søndag 12. februar 2012

Dagbladintervjuet. Pia forteller sannheten.

Hva sto det egentlig i Dagbladet har dere spurt om, alle dere som ikke gadd å kjøpe Dagbladet forrige søndag. Vel, det skal jeg fortelle dere.


Vi var jo med på den kokkekampen, og ulike medier var til stede. Da Dagbladet skulle intervjue vinnerfamilien, kastet jeg meg fram, skjøv den sympatiske vinnerfamilien unna, og ropte "Jeg er en toppblogger!!" Eh, javel, tenkte journalisten, men de fyrte nå løs. Jeg var mest opptatt av å skyve lepper og byste litt fram, så jeg hørte ikke helt det første spørsmålet, men det var et eller annet om curling.

"Curling er en syyykt fet sport! " sa jeg. "Alle ungene våre har deltatt på sånn babycurling, og de digger curling!"

"Eh, nå var det dette med curlingforeldre vi skal skrive en sak om..."

Her ble jeg for en gangs skyld litt usikker, og måtte spørre journalisten: "Er det positivt eller negativt å være curlingforelder?"  "Tjaa, det blir vel ikke sett på som så veldig positivt..."
"Nei, heeelt enig! Curlingforeldre er heelt sinnsyke, ass! De bare curler og curler og...og sånn..."

Og der tror jeg Dagbladjournalistene hadde fått nok, og de snudde seg for å intervjue noen andre. Men det var da jeg dro fram trumfkortet. Jeg presset fram en tåre, stirret dypt inn i kameraet, og uttalte dette gullkornet med dyp og beveget røst:  "Hverdagen....trenger ikke være... hoppe- og lekeland." Så snudde jeg meg brått, og gikk raskt ut av rommet. Med hevet hode.


Har du noen gang gjort et glimrende inntrykk i et intervju?

Ha en beveget kveld med eller uten presse!

28 kommentarer:

 1. Den sannheten, den sannheten..

  Fin liten artikkel, men hvor er bloggadressen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det lurer jeg også på - hvor er bloggadressen!??!
   (Okei, da, det med blogginga er liksom ikke det første jeg flasher...Så de ante nok ikke hvilken kvinne som faktisk sto foran dem...)

   Slett
 2. Jeg fikk faktisk et dikt (!) trykket i Vårt Land da jeg gikk på vgs. Det var fra en diktsamling hvor flere elever fra vgs deltok. Mitt dikt ble altså valgt ut for VL da det visstnok hadde så mange nivåer. Det var bare det, at jeg fikk et svare strev med å forklare journalisten at jeg IKKE var psykisk syk, og at jeg IKKE hadde behov forvival i dagliglivet. Jeg nådde ikke helt igjennom med den forklaringa, selv om diktet handlet om flyskrekk og ingenting annet. Det ble en kort karriere som poet, og etter at jeg publiserte det på Bustebloggen har jeg lagt hele poesien på hylla ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg har helt sikkert sagt masse dumt som er kommet på trykk, heldigvis legger glemselens slør seg over det med tiden.

  Nå synes jeg forresten det du sa var bra.

  SvarSlett
 4. Var på leikeland i går. Har ettervirkningar i kroppen enno. LES: det som har med øyrene å gjere... Skulle legge til at vi snart skal på curling også, men tenkte visst på bowling? Curling - bowling? Er same sounden på begge? Synes du greide deg bra i avisa eg, sjølv om mange sikkert gjerne skulle sett meir lepper og puppar...

  Barn treng å roe ned. Ingen tvil. Berre vere til stades og eksistere.

  Ha ei splendid ny veke!

  E

  SvarSlett
 5. Godt de fikk det siste med seg da iallefall.
  Det ligger en nydelig artikkel om meg på nettet fra en vei-aksjon. Lokalavisjournalisten har vel klart å få no vettugt i tekst, men fotografen som ble sendt ut på den saken synes jeg ikke var like god.....ha ha ha.

  SvarSlett
 6. Flott Pia! :-)

  Og hadde jeg ikke bodd uhorvelig langt inni skauen langt fra avisenes utsalgssteder hadde jeg GARANTERT kjøpt det Dagbladet.. nesten helt sikkert! ;-)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Joda, var i Dagbladet for leeeeenge siden, og det som kom på trykk var at vi gjemte varene våre på lageret. (Store pakker avføringspiller) Jeje. Mange kolleger og kullinger som lo seg halvt ihjel over teksten.

  Jeg tilstår, jeg har ikke lest Dagbladet fra sist søndag, fordi da må vi på besinstasjonen etter kl 18 for å få den. sånn er det å bo i gokk.

  SvarSlett
 8. Et skikkelig gullkorn den siste der:-)
  Jeg må innrømme at jeg har gått glipp av den Dagbladreportasjen, så godt å bli oppdatert:-)
  Synes du klarer deg usedvanlig bra både på TV og i aviser. Det der ligger ikke helt for meg...

  SvarSlett
 9. Hey.. jeg vil vite mer! Hehe, i dette innlegget skriver du morsomt, ser deg for meg. :)

  Har ingen erfaring med media, men hvem vet om ikke nicket mitt vekker nysgjerrighet snart, det er vel bare rett og rimelig..?

  Fikk du med bloggadressen din? Det skulle vel bare mangle..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble ikke nevnt noen blogg i intervjuet, jeg sto mer fram som en fornuftig mor...;)

   Slett
 10. Hehe fantastisk. Jeg er nok lite sitert i mediene...ganske rart egentlig...eller ikke.

  SvarSlett
 11. Hehehe...jeg er heldigvis ikke på trykk i noen aviser, så jeg dummer meg bare ut på bloggen :-)
  Men det du skrev i innlegget i dag - "helt konge"!!

  SvarSlett
 12. Hehe, så bra! Fikk dessverre ikke med meg artikkelen forrige søndag, men skjønner jeg har fått hovedessensen nå. ;)
  Ingen stor erfaring med media, men har vært i lokalavisa noen ganger da jeg var ung. Jeg og en russevennine "kjøpte" oss faktisk litt spalteplass (og knute i lua) ved å severe journalistene i lokalavisa boller, haha.

  SvarSlett
 13. Joda, som student vant jeg en bli-ny konkurranse i Akersposten. Jeg sendte den et gratis-postkort hvor det sto "skal vi ta en halvliter sammen", og dokumenterte det store behovet mitt for å bli skjemt bort med frisør og hudpleie med et dikt på rim om trange kår fett hår og en type som plutselig går samt noen håpefulle strofer om ny vår. Det slo an og det ble en dobbeltside i avisa m bilder av undertegnede. Så det kan man jo kalle mitt litterære gjennombrudd. Synd det liksom stoppet der..

  SvarSlett
 14. Skrekk, jeg ble en gang intervjuet på NRK radio angående skifte fra Friskolelov til Privatskolelov. Først pratet vi litt sånn hyggelig løst og fast og så sa journalisten: "Ja, er du klar?" Jeg sa friskt "JA" Og så fikk hun plutselig sånn radiostemme, og det snørte seg sammen i panikk i meg. Veit a flaten hvordan det jeg sa låt. Det føltes bare så mye dårligere enn det jeg sa da vi bare hadde en vanlig samtale.

  God aften fra Ellen

  SvarSlett
 15. Hihi! Det sitatet skal eg bestilla som wallprint altså, fantastisk! ;)Blei smurt ut over ei side i lokalavisa like før jul, i samband med at boka mi kom ut. Biletet var jo over halve sida, av berre fjeset mitt. Heldigvis var det eg som hadde sendt dei biletet, og eg valte sjølvsagt det einaste som eg framstår ganske normal på ;)

  SvarSlett
 16. Hehe, synes du klarte deg bra, jeg. -Og du? De leppene fikk du skikkelig godt til.

  SvarSlett
 17. Så moro :-)
  Og du har så rett!

  SvarSlett
 18. Jeg likte no best det som stod om å sitte i sofaen og gjøre ingenting.. ;)

  SvarSlett
 19. Neiognei, dette fikk jeg ikke med meg i DB...godt du kjører litt repetisjon da. Kloke ord, indeed!
  Håper formen din har kommet seg, her er det heldigvis bare hosten som henger igjen nå, kjekt med bakterier som kan DREPES. (Og ryggen som har slått seg vrang etter noen dager i horisontal stilling...hm...begynne å trene den kanskje.). Fortsatt god bedring til deg!

  SvarSlett
 20. Det siste der går nok inn i historia som eit av dei beste gullkorna om oppdragelse. Og eg er heilt einig!

  SvarSlett
 21. Det kan jo faktisk være sånn at journalisten selvfølgelig visste hvem du var og derfor ikke anså det som nødvendig med bloggadresse?
  Det brukes jo ikke faktaboks for å forklare hvem a-ha er , lizzom...

  SvarSlett
 22. he he så morsomt :)
  Det var deilig å lese om noe annet enn hvor fantastisk morsdagen til alle har vært og hvor fantastisk mann og barn osv.....

  Herlig blogg du har :)

  SvarSlett
 23. Jeg skulle gjerne hatt en sånn 12-åring. Er han til låns?
  Ellen :)

  SvarSlett
 24. Jeg håper en av mine blir like ivrig på å lage mat, det hadde virkelig vært hyggelig altså :) Fornuftig liten artikkel. God mandag!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails