mandag 30. januar 2012

Ferieplaner?

Da jeg var ung og sprek, reiste jeg mye. (Og her må voksen-Pia gripe inn og si til alle kidsa der ute: Reis! Opplev verden! Erfar! Lær!)

Jeg tenker på hvor mye jeg synes var helt ok i de dager. Det var liksom litt stas å bare gjøre sitt fornødne i et eller annet hull i bakken. Hadde man i tillegg diarè, som man jo ofte hadde, og klarte å spraye ned alt bortsett fra det lille hullet i bakken - ja, det var liksom toppen av lykke.

Å ha sine sju plagg og sitt håndkle stramt rullet sammen i en slaskete ryggsekk, å bære et svett, tynt magebelte under klærne, å være dekket av loppebitt på beina og å ha en knall rosaflassende nese var også helt toppers.

Å bli robba, tilbudt narko og å kjempe seg inn på overfylte tog og busser var ikke fullt så stas, men det hørte liksom med.

Når jeg nå sitter og drømmer om reiser og ferier, er det mer komfort jeg er ute etter. Reine senger. Eget bad. Basseng. Sier ikke nei til all inclusive. Helst transport kun for meg og mine.

Nå har vi planlagt sommertur, og jeg gleder meg allerede.
Til sommeren reiser vi hit.

Har du noen reiseplaner?

Ha en komfortabel kveld med eller uten reiseplaner!

52 kommentarer:

 1. Portugal ser herlig ut!
  Vi har planer ja.
  Mest sannsynlig så blir det UK..igjen.. Noen røtter å ta vare på.
  Vi reiser aldri til varme sted på sommeren..Men siden vi ikke har somre i dette landet lengre, så skal vi sydover til høsten.

  Gøy å planlegge ferie:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Portugal er flott:) Men UK er vel også bra?

   Slett
  2. En kjip dag, men du verden så mye bedre den ble etter å ha lest bloggen din!

   Guttungen vil at vi skal på teltur..fiske...bål...og det har han lært hos mor og sin store helt Monsen. Nå lurer han endatil på om det er mulig å dra på sommerferie et sted de har snehuler...for det synes han er kult å sove i. GI MEG ET CRUISE TIL ET VARMT STED; ALL INCLUSIVE!

   Slett
 2. Tror jeg vil moderere meg ved å anbefale ungdommen å reise.. Datteren min skal IKKE på språkreise... Nok om det.. Ellers synes jeg reisene dine høres helt fantastisk ut. Jeg liker forøvrig også at hyttene på fjellet har oppvaskmaskin, flatskjerm og svømmebasseng.. Til sommeren skal vi på cruise. :o) JA, til luksus!Men det kan vi jo ikke vite at vi liker, hvis vi ikke har prøvd uluksus..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, når jeg skriver ungdom, mener jeg kanskje mest en på 18-20 år. Da bør de vel takle en språkreise?;)

   Slett
 3. Vi skal til Italia. 1 uke sammen med 5 andre familier på en enorm campingplass nær lido di jesolo ( union lido) og 1 uke bare oss i Toscana , gleder meg som en unge :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har sett fine Italiabilder i bloggen din:)

   Slett
 4. Hm, ja, kanskje... Får se... ;)

  SvarSlett
 5. Elsker å reise jeg også! Er så glad for at jeg og mannen tok en 6 mnd jorda rundt-reise før vi ble altfor etablerte. Nå planlegger vi Thailandstur i permisjonstida - gjerne 4 uker. Gleder meg allerede! :) Ellers blir det en tur til Kypros i April, mens sommerferien tar vi i Danmark. Det blir 3. ferien på rad vi låner sommerhuset til onkelen min (og det gratis!) og vi storkoser oss virkelig der. Så det er jo i grunnen ikke alltid man trenger å dra så veldig langt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastisk å få låne feriehus i Danmark! Danmark er jo supert med unger!
   Og Thailandstur blir bra:)

   Slett
 6. Ah ja, tenk på alt vi greide og fann oss i når vi var yngre:)
  Portugal såg fint ut. Lite ferieplanar her enno...

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi endrer oss, ja... Blir særere etterhvert..

   Slett
 7. Vi har planer. Store planer. Gærne planer, vil sikkert noen si. 4 ukers bilferie i Europa, ned til Nord-Italia, med campingvogn og alle fem ungene. Legger inn en togreise til Roma og leilighet der i tre netter (midt i varmeste juli)- før vi returnerer. Har stor tro på konseptet - og erfaring tilsier at bilferie funker bra for oss. Bare å pakke mp3-spillerne til de to minste fulle av lydbøker :-)Gleder oss. Herlig å planlegge sommerferie i janaur :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bilferie med fem barn er sprekt! Men deilig å tenke ferie nå:)

   Slett
 8. Det så deilig ut! Har vært i Portugal, men bare i Lisabon. Jeg skal snart ut på tur også. om drøye to uker drar vi to uker til Uganda :)

  SvarSlett
 9. Vi har akkurat bestilt sommerferietur til Kreta. Har veldig blandede følelser da jeg sliter med flyskrekk. Men etter mange år med norsk sommer, har gubben sett seg lei og nå er det ingen vei tilbake. Nå skal flyskekken til pers:) Here we go!
  Gry

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har blitt mer og mer engstelig for å fly, så jeg skjønner deg. Men tenk logisk og se på statistikken - det går helt fint å fly! Og tenk så stas å se fram mot en garantert varm ferie:)

   Slett
 10. Kjenner meg igjen, Pia!
  Har fartet verden rundt selv, og sovet og gjort andre "naturlige" ting på de mest utrolige plasser.

  Jeg motiverer også mine egne barn til å komme seg ut i verden, men må innrømme at nå når jeg selv har barn, så tenker jeg med gru på hva jeg selv utsatte meg for, uten at mora mi visste hva jeg drev med...!

  Vi drømmer om en langtur MED barn og vi, men da er det bare å begynne og spare penger;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi drømmer også om langtur med barn - når vesla blir noen år eldre og vi har fått spart opp penger blir det Tanzania på oss:)

   Slett
 11. Det så fint ut Pia - Portugal er et fint land (selvom de er over middels glade i pommes frites). Vi skal feriere i neste samme område; for oss blir det halv-improvisert telt-ferie for to store og to små i Galicia og Baskerland. Det blir nesten litt som i gode gamle dager, sånn comfort-messig. men det blir fint likevel og ungene gleder seg masse!

  SvarSlett
 12. Fikk noen bilder i hodet mitt her med deg sittende på huk over et hull...... he he :)
  Viktig å komme seg litt rundt og se seg omkring når man er ung.
  Klæm

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, få de tankene bort! Nå! Men jeg var alltid sømmelig tildekka, altså.

   Slett
 13. Vi har faktisk Portugal øverst på årets reiseønskeliste. Vi vet ca når, men slett ikke hvor vi kommer til å havne ennå. Har aldri vært i Portugal. :o)

  SvarSlett
 14. Ser jo herlig ut med tur til Portugal!
  Vår ferie i år blir på hytten (har bestilt fint vær), og så skal vi en tur til Ålesund...vil kjøre Atlanterhavsveien, ser så flott ut på de trakter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Atlanterhavsveien kunne jeg tenkt meg også.

   Slett
 15. Hmm, hvordan er tidsinnstillingen på bloggen din tro? Klokka er da slett ikke kvart på elleve nå...? ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm, jeg stakk inn for å endre, men tida er helt riktig under "innstillinger". Merkelig..

   Slett
 16. Det høres kjempe herligt ut.
  Ikke rart du gleder deg ;)
  Tror nok det blir dyreparken i år og heller noe mer fancy til høsten ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dyreparken er jo fancy! Sabeltanns verden er jo en innertier:)

   Slett
 17. NETTOPP JA, bare vær sånn du ;) Hehe...det er mulig det blir en tur til Italia her faktisk. Håperd det:)

  SvarSlett
 18. Jeg brukte ikke pengebelte. Jeg hadde alltid badedrakta under alle klærne, så stappa jeg pass og penger opp der og ned på magen. La meg til å sove oppå den orange sekken min med en formidabel MEIS, i gangen på natttoget mellom Spania og Portogal. Alene. Jeg hadde tåregass i en liten sprayboks kjøpt i København. Fikk heldigvis aldri bruk for den.

  Thomas og jeg har kikket på ferie i dag faktisk. Jada, kjenner et sug. Det blir nok ferie i år også! Tillykke med deres valg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, badedrakt! Seriøst? Men også lurt, da;)

   Slett
 19. Enig! Alle som er uten barn eller andre som må passes på-reis når du kan !! Det er sunt å ha vært rundt å sett litt (og da tenker jeg jo ikke til Gran Canaria...)
  Om jeg er misunnelig på deg som skal reise på behagelig tur til Portugal til sommeren - JA , noe så inni granskauen mye :-) :-)

  SvarSlett
 20. Verden er mer enn Gran Canaria;)

  SvarSlett
 21. Eg jobber med eit par fra Portugal - som tilbyr meg å låne huset hvis eg vil reise ned ein gang :) Og det tilbudet frister!

  SvarSlett
 22. Herreguuud da menneske! Nå har jeg bilder i hodet som jeg helst ikke skulle hatt der. Og nei, ikke av idyllisk strand og alt det der. Men av hull. Og spraying fra andre hull og i det hele tatt. Takk skal du f** meg ha! ;-)

  Ser herlig ut med Portugal-ferie. Vi har også planlagt årets ferie. Vi kjører all inclusive. Skal ha det enkelt og greit. Etter at jeg og mannen unnet oss egotur i høst, blir det ferie på ungenes premiser (as promised) til sommeren. Vi reiser til Nazars Pegasos World i Side i Tyrkia. Her: http://www.nazar.no/world

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, få de bildene ut av hodet!
   Kjenner flere som har vært på Pegasos, de var veldig fornøyde med stedet:)

   Slett
 23. Vi tok bittelitt skrekken av å reise med små barn nå i jula. Iallefall så små som Thea som ikke var 1 år engang da. Men det var litt fordi vi fortsatt var i den venne-seg-til fasen med at nå kan vi altså ikke slappe AV i syden lenger. Hehe! Men det blir definitivt flere ferier fremover når vi kommer over den. :P

  // Takk takk. Du har nesten tatt nattesøvnen fra meg med din harde konkurranse! Det var ikke mange stemmene om å gjøre da :D Resultatene var det første jeg sjekket om morgen og siste jeg sjekket om kvelden. På jobb har jeg rett og slett ikke fungert normalt den siste uken hehe :D Kan være et ørlite konkurranseinstinkt ble vekket en plass inni der. Det var iallefall artig!!

  SvarSlett
 24. sommerferie??
  det er jo leeenge til!! :)

  SvarSlett
 25. Joda, vi bestilte tur til Mallorca i forrige uke. Sammen med svigermor. Kreisi!

  SvarSlett
 26. Portugal er flott! Jeg var der med ei venninne i 2004, da førstefødte var 8 måneder. Hun var selvfølgelig med på lasset, vi synes det var et fin-fint tidsfordriv mens vi gikk hjemme i permisjon. Kos dere!

  Årets ferie går av stablene om ganske få strakser, for vår del. I morgen natt setter vi kursen mot Sri Lanka, og der akter vi bli en hel måned. Alle tre ungene blir med, selvfølgelig, snakk om galskap. Heldigvis blir det fryktelig sivilisert, det er nesten et must når man reiser med småttiser. Mulig vi støter på ett og annet hull, men det tror jeg vi tåler. ;-)

  SvarSlett
 27. Vi pakker med oss ti plagg hver og reiser til rivieraen med Astrid på slep. Nyrenovert gammel campingvogn blir helmaks, noe annet får du meg i alle fall ikke til å tro (før det eventuelt er motbevist..). Vi setter av ca fire uker, to av dem skal vi holde oss i ro nær Antibes.

  Portugal frister, men vi tar en kortere variant denne sommeren.

  SvarSlett
 28. Har reiseplaner hele tiden ;) Kirkenes for å besøke svigerbror i vår, ikke noen planer for sommeren enda. Men Island, Shetland og Orknøyene frister. Mulig det blir bilferie i sverige ;)

  SvarSlett
 29. Jeg tror nå du er ganske sprek ennå jeg, Pia. Hvem var det som kjørte bananbåt? :-) Jeg holder meg innenlands, men god tur til Portugal!

  Cecilie

  SvarSlett
 30. Ingen store ferieplanar i år av ymse grunnar, men har planar om å reise til Sverige neste år. Både til slekt og Pippi... Skal iallefall ikkje til Danmark fleire gongar. To år er nok, berre drittvær og veldig dyrt.

  Såg ut som ein deilig stad dokke planlegg å reise til, skulle gjerne hatt litt varme grader på kroppen. Vi får håpe Hordaland kan glimte til å vise seg frå si beste side. Mange flotte perler her omkring som er fine å reise til for ein dag. Om tåka og regnet er borte vel og merke...

  SvarSlett
 31. Mannen og jeg reiste rundt i samme område på bryllupsreisen vår. Vi leide bil og det var bare helt fantastisk. Jeg tror jeg skal flytte dit når jeg blir gammel. Da skal jeg sitte utenfor det hvitmalte murhuset mitt med et glass portvin og hekletøy. Yes! :)
  Jeg liker også comfort, men trives like gjerne i telt. Regner med det blir bilferie/telt til Danmark/Legoland eller til Kristiansand til sommeren. Og festivalferie i England for mannen og meg på August.
  Ellen :)

  SvarSlett
 32. Jeg har erfart noen hull i bakken selv, og de har blitt godt romantisert også.

  Nå drømmer jeg mye om myke strandstoler og all inklusive høres helt perfekt ut:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails