke har bleket hverken hår eller tenner!! ;o)
  Her i Uniten skal vi norske samles til uformell, men koselig, piknik i parken etter skoletid. Det blir lav bunadfaktor i år, men flagget skal vi nok få med. Har også hørt rykter at noen av de andre skal ta med både rømmegrøt og bløtkake, så da er jo det i boks! Selv skal jeg være godt fornøyd om alle mann i familien kommer seg til parken i det hele tatt og i tillegg er friske. Nestminstemann sliter med hoste og feber på tiende dagen...:o(

  Håper dere får en strålende dag - 17.mai er jo egentlig veldig stas!!

  SvarSlett
 15. Hektisk? Nei. Men jeg burde kanskje være litt mer hektisk...?

  SvarSlett
 16. jo hektisk! Her er snart alt på plass, men det som tar knekken på en ellers så koselig dag er dugnad på skolen for at bygdefolket skal få feiret, med alt for få elever og dermed foreldre til å både smøre mat, bake, ordne til,aktivisere barna, ta vare på korpset, servere og rydde opp...dette skal da 5 foreldrepar ta seg av fordi vi er arrangørklasse i år,.. samt at man faktisk har egne småtrompeter å ta seg av denne dagen. Jeg er absolutt for å hjelpe hverandre, men dette opplegget syns jeg er hinsides all fornuft.. måtte bare få ut litt frustrasjon! ...siden du spurte liksom:) ellers elsker jeg forsåvidt 17.mai, folk i smilende festdrakter, barn som koser seg, rungende tog og korps i front, speiderne, bestemorer med pølsekjelen klar og masse familie og venner... men i år spørs det om det er kjøkkenet på skolen jeg skal kose meg med, samt et par småttiser i skjørtekanten..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, føler med deg! Vi har ansvar for innkjøp i år, og slipper å stå og selge i morra. Så vi skal kun gå i diverse tog. Krysser fingre for at vi slipper regn...

   Slett
 17. Endelig fant jeg en blogger som har et liv som kan likne noe av det vi har her i heimen!! Fint å følge alle fine fruer som er travelt opptatt av fargen på håndklær og hvor de skal plassere den nye vasen... god inspirasjon i en renoveringsfase, men jeg holder ikke lenge på den stien :-)
  Utrolig befriende å lese om en normal hverdag. Digger selvironien din!! Takk, Pia!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk - blir veldig glad for sånne tilbakemeldinger:)

   Slett
 18. Hehe! Jeg digger innleggene dine. Så godt med folk som minner om meg selv ;) her er egentlig ingen forberedelser gjort til den store nasjonaldagen, men skal stryke bunadskjorte i kveld! Ha en feiende flott nasjonaldag!

  SvarSlett
 19. I vår heim er vi god forberedt i år. Har hvite ullskjorter og svarte ullstrømper hengene klare. Paraplyer har vi også fått i hus... Så nå er det samme hvilket vær vi får. Og vi slipper å stresse i morgen tidlig!!

  SvarSlett
 20. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om kaker, skjorter, pensko, flagg og alt annet - så lenge alt løvet er på plass til skolepyntingen i kveld. Det er det eneste jeg har fokusert på i en uke nå - løv, vaktlister og premier til lykkehjulet.
  God 17. mai! Jeg gleder meg i alle fall til 18. ;-)

  SvarSlett
 21. Her er det stresset fint lite. Bunadsskjortene har mormor tatt seg av, så det eneste vi egentlig trenger å gjøre er å kle på oss i morgen. Mat skal vi få borte hele dagen, så da blir det lite pynting og baking her i huset. Min største utfordring er å bestemme meg for om jeg skal ha bunad eller ei, med to måneder til termin ser det kanskje litt rart ut, men siden jeg har forkle over, så er det ingen som ser at jeg ikke får igjen hempene :)

  SvarSlett
 22. Her borte i England skal jeg bare kose meg og feire. Det blir nok ikke med bunad, nei. Det ville nok sett litt rart ut om jeg kom vandrende i den her i byen...Nei, jeg skal lunche med noen skandinaviske damer(skal ta med flagg til a ha pa bordet), pa happy hour med noen andre damer og sa ta min sonn ut til middag (var tradisjon om vi ikke er i Norge). Sa, det blir mat, kos og venner. Uten bunad, men ellers i norsk stil :-)

  Ingen stress, med andre ord!

  SvarSlett
 23. Jeg er litt stressa nå... må innrømmes. Jeg skal nok alltids finne klær til meg selv, men snuppa mi trenger bunadsko. Det er utsolgt...litt i seneste laget denne gangen altså. Men 17.mai blir det uansett og plenty is :)

  SvarSlett
 24. Hehe! Det var slik ein gong, jaffal nesten. No tek vi det ganske så roleg, stresser aldri.

  SvarSlett
 25. Kake til gjestebud og skolekafe er bakt.
  Spenningsmomentet ligger vel i om vi voksne får trødd oss inn i bunaden.
  Og om vi kommer noenlunde ikke-søkkvåte gjennom toget.

  God søttemai til deg og alle dine :-)

  SvarSlett
 26. Hektisk nei,ikke i det hele tatt:) Med voksne barn som styrer seg helt selv, er vi på tur med mat og kaffe på nasjonaldagen vi:) Fint det også:)

  Trine:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails