torsdag 5. april 2012

Årets påskeinnlegg

Jeg synes påsken kommer så brått på. Man har så vidt fått kjørt i seg all julemarsipan, før man skal fylle på med påskevarianten. Det røde skal bort, og det gule skal inn.
Som den elendige mor jeg til tider er, har jeg ikke hatt noe påskeverksted med ungene. Jeg har ikke bakt påskemakroner. Og jeg har ikke hengt opp gule påskelameller.

Vi tusja et egg akkurat nå, sånn for syns skyld.

Man merker at det er nedskjæringer i skolen når skolebarna kommer hjem med ytterst lite påskepynt. Ikke så mye som en påskekylling laget av piperensere og vattkuler. Ingen heklet hare. Ikke en gang et tusjet egg med karse. Men åtteåringen kom hjem med et stort påskeegg som han hadde tegna og fargelagt. Og bildet var faktisk laminert! Og barnehagen svikter aldri. Toåringen har kommet hjem med en sjarmerende kylling.

Ellers har vi vært i Sverige og jeg har kjøpt en tre-pack med påskefyrstikker. Tre tuber påsketannkrem. Og ganske mye påskegodis, spekket med e-stoffer og surhetsregulerende midler.

Disse påskefyrstikkene skal vi nok få mye glede av i påsken!

Dessuten har vi et gult lappeteppe fra Budeiesøm som egentlig er framme hele året, men som vi godt kan framheve nå i disse påsketider.


Og så har vi en del påskepynt der selv en mor må slite med å se det vakre. Men jeg synes absolutt mye har sin sjarm.


God påske!

27 kommentarer:

 1. Her er det ikke noe som minner om at det er påske. Bortsett fra bagen i gangen som forteller at ungene skal på ferie! :D

  Håper dere får en fin helg! :D

  SvarSlett
 2. Du har jo utstyret i orden.
  Pynt som ungane har laga, er det einaste eg pyntar med til påske. Så eg har min del av gule vattkuler.
  Skulle nok hatt slike påskefyrstikker, ja...

  SvarSlett
 3. Høres ut som du har alt klart til ei fantastisk påske ;-)
  Det kom lite med hjem fra mine skolebarn å denne påska.
  Men som du sier så svikter jo ikke barnehagen!
  Godt vi fortsatt har et barn under skolealder :-)))

  Å ja Pia det er herlig med nytt hus :-)))))
  Kos dere i deres nydelige hjem!
  God påske!
  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 4. Påskefyrstikker?

  Her er det gule lys.

  SvarSlett
 5. Herlig! Påskepynt er påskepynt! Jeg har en del som noen kanskje ikke syns er vakkert jeg også.. men siden de er lagd av barnehender er det skikkelig vakkert!
  Glad påsk!!

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Vi bygger kun med gul lego i påsken, spiser kun eggepommen i egget og har mais til middag. Gult er veldig kult

  I påsken.

  SvarSlett
 8. Haha!! Ingen påske uten påskefyrstikker! Det viktigste med påska er vel påskeeggene, er det ikke det 'a? Så der vil jeg si du har redda deg rimelig greit inn! Og ta for guds skyld vare på påskepynten til unga, det er herlig flaut å se tilbake på når man blir eldre! Glad påsk! :)

  SvarSlett
 9. Hehe! Så morsom og fin pynt! Synes også det er fint at barnehagen aldri svikter, for da har vi noe å pynte med! Er ikke så opptatt av påskepynt, men noen kyllinger kan man saktens la være fremme:) god påske!

  SvarSlett
 10. Line Nedresæter5. april 2012 kl. 11:45

  Heia, Pia!
  Veldig gjenkjennende disse innlegga dine :) Måtte le litt for/av meg selv da jeg leste innlegget om hvordan komme igang med blogging. Jeg har greidd å skaffe meg retten til et navn(lineslykkeland.com), og der er vi nå...
  Jeg har heller ingen kjøpte påsketinger, men såg på et kjøpesenter at de allerede har påskestæsj til halv pris, og det to dager før Skjærtorsdag! Et lite tips i tilfelle du vil ruste opp (evt ha ting som tar opp skapplass de andre 11,5 mnd. i året), du rekker det påskeaften!
  Kanskje hyggeligst med de rare tinga som ungene kom hjem med (da de gikk i barnehagen, ja).
  Go påsk!
  Gul påskehilsen fra Line

  SvarSlett
 11. Knall stilig tusjet egg :D

  SvarSlett
 12. Hehe...det var jo mye gult allikevel hos dere da :) Fin kylling fra barnehagen. Gleder meg til minsten her skal begynne i barnehagen etter sommeren så jeg kan få flere gule og røde overraskelser gjennom året :)

  SvarSlett
 13. Her er alt av påskestæsj hjemme.. masse hjemmelaget. Kom hjem fra både skole og barnehage i år som alltid.
  Pleier ikke være så mye hjemme i påsken, men i år er vi det.. og da må ting frem...

  SvarSlett
 14. Ikke noe påskeverksted her heller. Men svigermor har tilfredsstilt de små litt. De har fått male påskekyllinger (eller hva det nå er de gule klæsjene 2-åringen har lagd) med vindusmaling på verandadøra hennes. Ah, så glad det ikke var jeg som var prosjektleder for det griseriet der! ;-)

  Ha en fortsatt fin påske, Pia! Håper du får god bruk for fyrstikkene!

  SvarSlett
 15. Jeg synes det er skikkelig kjipt at det knapt nok lages pynt av skoleungene. Bare førsteklassingen har kommet hjem med noe, men vi har en del fra rikere år. Heldigvis.

  Fyrstikkene kan du spare, det holder med et glasskår for å sette igang en skogbrann.

  SvarSlett
 16. Mærr påskepynt enn hos meg :o)
  Goood påske te deg og dine.

  SvarSlett
 17. Herlig den siste der. God påske!

  SvarSlett
 18. hehehe eg ler høgt altså! den barnelagte påskepynten har virkelig sin sjarm;) å sjøl om egget så surt ut såg jo gutten bak veeeeldi glae ud - å d e jo d viktigaste!
  Go påske t deg å dine!
  klem fra meg:)

  SvarSlett
 19. påskepladasken?? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Påskepladasken er fortsatt med oss...

   Slett
 20. Det er utrolig hvor mange merkverdige skapninger som dukker frem fra glemselen i påska...

  Vi spiser alltid gul ris til middagen i påska - det liker ungene ;o) Konditorfarger kan jo sette farge på alle årets begivenheter. Hm... nå kom jeg på at jeg aldri har hatt lilla ris. Djises, jeg har ikke matcha i adventen! (Må legge inn huskelapp på telefonen til meg selv nå...)

  God påske!

  SvarSlett
 21. ingen ting er så flott som å sette fram disse rare kyllingene barna har laget. de slår de masseproduserte langt ned i støvlene. her har vi i år kun sjokoladeegg innpakket i glade farger, så utover påsken blir nok pynten sølvpapir i glade farger lagt igjen på benker, bord og gulv - ungene vet enda ikke hvor søpla er....... kjenner jeg savner litt mere pynt, må på loftet.... god påske

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails