mandag 26. mars 2012

Kattekampanje.

Jeg litt lyst på en katt. Og ungene har alltid lyst på en katt. Mannen har ikke så lyst på en katt. Vi har hatt katt før, og jeg husker mest de ålreite tinga som kosing, mens mannen husker mest de ikke-så-ålreite tinga som fugledrap på soverommet, musejakt i stua, og hva man egentlig gjør med katten når man reiser bort.


Jeg har lenge sagt til ungene at vi må vente litt før vi får oss ny katt, men her om dagen nevnte jeg at jeg hadde lyst på katt. Og da ble ungene i ekstase. De forstår ikke sin fars skepsis.


De satt i gang en massiv pro-katt-kampanje. En post-it-blokk eller to ble brukt til slagordskriving. Kattepropaganda ble spredd overalt i huset.


Jeg vet ikke om kampanjen funka helt. Men vi har fått satt fokus på katt i heimen.

Mannen har blitt intervjuet av husets elleveåring, og ble møtt med tøffe spørsmål:


"Hvorfor hater du katter?"
- Jeg hater ikke katter, men jeg vil ikke ha en katt her.
"Men folkemassen sier at du hater katter?"
-Jeg hater ikke katter!
"Du er ond og hater katter og jeg skal få all verdens presse til å skrive masse skit om deg!"
Her lurte mannen på hva elleveåringen egentlig visste om presseetikk, og da ropte elleveåringen "Du skal feilsiteres!" mens han stakk av.

Mor synes dette er fryktelig morsomt, mens far mener han bor i galskapens hus.


Men seriøst, vi vil etterhvert ha en katt igjen. Mannen trenger bare litt tid til å bearbeide det. Så får vi se om vi trår til med en katt etter sommerferien.


Har dere et kjæledyr?

Ha en kjælen kveld med eller uten propaganda!

47 kommentarer:

 1. Disse ungene dine kommer til å ordne bra opp i verden etterhvert. Vi er i trygge hender, Pia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, ja, vi får nå se på det....

   Slett
 2. Jeg gliser så fælt at jeg knapt ser! "Du skal feilsiters" ler ler ler. Det er ikke ofte jeg leser blogginnlegg for min samboer, men dette måtte jeg lese. Han lurte på hva jeg holdt på med borte i kroken min her.
  Lattertårene spruter fremdeles!
  :-D
  Du Pia, du Pia, du gjorde det igjen. :-D

  SvarSlett
 3. Vi har hatt både katt og hund! MEN vi måtte plassere vekk begge:-S Katten likte ikke barn, så da kunne vi ikke ha den. Hunden hadde vi rett og slett ikke tid til. :(

  SvarSlett
 4. Hehe, dette var dagens! Fornøyelege ungar du har... Spørs vel om mannen er einig nett no, men... Me har to kaninar, eit hamster og ein bråte med fisk (nett fått 27 bittesmå fiskeungar)! Det heldt i massevis, men heldigvis er jenta ganske flink til å ta vare på dei som er hennar. Fiskane er mannen sine, så dei blir også stelt godt med. Katt er kjekt nok, men eg er vant til utekatt (sidan eg kjem frå gard), så det strir litt mot min fornuft å ha dei inne. Dessutan er mannen allergisk mot sorten, så det er på ein måte greitt.

  SvarSlett
 5. Haha...stakkars mannen:) Skjønner godt at han føler han bor i et galehus! Heftig propaganda det der - likte best den han selv holder opp; "få en katt eller vær en bæsj"! ;) Skulle gjerne vært flue på veggen hos deg, Pia - aldri et kjedelig minutt!! :)
  Lykke til videre med katteanskaffelsen. Hos meg kommer ingen katt over dørstokken, har nok kattebæsj i hagen fra før av. Dessuten er de alltid veldig glade i å klore meg disse kattene - liker ikke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har en god del kjedelig minutter, altså. Men de gidder jeg ikke å blogge om;)

   Slett
 6. Katzenjammer i heimen!? Jeg vil og ha katt, så jeg kopierer kampanjen din om jeg ikke får det.

  SvarSlett
 7. hahaha!! Ekstremt morsomt!! Han 11 åringen din kan tingene sine! Takk for god latter ikveld :D

  SvarSlett
 8. Ha ha ha, stakkars mann. Vi har katt, ja. Det er koselig og det kan være frustrerende og alt dette veit dere siden dere har hatt en nydelig pus før.

  SvarSlett
 9. Haha, fantastisk!! Det minner om kampanjen jeg kjørte hjemme hos mamma og pappa da jeg ønsket meg katt nr 2. Og du,den funket!!

  Jeg har lyst på både katt og hund, men vi bor i blokk og mannen er superallergisk (ta deg en pille da mann!). Familiens minste medlem er ekstremt opptatt av alle dyr for tiden, så hun ville nok hatt både en and (eller puz som hun kaller det), en katt (også puz), og en hund (bebi, som hun kaller det) Heldigvis sier de alle Bjau.
  Svigers har en hest i hagen da! Så det teller vel!

  SvarSlett
 10. Hahaha! Det må jo bli katt på dere! Selv om jeg er enig med mannen. ;)
  Her har vi ingen dyr - og skal heller ikke ha det! Vi har hatt en fisk som levde et par måneder og to marsvin på lån et par uker. Det holdt i massevis!

  SvarSlett
 11. Koselig med katt! Skaff en da...så skal du se mannen smelter;)

  Takker så mye for reklame for epla-butikken min :)Skulle jo så gjerne nådd ut til flere, men er ikke så god på markedsføring selv...

  SvarSlett
 12. He,he! Ingen mann kan motstå det der:))

  SvarSlett
 13. Ja, selvsagt har vi KATT! :-)

  Her er løsningen på alle dine problemer (eventuelt et argument eller to):

  1. KATT er ikke HUND. KATT kan klare seg selv i noen dager, bare hun har tilgang på mat og do. Vi pleier å ha katta ute hvis vi reiser bort en helg, og så har vi garasjeporten på gløtt sånn at 1 stk. katt kan gå ut og inn, men ingen tjyvradder føler etter (tror vi da, mulig vi er litt naive). Funker utmerket, så lenge det ikke er kaldt som f*** eller gatas skrekk spiser opp maten. Blir det snakk om lengre tid må man avtale med naboer eller familie at de ser til katta innimellom, fyller på mat, gjerne tar henne inn, koser litt og så videre. Men hvor ofte er man egentlig bortreist noe mer enn en helg anyway?

  2. Problemet med fugl og mus er overdrevet! Vår katt drar aldri inn sånt noe! Hun legger det under verandaen, hvor det prosessen "fra jord er du kommet, til jord skal du bli" går sin gang uten at vi merker noe til den. Skaff en sånn katt!

  3. Gi KATT fôr fra dyrebutikk. Gjerne spesialfôr for pelsen. Da slipper man den verste røytinga (som er det største problemet til husfaren her i huset, men til vanlig er det altså ikke et problem, bare at plutselig hadde mor glemt å dra på dyrebutikken og KATT måtte nøye seg med drittmat fra butikken).

  4. KATT er glitrende for barn, som lærer seg å ta vare på en liten skapning.

  U go girl! Håper det blir katt i huset snart. Mjau! :-)

  SvarSlett
 14. Vi har ingen dyr. Her i huset er det 3 barn og 1 mann som ønsker seg hund.. og en stykk mor som er som far i ditt hus... vil ikke ha det.. hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. men jeg skal legge til en ting.. når mor i dette huset ikke vil ha, så blir det ikke! :)

   Slett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 16. haha - herlig!
  Har hatt katter. Den siste ble gal. Jeg skriver ikke mer om det. Ikke si det til mannen. Nå er det kun sønnens akvarium med 3 fisker som er kjæledyr her i huset. Men det er mye kos med katt, så go for it!
  (og jeg var logga på hos datter, derfor jeg sletta kommentar over her) Gjesteblogger må huske på å logge seg ut!!!

  SvarSlett
 17. Fantastisk kampanje! De er oppfinnsomme, de ungene dine :)
  Ingen dyr her i huset. Har hatt et par katter, som ikke var den største suksessen... Farlige veier med biler på...
  Når lysten på dyr blir stor, koser vi med naboenes hunder og katter og ser alt arbeidet de må gjøre, og så går vi hjem ;) Nå er det vel ikke kattene som det er så mye jobb med. Men vi fikk et tredje barn, naboene fikk hund. Vi slipper i hvert fall luftetur i sideveis snøstorm klokken før-hanen-galer.
  Men en gang i fremtiden blir det sikkert ett eller annet dyr på oss også.

  SvarSlett
 18. He he :) For en fantastisk kreativitet!! Hadde jeg vært far i huset hadde jeg gitt opp for overmakten jo før jo heller ;)
  Jeg har 4 helt ferske små her så jeg kan sende om noen måneder ;)
  Klæm

  SvarSlett
 19. Liv-Inger sa mye lurt. Det er ikke så mye arbeid med katt, men det er om en skal på 2 ukers sommerferie en trenger alliere seg med noen. Vi har også brukt kattepensjonat om vi drar på lengre turer om vinteren og ingen kunne passe.

  Jeg er overbevist om at barn har godt av å vokse opp med dyr! Og syns det er kos selv. Men nå har vi 3 katter, det er nok, selv om ungene nå har begynt å mase om hund...

  SvarSlett
 20. Har hatt katt. Men det blir vel ikke noe katt igjen, siden jeg reagerer på hår nå.. Dumt. Tipper det blir katt i huset deres til slutt.. ;)

  SvarSlett
 21. hahahahahah! For en bra start på dagen å lese bloggen din!!!!!!!
  Vi har en katt som heter Otto. Noen ganger har jeg lyst til å kaste ham gjennom ruta og andre ganger vil jeg bruke ham som skjerf:) Benedicte (snart 2) eeeeeeeelsker Otto. Hun hviner av fryd hver gang hun kommer hjem fra barnehagen og blir møtt av Otto i gangen! så jeg sier: JAAAAAAAA til katte:)

  SvarSlett
 22. haha, genial kampanje! Vi har hund, og det kan jeg si - på de dagene du ikke har tid til å blogge kan dyret overta som gjesteblogger. Laika har ihvertfall mye å berette om livet.

  SvarSlett
 23. Den propagandaen er som å bli satt to år tilbake i tid, barna her var skikkelig på hugget og til slutt måtte vi gi etter selv om vi hadde hund fra før og forsåvidt visste at han kom til å glefse etter pusen så fort han så den.. Det stemte!!.. han glefser fortsatt.. vi fikk faktisk to små nydelige langhårede nøster, stakkars små, de måtte jo ha litt selskap- derfor ble det to,.. bikkja fikk også selskap- av en jakthund til, og sammen flyttet de ut i garasjen med eget hus, varmeovn, vindu, gang til egen luftegård og har det som plommen i egget der ute... jeg fikk erstattet bikkjehår med kattehår i sofaen, noe som forsåvidt er helt greit..og er vi på ferie bor bikkjene hos svigers og kattene blir sluppet ut og inn og foret av familien min:) ALT GÅR!!!

  SvarSlett
 24. Hahahaha, for et galehus!!! Selv er jeg ikke noe kattemenneske, og kunne aldri tenkt meg en katt, men vi har derimot hund. Veldig koselig, men veldig mye jobb også! Og mye hår og møkk ;-)

  Lykke til med kampanjen, hi hi!

  SvarSlett
 25. Hei :O)
  Artig innlegg.
  Jeg har katt, hund, marsvin og en ikke helt etter reglemanget reptil.
  Men det er katten som hadde stått igjen vist det ble nedskjæringer på dyrefronten, katt må jeg ha.
  Gleder meg til over sommeren, da dukker det sikkert opp et lite kattedyr her.:O)

  Ha en fin dag.
  Linda

  SvarSlett
 26. haha, e flira ;)
  her er mor allergisk mot katt og kanin, far imot hund og hest. synes i grunn vi har ordnet oss bra..

  SvarSlett
 27. Ett?
  Det renner over med kjæledyr her!

  En hund. Planlagt. De var to men den eldste ble gammel :-(

  En katt. Planlagt. Da gammelkatta var mett av dage var ny pus planlagt før den gamle måtte dra. Kan noen leve uten katt? Hvis man ikke har katt, hvem holder da området fritt for mus, småfugl og hoggorm?

  Undulat. Ikke planlagt, det bare ble sånn. Skikkelig god kombinasjon med katt med utmerkede jakt-gener. Litt mer utfordring å temme enn katt og vesentlig mer støyende. Men faktisk mer moro enn jeg hadde trodd.

  Fisk. Planlagt dekorasjon på hjemmekontoret. Ser pent ut når det er rent og velholdt - akkurat som med de andre dyra. I slurveperioder skriker det Looooooser!

  Når vi er borte, en hel eller uke? Bikkja på kennel, katten til svigerfar og fugl og fisk kommer en nabo og ser til annenhver dag (store matkopper og helgefor for fiskene er redningen).

  Besøkende må påregne både dun og hår på sokkene, for det nytter ikke å holde det strøkent til en hver tid.

  Lykke til med katteanskaffelsen!

  SvarSlett
 28. Høres ut som hjemme hos oss da vi skulle ha katt. Ungene gikk ikke såå drastisk til verks overfor faren...men han ble overkjørt gitt. Og da vi skulle hente den lille søte pusen, klarte vi ikke velge, så det ble to! Og etterpå ble de mange ;-) Mannen var like lite fornøyd hele veien, men vi koste oss med oppdragelse av masse kattunger. OG...jeg ferska mannen på kne foran de nyfødte også ;-)

  SvarSlett
 29. Jeg var faktisk og hilset på en katt i går. Etter påske flytter han inn her hos meg. Han var den lateste, slappeste, feiteste, mest hårete katten jeg noen gang har møtt. Ja, jeg prater om katten - ikke om mannen. Han røyter som et uvær om dagen, så det spørs hvor glade vi er i katta etter ei uke med heldekte klær av kattehår, men det blir så stas med katt! Da blir det sofakos da! Jeg stemmer selvfølgelig for katt!

  SvarSlett
 30. Ha-ha-ha! Så bra! Kombinasjonen dyr og en revolverjournalist av de sjeldne gikk selvsagt rett i hjertet på meg, og sørger for at denne bloggen springer til topps i rankingen min!
  For øvrig nøyer vi oss med ponnier, utekatter (så ungene ønsker seg en innekatt), kanin, kveg og griser.
  Elin.

  SvarSlett
 31. Jeg heier alltid på underdogen. Og denne gangen med rette. Nei takk til katt! Heia far i huset! Tipper han er kreativ og klarer å skrive ut minst to blokker med post-it lapper med gode motargumenter.

  SvarSlett
 32. Tipper flertallet vinner. Og alle blir lykkelige. Far også. For han ser at resten av familien er lykkelig. Og han slipper gnålet!

  SvarSlett
 33. Vi har kjæledyr - EN KATT!!! :-))) Storfornøyd med det!

  SvarSlett
 34. hohoho, fliiire!! :D Samme "problem" her i huset også. Bare at ungan e for små til å komme med sånne saklige intervju. :D Stå på for katt!!

  SvarSlett
 35. Vi har en hund, men jeg skulle ønske han var en utekatt :) Fin hund altså, men mye styr bare man skal bort i to dager. Også liker jeg ikke kaldt vær eller vått vær, men det er alltid meg som må ut med den så den får turen sin.
  Sånn er det da man gir etter for maset til mann og barn. Mannen trives best i sofan eller han løper ut alene på tur og ungene er for små til å gå med han i bånd.
  Heldigvis er hunden en rolig fyr sånn ellers og tar veldig liten plass i huset selv om han veier over 30 kilo. Han er veloppdragen og god å ha med å gjøre hopper aldri opp på folk og hører når han blir snakket til.
  Røyter som et uvær så her må feies for sorte hårdotter hver dag. Sånn er det å ha hvite møbler og lys laminat med sort hund i hus :)
  Så... når denne hunden en dag i fremtiden ikke er mere så tror jeg nok at det blir katt på oss hvis vi skal ha flere dyr i hus.

  Vi har forresten 3 rotter i bur også, men de er gamle og forlater oss nok snart en etter en stakkars. Rotter er morsomme dyr, men de STINKER! :p

  SvarSlett
 36. Dette blogginnlegget skal definitivt IKKE vises til de andre her i huset! Jeg vil ikke ha katt, men det vil barna, og gubben er positiv! Har også fått diverse spørsmål om hvorfor osv. Vil bare ikke. Liker ikke katter. Vil ikke ha kattehår i sofaen, kattebæsj i blomsterbedene, katter som skal mates, passes i ferier, komme med flått. Og alt det andre!

  Men kanin i buret ute er ok hvis jeg slipper ansvaret. Og de fem hønene er hyggelig selskap i hagen. Var, i allefall, helt til "hagen" ble til gårdsplass, innkjørsel og trapp i løpet av vinteren. Tror det kan bli en slitsom sommer hvis de skal fortsette å bæsje på trappa...

  Til husbonden din: kjøp akvariefisk til barna!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, glemte jo å si at når maset pågår, og barna lurer på "hvorfor, mamma?", da sier jeg at hvis det flytter inn en katt, flytter jeg ut! Og det er jeg helt sikker på at jeg kommer til å gjøre! Så motstander er jeg av katt!!!!! Men jeg flytter tilbake når katten er utflytta igjen, altså. Så kan barna og mannen velge; katt eller hjemmeboende mamma...

   Slett
 37. haha, så morsomt innlegg :D Du kan gjøre sånn som meg, når mannen var på sjøen "smuglet " vi inn 2 katter inn i huset. Jeg skal si deg han fikk sjokk da han kom hjem. Han har aldri likt katt men jeg ha så utrolig lyst på...han var ikke så begeistret for de 2 i starten, men det har gått seg til. Nå ser det til og med ut som om han er ganske glad i de, men vil ikke innrømme det selv ;) Lykke til med overtalelsen ;)

  SvarSlett
 38. Hehe, jeg må le litt av den progandaen deres. Men husk; hund er best. Ingen protest. Katter bæsjer i blomsterbedene mine.

  SvarSlett
 39. Stakkars mann! Må seie han er ein tøffing som står imot eit slikt massivt angrep! Står respekt av!! Men når det er sagt - skaff deko ein katt, husdyr er gull verdt for barn!!! Kun positive ting!!! De negative tinga kan ein sette over i humor-skuffa etter ei stund og då blir det jo positivt likevel!! Go for it! :-)

  SvarSlett
 40. Vi har hatt katt i ca ett år. Hele familien er glad i katter, og far i huset er nesten litt tussete.. Det er en langhåret mons av skogkatt-typen (ikke 100%). Han er utrolig sosial, når det kommer besøk kommer han løpende for å hilse på. Han er litt sånn hundeaktig noen ganger. Han har en bestevenn (en annen mons) som dessverre bor ca 20 mil unna. Når vi skal reise bort, tar vi han med til svigerforeldrene mine, der har han gode dager. Han er ikke så glad i bilturer, særlig ikke når det er mørkt, og han mjauer alltid i tunneler.

  SvarSlett
 41. Hahahaha! Kjente meg bare saaa godt igjen! Dette var var problemstilling ogsa for 6 1/2 ar siden. For a si det slik - mannen tapte og vi har katt! Men de liker ikke hverandre.... :-) Rart hva dyr merker for han er jo ikke slem mot den. De talererer hverandre, men du ser aldri katten prove a legge seg pa fanget hans eller sette seg i sofaen sammen med ham... Men Sonnen og jeg vant! Og vi eeeelsker katten. Men nar du na forst har en kamp gaende sa synes jeg du skal fa deg TO katter - sa har de selskap i hverandre. For du vinner nok.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails