fredag 24. februar 2012

Surprise!

Nok et kjøkkeninnlegg! Der jeg egentlig ikke gjør annet enn å vise fram et kjøkken. Men det er dere som har fått meg til å gå rett i interiørbloggingsfella. Jeg føler det oppsto en aldri så liten forvirring i kommentarfeltet etter forrige innlegg - hang det en tv på en vegg? Og hvilken vegg?

Duken er en juleduk fra Åhlens. Den er nesten like lang som bordet. Og spør meg ikke om lampeplassering over spisebordet. Vi bomma litt der. Men, men.

Jepp, vi har resignert/vært så kloke/vært så dumme at vi har montert en tv på kjøkkenet. For her i huset har vi ingen felles hyggelig kveldsmatspising. Med økologiske omeletter, tente lys og høytlesning. Her spiser de litt i hytt og pine. Gjerne foran en skjerm. Veldig gjerne foran en skjerm.


Så for å skåne stue og ikke minst ny sofa for yoghurtflekker, bananmos og knust kavring, må de nå spise all mat på kjøkkenet. Og for å få dem til å gjøre det, har vi montert en skjerm der. (Dette med tv-en på kjøkkenet er noe jeg ikke har villet flæsje, lissom. For jeg vil jo framstå som en sånn veldig skikkelig mor. Men jeg får bare trå fram og vise mitt ekte jeg)

Jeg må bare få påpeke at dette gjelder kveldsmat, altså. Middag spiser vi mer sånn skikkelig, riktig og skjermfritt.

Kombinerer dere kveldsmat og tv?

Ha en koselig kveld med eller uten tv!

49 kommentarer:

 1. Javisst gjør vi det! :) Helgekos her, det er rett og slett at vi samles om maten, foran tv i tv- stuen. Hverdag er at ungene gjerne spiser kveldsmaten foran tv, mens mor rydder og vasker. ;)

  Middag hos oss også er tv fri. Da må tv av, og vi samles på kjøkkenet.

  Og ja... det hender forresten at ungenes frokosten også inntas foran tv. Får håpe det ikke er noen skarpe regler mot det. Og at jeg også er passe- bra mamma, siden middagen tross alt spises tv fritt. ;)

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen ganger frokost foran TVen her og, men det turte jeg liksom ikke å skrive...

   Slett
 2. Oh yes! Og gjerne frokosten og - iallefall for den som smuler mest (minstemann). ;) Og her skjer det i sofaen - som takk og lov er skinn. ;) En fordel med at mannen fikk viljen sin da vi skulle kjøpe ny sofa.:)

  SvarSlett
 3. ja av og til, men vi spiser i stua da ;) Har så liten plass at er ikke vits med to tver.
  SYns dere har det kjempe koselig jeg :D

  - Anja =)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for oppklaring i dette viktige spørsmålet om plassering av tv-skjermen. Hadde vi hatt større kjøkken kunne vi helt klart hatt en skjerm der. Her er det smuler i sofaen, får å si det sånn.

  SvarSlett
 5. Tv er utrolig viktig for mine barn. Det er der de lærer det meste av det de kan, siden den norske skolen suger og vi foreldre er opptatt foran pc-en dagen lang. Når vi ikke sover middag. Vi har bare to tv-er, men målet er å komme opp i en per par med øyne.

  Altså kombineres det meste med tv, men vi har ikke tv på kjøkkenet, altså. Hah.

  SvarSlett
 6. Ai ai ;) Liker kjøkkenet deres altså !
  Og de oransje detaljer - moms ;)

  Vi spiser kveldsmat foran tv`n :)
  God helg Pia

  SvarSlett
 7. Tro du må fortsette med denne interiørblogginga, vi vil se alle rom :) Jeg liker stilen din! Jeg liker at du ikke har stylet før bildetaking. Ofte kan det bli litt musikk-videoer eller kanskje Barne-tv til kveldsmaten ja, ikke noe galt med det. God helg!

  SvarSlett
 8. Det var færre utfordringer da mine unger var små. Måltider var skjermfrie fordi det ikke var programmer på dem da.

  Men jeg ville gjort som deg - hengt opp TV på kjøkkenet for å slippe mat i sofaen.

  SvarSlett
 9. Ja nå skjønte jeg hvor TVen var ja! Nei ikke kveldsmat og TV her, men ungene får ofte en skive foran TV om morgenen.

  SvarSlett
 10. Nei, her fins ingen tv. Heldigvis....

  SvarSlett
 11. Hey Pia, så deg på TV!!! når du først snakker om tv.. hehe. Jeg satt her og hang etter innslaget fra Løten, og der dukket dere opp vet du. :-D Der er jo Pia og familien, ropte jeg, en etterreaksjon etter å ha glant over hele skjermen etter kjentfolk i det andre innslaget. Samboeren bare glante på meg, og sa HÆ?! Hehe.
  Synd dere ikke vant.
  Og nei, vi har ikke Tv på kjøkkenet.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 12. Så dere på tv jeg og, så koselig!
  Nei, bare en tv i huset. Og statskanalene.

  SvarSlett
 13. Jeg har ikke TV på kjøkkenet. Det finnes ikke noe slikt apparat i de tilstøtende rom heller. Kveldsmat spiser jeg ikke. Jeg spiser vel litt sånn som hundene med et til to måltider om dagen. Jeg sitter i stuen og inntar mine få måltider og drikker te/kaffe/kakao med TV-lyd fra datamaskinen i bakgrunnen. Det er forresten mye penger å spare på å se TV via Internett i stedet for vanlig TV med lisens og kanalpakker.

  Cecilie

  SvarSlett
 14. Dårlig med tv på kjøkkenet her, så her blir det TV først og kvelds etterpå. Grei måte å få de revet bort fra tv på egentlig...hehe...for mat vil de jo ha:) Sofane er fredet - den er ny å IKKE aktuell som spiseplass annet enn når det er kaffiselskaper her. Har du vært på tv forresten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Var akkurat på Norge Rundt. Et lite glimt. Men trettenåringen fikk et minutt eller to:)

   Slett
 15. Her er det tv titting både til frokost og kveldsmat som regel, tv'n står i stua, men de må sitte ved spisebordet og bruke langsynet over gulvet. Det hender de er kreative da å rigger seg til litt nermere på gulvet eller drar bortover stoler. De sitter ikke i stuemøblene å spiser i alle fall:)

  SvarSlett
 16. Frokost er ved barne-tv, og gjerne kveldsmaten også. Middagen har vi sammen, uten skjerm.
  Hadde mor bodd alene, hadde alle måltider blitt fortært foran pc.

  SvarSlett
 17. Vi spiser i sofaen, framfor tv'n. Derfor skinsofa...

  fint kjøkken Pia! Sett stolene pent på plass før du tar bilde, Pia. da blir det mykje meir ryddig. Det har eg lært i bloggverden... Og praktiserer det. Av og til.. :)

  SvarSlett
 18. love your interiorinnleggs Piaz.
  lurte litt på den tven ja..
  trodde jeg så syner.

  skule gjerne hatt TV i hvert eneste rom i huset..

  SvarSlett
 19. TV´n, ja, så jo den i forrige innlegg, men tenkte at jeg ikke skulle nevne an... MEN - gjett hvilken fjong familie jeg så på Norge Rundt ? Flott gjeng :-)

  SvarSlett
 20. He he ja den tvn :-)
  Vi å måtte ty til tv på kjøkkenet.
  Vår er dessverre noe større ....
  Men den holder ungene på kjøkkenet
  til frokost og kveld og gjerne et mellommåltid eller to ;-)
  Men som dere er middagen tv fri :-)))
  Med unntak av lørdagen tjohei.

  Klem

  SvarSlett
 21. Middager her er også tv-frie. Men ellers spises det ofte både frokost og kveldsmat i tv-kroken... Skinnstoler der er lett å vaske!

  SvarSlett
 22. Takk for hilsen inne hos oss! Liker bloggen din! Jeg oppdrar nok også, som deg, gutten min svært kontroversielt. Jeg er ikke så nøye med sofaen jeg da, så her inntas kveldsmaten ofte i den foran TVen. Kanskje en TV på kjøkkenet ikke hadde vært så dumt faktisk? Selv med preventive tiltak som smekke og formanende ord havner dessverre ikke alltid grøten i munnen, så sofaen begynner å merke de dårlige vanene. Eller JEG begynner å merke at sofaen blir utsatt for dårlige vaner.

  Kommer innom og leser mer hos deg senere! :)

  SvarSlett
 23. Vi har også tv-frie middager. Prøver også å innføre tv-frie frokoster, men kveldsen ser ut til å bli rundt tvn:)
  Flott kjøkken dere har! Utrolig stilig!
  Ønsker deg ei riktig god helg
  Klem Tonje

  SvarSlett
 24. Heisann!

  Smart med tv på kjøkkenet. Hadde jeg hatt plass skulle vi hatt tv på kjøkkenet også! Her er det frokosten som ofte i hverdagen blir spist foran tv, i stuen, i sofaen:-/ I helgene er det stortsett tv-frie frokoster, for de av oss som ikke er tenåringer og så heldige at vi kan sove til langt etter frokosttid;-)

  God fredagskveld!

  SvarSlett
 25. Her blir også endel måltider inntatt foran tv'en... Ingen tv på kjøkkenet, for det har vi ikke plass til. Hadde det derimot vært plass, hadde det nok havnet en liten skjerm der også.

  SvarSlett
 26. Hihi, tv gjør susen :-) Syns du har et flott kjøkken jeg :-)

  SvarSlett
 27. Hadde lenge berre tv i kjellarstova og syns det var heilt ok..
  Heilt til at vi arva eit mindre som hamna på stova..
  Det står no der og tyt..
  Av og til må ein innsjå at ein må ta hensyn til det resten av huset vil også ;-)

  Vakker helg!

  SvarSlett
 28. Morsomt å se dere på tv i kveld! Og det gjorde jeg samtidig som jeg spiste kveldsmat i stua. Har ikke tv på kjøkkenet, men derimot store barn (og svigerbarn, HJELP!!) som søler like lite som mor og far ;)

  Ha en nydelig helg!

  SvarSlett
 29. Her må nesten tvn stå på for å få i junior mat, helst skal det være reklame eller musikk. Eller musikkvideo på pcn går også. Da kan vi få lurt i han litt mat. Uten tv tar det ca 2 timer å få i seg en halv brødskive... Tv/musikk får han til å glemme svelgevanskene og da går matingen så bra.

  SvarSlett
 30. Eg må innrømma at her i heimen inntas de fleste måltid foran tv. Åpen kjøkkenløsning med ein altfor liten kjøkkendel...

  Så kjekt å sjå litt fra nye heimen. Skikkelig dritfint kjøkken syns eg.
  Takke for dukstøtte forresten ;o)

  SvarSlett
 31. Hei! La ikke merke til tv'n, jeg....whatever works, er mitt motto :-) Lurer mer på hvor du har funnet/kjøpt det kjekke spisebordet ditt!? Kjøkkenet ditt er forresten nydelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Spisebordet er et "vanlig" eikespisebord som vi kjøpte på finn for noen år siden.

   Slett
 32. Her spises alt foran TVen! Men vi har ingen barn enda, så vi kommer kanskje unna med det? Skjønt, vi må vel totalt legge om livsstilen om det skulle komme noen... Nugatti og TV-titting omtrent hvert måltid (middag også) er vel ikke noe å satse på å barneoppdragelsen?

  Åja, og det jeg egentlig skulle skrive: Jeg syns bloggen din er godt skrevet og veldig festlig. Du er flink!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok noen med barn som spiser alle måltider foran skjermen. Det er vel ikke helt heldig...
   Takk for skryt:)

   Slett
 33. Jepp - kveldsmat skjer stadig foran TVen, med smuler i sofaen og det hele.. Så TV på kjøkkenet var ikke så dumt i grunnen :)

  SvarSlett
 34. Kunne godt tenkt meg tv på kjøkkenet eg... av samme grunn som deg ;) To gutter som helst vil sjå tv når dei et frokost og kvelds. Har heldigvis svart skinnsofa i stova, men har tørka ein del melk og syltetøy fra den og golvet og putene :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde en grønn stoffsofa tidligere. Som ungene har fått spise i. I ti år. Den ble ikke særlig pen.... Så nå prøver vi med nytt hus, nye rutiner.

   Slett
 35. Genialt spør du meg. Jeg blir bare trist når jeg ser min svanby beige ektorpsofa der borte i TV-kroken ;(

  SvarSlett
 36. Genialt synes jeg også! Men hvordan gjør dere dette med parabol og dekoder og sånt da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Står en dekoder på kjøkkenet også:)

   Slett
 37. Et tips til den duken som er nesten lang nok; jeg kjøpte "nervøs fløyel" i metervare til jul, det er genialt! Ingen sømmer som må fikses, og absolutt ingen stryking av den duken. Koster under tjue for meteren og fåes i mange farger :)

  Holder meg unna tv på kjøkkenet enn så lenge, men forstår tankegangen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har sånn nervøs fløyel fra Jysk liggende et eller annet sted...

   Slett
 38. I mangel på tv på kjøkkenet så er vår sofa full av yoghurt og diverse annet.... Så det blir nok en skjerm på kjøkkenet når det blir nytt kjøkken! Du har forresten et knallfint kjøkken! Digger Flowerpottene (og den lampa som henger sånn cirka over spisebordet også) ;-))

  SvarSlett
 39. Å, jeg tør jo knapt å kommentere dette... Vi er jo så livsfjerne og uttafor og rare at vi ser utrolig lite på tv, både store og små. Og spiser uten å se på tv. Morgen og kveld og midt i mellom. Sorry.... (Men lørdagsgodt er i sofaen, altså... med film. Ukas film, valgt av ett av barna etter tur... Minstemann varmer sjokoladebiter godt i hendene og gnir rundt.. :-) men det blir film i stua allikevel...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvfølgelig må du kommentere! Det ideelle er vel nettopp de som klarer å unngå tven til stadighet! Så dere er absolutt ikke rare og livsfjerne (eller det vet jeg jo ikke så mye om, da, for jeg kjenner deg ikke, men imponerende at dere har klart å styre unna spising foran tven!)

   Slett

Related Posts with Thumbnails