onsdag 16. mai 2012

Alt på stell

Ettermiddagene har vært preget av fotball den siste uka. Pluss en del annet. Jeg pleier sjelden å ha med kamera på fotballkamper, men jeg fikk dette bildet av en annen fotballmor. Og jeg synes det er stor stas å få bilder som andre har tatt. Takk:)


17.mai og alt som hører med, har vi bare skjøvet foran oss. Men nå må vi gi oss med skyvinga. Vi har klart å sette fram ungenes sko. Det er ikke verst. Gutta spiller i korps, så de har uniformene klare, og er det noe vesla har nok av, så er det kjoler. De skal bli kledd.

Jeg prøver meg på en artig vinkling her. Skofotografering kommer aldri til å bli en innertier.

Mannen skal stryke bunadsskjorter. Han har god tid. Jeg har bakt. Jeg er mer stressa.

Når man skal stille med kake til skolens 17.maifeiring, legger jeg ikke sjela mi i bakinga. Toro har varianter som er kjappe å lage. Og det er rimelig. Ellers ser dere at vi har en gammel håndmikser og en ostehøvel.

Flagget er vel det eneste som har vært klart i lang tid. Etterhvert som jeg har blitt eldre (huff, det hørtes grusomt ut...)  finner jeg mer og mer ut at man får gjøre så godt man kan. Og så får man bare bestemme seg for at det er godt nok. Som regel er det det.

Realityblogging på sitt mest reale. Akkurat sånn ser bordet vårt ut nå. Ikke stajla, men heller ikke helt kaos.

Jeg ønsker dere alle en flott nasjonaldag i morgen! Måtte vi slippe pøsregn....

32 kommentarer:

 1. Gratulerer med morgendagen !!!!

  SvarSlett
 2. Høyrest heilt normalt ut;) Eg bakar bollar til 17. mai-feiringa her. Men det var berre fordi eg fekk så lyst på, så bakar ekstra stor porsjon... Her er bordet ein tanke meir rotete, men det skal gjerast noko med akkurat NO;)

  SvarSlett
 3. Godt nok er..
  godt nok!
  Ha en fin feiring.
  :)

  SvarSlett
 4. Kreativ skofotografering! Moro å se de fra en litt annen vinkel enn man gjør til vanlig! ;) Håper dere får en fin dag i morgen! Jeg gleder meg mest til pølse. :p

  SvarSlett
 5. Jeg liker så godt det ustajla bordet ditt.

  Her er det ingen som skal rekke tog i morgen, men husker hvor kaos det var før i tiden. Jeg husker også hvor stas det var å bli vekket av salutt og korps kl 0700 da vi bodde i byen. Det hørtes godt i gata forbi hos oss.

  SvarSlett
 6. God 17.mai til dere:)
  Flaggene vaare forsvant i barnehagen i dag... Men det er godt guttene fikk
  gaatt i tog der og vaiet med flaggene for i morgen blir det bare aa se paa toget.
  Saa da er det ikke krise at de ikke har flagg. Mine har saaklart ikke bunad ettersom vi ikke har satset paa det etter 4 aar i Spania. Det blir vestlandsbunad paa dem i morgen (regntöy) og sikkert noe mykt og praktisk under! Enkelt og greit. Men vi skal nok klare aa kose raeven av oss uansett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, forsvant flaggene? Ja, ja, de ligger nok klare i barnehagen neste uke - men da er det vel for seint... Kos ræven av dere! (Likte det uttrykket - hadde aldri hørt det før:)

   Slett
 7. Begynner så vidt å komme i siget nå!

  Ha en strålende 17. mai! :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, måtte den bli strålende! Jeg er skeptisk når jeg ser ut av vinduet nå...

   Slett
 8. Sånn skal det være! Herlig innlegg og fine sko!
  Ja håper vi slipper pøsregn... men 17 mai blir det uansett.
  Kos dere :)

  SvarSlett
 9. Er i grunnen glad eg er ferdig med dei åra alt skulle vere klart grytidleg
  Ingen bord er styla her.
  Ha ei fin feiring!

  SvarSlett
 10. Ha en flott, flott nasjonaldag ! ,
  - gjerne i sol :)

  Og her gleder vi oss til å bli vekket av korps i morgen tidlig )
  Musikk er stas :)

  SvarSlett
 11. Toro, ja. I wish! Her har 17. maikomiteen kjørt naziopplegg på hvem som skal bake hva. Jeg ble satt opp på - hold pusten - FROMASJKAKE! Seriøst? Hvem er det som lager fromasjkake nå til dags? Nuvel. Jeg gikk for en anarkistisk løsning og ga bæng i instruksen. Har av erfaring lært at det er stor risiko knyttet til å bake kaker man aldri før har bakt. Ja ja, må vel blogge om dette. Men det får bli etter i morgen. For å si det sånn, vi har ikke satt frem et eneste par sko ennå...

  Ha en fin 17. mai, Pia! :-)

  SvarSlett
 12. Vi tar også det hele med stor ro! Maskinen vasket festdraktene, jeg strøk skjortene, lillebror går nok i ull som alltid og jeg kler meg etter været (som blir regn). Ellers ble is, jorbær ogg sjokolade med hjem fra butikken. Ha en flott 17 mai!

  SvarSlett
 13. ååhahaha nå måtte jeg le, vi har nøyaktig maken håndmixer!!! (bare at min fortsatt har endel sjokoflekker fra sist jeg bakte brownies...hmm) Her ble det ramaskrik når snuppa på treogethalvt skjønte at ho måtte gå i BUNAD og ikke kunne ha på den syltynne flagrende rosa penkjolen som ho elsker...men jeg fikk reddet det i land med å fokusere på at det var GULL på bunadsforkleet. akk... nokså slapp tilnærming til 17mai her i huset altså, men kos skal det bli :) Fin søttendes til deg og dine *♥*

  SvarSlett
 14. Jeg lyktes i å finne en hvit strømpebukse uten hull til åtteåringen. Manne har lovet å stryke bunadsskjorta hennes samtidig som sin egen. Jeg aner ikke hav jeg skal ha på meg og nå skal jeg bake en pai til morgendagen. Ja og flagget er funnet fram.....sammen med regntøy. Ha en fin syttende mai!

  SvarSlett
 15. Ha ein fin 17.mai! Ære være dere korps-folk på ein sånn dag! :)

  SvarSlett
 16. Hipp hurra for i morra! Har tatt pauser med dype magedrag i hele dag, gitt... Hvert år tenker jeg at en ferietur på denne tida egentlig kunne vært lurt... Nå er det vel best å lade opp for denne logistikkens dag :) Er kanskje heldig og har besøk av min mor bl.a. så da kan vi jo trygt si at klær og tilbehør er på stell hvertfall. Og hun er sikkert glad for at barnebarna er ordentlig anstendige i år hehe. Kos dere i morra da :)

  SvarSlett
 17. Ha en fin 17. mai!
  Bunadsskjorter i lin suger!
  Jepp, noen har nettopp forsøkt å stryke bunadsskjorten sin...

  SvarSlett
 18. Syns det høres ut som du har alt på stell jeg, Pia :-) Og bunadskjorter er det mannen i huset som har jobben med her, også. Jeg kan ikke stryke skjorter, men skal ta et kurs hos grandtante snart tror jeg. Hun er så god på å stryke skjorter så mannfolka får dårlig samvittighet når de kler på seg. Jeg har noe å lære.

  Ha en fin 17.mai :D

  SvarSlett
 19. Flagg og sko også iorden her. Og ungenes søljer. Stryking blir pyton, så det utsetter jeg til imorgen..

  Fin 17.mai ønskes!

  SvarSlett
 20. akk..som jeg kjenner igjen de skoene der etter uendelig mange år som korpsmusikant! Her er egentlig ingenting klart enda.. Men akkurat det har blitt tradisjon, og tradisjoner er viktig!

  God 17.mai, husk polvotter!

  SvarSlett
 21. Tøft bilde av fotballspilleren din :-D Høres ut som om du har det akkurat som det skal være 16. mai ;-)

  Ha ei flott feiring - klem Siv

  SvarSlett
 22. Kult bilde av fin fotballgutt!
  Håper dere får en fin dag i dag! Må legge til at jeg nok har gjort det samme som deg med tanke på at jeg også har levert en sjokoladekake til skolens 17.mai-feiring. Delt opp på nøyaktig mål.. hehe...

  SvarSlett
 23. Her avslutta vi (les: jeg) forberedelsene kl 02.00, og så ville minstemor opp kl 07.00. Så nå sitter jeg i halvsøvne i sofaen... Men vi har heldigvis seint barnetog, så vi kan sløv litt :)
  Ull innerst i dag, og så krysser vi fingrene for å slippe regntøy XXX

  Håper dere får ei flott feiring av dagen!

  SvarSlett
 24. Endelig hjemme igjen etter å ha vært ute i plaskende regnvær og kald, sterk vind

  SvarSlett
 25. Knall fotballbilde!
  Håper du har kommet deg gjennom dagen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 26. stilig bilde av fotballgutten din, her har eldstemann begynt på fotball og jeg har forstått det blir travle tider fremover med både kamper og turneringer. Håper dere har hatt en kjempefin feiring idag, til tross for øs pøs hele dagen. Helen :-)

  SvarSlett
 27. Rart med det, kommer alltid i mål ja. Hadde store planer om å vandre fra restaurant til restaurant idag. Men igår kveld bestemte ungene seg for å spise buffet hos meg. Jaja så ble det det.

  Vel overstått 17. mai Pia!:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails