lørdag 5. mai 2012

Godt levert!

Da jeg skrev dette innlegget, oppdaget jeg at Godt Levert faktisk leverte hit vi bor. Og da jeg så de hadde et velkomsttilbud, var jeg lett å lede. Jeg bestilte. Råvarer og oppskrifter for ei hel uke.

Og det var stas å få to store poser levert på døra. Det var stas å pakke ut og se på all maten. Mye var kjent. Men noe var helt nytt for oss. Linser? Selleri! Dette ble spennende!


Det som har vært absolutte fordeler ved dette, er å slippe helt matplanlegginga. Slippe handling. Du har fått ferdige oppskrifter, og du har fått alt du trenger til å lage rettene. Å stresse hjem fra jobb på mandag har faktisk vært litt mindre stressende.
Det har også vært spennende å teste ut ulike retter. Vi har oppdaga at vi liker linser. Og vi har oppdaga at spisskummin også heter cummin og det er ikke vårt favorittkrydder.
Det har vært nok mat til oss alle, og vi har fått ferske, flotte råvarer. I stedet for First Price kyllingfillet, har vi fått Stangekylling. Vi har fått kjøttdeig uten salt og vann. Fersk fisk.


Ulempen er at du jo får det du får. Det har ikke vært all mat som har vært en innertier. Når gutta har hatt med seg en kompis hjem, og du serverer linsesuppe med karve og et persilledryss, føler du deg litt...alternativ. Men så har jeg tenkt litt på om all middag egentlig må være en innertier? Velger vi middag sjøl, ender vi opp med våre trauste favoritter. Det blir lite fisk og spinat, for å si det sånn. Nå har vi fått fersk sei og ei pakke risotto på døra, og da har vi tilberedt det etter oppskriften. Og maten har vært god.


Kanskje det blir rimeligere med god planlegging og innkjøp på egen hånd. Men jeg er sannelig ikke sikker. For når vi handler, handler vi gjerne også ei pakke rosiner, frokostblanding og yoghurt. Og da flyr pengene. Dessuten har vi en del svinn. Vi har ofte for mye mat liggende. Som dessverre går i søpla etter en stund.  Maten fra Godt levert har holdt fint for alle oss seks. Vi har et par ganger supplert med litt mer ris eller poteter.


Noen av rettene vi har laget, har blitt såpass favoritter at vi har laget dem på nytt. Ribollita med bacon var kjempegodt!

Ha en matglad dag med eller uten oppskrifter!

31 kommentarer:

 1. Ja det er virkelig Godt Levert :-) Og jeg er enig med deg at man noen ganger føler seg litt alternativ...men her har det vært en bra ting. Ikke minst at man får førsteklasses råvarer!

  SvarSlett
 2. Dette snakket vi om i venninnegjengen i går..må jo være helt supert...
  ..er så lei av å finne på middager!!!
  God lørdag til dere!!

  :)

  SvarSlett
 3. Det må jo være helt himmelsk å slippe "hva skal vi spise til middag i dag da" - det å finne på hele tiden... Man havner fort i den gamle tralten ja... Hmmm, lurer på om de leverer hit? Eller kanskje jeg må starte opp med noe liknende?

  SvarSlett
 4. Har en kollega som også er superfornøyd med denne tjenesten. Veldig deilig å slippe handlinga og ikke minst planlegginga. Men tror mer enn en person i dette huset ville rynka på nesa av linser og denslags. Ja ja, I know, man skal kunne spise alt, det er bare å øve. Men akkurat den jobben tok ikke svigermora mi, serru. Og det blir så sabla dårlig stemning rundt bordet. Jeg skulle gjerne hatt linser og persilledryss og mer fisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Linser er faktisk veldig godt! (Les: det smaker egentlig ingenting!)

   Slett
 5. Dette hørtes spennende ut!
  Fristende å prøve!

  SvarSlett
 6. Høres veldig behagelig ut. Jeg hadde heller ikke sagt nei til vaskehjelp.
  Ellen :)

  SvarSlett
 7. Har hatt lyst til å prøve dette, men de leverer ikke hit- enda.... Kommer de hit frister det sterkt å bestille! Bra å høre at dere er fornøyde ;) Helen

  SvarSlett
 8. Dette hadde vore tingen, men ingen levering her ENDA....

  SvarSlett
 9. Saa morsomt aa lese om dette her hos deg:) Min bestevenninne har nettopp hoppet paa samme dealen og fortalte meg om nettopp risottoen og seien, hehe!
  Artig med ny mat da:) Vi lager mye spinat og linser. Skikkelig alternative med andre ord;)

  SvarSlett
 10. Smart..selv om jeg tviler på at linser hadde blitt tatt godt imot her..eller stangselleri..
  Men det hørtes utrolig lettvint ut, for å handle og planlegge middag..kjedelig!
  God helg!

  SvarSlett
 11. Ikkje dumt dette. Middagen ein lagar sjølv er ikkje alltid innertiar den heller. Og ei slik ordning sørger for variert og sunne middagar. Merkar eg kastar mykje mat, så det er vel kanskje like greit å få det på døra med meny ved sida av.

  SvarSlett
 12. Dere virker som en helt nydelig familie! Er så koselig å følge dere i hverdagen:)

  Hilsen fra en fast følger (som ikke alltid er like flink til å kommentere)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig kommentar:) Takk:)

   Slett
 13. Men samles dere rundt middagsbordet med en skikkelig middag hver dag? Altså, vi spiser middag hver dag - men noen gganger har vi en snau time fra vi kommer hjem til vi skla ut døren igjen og imellom skal kiden gjøre lekser, sammen med mor - og far spiser når han kommer. Vi har også tenkt på dette, men vi har kanskje tre middager hvor vi kan gjennomføre et slikt opplegg og da blir det litt mye, lzm...

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har den tre dagers menyen, prøvde fem dager først, men det rakk vi ikke. Gutta gjør lekser når de kommer hjem fra skolen, og ofte starter de opp med middagen. Kjekt med store barn;)

   Slett
 14. Jeg digger at du prøver ut sånne ting og skriver om det - det er så mye bedre enn å lese bare positive ting i et eller annet blad, eller bare se rekla for det: ) Takker for at du deler slike erfaringer!

  SvarSlett
 15. Hvordan var forresten Ole-Martin? Jeg regner med han kom og hadde et par ukers opplæring...? Og se rjeg ferdigskrellede poteter?

  SvarSlett
 16. En kjekk ide da, men er nok typen som liker best å planlegge og lage min egen mat. Og variert blir det selv om vi nå pga av solen har en grill-uke(r) på gang :) Ny grill + sol= grillmat! :)

  SvarSlett
 17. Jeg gikk rett på femdagersen, jeg. Flott anbefaling som er videreformidlet i bloggen min. Mitt første innlegg som ikke er relatert til strikk, hekle ol... Juhuuu!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til - spent på å høre hvordan dere opplever dette!

   Slett
 18. Godt poeng! Jeg liker litt den delen med at det i hvertfall vider ut mathorisonten litt. Her i huset er vi bare to, men vi har perioder hvor vi kun plukker oppskrifter i fra kokebøker eller fra en karbofri matplan - mest for å få litt input når det gjelder mat. Det blir liksom mye det samme hele tiden.

  SvarSlett
 19. Så spanande då! Ein må nok vere litt open for forandringar og nye smakar om ein prøver, og det er eg ikkje heilt sikker på om alle i familien min er, men hadde jammen vore gøy å prøvd uansett!! Deler du heile oppskrifter frå dei du like best eller..? ;)

  SvarSlett
 20. Hei! Jeg har lest bloggen din i et par måneder, og synes det er spennende å følge med på dine hverdagstips.

  Dette med Godt levert hadde jeg ikke hørt om, og lurer litt på om jeg skal prøve det. Har lest på nettsidene dere nå. Men du sier at dere får nok mat til to voksne og fire barn? Det står jo at det er tilpasset to voksne og to barn? Vi er to voksne og tre barn (8, 11 og 13). Holder det da tror du?

  Middagslaging er en stressfaktor i vår hverdag, og verken jeg eller mannen er særlig glade i å finne på eller lage mat. Heldigvis liker ungene det!

  SvarSlett
 21. Vi er jo to voksne og fire barn (13,11, 9 og 2). Jeg var skeptisk på forhånd - fryktet at det ville bli for lite. Men stort sett har det vært mer enn nok. Noen ganger har jeg kokt opp mer ris/noen flere poteter. Og i morra skal vi ha kjøttkaker - ser det er 8 stk i pakka, tror nok vi må spe på med et par ekstra...

  SvarSlett
 22. Spennende! Gøy å få levert på døra, man blir så inspirert. Spenning i hverdagen er viktig.

  SvarSlett
 23. Hvor mye fikk du betalt for dette innlegget? virker mye mer interessant en selve innlegget :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails