tirsdag 24. april 2012

Lyskilder.

Skriv litt om lamper og lyskilder i nytt hus, Pia! Det er så innmari interessant!

Jo, da, jeg kan godt skrive om lamper. Og lyskilder. Vi har ikke så innmari mange lamper i vårt nye hus. Jeg tro til med noen kule lamper på kjøkkenet, som du kan se her og her. Men ellers er det spots som gjelder. (Spotter, som vi sa i gamle dager). Jeg trodde før at spots var litt harry, men nå synes jeg at det er helt ålreit med spots. Takene er ikke bombardert med spots.  Og spotsa skal ikke plasseres midt i taket, har jeg lært.

Noe som elektrikeren forslo og som vi er veldig fornøyde med, er noen sånne innfelte, svake lamper i trappa, nede ved trinnene. Jeg ante ikke at noe sånt fantes, men jeg synes det er stilig. Og det er veldig praktisk om kvelden og på natta.

Bare 1 watt! roper mannen min fra sidelinja om de lampene. Det sier meg jo ikke så fryktelig mye, men kanskje er det nyttig info for en eller annen lampefantast.

Er du opptatt av lamper?

Ha en lysende kveld med eller uten spots!

18 kommentarer:

 1. Nei, egentlig ikke. Men man må jo ha... Mer opptatt av stearinlys og sånn. Ellers er lampene her stort sett noe billig fra Ikea, hvis det ikke er noe gammelt og rart...
  Men lys i trappa var stilig!

  SvarSlett
 2. Jepp, jeg er opptatt av lamper. Uten at jeg kan skryte på meg at det nødvendigvis gjenspeiles i heimen... Synes derfor det er digg med lampeinnlegg. Kjøkkenlampene dine er veldig fine. - og 1 watt er sikkert supert ;)

  SvarSlett
 3. Nå ble gubben her happy!
  Han fikk en link med dette innlegget.
  Akkurat sånne spotter han så for seg i den nye trappa ;)

  Jeg er også litt sånn at jeg tenker at spotter er harry. Må vell sette meg inn i ting først. Kanskje rett og slett de er fine nå. Uansett blir ikke hjemmet opplyst med et par kule lamper rundt omkring, så vi må tenke smart. Så blir man heller ikke yngre med årene og øynene krever mer lys etterhvert. Her må man tenke fremover også ;)

  Toppers innlegg!
  Jeg kan tenke meg å se vaskerommet ditt å jeg. Har du vist det kanskje?

  Siw

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, har ikke blogga om vaskerommet:) Et sted går vel grensa...;)

   Slett
  2. og jo da!
   Trenger inspirasjon ;)

   Slett
 4. Jeg er mest bekymra for at støvet vil bli veldig synlig med sånne spotter på strategiske steder. Men det er kanskje bare vi som er dårlige på rengjøringsprosjekter!?

  SvarSlett
 5. Det var stilig! Sikkert fin stemning om kvelden når bare trappelysa er på!

  SvarSlett
 6. Takk du, er vanligvis ikke så opptatt av lamper, men har nylig vært ute og handla skinne til loftstaket. Sånn med spotter. Pluss en rund vegglampe eller plafond, som jeg har lært det heter til trappa. Nå mangler vi bare en lampe over kjøkkenbordet for å erstatte den som plutselig ble industriell. Mange kule lamper, men alle passer liksom ikke inn hos trauste oss.

  SvarSlett
 7. Er EKSTREMT opptatt av lamper jeg og er en ivrig samler:) Liker disse spotene ved trappetrinnene, men spoter i taket? Nei takk;)
  Trine:)

  SvarSlett
 8. Nei, forsåvidt ikke, men jeg har noe spottere på skinner i stua som hørte med til det opprinnelige belysningen når huset var nytt i -88. Disse er det nå få av som virker, annenhver liksom.. samt spotterne i trappa og i 2.etg ..altså ikke bare å bytte pærer... så jeg må nok bare finne meg noe nytt. Ellers er jeg veldig glad i gamle ting... men gamle lamper er jeg ikke helt fan av:)

  SvarSlett
 9. Nja... både og. Har faktisk noen kule designlamper som ikke er montert kult i det hele tatt. Spotter i badetaket som går hele tiden og plafonde ri gangen... kjedelig... men de der i trappen deres var inmari kule! Liker!

  SvarSlett
 10. Eller for en miljøforkjemper og økonomisk bevisst person;))

  SvarSlett
 11. Stilige de spottene i trappa. Jeg skulle vel hatt noen sånne som har det med å ramle i trappa :D
  Er ikke særlig opptatt av lamper. Er mer opptatt av godt lys. Sikkert alderen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 12. Skikkelig flott trappebelysning dere har fått - og ja, det er jo greit å ha lamper som ikke bruker så mye strøm da..Men - jeg kan ikke sitte i halvmørket. Jeg er litt glad i lamper som gir sterkt lys for jeg holder som regel på med noe..Kan ikke fordra det når noen skal ha slik dunkel belysning fordi det er så koselig. Jeg likte det kanskje før jeg ble gift og da jeg ville sitte sånn i lyset fra et stearinlys og sverme med min kjære, men den tida er "long gone" nå ;)

  SvarSlett
 13. Flott trappespot! Jeg skulle ønske jeg var bedre med lamper, men jeg har så jeg ser i hvert fall :)

  SvarSlett
 14. Er dårleg på lamper, og irriterer meg over at lyspærene ryk stadig vekk
  Slike lys i trappa hadde vore noko for natteravnane iher i huset.

  SvarSlett
 15. trappespots på oss også etter hvert
  og noen fler her og der, ja.
  får til og med proffhjelp
  men spørs om vi har råd til å sette planen de kommer med ut i livet..!

  fin uke til deg, Pia
  klem
  Åpent^hus

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails