søndag 22. januar 2012

Hairstyling. Og restavfall.

Vi renner ikke akkurat ned dørene hos frisøren. Altså, vi har mer enn nok av hår å ta av (bortsett fra mannen, stakkars, som nå har en slags omvendt Brazilian på toppen av hodet). Men når har man egentlig tid til å dra til frisøren? Og, ikke minst, aner du hva det vil koste med litt lett føn og klipp for en fire - fem stykker?


Heldigvis har vi en handy mann i familien. En gang iblant drar han fram utstyret og setter i gang. Han tryller fram de lekreste frisyrer på kun kort tid.

Her skjønner jeg ikke hva som har skjedd med bildet - speilet på badet ble liksom sånn stripete og det ser nesten ikke ut som om det har blitt vaska! Må være blitzen.

Nå som vi endelig har fått søppelkasse utenfor huset, er vi i full gang med avfallsortering, og da lurer jeg veldig på: Håret går vel i restavfall? Eller?

Drar dere til frisør med barna eller satser dere mer på fancy hjemmeklipp?

Her ble det mange spørsmål, men sånn er det jo ofte på en søndagskveld.

Ha en undrende kveld med eller uten hår!

42 kommentarer:

 1. Jøss.. er'e blitzen ja.. Sånn er'e nemlig hos meg også..
  Takk for at du likte "smurfenz".. det betydde mye for hovedpersonen ;o))

  SvarSlett
  Svar
  1. Må jo være blitzen, ser jo ikke så ille ut ellers;) Tenk at du har ei så stor og kul datter!:)

   Slett
  2. Det er jo bare helt fæbjulus! ;o))

   Slett
 2. Det spørs vel hvor mye dere sorterer, men hår er vel bio-avfall... er det ikke?

  Jeg går til frisør. Ser dollartegn i øyenene på damene hver gang jeg stikker hodet inn en liten tur.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bioavfall? Matsøpla? Eller? Vi har kartong, papp, papir, plast, rest, mat. Ingen egen dunk for hår.

   Slett
  2. Bio blir mat, ja. Det er jo biologisk materiale.

   Det skal sies at jeg ikke er ekspert.

   Slett
  3. Jeg tror også BIOavfall. Det man tidligere kalte matavfall, men det skal jo ikke spises, det skal brytes ned. ;)

   Slett
 3. Slikt utstyr hadde mannen her også, når han var yngre;) eller rettere sagt når ungane var yngre....
  No er det frisør, ja!

  SvarSlett
 4. Akkurat lik blitzen min. Sønnen i hus klipper seg sånn. Håret går via en plastpose og rett i søppeldunk.
  Vi gæmliser går til frisøren og legger igjen det meste av trygda...

  SvarSlett
 5. Her er det jeg som er fung. frisør (til alle bortsett fra meg, men inkludert bikkja). Veldig praktisk for da kan JEG gå til frisøren med GOD samvittighet vel vitende om at jeg allerede har spart inn omtrent hele den astronomiske summen jeg må ut med etter litt klipp, føn og farge. Lurt ikke sant;)! (pluss at det er ikke et menneske (eller dyr) innen for disse vegger, som jeg frivillig ville latt gå løs på mitt hår...Nix!).

  Når det kommer til hår som avfall, er det vel biologisk nedbrytbart (regner med at dere har et kosthold som ikke inkluderer stoffer som ikke gjør håret om til atomavfall eller noe i den duren - for da måtte det vel spesialsorteres som noe helt annet(har hørt at det forsatt er mye sånn bequerell i reinlaven nordpå f.eks.). Er jaggu ikke sikker på HVA der skulle blitt sortert som da da...Farlig restavfall eller no?), så det burde vel fint kunne kastes sammen med bananskall og middagsrester det....(correct me if i´m wrong).

  Ønsker deg (og alle andre som leser her) en feiende flott uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Altså håret i matavfallet? Tror ikke det har blitt stråla eller noe sånt.
   Ha ei fin uke du og!

   Slett
 6. Herligt som alltid kjære Pia!!
  Vi har også en slik maskin i hus, men det er jeg som er frisøren og gutta som får rakes!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er like slomsete som frisør som jeg er på alle andre områder - greit at mannen kan ta seg av slikt...
   Får ikke kommentert inne hos deg, men har samme problemet med hvite, urørte vegger - hvor skal man henge opp bilder!?!

   Slett
 7. Vil bare takke for at du blogger, Pia! :o)

  Og her i huset gjør vi det enkelt og går til frisøren. Men så er vi bare tre stykker da, ikke en hel bøling... :o)

  SvarSlett
 8. Da jeg fikk et krøllehode til barn tenkte jeg at jeg kom til å spare svimlende summer på frisørregninger. For i et krøllete hode vises det jo ikke om det er litt skjevt klippa osv. Så feil kan man ta...

  For det første er det UMULIG å klippe krøller, håret spretter jo til alle kanter når man kommer med saksa! Mulig det hadde lønt seg å bruke rettetang på det før klipp, men da tror jeg kanskje krøllehårets eier hadde protestert. Jeg fant også ut at jo, det vises faktisk ganske godt om man ikke klipper helt rett.

  Alt jeg er usikker på når det gjelder avfall, går i restdunken :) Men når det gjelder hår så tipper jeg matavfallet. Selv bæsjbleier skal jo kastes der.

  SvarSlett
 9. artig innlegg :)
  her i huset går jentene til frisør, og dei tre guttaboys får hjemmesnikkra sveis !
  og dei er fornøyd med det, enn så lenge!

  henriette

  SvarSlett
 10. Frisør her, hele gjengen. En av mine beste venner er frisør og stylist, så jeg er litt påvirket av henne kanskje muligens ja.. Det koster jo en formue :-0

  SvarSlett
 11. Her blir det hjemmeklipp så lenge han ikke ser skamklipt ut (og bemerker det selv...)

  SvarSlett
 12. Ha ha :) Tror du må få fikset den blitsen din gitt ;)
  Her i Fjøset er det bare damene som drar til frisøren. Handyman har aldri mer enn 3 mm på hodet og gutta boys er så heldig å ha en bestemor som svinger saksa :) Vanvittig dyrt med frisør.......
  Klæm

  SvarSlett
 13. Hihi;) Snart på tide at guten får sin fyrste klipp, han er to i morgon.. Men er jo så skjønt med dei krøllane;) Elles klipper eg mannen, medan me jentene går til frisør:) Ha ei fin veke! Greitt med litt striper på speilet som skjular den av og til uskjønne sanninga :P

  SvarSlett
 14. Dere skal resirkulere håret. Putt håret i tynne strømper og heng det opp i kirsebær- og plommetrærne som du heilt sikkert har i den nye hagen din, og da holder hjorten, rådyra og elgen seg borte!
  Vakkert blir det også dersom du bare bruker strømper i vakre farger. Kombinert med hjemmelagde norgesglasslykter som du sikkert også har hengene i hagetrærne dine?

  SvarSlett
 15. Hos oss er det kun sønnen min som får gå til frisøren. Selv var jeg sist til frisøren i september 2008. Datteren min klipper jeg selv, der er det luggen som sneies litt i ny og ne, krøllene hennes er ganske lette å klippe også, for om det er litt lengdeforskjell så krøller de seg jo sammen i en stor floke uansett. haha ;) Angående Kamillebladet jeg var i så var det nr. 1 i 2012, og jeg tror ikke det er i salg lenger, mener det kom nytt nummer den 20 januar. -men artikkelen skal visstnok komme på nettet også etterhvert så venter i spenning ;) *♥*

  SvarSlett
  Svar
  1. og jeg kaster hår i restavfall. matavfall er det jo ikke, om ikke man har hår i maten da..det kan jo forekomme! ;)

   Slett
 16. Regner hår som bioavfall jeg også! Men klipper ikke hjemme. Enten frisør, eller til ei venninne som er dyktig med saksa. Jeg kan ikke sånt.

  Eller så klipper ungene seg sjøl rett som det er.

  SvarSlett
 17. Sånn klipper mann og sønn seg her i huset. Og håret går rett og slett i do. Så jeg har aldri tenkt på hvordan det skal sorteres..

  SvarSlett
 18. Tar maskinklipp på storebror her også, men storesøster og lillesøster sender jeg til frisøren. Har nemlig prøvd på hjemmeklipp på dem før. Gjør ikke DET igjen for å si det sånn, hehe :)

  SvarSlett
 19. Her kjører vi hjemmeklipp. Og det regner jeg med å fortsette med i mange år fremover! Jeg pleier å hive håret i do jeg, men det er kanskje ikke bra? Og litt i støvsugeren, og den posen går jo i restavfall ;)

  SvarSlett
 20. Hår skal faktisk i MATAVFALLET :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke i Nederland - her har vi fått brev med henvisninger om avfall, og da skrev de at hår skal i restavfall. Litt rart med hår...

   Slett
 21. tja..si det.
  men i allefall ikke i do!!
  (tetter)

  godt du minne meg på dette.
  at noen her i huset må klippes.
  Men fysj så dyrt!!
  Klippet selv før, men så ble det for vanskelig plutselig.

  SvarSlett
 22. Ville pælma håret i restavfall. Selv om det er bioavfall så tar det vel en 3-4 mannsaldere før det blir brutt ned til jord!? ;)

  SvarSlett
 23. Jeg klipper selv. Guttene, mannen og min egen lugg. Det siste får jeg alltid kjeft for de gangene jeg kommer meg til frisøren. har en sånn maskin jeg også. Og hårsaks kjøpt på Ebay. Der finner du alt. Og så har jeg jo blogget før den utrolig flotte outer space lignenede håroppsamlersaken jeg bruker. En sånn burde mannen din få. :D
  Ellen :)

  SvarSlett
 24. Her er det hjemme sveis på sommeren,og naboen er frisør og tar runden her på vinteren.Far i huset klipper seg selv og sønnen med maskin.Jeg selv tar panneluggen selv,men går til frisør.Er ikke god med saksen og har opp til flere ganger skamklipt hele familien min.Min mor er helt fortvilet etter at mannen min har klipt guttungen med maskinen,han ser ut som han kommer rett fra en fangeleir sier hun:)

  Nyt uken:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 25. Godt å se at det er flere som ikke kaster bort dyre kroner på litt klipp og føn :) Her i huset har vi også sånn fænsi maskin!

  SvarSlett
 26. Sliter med en liten en som verken vil la meg nærme meg med en fansi maskin eller være medgjørlig hos frisøren. Det skal utallige overtalelsesteknikker til for at han skal gå med på å sitte i frisørstolen. Dermed utsettes problemet i det uendelige og han er blitt en hårete ustelt fyr ;-)

  Når det gjelder avfall så jobber jeg tilfeldigvis i et avfallsselskap og jobben min er å informere folk om slike sorteringsregler. Må si at hår hadde jeg enda til gode å føre opp i vår kildesorteringsguide, men et søk på sortere.no sier restavfall. Matavfallet har litt ulike behandlingsmetoder rundt omkring, jeg tror ikke det gjør noe stor skade i matavfallet men det er jo ikke mat. Og det er vel den enkleste vurderingen. Bleier og hageavfall er heller ikke mat og vi (En del kommuner i Nord-Trøndelag) skal slutte å tillate det i matavfallet framover. Vet mange andre i Norge har samme regler. Hvertfall hvis det heter MATavfall.

  SvarSlett
 27. He he det er ikke billig å dra til frisøren, glad jeg slipper det ;)

  Klem

  SvarSlett
 28. her klipper vi selv, men varierende hell!
  nå for øyeblikket har vi en 3 åring som har like stort hode, som han har kropp, fordi han ikke vil klippe seg! men, det går vel over, og jeg stresser ikke med det ;)
  kun meg selv som drar til frisøren her, selv om mann1 har tilbudt seg mange ganger at han godt kan bruke maskina på meg og!
  neitakk ;)

  SvarSlett
 29. Håret går i matavfallsdunken (kjekt ord, skal det være bindestrek eller mellomrom innimellom et sted??).
  Vi har likedan speil som deg! Nesten bestandig! Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
 30. Hår er biologisk avfall. Brun dunk!

  SvarSlett
 31. Ja, i begynnelsen dro mannen ut på utkikk etter byens billigste frisør. Han prøvde stadig å slå den klippen han fikk i Malmø som var så billig at det faktisk var kriminelt i hans favør.
  Etterhvert som oljekonjunjturen bare fortsetter oppover, har dette vist seg vanskelig, så vi investerte i en sånn hårklippemaskin som du demonstrerer så hendig på bildet. Det var bare det at jeg snudde den feil vei. Kort sagt.


  Men - den feilen gjør man bare en gang.

  SvarSlett
 32. Tja... her går det i restavfallet, og det er jeg som er frisøren her ;) Så da går jeg selv til frisøren med god samvittighet!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails