onsdag 21. mars 2012

Middagsplanlegging? Og mat levert hjem?

Jeg veit jo nå at vi faktisk klarer å lage noen middagsretter. Og jeg veit at man kan klare å lage varierte middagsretter bare man tør å prøve. Men du verden så lett det er å ty til det gode, gamle.

Vi har flere ganger prøvd å planlegge middager for hele uka. Det er kjempelurt. Både å planlegge og ikke minst å handle inn det du trenger til middagene. Men så ryker opplegget, hverdagene og helgene flyr, og så er det mandag igjen. Og når jeg løper gjennom nærbutikken etter jobb på vei til barnehagen, og røsker med meg en big pack med fiskepinner og to poser potetmos, tenker jeg at det må da finnes en lurere løsning.

Du kan vel følge en sånn ukesmeny du finner på diverse nettsteder? Jo, da, det er lurt. Men så er det handlinga. Jeg synes det er pes å løpe rundt og lete etter bulgur, koriander og creme fraiche. Jeg er ikke så kjent med hvor sånt står. Og så er det alltid en eller annen liten pepperrot eller lime du ikke finner. Og da er løpet kjørt, tenker jeg.

Derfor har jeg satt meg ned og sjekket dette med å få råvarer med oppskrifter levert på døra.  Det er opptil flere firmaer som driver med dette. Gugler jeg litt rundt finner jeg for eksempel Godt levert, Matfryd og Bedre Middag.

Jeg synes det høres fristende ut å få absolutt alt planlagt og kjøpt inn. Alt du trenger leveres hjem til deg. Menyen er ferdig planlagt. Du kan bare sette i gang og lage middag.

Men så er det ulempene, da. Det koster jo en del. Det er ikke sikkert alt på den ukesmenyen ser like fristende ut. Og det er ikke så mange som leverer hit vi bor.
Men det hadde vært artig å prøve. Kun en kort periode. Kanskje får man ny inspirasjon og lærer seg noen flere retter?
Pannekaker er sejf middag. Men ikke akkurat særlig spenstig. Eller sunt.

Har noen av dere erfaringer med slikt?

Ha en matglad kveld med eller uten råvarer!

18 kommentarer:

 1. Vi er ikke så god på middagsplanlegging, men så er vi jo ikke spesielt gode på noe som helst, så det er sikkert akkurat det som er spesialiteten vår..

  Planlegging kan jeg vurdere, men vi blir nok ikke middagsabonnenter. Ja til impusivitet!

  SvarSlett
 2. Med oppskriftlesing som hobby ble menyene laget for mange uker om gangen, men så ble interessen kjørt sammen med realismen og ukene ble kortere og kortere. Til slutt har det endt med at spennende oppskrifter er historie og tilhører den gang da. Nå er det tilfeldighetene som råder.

  SvarSlett
 3. Vi planlegger middager for hele uka, og handler tirsdag og fredag. På late dager hender det vi bestiller mat fra sykehjemmet, høres ikke så delikat ut kanskje, men maten er knall. :D Bare å hente ferdig laget, varm mat å ta med hjem. :D

  SvarSlett
 4. Same her... Har eit mål om å planleggja ein gong for veka, men... Har ikkje prøvd det du nemner, men høyrest jo fristande ut då. Spørs berre om me hadde likt det som kom på døra, kan vere litt kresne;)

  SvarSlett
 5. Har ikkje prøvd, men har drøymt om det...

  SvarSlett
 6. Min erfaring her fra England er antagelig ikke sa nyttig for deg i Norge, men jeg ELSKER a fa varene levert pa dora. Her borte kan man faktisk ogsa slippe unna a betale noe som helst for leveringen dersom man timer det riktig. Jeg har bestilt varene for denne uken til levering mellom kl 22 og 23 imorgen kveld og har akkurat vaert inne pa nettet og justert bestillingen. Na er det jo ikke bestemt fra butikken HVA jeg skal lage, men man kan fa rad om dette ogsa. Jeg pleier ikke ha sa stort problem med HVA jeg skal lage, sa det er ikke noe problem for meg. Jeg bare synes det er sa kjeeeedelig a ga i matbutikken. Det tar jo fort et par timer! Er fullt klar over at det er min lille hverdagsluksus a fa alt levert! Innrommer at jeg innimellom tar en runde i matbutikken for a 'fa litt inspirasjon', men det er neppe mere enn en gang i maneden. Og hver eneste gang sa kommer jeg hjem og sier 'det skal det bli en stund til jeg gidder a gjore igjen...' Nei, jeg nyter det sa lenge jeg kan!

  SvarSlett
 7. Niks, men har grådig lyst til å prøve. Middagsplanlegging er noe pes.

  SvarSlett
 8. Middag ja... det blir desverre ofte tomatsuppe, fiskesuppe, og kjøttsuppe fra Toro. Eller pølser og potetmos, fiskekaker og makaroni, kjøttboller, pizza, kylling og ris eller taco. Også er det å slenge på litt gulrot. Av og til glimter vi til med potet. Butikken er vi innom nesten hver dag. Så ukesplanlegging, neida. Men har en drøm. Hvis jeg er hjemme fra jobb, eller i helgene, blir det gjerne mer langkokt middag. Men det er jo grenser på hvor langkokt middagen kan være når man er i full jobb til vanlig. Det var nok mange fordeler når mor var hjemmeværende, i gamle dager.

  SvarSlett
 9. Her i Nederland bestiller jeg også en gang i uka. Sitter ved dataen med en kopp kaffe og en lang liste. Koster ca. 40 NOK ekstra og jeg har ekstra tid. Fordi vi bor ute er det vel praktisk å planlegge slik at vi også har frihet til å endre på planen. Og dypfryseren er en god venn.

  SvarSlett
 10. Dette høres bare så flott ut og hadde alle familiemedlemmer vært altetende så hadde jeg gjerne betalt for gildet. Ihvertfall for en periode. Sikker på at man kunne lært seg to-tre nye, spenstige retter man kunne fortsatt med. Har en kollega som har testa dette og skryter uhemma. Det er mer enn nok mat, sier hun. Leverandøren de bruker tilbyr ulike pakker og for antall dager.

  I dag ble fiskepinner og posepotetmos her, sukk.

  SvarSlett
 11. Her vi bur har vi ikkje take away ein gong... Men eg tenker at ulempa med slike ordningar er vel at dei som lagar oppskriftene og handlar inn ikkje har kontroll på kva som går ut og inn av kjøleskapet utanom middagane. Greit å lage noko av restane som er til overs, eller kanskje ungane forsyner seg for mykje av grønnsakene??

  SvarSlett
 12. Ungene forsyner seg for mye av grønnsakene? Himmel, for en luksus! :)

  SvarSlett
 13. Jeg har hørt om det, men har ikke prøvd det selv. Det er sikkert et nyttig og populært tilbud for travle familier. Hva blir det neste?

  Cecilie

  SvarSlett
 14. Til høsten skal vi prøve dette! Vi har gått over til et bilfritt liv, og det blir derfor ikke de store shoppingturene til Rema 1000 eller SmartClub lenger. Da er det lurt å få det levert på døra!

  Her ble det (ikke si det til noen) Grandiosas "hjemmelagede" til middag i dag. Den var faktisk ikke så aller verst, jeg ble rent overrasket!

  GOD onsdagskveld! :)

  SvarSlett
 15. Bare jeg kunne handle på nett og få det tilkjørt! Og så ønsker jeg meg en spesialbutikk med grønnskaker, ost og kjøtt etc rett ved her jeg bor. En liten ferskvarebutikk rett og slett, ikke noe fiksfakseri!

  SvarSlett
 16. Ukemeny har vi. Men den er veldig lite spenstig. Min sønn får hetta hver gang det er noe nytt på tallerkenen, så det blir det samme som går igjen og igjen- stort sett. Variert i løpet av uka men ukene er lite varierte. Sukk. Snart på tide å innføre noen nye retter- og hørtes jo fristende ut å få det levert på døra. Er ikke sååå glad i den handleturen nei!

  SvarSlett
 17. Når det gjelder pannekaker, så går det jo an å lage en grovere variant da, med å bytte ut litt hvetemel med sammalt?
  Ellers så er jeg hjertens enig hva angår medda'n. Det er lett og gå i samme spor - SELV med lister!
  Jeg er glad for å lese at det også gjelder i andre hjem, og at det ikke bare er jeg som er kjip husmor som kjører på med lasagne for syvende uke på rad liksom. Jeg tror det klassifiserer som tirsdagsmat nå.

  SvarSlett
 18. Høres flott ut!

  Hørte om en barnehage som gir foreldrene tilbud om å kjøpe med middag hjem. Genialt på hektiske dager!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails