søndag 15. januar 2012

Home fashion.

Jeg har jo skrevet at jeg enn så lenge ikke har merket noen stor forskjell på det å ha gutter eller jenter. Men nå er det en greie som vi legger merke til. En interesse vesla har som vi ikke kan huske at guttene hadde. Det gjelder klesskift. Klær. Eller outfits, som jeg i god bloggånd bør skrive.

Toåringen skifter klær. Flere ganger daglig. Hun velger klær selv. Og hun kler på seg helt selv. Nåde den som diskret prøver å snu et plagg slik at det lett kan påsettes korrekt.


Hun setter sammen de lekreste outfits - tydelig at denne jenta har arvet sin mors vidunderlige og ikke minst smakfulle sans for utradisjonelle fargekombinasjoner.

Dagens outfit er en del kjoler. Lag på lag. På lag. En litt for liten tajts i størrelse ett år. Et par fornuftige ullsokker. Og en genser i størrelse tolv år litt uvørent dandert rundt livet.

Er ditt barn opptatt av klesskift?

Ha en skiftende dag med eller uten klær!

41 kommentarer:

 1. JAAA! Og bare jenta... Så noen forskjeller er det nok ;-)

  SvarSlett
 2. Hehe, herlig!
  Alle mine fire jenter har hatt perioder der med heftige klesskift! Ja, det er vel forsåvidt ikke over helt enda. ;)

  Flink hun er som kler på seg selv da! Da er det bare å godta outfitene hun velger! :)

  SvarSlett
 3. Jeg har en gutt og får en gutt til så her er det ikke mye snakk om klær gitt. Han skjønner når mamma pynter han opp. Det er vel det eneste han har skjønt om klær....

  SvarSlett
  Svar
  1. Har en tolvåring som plutselig har blitt veldig opptatt av klær...Så det kommer;)

   Slett
 4. Haha, det er snedig, sånn var Anna også i samme alder.
  Guttene er ikke så veldig interessert i klær. De kan ha favorittplagg. Eimund sine favorittplagg er for tida en koboltblå ullstilongs/trøye, dongerybukser og en blå genser. Alt sammen blei kjøpt inn etter en bytur med far. Per Arne hadde glemt å ta med skifteklær. Eimund blei bilsyk og kasta opp. De måtte stoppe på Orkanger for å kjøpe nye klær. Jeg tror Eimund syntes det var stas å få bli med å kjøpe klær selv. Han fikk selv velge. Så nå er dette favorittklærne.
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klarer ikke å kommentere inne hos deg, Ellen...

   Slett
 5. Gøy når man kan sammenligne kjønnene slik. Jeg er spent på jenta mi - om hun blir sånn. Var guttene dine like hverandre? Mine to gutter var veldig ulike.
  Må igrunnen være greit når de gidder å kle på seg selv i så ung alder. Jeg er utrolig lei av å kle på slappe og/eller stridige barnekropper egentlig....
  :-)

  SvarSlett
 6. Helt klart en jenteting, ingen av gutta her skifter bortsett fra det de må ;)

  Synes du skal være stolt jeg, at hun faktisk kler på seg selv :)

  Regner med at dere synes det er godt å være inne i nyhuset. Vi er spente og se resultatet, så hvem vet når det kommer en telefon ;)Ha en fin søndag

  SvarSlett
 7. AvMeg: Gutta er veldig forskjellige på mange måter - ulikt temperament, ulikt utseende, ulike interesser. Men så har de noe som er felles også.

  SvarSlett
 8. Jeg har tre gutter som skifter klær flere ganger om dagen. Det værste er om morgenen, når de forsvinner opp for å skifte igjen før de skal til barnehagen, da er vi alltid sent ute fordi de er så forfengelige! ;-)

  SvarSlett
 9. Åja. Alle tre jentene mine har vært sånn. Sønnen min bare slenger noe på seg og klager fælt når han må pynte seg. Hehe.

  SvarSlett
 10. Jeg har jo en gutt ( på 15 ) han er over hode ikke intrisert i klær. Og har aldri vært det. Så det er vel en jentegreie dette ja ;) Hun er utrolig søt da ;)

  Ha en fin søndag !

  SvarSlett
 11. Hehe, dette både høyrest og ser velkjend ut....

  SvarSlett
 12. Ha, ha!
  Trur du er inne på noko der, om forskjeller på gut og jente.
  Samme erfaring her. :)

  SvarSlett
 13. Hehe, ja her har du nok noen utfordringer i vente ;) Vår 4 1/2 åring har i snart to år skiftet antrekk stort sett 4 ganger om dagen... Jeg blir gal! Jeg velger mine kamper, for å si det sånn. Til hverdags i barnehagen skjønner hun at jeg har et ord med i laget, jeg vil helst at hun skal ha ull innerst, så jeg prøver å styre hvilken genser og strømpebukse hun velger. Resten setter hun stort sett sammen selv. Noen ganger meget fornuftig og smakfullt(tilfeldig!) og andre ganger litt pussige kombinasjoner ;)
  Lykke til!

  SvarSlett
 14. Hahaha! Jeg ante meg at dette kunne bli en "greie" hjemme hos oss, siden jeg har venninner med døtre som er eldre enn min. Derfor har jeg kjørt en ganske hard linje på dette med klesskift, hun har fått bytte kun hvis det trengs, eller hun kunne velge blant de klærne som bare er brukt et par timer, som vi henger på badet. Aldri inn i skapet å hente ut masse nytt. Da jeg første gang ytret kommentaren "tror du kanskje jeg ELSKER å vaske klær???!!" - tenkte jeg gawd.. jeg har offisielt blitt min mor!

  Når det er sagt, Viktor er også ganske opptatt av hva han har på seg om dagen... :)

  SvarSlett
 15. Jepp, vår åtteåring er også glad i hyppige klesskift, men i motsetning til deg slår jeg hardt ned på denslags tøv. Jeg spiller ut vaske-kortet, så lenge det er jeg som har ansvaret for klesvasken så har jeg myndighet til å dirigere klesbruken. Ha ha ha ha, nesten.

  SvarSlett
 16. Dette stemmer helt med snuppa mi. Begynte tidlig å skifte og gjøre det som en lek. Jeg liker den leken. Nå er det ikke bestandig at jeg gjør det nå for tiden, særlig når sammensettningen er rimelig vågal og sommerlig midt på vinteren.

  SvarSlett
 17. Her i huset har alle ungene vært opptatt av hvilke klær de vil og ikke vil bruke fra de var ganske små. Til og med eldstemann som er gutt. Yngste på 2,5 år er veldig bestemt. Hun vil helst ha kjoler, og er det gensere og bukser bør det være rosa eller lilla. Og ting uten pynt på er ikke populære... Så hello kitty, minni mus og hjerter og blomster er stort sett å finne på alle hennes klær...
  Hun er ikke i skapet og velger klær selv enda, for hun rekker ikke opp helt.. Men er gjerne med å bestemmer.. kommer det noe vi har plukket ut som ganske fornuftig er det stor sjanse for at det ikke blir godtatt.

  SvarSlett
 18. Det må være mora ho tar etter ;)

  Er det noen som har problemer med blanke kommentarsider? Jeg tror jeg har funne en mulig løsning via noen andre blogger. Skriver mer om det på min blogg.

  SvarSlett
 19. Oh, yes!!

  Klesplagg dras ut av skapet i hopetall. Litt kjedelig for oss som må putte de på plass igjen (når vi orker).

  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Klærne blir liksom liggende i en haug på rommet...eller på badet...

   Slett
 20. he he de er morsomme sånn.
  Og det å dra sokken SÅ LANGT det går opp bene he he


  Ha en fin Søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Juhuu! Jeg klarer å kommentere sånn enkeltvis! Fantastisk! Veldig stolt av meg sjøl! Og fin søndag til deg og!

   Slett
 21. KJenner meg igjen gitt;-) Tre jenter og en liten lillebror her. To av tre jenter har vært veldig opptatt av klær, klesskift og medbestemmelsesrett når det gjelder antrekk. Hadde lås på klesskapene en periode siden det alltid ble et voldsomt rot med ti skift daglig, minst. En av tre gav blaffen, elsket joggebuksen og må fortsatt få beskjed om at hun må skifte klær. Nå gjenstår det å se hvordan lillebror blir;-)

  :-)

  SvarSlett
 22. Det der vet ikke jeg noe om - enda.. :) Han på 3 kunne vi sendt i barnehagen i pyjamasen uten at han hadde brydd seg det minste. Blir spennende å se hva hun på 7 mnd finner på etter hvert.. :)

  SvarSlett
 23. Hehe... Dette tror jeg må være en typisk jentegreie ja! I hvert fall har ingen av guttene mine vært sånn, men jeg har observert flere døtre av venner som "sliter" med det samme. :o)

  SvarSlett
 24. Hehe, lykke til med årene som kommer! Jeg har tre gutter og ei jente, hun er nå 21 og skifter fortsatt antrekk mange ganger daglig. Nå har hun flydd ut av redet, og det har roet seg for mor. Én av guttene har visse tendenser, men han er mer forfengelig enn rotete så det meste blir lagt på plass. Jeg tror absolutt det er en kjønnsgreie ja. :)

  SvarSlett
 25. Dette kalles "grønsj" på fagspråket.he-he.
  Trol

  SvarSlett
 26. Yess, min yngste gutt. Han vil helst ha skjorte og blazer hver dag. Og hatt. Å gå med bare ull og fleece i barnehagen er langt under hans verdighet!

  SvarSlett
 27. Nei, ingen av våre 3 (gutt, jente, jente) har vært opptatt av det.
  Men stanardkommentaren fra far på vinterstid er jo; Klæ på dere unger, MOR DERES FRYSER ;-)

  SvarSlett
 28. oj,skikkelig lekkert!
  :)

  men gutter kan også være sære på klær i ung alder, men kanskje ikke så hyppige på klesskift.

  SvarSlett
 29. Klær er en plage! Klær plager vesla mi også som blir 3år i Mars, de river hun helst av seg og vil gå naken...til nød med bleien på.
  Har også ei datter på 11år og hun har fashion show da det er venner på besøk og klærne finner aldri veien tilbake i skapet.
  Sønnen min blir 10år i Mai og han er mest opptatt av at klærne må være eller i hvertfall se mest mulig slitne ut...helst med huller og frynsete kanter :)

  SvarSlett
 30. En ordentlig liten fashionista (er det ikke det det heter??) du har der. :-)

  SvarSlett
 31. Jeg kan forsikre deg om at Noah ikke er opptatt av klær, men sokker MÅ han ha på hvis ikke blir det heeelt feil ;)
  Ellers må jeg bare smile, Rebecca dreiv på sånn som Henny. Skulle skifte 15 ganger om dage, ha hottentotter i håret og ingenting, ingenting matcha ;)

  SvarSlett
 32. Det var riktig så flott sammensatt. Godt og varmt! :-D Lina min er opptatt av klesskift ja. Men helst av å unngå dem!

  SvarSlett
 33. Å jada! Busteliten har sterke meninger om hva mutter'n putter på'n. Nåde meg om jeg forsøker meg på feil body :p

  SvarSlett
 34. Så herlig! Ser ut som hun har taket på dette, ja :)
  Guttungen her er fornøyd når han får ha på seg noe med traktor, han. Ikke så kravstor enda.

  Tuuusen takk for kjempefin orm til minsten! Bilder av den lykkelige eier her: http://lykkeogkaos.blogspot.com/2012/01/jeg-vant-jeg-vant.html

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails