torsdag 9. februar 2012

Care. Og fødsler.

Nå er det straks morsdag. I couldn`t care less. Bortsett fra Valentines Day. Den bryr jeg meg enda mindre om.

Men noe som er ålreit, er at CARE bruker morsdagen til å sette fokus på mødre rundt om i verden. CARE jobber blant annet for at flere kvinner skal få tilgang til profesjonelle helsetjenester og kvalifisert hjelp i forbindelse med graviditet og fødsel.

Jeg tenker på mine egne fire fødsler. Vanvittig vondt, men jeg har alltid følt meg trygg. Ivaretatt. Akkurat som jeg følte meg trygg under svangerskapene. Og i tiden etter fødsel. Og så husker jeg diverse fødestuer jeg har besøkt i Tanzania. Fødende damer trasket i flere kilometer for å komme til ei fødestue. Fikk komme inn på en benk for å føde. Gikk det galt, så gikk det galt. Gikk det greit, fikk den nybakte mora slappe av en time eller to, så var det bare å knyte fast babyen på ryggen og tusle hjemover. Veldig mange gravide i Tanzania føder bare hjemme. Uten jordmorhjelp.

Men Tanzania er ikke det verste landet for gravide. I Afghanistan dør en kvinne hver halvtime på grunn av graviditet eller fødsel.

Vi har det så utrolig godt her i Norge.
Ved å kjøpe Cares morsdagskort, er du med på å støtte en god sak.

Ha en solidarisk dag med eller uten støtte!

19 kommentarer:

 1. Det har vi tenkt på mange ganger de siste månedene her i Bustehjemmet. Selv om ikke det har kommet så tydelig frem i innleggene, så var det på hengende håret med Busteliten. Hadde vi ikke vært på sykehus, hadde vi neppe overlevd hverken han eller jeg. Med den vissheten er jeg ekstra takknemlig for at jeg bor i Norge. I 2012. Og å betale skatt, det er heller ikke så ille.

  SvarSlett
 2. Morsdag ja...den forbigås i stillhet her i huset. Men bortsett fra det så burde jeg kanskje bla opp og kjøpe noen morsdagkort som støtter en bedre sak enn den norske handelsstand. Og takk for påminnelsen om at vi har det avsindig godt her i landet.

  SvarSlett
 3. Morsdag og farsdag er jo blåst opp til det usmakelige av forretningene... Så den dagen feirer jeg ikke.

  SvarSlett
 4. Har så gode minner fra da jeg var barn med mors-og farsdager :) Fikk litt penger til å kjøpe en liten presang og kort laget vi på skolen, veldig gøy. Vi "feirer" derfor dagen, en liten presang, gratulasjoner og en god kake, koselig :)Yngste sønnen reiste til Kanariøyene tidlig i morges på jobb, ..på stuebordet lå det en presang til meg...åpnes på søndag. :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra innlegg du har. Jeg har kjøpt Cares morsdagskort, vi lever i en urettferdig verden...hvis alle gjør litt, vil mange få hjelp. Har tidligere vært med og støtttet Cares innsats for opprettelse av flere brønner.

   Slett
 5. Veldig godt poeng! Verdens kvinner lever i en urettferdig verden der vi er blant de heldige! Takk for tipset om de kortene. Det vil jeg støtte!
  :-)

  SvarSlett
 6. Det er urovekkende trist hvordan slike innlegg forbigås av de fleste i taushet. Jeg har tenkt på det etter innlegget mitt om kortene. Det kan virke som om jo bedre vi har det, jo mer vil vi stenge ute at noen har det ille. Supert at du også blogger om det.
  Ellen :)

  SvarSlett
 7. Ja vi har det VIRKELIG bra her !

  SvarSlett
 8. Slike dagar vert ikkje feira her i huset.
  Godt tiltak med dei korta!

  SvarSlett
 9. Her hos oss er hver dag som morsdag..

  Og at vi nordmenn har det godt og ikke evner å se det/huske på det er pinlig, men sant.

  Jeg kjøper kort med det samme.

  SvarSlett
 10. Flott sak CARE jobber for med denne aksjonen!

  SvarSlett
 11. Jeg er glad Care benytter anledningen til å sette fokuset mot alle de mammaene som trenger det. Jeg hadde det som deg, og har følt meg tatt gått vare på og helt trygg under begge fødslene mine (selv om nr 1 var en ille en..) så: Heia Care!! Utenom det setter jeg og pris på morsdag. Har som barn gode minner om å vekke mor og far med frokost på sengen, hjemmelagde kort og familiekos de dagene. Her blir det i samme stilen: Lager typisk en kopp til mormor med bilder av ungene og så lager vi et kort sammen. En anledning til å hedre min mamma litt - koselig :) når det kommer til Valentines day!! DEN kan bare ryke og reise ;)

  SvarSlett
 12. Noen ganger er det viktig å huske ekstra på hvilke goder vi tar som en selvfølge her i landet.

  SvarSlett
 13. Enig med Ellen i hvordan slike innlegg forbigåes i stillhet.Jeg kjørte en aksjon inne hos meg sist uke og i min naivitet trodde jeg jo mange ville slenge inn en kommentar å la meg kjøpe inn en drøss morsdagskort fra CARE, men nei... Har gjort meg noen undringer og refleksjoner i dette og vurdert om jeg skulle skrive et lengere innlegg, men verden er vell for full av surhet og negativisme så jeg lar det gå over til kunn en tenkt tanke ( og en liten oppgulp her hos deg) Håper at du som er en mer kjendisblogger en meg for folk til å gå mann av huse å kjøpe morsdagskort for å støtte mammaer som virkelig har behov for det:):):)Glad for at du la ut denne saken Pia♥

  SvarSlett
 14. Vi markerer morsdag i min familie...... jeg har ikke fått med meg denne kampanjen, takk for påminnelsen! Fikk frysninger av det du skrev om fødsler...!

  .......og nå så jeg brått det som er skrevet om få kommentarer. Jeg tenkte det samme da jeg så at bare 15 hadde kommentert dette innlegget før meg, det er få til å være på denne bloggen. Jeg tror ikke nødvendigvis det betyr at folk ikke tar det til seg, men at man ikke vet helt hva man skal si. Blir fort litt sånn at man bare lirer av seg selvfølgeligheter, føler jeg.

  SvarSlett
 15. Ah! Takker for tips om å løfte blikket. Viktig tema.

  SvarSlett
 16. Takk, to tattiser er innkjøpt!

  SvarSlett
 17. Fint at du husker på dette, Pia!!
  Tenk hvor godt vi har det.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails