tirsdag 27. mars 2012

Bloggetanker. Og erfaring

Hver gang jeg har tenkt noe sånt som "Nå er det vel på tide å legge inn årene?" eller "Nå bør du gi deg, Pia, mens du fortsatt har en viss ære i behold", så kommer en eller annen med en eller annen knakende koselig og oppmuntrende kommentar. Og jeg tenker "Okei, blog on!"

For jeg liker skrivinga. Der andre koser seg med en jævlig givende løpetur på kveldstid, koser jeg meg med joggende fingre og galopperende tanker. Når jeg først skriver, skriver jeg masse. Noe blir for rart og sært, noe blir for utleverende og privat. Men det aller meste kan jeg legge ut i bloggen. Jeg har mer enn hundre innlegg liggende. De fleste går etterhvert ut på dato, men noen kan brukes på en lei og travel kveld. For dem er det jo noen av.

For meg er skriving morsomt og givende. Som jeg har nevnt før, så hadde jeg aldri noe stort formål med denne bloggen. Jeg har intet ønske om å bli kjendis, melke bloggen for det den er verdt, eller spre meg og mine overalt. Blogginga har ført med seg en del. Noe har jeg takka ja til, som diverse giveaways, kokkekamper og uttalelser. Andre ting har jeg sagt nei til. Som tv-program, diverse reklamer og diverse linkinger.

Når man etterhvert har en blogg som leses av en del folk, kan det noen ganger være vanskelig å vite hvordan man skal blogge. Man vil tekkes de fleste.

Det viktigste blir å være tro mot seg sjøl og sin blogg. Bloggen har nok endra seg litt siden jeg startet. Du lærer litt om hvordan du bør te deg, hva du bør skrive og hva du ikke bør skrive. Samtidig holder jeg fast ved at dette er mitt, og jeg setter agendaen. Her, altså. Hos meg.
Dette er et eksempel på noe jeg aldri i livet ville gjort hvis jeg ikke hadde blogga - tatt bilder av blomster, lissom...

Er du fornøyd med bloggen din? Framstår du sånn som du ønsker å framstå? (Og til de av dere som kjenner meg sånn ellers - kjenner dere meg igjen i bloggen?)

Ha en strålende kveld med eller uten skriving!
Så vil jeg til slutt takke dere for at dere har gjort blogginga mi til noe utelukkende positivt - dere roser, dere motsier meg, og dere holder kjeft når dere kommer over noe totalt usaklig. (Og her burde jeg kommet med et hjerte for å vise litt vennlighet. Men, dere vet, gammel hund og alt det der...)

50 kommentarer:

 1. Hold fram som du stevner - og lykke til med kattejakt ;))

  SvarSlett
 2. Jo flere lesere som kommer til, jo vanskeligere blir blogginga, men den blir også morsommere. For det er jo bare å innrømme først som sist: Man blogger jo også for at andre skal lese det man skriver, ikke bare en selv. Men det er som du påpeker vanskelig å hele tiden tekkes sine lesere. Det vanskeligste syns jeg, er nok ikke å tråkke noen på tærne. Jeg har nok blitt mer forsiktig med å blafre meningene mine jo større Bustebloggen har blitt, samtidig som at det også er en fin mulighet til å få frem ting man syns er viktig.
  Og JA, jeg er fornøyd med bloggen min. Jeg håper og tror at jeg har klart å finne en fin balansegang, og at jeg klarer å være personlig uten å bli privat for det har jeg ikke lyst til. Det har også blitt viktigere etter hvert, føler jeg. Innimellom skulle jeg nok gjerne hatt litt mer fjaseri, men det er det faktisk hverdagshendelsene som styrer, og innimellom klarer jeg å oppføre meg som folk flest og da blir det mindre bloggbarheter ;-) Om jeg fremstår slik jeg ønsker? Tja? Hvordan fremstår jeg, egentlig??

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra at du er førnøyd med bloggen din:) Du får lage et blogginnlegg om hvordan du framstår:)

   Slett
 3. Blog on, girl!
  Kjenner meg igjen i mye av det du skriver.
  Kjenner igjen deg i det du skriver.

  SvarSlett
 4. Elsker bloggen din Pia, og kanskje vi sees snart!

  (nei, vanligvis tar man ikke bilder av blomstene sine, men jammen har jeg mange rare "blogge"bilder jeg koser meg med utenom bloggen også)

  SvarSlett
 5. Ha,ha! En jævlig givende joggetur; eit utrykk som går rett inn hos meg:)
  Du redda resten av dagen. Sånn, no sluttar ikkje du å blogge, sant?
  Eg tenker stadig vekk på at no er det stopp, og har ikkje eit lager av innlegg liggande. Er lite bloggelysten for tida.
  Men har så lyst på bloggtreff... Men sjukdom i familien, så eg veit ikkje enno.

  SvarSlett
 6. Jeg liker din blogg godt, det må være de evinnelige sluttkommentarene jeg liker minst. Jeg prøver å hoppe over dem. Gjentakelser i det uendelig er visst ikke min greie. Men det var en annen som hadde samme greia, og hennes blogg slettet jeg fra leselisten. Det skjer ikke med din.

  Min blogg liker jeg også. Jeg liker aller best at jeg kan bla i mange år gamle innlegg (og nå har jeg snart åtte år å bla i) og kjenne meg igjen. Selv fra den tiden da det stort sett gikk i garn og pinner.

  Det siste må jeg vente med å svare på, men kanskje kan jeg svare en gang..?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, har et innlegg liggende der de "artige" sluttkommentarene mine diskuteres;) Coming soon...

   Slett
 7. Stå på, eg har kapitulert. Trur eg skal byrje å jogge? Sikkert herleg med 4 prolapsar... ;)

  e

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er ikke jogging noe for deg...Du har ikke kapitulert med blogginga - blogglyst kommer og går:)

   Slett
 8. Jeg definerer meg sjøl som ei skrivedame - og da jeg kom i gang med blogg for snart to år siden ble det så bra (for meg!). Midt i større og "mer seriøse" skriveprosjekter fikk jeg et sted der jeg kunne skrive korte og raske tekster - ofte. OG til og med få tilbakemeldinger sånn etterhvert. Jeg liker å skrive, jeg liker å tenke, jeg liker å diskutere og analysere. Og skrivinga mi har fått meg til å forstå meg sjøl og mitt eget liv bedre. Og noen ganger synes noen at de får inspirasjon eller noen nye tanker av å lese hos meg - og da blir jeg jo glad. Meningsfull skriving. (og nå må jeg vel skynde meg å oppdatere bloggen, for sisteinnlegget der nå er igrunnen mest fjas...)

  SvarSlett
 9. Nå hadde jeg tenkt å skrive et ♥ for det kan jeg nemlig. Men det er det jo noen andre over her som har gjort. Typisk.
  Gosh - over 100 innlegg liggende! Tror jeg har 2, som jeg ikke ble helt fornøyd eller ferdig med? Husker ikke hvorfor.
  Jeg er fornøyd med bloggen min og står for det jeg skriver. Hvis noen liker, er det jo ille koselig, og gjør de ikke, så får det ikke hjelpe.
  Men enda får jeg himlende blikk hvis noen får greie på at jeg blogger, hihi... Jaja - dem om det!
  Nei fortset med blogginga Pia, du er unik!

  SvarSlett
 10. Ikke forsvinn. Du er et friskt pust i bloggeland. Og jeg liker friminuttene på bloggen din. Angående meg selv så er jeg nok inne i en liten identitetskrise på bloggen for tiden. Aner liksom ikke helt hva jeg skal bruke ordene mine på. Finner ikke helt ut hva jeg vil blogge om. Men det går litt i bølger. Jeg vet jeg kommer tilbake. For jeg elsker egentlig å skrive.

  SvarSlett
 11. Nei, jeg tror ikke du kommer til å slutte med å blogge.. Jeg hadde noen innlegg i reserve før, men ikke nå lenger. Tar alt på sparket.

  Blir det katt? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen katt på gang foreløbig...Vi må uansett vente til etter sommerferien, vi skal ut og reise, og det er vel ikke særlig lurt å skaffe seg katt før det.

   Slett
 12. Jeg er en trofast leser av bloggen din og leser ofte høyt for mannen mens vi skrattler...
  Fortsett i samme spor du Pia, gleder meg til å lese bloggen din i mange år framover!!;)
  Jeg har ikke over 100 innlegg liggende som deg, gitt, men har alltid en ide eller ti klare i hodet.
  Jeg mener at bloggen min er meg, at jeg skriver om mine interesser og min hverdag. Det blir nesten som en liten dagbok!;)
  God tirsdagskveld!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 13. Stay with me --ooo- stay with me som Bernhoft smektende synger for tiden. Jeg ville iallefall savne bloggen, det er fint å lese andres skriveglede, om jeg ikke alltid gidder kommentere eller ei.

  Og joda, en fornøyd blogger her iallefall. Får skrevet mye i hverdagen, og det er stas.

  SvarSlett
 14. Hurra for Pia! Du må aldri slutte å blogge!

  Og så legger jeg igjen et hjerte, bare sånn for syns skyld.
  Fnis, fnis. ♥

  Klem! :=)

  SvarSlett
 15. Jeg er kjempefan og er veldig imponert.

  Jeg antar at jeg fremstår mer skikkelig og seriøs enn jeg er.

  SvarSlett
 16. Kan vel ikke akkurat si jeg kjenner deg lenger - det er mange år siden du bodde i Trøgstad og vi gikk på skole sammen. MEN - jeg ler mye av bloggen din, og får også noe å tenke på. Og det er faktisk akkurat sånn jeg husker deg, med mye selvironi og humor, men også med sterke meninger. Så bare fortsett du, vi er mange som koser oss med din skriveglede!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå lurer jeg veldig på hvilken Nina dette er...Nina fra lærerskolen eller Nina fra barneskolen?

   Slett
  2. Fra barneskolen! :0)

   Slett
 17. Du må ikke finne på å slutte å blogge! Kjære vene, det ville jo blitt landesorg da. Det er jeg sikker på.
  Blogging er mye mer givende enn jeg hadde trodd før jeg startet :)

  SvarSlett
 18. Vi er mange som elsker bloggen din, Pia! Så du må ikke finne på å slutte å skrive.

  Ble litt imponert av de 100 innleggene du har liggende. Kan du slenge noen min vei? Jeg har visst bloggtørke for tida...

  SvarSlett
 19. jeg er sånn rent generelt sett fornøyd jeg..... både med min og din blogg :-)

  SvarSlett
 20. Jeg liker bloggen din hvertfall!
  Og liker å skrive. Men har begynt å ta mange rare bilder. Som da jeg måtte forklare horfor jeg bare tok bakhodebilder på første skoledag til min DeeDee....uten å tenke meg om. Godt de la merke til det så jeg kunne ta noen til privat bruk også.

  SvarSlett
 21. Det er godt å lese det du skriver, enten det er fjas eller alvor:) Jeg liker ikke godt å skrive, har mest bilder i min blogg:)
  Fortsett som du stevner;)
  Trine:)

  SvarSlett
 22. Bloggen din er dagens høydepunkt Pia, jeg koser meg stort med både fjas og alvor som kommer fra deg. Og hvem kan vel ikke like en blogger med selvironi?
  Selv er jeg ikke så fornøyd med bloggen min, jeg må bare få inn i hodet at jeg ikke er en grepa interiørblogger. Det er så mye annet jeg egentlig heller vil skrive om dermed blir interiørbloggingen lite inspirerende. Som en annen sa over her, jeg har nok en liten identitetskrise når det gjelder bloggingen.

  SvarSlett
 23. Jeg er en stor fan av bloggen din og dersom du noen gang slutter vil jeg gå inn i en dyp depresjon..... heheheheh, ikke helt sant, men forhåpentligvis nok skremselspropaganda til å du aldri vurderer å slutte med bloggen din:)
  Ha en fin dag, Pia!

  SvarSlett
 24. Måtte du aldri slutte å lyse opp dagene med dine sunne refleksjoner over livets reali og trivialiteter;O)Jeg liker variasjonene mellom det fjasete og det seriøse like godt så fortsett som du har gjort i maaaaange år til!

  Når det kommer til min egen blogg!? Tjaa, jeg liker litt forandring og derfor får den også gjennomgå visuelt innimellom! Ellers tror jeg den gjenspeiler meg ganske godt til tross for at jeg har valgt å ikke eksponere meg og mine fullt ut.

  Ha en flott dag!
  Klem fra Grete

  SvarSlett
 25. Jeg har det sånn jeg også.
  Blogg lyst som kommer å går,
  men så er det noen som kommer med gullord og lyser opp tilværelsen.
  Blogg damer er super kjekke!
  Takk for at du blogger.
  Du er RÅ til å skrive!
  :o)

  SvarSlett
 26. Vet du, jeg syns du skriver så lekende lett at jeg stadig blir for sjenert til å kommentere hos deg fordi du rett og slett er så flink. Slutt nå for all del ikke med å skrive, Pia!

  Stor klem

  SvarSlett
 27. Du får bruke noen av de hundre innleggene du har på de dagene du er lei. Og jeg tipper at du får skrivekløe før de er brukt opp.
  For VI, vi vil lese Pias verden. ;)

  SvarSlett
 28. BRA at du har 100 innlegg på vent! Skulle eg kutta ut alle bloggane eg leser utenom ein, så hadde DIN stått igjen! Du er knall!!

  SvarSlett
 29. Blogggen din er helt super. Den må være akkurat slik den er. Jeg liker sluttkommentarene dine. De gir bloggen et særpreg. Du må aldri slutte å blogge. Jeg er ikke helt fornøyd med min egen blogg ennå. Ofte går det veldig lang tid mellom innleggene og tekstene kunne også vært bedre. I og med at bloggen min så og si bare er tekstbasert, bruker jeg mye kapasitet på å skrive innlegg.

  Cecilie

  SvarSlett
 30. 100 innlegg?? Ferdigskrevet?? Ikke verst...

  Jeg er fornøyd med bloggen min (Kjernesunn Nordkvinne)! Jeg ville holde meg til temaet (kosthold) og ikke skrive om så mye mer enn det (fordi jeg selv liker blogger som holder seg til temaet..)

  MEN - noen ganger ønsker jeg å skrive om andre ting, derfor opprettet jeg hjemogfamilie.blogspot.com. Den er jeg derimot ikke fornøyd med ennå, rett og slett fordi jeg ikke har fått viet nok tid til den. MEN - ikke noe å stresse med. Dette gjør jeg jo bare fordi det er gøy. :)

  Er ellers glad du fortsetter å blogge - får meg mang en god latter her hos deg. :) (Jeg har ennå ikke glemt rydde-til-påske-innlegget ditt i fjor.... :D )

  http://www.piasverden.com/2011/04/et-obligatorisk-paskeinnlegg.html

  SvarSlett
  Svar
  1. De hundre innleggene er ikke ferdigskrevne. Mange mangler en slutt, en start, et bilde (eller et innhold...) Mye blir sletta, noe brukes:)

   Slett
 31. Jeg må vel si meg fornøyd med bloggen min. Den inneholder litt om alt det som opptar meg. Jeg har lagt meg på en lav-standard og tenker å fortsette med det! ;) Folk kjenner igjen meg i bloggen, og det er jo flott. Jeg har intet ønske om en poppis blogg, jeg blogger for meg selv. De som kommer innom er faste lesere, og det er mer enn godt nok for meg. ;)

  Synes det er spennende å følge med i aktive blogger som din, men kjenner jeg er glad det ikke er meg. Og opprettholde et slikt tempo og det at man skal "levere" må ha en pris, som jeg ikke orker å betale, for jeg er en lating. ;) Jeg kan blogge en dag og så trenger det ikke å komme mer på en måned. ;) Men i blogger jeg vet er aktive så forventer jeg at ting skjer og at det er noe nytt, spennende og morsomt der når jeg kommer på besøk. Gjerne flere innlegg i døgnet. :D Så for all del fortsett og blogg, ellers blir hverdagen straks gråere. ;) Du underholder meg til gangs! :D

  SvarSlett
 32. Jeg har ikke fulgt deg lenge, og jeg må si at jeg trives med innleggene dine.
  De er varierte og morsomme,
  Gjenkjennelige og allsidige..

  Så du sprer litt hverdagsglede!

  I alle fall til meg.

  Petrine :)

  SvarSlett
 33. Kjenner meg igjen i tankane dine, som eg ofte gjer i bloggen elles, og som er grunnen til at eg og mange andre kjem innom så ofte :) Sjølvironi er ein super eigenskap, og du er flink å formidla den skriftleg og med høvande bilete til;) Samtidig som du er alvorleg når det trengs.

  Har vore bloggelei no eg også. Men opplever mest trong til å skriva når det anten går veldig bra eller veldig dårleg. Så at det no tydelegvis er midt på treet er kanskje ikkje så gale likevel? Og så dukkar det, som du seier, opp nokon koselege kommentarar eller mailar som treff blink, og gjev ein bloggelysta tilbake.

  Føler bloggen gjenspeglar ein del sider av meg i alle fall, men veit ikkje om sjølvironien min kjem like godt fram som din. Blir lett litt sånne grubletankar som dukkar opp når eg har valt den forma som eg har på innlegga mine. Men håpar det dukkar opp nokon gullkorn snart. Ei dame sa forresten at eg framstod som ei klok gammal dame i bloggen. Og om det stemmer, er eg vel ikkje heilt slik på ekte ;) Men tok det som eit kompliment likevel eg.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails