tirsdag 3. april 2012

Blogging for dummies!

(Og da mener jeg skikkelig dummies.)


Blogging er jo veldig trendy og hot. Og jeg vil tippe at de fleste kvinner og menn faktisk har et sterkt ønske om å få sin egen blogg. Men så ser de alle de kule bloggene rundt omkring, og så tenker de i nesegrus beundring og respekt at "Noe sånt ville jeg aldri ha klart! Sjekk DE flotte bildene! Og de herlige gullkornene disse bloggerne simpelthen sprer rundt seg med! Og alle de fete outfitsa! Sukk!" (Noen sier kanskje akk)


Så til alle dere som trenger litt starthjelp, har jeg en oppskrift. Begynn med det jeg kaller dagblogging. Du skriver innlegg som "I dag er det tirsdag!" eller "Endelig fredag!" eller "En super søndag!". Mer tekst enn det trenger du faktisk ikke. Og så slenger du inn et bilde, helst av en blomst, en kaffekopp, en kvinne med langt hår i solnedgang eller noe du har mekka sjøl.


Kjedelig? Å, nei, langt derifra! For husk at du spriter opp blogginga ved å variere med innlegg som "Snart pinse!", "I dag er det femtende torsdag etter jul!", "I dag skal jeg spise middag!" eller "I dag har jeg på meg en ny jumpsuit!"

Bruk bursdager, navnedager, merkedager, helligdager og andre dager for det de er verdt, Og ikke glem utropstegn!  "I dag har kaninen Burre bursdag" er ikke så spennende. Men ropes det ut "I dag har kaninen Burre bursdag!!", blir det umiddelbart mer fengende å lese. Legger du i tillegg inn et hjerte, ja, da vil jeg si at du har kommet langt.

Lykke til med bloggoppstart!

Alle bildene er hentet fra weheartit.

Ha en interessant dag, med eller uten fjas!

27 kommentarer:

 1. Tusen takk for herlig innlegg:-)) Jeg har jo en "ren" bokblogg her inne men på blogg.no har jeg en hverdagsblogg og den har ligget litt brakk en stund... kanskje på tide å børste litt støv av den igjen? Tusen takk for tips!! Ha en fin dag og god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får jo ta tipsene med en klype salt - vet ikke om bloggen blir så strålende av å følge dem...
   Ha en god påske, du og:)

   Slett
 2. Jeg har fulgt noen av disse "god helg og se på denne lampa fra femten vinkler"-bloggene, men det har aldri vart lenge. Det blir rett og slett for kjedelig. Folk må ha noe å komme med for at jeg skal gidde og lese OG komme tilbake igjen. Innimellom kan det være greit med noen "pause-innlegg" uten at det behøver sies så mye, men i lengden blir det bare kjedelig. Min mening er at om man ikke har noe å blogge om, så kan man heller la være frem til man har noe å komme med. Kalenderen klarer jeg å følge med på selv ;-)

  SvarSlett
 3. hehe.. jeg som føler meg vel fersk og lite oppfinnsom ble ikke sååå mye klokere av dette altså.. prøver å styre litt unna for mange av de der tipsene dine.. Min blogg startet som en tanke-lufter på en måte.. i en tung tid.. få ut litt liksom.. nå føler jeg alt er mye "gladere". hehe.. men fortsatt ikke helt der jeg vil være.. jobber med saken!

  SvarSlett
 4. Supert! Da er jeg endelig i gang!!

  SvarSlett
 5. Haha! Den oppskrifta er det mange som bruker på FB;)

  SvarSlett
 6. Hærlig..
  ..og man kan faktisk hente ut nån meget bra tips fra den der ;)
  IRONI, SARKASME & HUMOR.. (og bilda og ikkje milevis med tekst;)

  Elske bloggen din (det e den eneste æ læs av alle titusen tonn med blogga som finnes der ute..:)

  SvarSlett
 7. Nei, jeg skal ikke følge noen av disse tipsene dine. Jeg hadde ikke startet å blogge hvis jeg ikke følte at jeg hadde noe å blogge om. Den dagen jeg ikke har noe mer fornuftig å skrive enn at det er tirsdag, slutter jeg å blogge. Folk får følge med på kalenderen selv.

  Cecilie

  SvarSlett
 8. Hehe, du er en mester i sarkasme!!
  Riktig god påske :)
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 9. Sånne ting kan man jo heller skrive om på FB.....
  Skal man skrive blogg må man ha noe veldig interessant og viktig på hjertet ;) Ha en knallfin påskedag uansett Pia :)
  Klæm

  SvarSlett
 10. Høres ut som en blogg jeg bare MÅ følge!
  Ellen :)

  SvarSlett
 11. Glad eg ikkje bloggar altså! Berre tullete folk som driv med slikt. Veit du; i dag vakna eg med the biggest hauverk ever. Sitt i solbriller, men holdt på å daude av å ikkje gjere noko som helst. Og eg kom meg faktisk av å lese litt bloggar. Her er 30cm nysnøv ute, og lyset er alt for sterkt. Spørs om eg skal lage eit innlegg om at det var måndag i går. Ein liten vri?

  God påske Pia!

  e

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, ja, det er mye rart som blogger. Godt vi ikke driver med sånt... smiiilefjeshjertesmilefjes

   Slett
 12. Takk for tips, dessverre er det ikke så lett å leve opp til.

  SvarSlett
 13. Haha - herlig! Og hvis man i tillegg skriver MED STORE BOKSTAVER - da roper man.DA blir man ihvertfall sett, eller lest :)
  Takk for kjempemange bra tips altså.
  Klemzzzz ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Og en vakker, snirklete font i lys grått som er nærmest umulig å lese.

   Slett
 14. Jeg savnet litt sånn opplysning om hvordan få email og blogspotkonto? ;) Dummies bøker er jo tjukke med sider, og.... :)

  SvarSlett
 15. Hvem trenger kalender når man kan følge en sånn blogg??! Give it to me!

  ;-)

  SvarSlett
 16. Eller, når man virkelig ikke kommer på NOE annet, så kan man jo bare skrive et sarkastisk innlegg hvor man DISSER andres måte å blogge på, så er man sikker på at ingen våger seg på å starte en blogg, av frykt for å ikke leve opp til andres forventninger og meninger om hva en blogg skal være? Så slipper man å plages med det, LISSOM.........

  Ha en fortsatt fin tirsdag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, det ante meg at dette innlegget ville bli hard kost for noen... Prøver mest å disse meg sjøl, men noen ganger klarer jeg ikke å dy meg... Får inderlig ikke håpe at det er så mange som blir skremt fra å starte sin egen blogg på grunn av dette innlegget.
   Ha en fin tirsdag, du og:)

   Slett
 17. Jeg syns den kaka der så god ut, jeg. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det synes jeg og. Er dessverre ikke meg som har laget noe så delikat...

   Slett
 18. Beundringsverdig å klare å skrive så lite og tanketomt!

  SvarSlett
 19. Du glemte sånt innlegg om at i dag har jeg ikke noe å blogge om. Det er viktig .

  SvarSlett
 20. Fantastisk! Lure på om eg skal ta alle desse bilda i dette blogginnlegget å henge opp på dei tomme stoveveggane våra...får vi ei fiks ferdig bloggfiksert stove då?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails