tirsdag 28. februar 2012

Morgenstund med sang i munn.

Toåring slenger døra opp, og tripper opp i senga. Jeg ser at det første tallet på vekkerklokka er fem, og hvisker til henne at det er natt. As if she cares.

"Ååååå, hvis nesa di er lang kan du bruke fikkestang ååååååå hvis øra di er lang kan du bruke fikkestang åååå hvis rumpa di er lang kan du bruke fikkestang ååååå..." synger hun. Veldig blid og optimistisk.

"Det er natt", hvisker jeg. Det velger hun å overhøre, og fortsetter med en heftig medley av Sabeltannsanger. Etter strofen "saltvann i blodet og tomklang i hodet" synger hun litt om hjulene på bussen, før hun er tilbake i Sabeltanns verden. Hun tar en anstrengende imitasjon av Grusomme Gabriel, og så blir hun faktisk stille. Jeg regner med at hun kanskje har mistet stemmen eller er utslitt etter konserten, og jeg prøver å slumre for harde livet. Plutselig får jeg en tung tissebleie i hodet, toåringen brøler "JEG HAR IKKE SKJEGG!!", jeg tenker whatever, og vi står opp.

Har dere herlige morgenstunder?

Ha en super dag med eller uten vinterferie!

48 kommentarer:

 1. Hahaha, åå så jeg ler :D Herlig tid dette hva ;-)

  SvarSlett
 2. Å fy fader, all honnør til deg om du bevarer et godt humør med en start som det der. Ja altså sangen er jo forsåvidt koselig, men ikke midt på natta. Og tissebleie i hodet er aldri koselig uansett når på døgnet.

  Nå er ikke vår morgenstund særlig harmonisk heller med mannens vekkerklokke som ringer og ringer og jeg som brøler navnet hans med lang vokal fra dusjen.

  SvarSlett
 3. Kjenner igjen ALT! Og eg som i mitt forrige liv (les:barnløse liv) var morgonfugl, eg har møtt min overkvinne - ho er to år. Gjeeesp!

  SvarSlett
 4. Kan hun ta av bleien selv, må hun klare å ta på en ny. *prinsippfast* (yeah right!)
  Min gutt sluttet å kunne klokken da klokken syv i helgen var ufravikelig. Da begynte han nemig fra sånn halv seks å spørre hva klokken var... hvert femte minutt.

  Ellers prøver vi å få en fin start på dagen. Jeg synes nok ofte jeg prøver mest...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ho ordner opp - tar av seg nattbleia og finner fram truse og klær. Men ho vil liksom ha med en voksen når ho er ferdig med å sove.

   Slett
 5. Flira høyt her. Du er bare så god, Pia :)

  SvarSlett
 6. Du får nå sagt, flirer godt. Ha en fortreffelig dag videre!

  SvarSlett
 7. Morgenstund har aldri gull i munn.
  For oss B-mennesker.

  Sukk.

  SvarSlett
 8. Hahaha kjenner meg godt igjen iforhold til den tissebleia midt i trynet ;)
  Priceless!!!

  SvarSlett
 9. Nja.. er jo alltid trøtt. Akkurat nå vekker katten oss før Oliver, men det vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med. Like etter følger en morgenglad Olli rundt kl.06. Resten av familien vil helst sove til minst kl.09.

  God morgen til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sover ikke katta ute?! Eller vekker hun dere selv om hun er ute... Jeg hadde ikke takla om også Katta skulle begynne å tukle med morgensøvnen min ;)

   Slett
 10. He he så nydelig!
  Det går litt opp og ned når de står opp her fra 05.30 til 07.30 en gang, i det siste har det vært 07.30 ;)

  Du får ta en tidlig kveld!
  Klem

  SvarSlett
 11. Ha ha...leer meg ihjeel :-) Kjenner meg så aldeles godt igjen. Har tre små ( 2, 4 og 6 år)og som du kjenner til, så vil de helst opp før fuglene fiser!!! For meg er det helt uforståelig at de i det heletatt tenker på å krype ut av en god varm dyne midt på natten. Spesielt her i Bergen hvor regnet pisker sidelengs oppetter veggene dag uuuuut og dag inn!! Forøvrig så må jeg bare si at skulle du forville deg inn på min blogg (om den kan kalles det per nå), så vil du oppdage at det står overhodet ingenting ennå! Har brukt litt tid på å komme i gang skjønner du. Men jeg må si at du har vært en del av inspirasjonen til å begynne med blogging. Har lenge tenkt på å komme igang, men ting tar tid. Men en dag dumpet jeg borti din blogg og leste bla det ene innlegget ditt om foreldre som henter små, skrikende, spyende barn i barnehagen etc. Da tenkte jeg: dette måååå jeg jo bare komme i gang med. Det er tydligvis ikke bare meg som har disse erfaringene med søte (!!)...ikke det at jeg har gått rundt i den troen altså. Men godt kan det bli å dele erfaringen på denne måten. Jeg er som du og mange andre. Kan hverken strikke, sy eller noe annet som en moderne mor kanskje burde kunne. Men jeg liker å skrive. Og hva er vel da bedre en blogging? (og bla bla bla tenker vel du nå...he he) Ferdig nå :-) Ville bare takke for inspirasjonen.

  SvarSlett
 12. Hihi, herlig!! Vi pleier også å våkne til nydelig sang om brannmann sam eller lignende :)

  SvarSlett
 13. HA HA :) (storskratter her jeg sitter) Hærlig!!!

  You made my day :))

  SvarSlett
 14. Haha, godt å høre at det er noen som har det verre :p
  Jeg har imidlertid lært meg til å ta med meg et lass av leker før jeg legger meg på kvelden. Et lass med leker som jeg bare kan lempe over i senga til veslekæll om morningen når HAN er våken og IKKE jeg ;-)

  SvarSlett
 15. *nikker gjenkjennende* Hugser spesielt at eldstejenta gjerne ville opp i 5 tida då ho var liten.Teletubbiene på vhs blei mykje brukt den gongen...

  SvarSlett
 16. hehehe herlige toåring!

  Mine unger er B-mennesker så lite sånt slags opplegg. Men de kommer fortsatt inn hver natt og tar dyna fra meg og så er det et styr å dra dem opp når klokka ringer.

  SvarSlett
 17. Jeg har herlige morgenstunder. Jeg hører radio fra klokken 06:00 og utover morgenen, og får gjerne med meg reprisen av God Morgen Norge mens jeg spiser frokost. Dette høres sikkert ut som at jeg lever et bedagelig liv.

  Cecilie

  SvarSlett
 18. Ler meg skakk her jeg sitter:-) Det gjør nok du også når du leser dette om noen år! (Men jeg håper jo du får sove lengre enn til fem før det har gått flere ÅR!)

  SvarSlett
 19. HAHAHA!! :D Jeg ler og ler, men kjenner også bismaken av det femtallet... Lykkelige barn kurrerer heldigvis det meste :)

  SvarSlett
 20. For en nydelig vekkerklokke. Synd det ikke går ann å stille dem;)
  Ha en fin dag videre.
  Marte

  SvarSlett
 21. Fantastisk! :)
  Her ser jeg heldigvis bare 6-tallet når minsten vil opp. ;)

  SvarSlett
 22. Hadde vel vært verre om hun hadde hyla og grått, men jeg ser absolutt den med at slumring er bedre enn sang om natta :-D Hun er flink da :-))

  Her har vi kommet så langt at vi må vekke fjortisen før det går for langt på dag ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 23. Hver alder sin sjarme.. og sine utfordringer...

  SvarSlett
 24. Helt HERLIG!! Selv om jeg vet at jeg ikke syns det var sååå herlig når jeg var den som prøvde å si det var natta ;-) Da fikk jeg til svar: Det heeer itte natta mer nå.. :-) Og et strålende smil, og de eneste andre som var våkne var fuglene..såvidt...:-)

  SvarSlett
 25. Jeg må le! hehe. Vi er så heldige å ha en liten pause fra sånt.. Han eldste skjønner at det er natta, og hun yngste kommer seg ikke noen vei... Praktisk. :D

  SvarSlett
 26. Herlig! Mange vers på den Øistein Sunde-låta, ho har fått med seg poenga med fiskestanga! Og sånn rolig, latesomsoverpause, det er bare tenking på et nytt prosjekt. Det har jeg også skjønt når mormorungen kommer tidlig opp i senga og liksom skal sove ;)
  Herlig alder, hihi!

  SvarSlett
 27. Morgenstund er tull i grunn... Liker meg best når jeg får sitte opp om natta og sove på dagen. Jeg får sitte en del opp om natta, men det er med en urolig og gråtende lillegull og ikke med en tekopp og en spennende bok. Og morgenstund kommer dessverre tidlig her ja gitt... Men da er heldigvis lille elsklingen blid og god igjen!

  SvarSlett
 28. Jeg har heldigvis glemt.

  En hilsen fra sydlige strök. Jeg leser ikke epost denne uka hvis du har sendt.

  Aashild

  SvarSlett
 29. Denne gangen har jeg bedagelige morgener, vesla må ofte vekkes før klokka 10.00 en gang. Hun er 3 år i Mars og har alltid sovet lenge på morgenen. Legger seg litt seint da, den blir ofte 21.00 før hun er i seng om kvelden.
  Jeg husker sånn ca. 11år tilbake... da startet vi dagene før 05.00 hver morgen og sov første formiddagslur fra ca. kl.08.30. Jeg er glad den jenta har blitt STOR nå så hun kan ordne seg litt på egenhånd i de ukristelige morgentimer!

  SvarSlett
 30. Hehehehe
  Jeg eeeeelsker tuuunge vaaaarme tissebleier som klaaaasker meg i panna.... Klokka "noe med fem eller seks"....
  Men mi også bubler og bruser, og hoier og ler, og har en morgenfantasi som vi ingenting skjønner hvor hun har fra... Steikiii! ;) Hun er så sjarmerende, at det er umulig å sove!

  SvarSlett
 31. Hehe... herlig :)

  Jeg har startet en fotokonkurranse i bloggen min, håper du har lyst å delta med noen morsomme og kreative bilder på "Sunnhet" :)

  SvarSlett
 32. Pleier å lese den kjekke bloggen din, men ikkje kommentere. Når eg såg dette tenkte eg på deg og vil derfor tipse deg:
  http://www.side2.no/interior/article2758559.ece Passar til den tapetserte zaloflaska di. Ha ein fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, takk for link! Male brannslukkingsapparat er akkurat det jeg skal gjøre nå! Not!

   Slett
 33. Tja, tissebleier er bytta ut med ungdom som kjem trampande heim frå fest 05 tida. .Likte faktisk bedre å bli vekt av våte bleier, då hadde eg iallfall kontroll på avleggarane. Fordelen no er at vi vert vekt berre eit par gongar i veka....

  SvarSlett
 34. Halloisen - og takk for hyggelig hilsen hos kakebakedamen! Må si du har fått deg et flott hus! Artig å følge med på prosjekt HUS!

  SvarSlett
 35. Fantastisk. Jo - vi har flotte morgener. Minstemann kan starte med hva som helst. Kommandere sjokoladekake NÅ kl veldig tidlig eller deklamere lange kjærlighetsdikt til sin elskede mamma. Men hvis det er en hverdag så sover han leeeeenge, tidlige morgener tar vi i helga.... Før var det tre som spratt opp og jodlet på skift - men åtteåringen og tiåringen har skjønt at det er lurt å ligge musestille og lese på senga i stedet...

  SvarSlett
 36. Unnskyld at jeg ler på din bekostning! Men dette var latterfremkallende.... Siden jeg selv er godt erklært B-menneske, er jeg glad for at ungene også er det (i hvert fall sånn stort sett). Ingenting i meg funker så tidlig...

  SvarSlett
 37. Så godt å høre at det faktisk er andre med unger som er uforskammet våkne før fuglene fiser, jeg har hatt inntrykk en stund av at alle rundt meg har unger som sover lenger enn foreldrene.. Her starter morgenen gjerne med oppramsing av navn på hele (hvertfall halve) slekten, og selvfølgelig på repeat!

  SvarSlett
 38. Alle ungene mine har vært rasende festlige morgenfugler. Gudskjelovogtakk, det begynner å gi seg med de to minste. Å se 5-tallet på vekkerklokka er bare grusomt.
  Ellen :)

  SvarSlett
 39. Haha, fantastisk jente du har. Uansett døgnets tid ;) Men - som ivrig leser av bloggen din - etterlyser jeg en spørsmålsrunde snart. Hva sier du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Spør i vei, du, Marianne! Vet liksom ikke om jeg tør å ha sånn spørsmålsrunde. Jeg tenker at A) ingen kommer med noen spørsmål, og da blir det litt pinlig eller B) kanskje jeg faktisk får spørsmål som jeg absolutt ikke kan eller vil svare på...
   Men lurer du på noe, er det selvfølgelig lov å spørre! (Eller burde jeg ha et sånt eget spørsmålsrundeinnlegg? Hmm...)

   Slett
 40. LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!

  SvarSlett
 41. Denne bloggen er en skatt! Fantastisk innlegg, nært opp til egen hverdag. Minus tunge tissebleier i hodet, heldigvis :-D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails