onsdag 7. mars 2012

Bildevegg!

Vi er kjempefornøyde med det nye huset. Men noen småting blir jo ikke helt sånn som jeg hadde sett det for meg inni hodet mitt.

Jeg hadde liksom sett for meg at veggen i gangen skulle fylles med bilder. Det skulle bli en sånn koselig gang med masse fotografier og tegninger og sånn.


Men jeg hadde ikke tenkt på at veldig mye av gangen faktisk er dører. Det blir lite plass til bilder, for å si det sånn. Hvor mange familieportretter får man egentlig plass til på en liten veggtarm?

Og det nederste bildet har jeg da redigert med det gode, gamle og undervurderte programmet Paint.

Mitt store dilemma blir herved: Hvor i all verden skal man smelle opp fotografier?

Og jeg kvier meg virkelig til å gå løs på store veggflater inne i stua med hammer og spiker. For vi har en del bilder som må opp på noen vegger. Hvis NIB har en giveaway der man kan vinne en kyndig bildeopphenger, så tips meg gjerne.

Er du flink til å henge opp bilder?

Ha en billedskjønn kveld med eller uten vegger!
Og apropos giveaway - husk wallstickersgiveawayen her.

26 kommentarer:

 1. Til tross for større hus ble det mindre veggplass derfor måtte det en knallhard prioritering til. Masse ligger nedpakket fortsatt.

  SvarSlett
 2. Paint! Takker og bukker for gjensyn!

  Jeg suger virkelig på veggoppheng. Har nå forlatt tanken på at de skal være på linje, og da går at så meget bedre. Så får det heller se litt skjevt ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ser sånne flotte bildevegger i blogger, og noen er så flinke til å få alt rett og fint. Jeg frykter at vi ikke klarer det...

   Slett
 3. Sorry... dårlig på bildeopphenging. Venter på fortsettelse, så kanskje jeg kan lære noe også :)

  SvarSlett
 4. HA HA!!! Sorry, her har vi litt det samme problemet. Tør ikke riktig slå huller i veggene så de er tomme de og bilder ligger nedpakket i kjelleren. he he.. vel.. det henger et lite kunstverk i gangen over brannslukkingsapparatet på en spiker som allerede var i veggen....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten litt synd å ha helt urørte vegger - man tør liksom ikke å perforere dem...

   Slett
 5. Ja bilder er vanskelig! Ser også masse fint i blader og blogger men klarer bare ikke å gjenskape det på mine egne vegger...Ser bare rotete ut. Å spesielt sånne snasne bildelister jeg ser over alt. Funker IKKE hos meg. Hadde meg en rassia på stueveggene forrige uke. Brukte HELE dagen på å henge opp 7 bilder på en vegg...Du har ikke en trappe-vegg å prøve deg på da?
  Hilsen Tone

  SvarSlett
 6. Flytta inn for over 1 år siden og har endå ikkje fått hengt opp noko særlig med bilder. Irriterte meg sånn over ubrukelige spikerhull i den gamle leiligheta, så vanskelig å få seg til å lage huller før eg er absolutt hundre prosent sikker... og det blir eg jo aldri :s Endte opp med bildehyller på eit par vegger (lignende dei på ikea) så kan eg bytte ut og flytte på bildene. Greit når ein lider av beslutningsvegring.

  SvarSlett
 7. Brunpapir eller gamle aviser funker bra. Klippes i samme størrelse som bildene, og "prøvehenges på veggen. Da kan man også merke av på papiret hvor spikrene/stiftene skal være, og slipper 100 hull for hvert eneste bilde.

  SvarSlett
 8. Men tegninger kan da klistres til dørene med tape!

  SvarSlett
 9. Lukke til, uansett korleis du gjer det! Har ikkje heilt teken eg heller, blir litt her og der, i dei rammene eg finn litt ulike stadar...;)

  SvarSlett
 10. Bilder er vanskelig... Jeg tror jeg brukte to år før jeg hang opp noe som helst da vi flyttet sist. ;) Fremdeles er ikke akkurat veggene fylt, og vi har en diger kasse med div bilder (mest av barna), som jeg ikke vet hva eller hvor jeg skal gjøre av.

  SvarSlett
 11. Der stjal du innlegget mitt -igjen!!
  Takk for det! (det er sant, har det liggende..om bilder og vegger) jajaja.

  Jeg bruker mellom 8-10 år å henge opp et bilde, spesielt på nyoppussede vegger(dette er ikke ironi, tro det eller ei)

  SvarSlett
 12. Har nettopp hengt opp bryllupsbildene i kveld ( har vært gift halvannet år) med den fantastiske rammeopphengeren. Sjekk ut rammeopphengeren.no. Den er luuur :-)

  SvarSlett
 13. Akkurat slik er det...
  Lang gang med 9 dører i vårt hus, så kjenner problemet ja..

  Lykke til :-)

  SvarSlett
 14. Ja men... åh!!! Du kan jo gjøre bilder mindre, og du kan henge bilder over dørene. Det går helt fint. Men, da ville jeg ha fylt alle veggbiter med bilder....

  SvarSlett
 15. La veggen være hvit, i en gang blir det jo fort dekorert med andre ting som 3-4 skolesekker, gymbager, ski osv. Sats heller på artig billedvegg med barnebilder på et lite do, der har jo faktisk tid til å titte på bildene. Endel av mine innlegg de siste månedene har bilder av min fargerike rammevegg:-) ta gjerne en titt!

  Seinpåkvelden-hilsen fra Maratonjenta.

  SvarSlett
 16. Hva med bilder i trappen?
  Jeg er en slik som har i både stue og gang og loftsstue. Jeg har så flott en familie, at jeg bare MÅ ha oss fremme ;)

  SvarSlett
 17. Ragnhild ovanfor her hadde ein god ide! Prøv det!

  SvarSlett
 18. Jeg er håpløs på å få opp bilder på veggen.. Men jeg har startet en liten bildevegg på hobbyrommet mitt nu... Så jeg er ihvertfall i gang! Og ja - det gjør jo nesten vondt å slå i spiker i nyoppussede vegger :-(

  Lykke til!

  SvarSlett
 19. Eh, har noen bilder stående på gulvet her som ikke har kommet opp etter ommøblering.

  Skjønner godt du kvier deg for å spikre i nye, freshe, hvite vegger. Den følelsen går over om et par års tid.

  SvarSlett
 20. Du får henge bilda nedover veggen i slike rammer som Black Design har. Har du gips eller sponplater? Vi var veldig sikre på at vi skulle ha sponplater på veggane fordi då kan enn spikre so masse enn vil uten å måtte ha spesialskruar (kan sparkle og male holet seinare). Veggane er meir "dunkevennlige" og, og det har lønt seg med all den kjøringa Emil gjer inni veggane.

  Likevel, eg har ingenting på veggane! Heilt ufrivillig. Håplaust, men eg finn ingenting eg vil henge opp. Bortsett frå maleri til 10 000 kr.

  SvarSlett
 21. Prøv deg frem ved å ramme inn de bildene du ønsker å henge opp, legg de så ved siden av hevrandre på gulvet og lag "bildeveggen" på gulvet først, når du er fornøyd kan du begynne med å henge opp på veggene. Ellers kan jo den smale veggen i gangen der kanskje bare være hvit, lag bildevegg et annet sted i steden. Det er aldri kult å lage hull i nye vegger. Lykke til!

  SvarSlett
 22. Høhø........jeg hang opp gardiner på vår nye stue her om dagen. Alene, siden jeg er gressenke for tiden. La meg bare si det slik, at jeg aldri skal gi noen råd om noe som helst som har med å lage hull i veggen å gjøre. Vi fikk nemlig noen ekstra i vår............ :P

  SvarSlett
 23. Jeg har printet ut en del bilder i sort/hvitt i forskjellig størrelse og bare teipet opp på veggen... så kan du jo sette det sammen vilkårlig eller i mønster. Og lett å bytte ut! Funker jo ikke så bra om det er flotte studiobilder såklart. Har forresten bilde av bildeveggen på bloggen :) God helg!

  SvarSlett
 24. Fordelen med å lage høl i ny vegg er at veggen framleis har originalfargen, så om du har fargekoden til malinga så kan du sparkle og male over hølet om du er veldig misnøgd. (Jada, malinga kan bli bittelitt ulik med annan malingsbatch, men close enough i vanleg dagslys, tenker eg.)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails