onsdag 14. desember 2011

Julegavetips til svigers. Eller til besteforeldre,da.

Hva kjøper man egentlig til svigers, var det en som lurte på. Ja, det lurer jeg også på. Men jeg har funnet fram et par tips. Kanskje dumt å oute hva jeg kunne tenke meg å gi til svigers. Men de aner knapt hva en datamaskin er og er neppe her inne og leser. Nå tenker dere at jeg nok vil skrive datamaskin eller noe sånt som mitt første julegavetips. Men det gjør jeg ikke. Jeg tenker først og fremt bøker.

"Til mitt barnebarn" er ei flott utfyllingsbok.  Og her slår du liksom to fluer i en smekk: Du gir bort boka til dine barns besteforeldre. Og så ber du om å få boka tilbake neste jul. Ferdig utfylt. Ganske genialt. Det der med å samle på minner er en fin ting. Tida går så fort. Og man glemmer så mye som man tror man alltid vil huske. Å få besteforeldre til å legge igjen noen spor etter seg i form av skrevne ord, er lurt.

En annen bok som er et godt julegavetips, er "Ingen er bare det du ser" fra Kirkens Bymisjon, Da støtter du en god sak, Og du får ei bok til ettertanke.

Jeg må også få nevne boka "Dikt for dagen" som er skrevet av talentfulle Kristin. Mora mi er ei sånn som liker sånne bøker.

Fotobøker er også en ålreit gave. Du smeller inn bilder av kidsa (eller av deg eller av pinnedyret ditt eller whatever) og vips lager du din egen bok. Jeg tar det for gitt at alle kan dette og har prøvd det. Men det er jo ikke sikkert. Hvis du ikke tror du klarer det, er mitt beste tips å prøve. Du finner slike fotobokmaler hos de fleste nettfotobutikker.

En gratis og imponerende løsning er å lage din egen film ved å bruke Windows Movie Maker. Du finner noen fine bilder fra året som har gått, legger til litt musikk, skriver noen ord, og så har du en personlig film. Og særlig for sånne som mine svigerforeldre, som har null datakunnskap, så virker dette veldig imponerende. Jeg vil gå så langt som å si at det kan bli julekveldens store vinner.

Bestemora mi kan risikere å knekke sammen skulle hun fått en sånn film. Hun gir seg ende over hvert år når hun åpner fotokalenderen. Så jeg kan bare forestille meg hvor gira hun ville blitt av en film - dedikert til henne, fra oss.

Mitt siste tips er en fotokalender. Alltid en vinner.

Har dere noe tips til den eldre garde? Og til alle dere gæmliser som er her inne og leser - hva ønsker man seg egentlig når man har nådd en såpass høy alder?

Ha en gammel dag med eller uten gaveidèer!

24 kommentarer:

 1. En god idè med bok fra besteforeldre med deres skriverier (eller bilder) som skal gis tilbake til barnebarna!

  Andre tips: Innspilte sanger og hilsner fra barnebarna?

  SvarSlett
 2. Bøker slår an...jeg skal jammen kjøpe debarnebarnboka til pappa!
  TAkk for tips!
  Ellers er jo sånne kalendere med bilder av familien alltid noe de gamle liker å få...

  SvarSlett
 3. Så fine tips! Barnebarnboka skal jeg jammen kjøpe til både mine foreldre og svigers!
  En gaveide fra meg som har blitt godt mottatt er en kurv fylt med spiselige gaver. Vin, nøtter, sjokolade, te, kaffe, lys, servietter. Har iallefall falt i smak hos besteforeldrene her. :)

  SvarSlett
 4. God ide med den besteforeldreboka,
  her blir det fotokalender.
  Igjen.

  SvarSlett
 5. Til mitt barnebarn, genial!!
  Skulle gjerne hatt den et par år tidligere også. Har noen flotte slike bøker her beregnet på oss foreldre (eller kanskje mest mor?). De ligger her fremdeles like lite utfylte som de var i butikken. Stakkars ungene mine altså. Det blir en udokumentert barndom her hvis ikke den eldre garde trer inn kjapt ;)

  Til svigermor/far har vi kjøpt hvetepute til nakken, smykker, kremer, godsaker til badekaret, bilder av ungene selvfølgelig, fotobok, kalender med ungene, digital fotoramme, webkamera, ting jeg har laga sjæl osv osv.

  Det høres kanskje ut som dette har vært en lett match, men der tar du feil. Jeg sliter skikkelig hvert år. Hverftall når de aldri har noen konkrete ønsker. Ifjor fikk jeg beskjed at svigerfar ønsket seg en underbukse. Hvor kult er det å kjøpe liksom??

  I år har jeg kjøpt en slengkyss pute til svigerfar og en til pappa. Hakke pippling på hva de synes om det.

  Skal følge med her jeg, for å se om det dukker opp flere tips underveis som jeg kan gripe fatt i...

  Men den boka var jo bar genial alstå ;)

  SvarSlett
 6. Hehehe!!
  Du er så morsom, Pia = D
  Jeg syns jeg ser gæmlisene gir seg ende over over en fotobok med pinnedyr -sånn litt uskarpt.
  Pinnedyr er antagelig litt vanskelig å få i fokus...

  Ingen tips å komme med selv, dessverre!

  SvarSlett
 7. Utrulig flotte tips;) Takk! Den eine boka der havnar nok under ein del tre i nærområdet trur eg:) Var tenkt å laga ein juledvd i staden for julekort i år, men det vart visst med tanken... God ide er det uansett! Klemzz

  SvarSlett
 8. Fine tips. :) Må sjekke ut den til barnebarn boken, har hørt om den før men glemt den.. Min mormor har bursdag første uken i januar og det er alltid festlig å måtte finne på noe nytt allerede da, etter å ha vridd hjernen for å finne på noe lurt til jul. :)
  Til mine besteforeldre og andre gamle tanter pleier jeg å lage en matkurv med julekake, kaffe, sjokolade, hjemmelaget marmelade, stearinlys, servietter osv. Det pleier de å bli ganske glade for. (i hvertfall sier de det! ;)
  Så fint og nytt det var blitt her på bloggen din. :)
  KLEM

  SvarSlett
 9. Iallefall ikke den boka!Når skal jeg få tid til det,da???Har bøtter med bilder på lager og enda verre er det nå med alle digitale greier!;-)

  Da må jeg slutte å jobbe(kan ikke),slutte å blogge(vil ikke)- stønn!Nei,denne bestemora ønsker seg bare noe vakkert fra Søstrene Grene!Billig og fint!Herlige farger også...

  Hilsen S

  SvarSlett
 10. Gode tips. "Til mitt barnebarn", var ny for meg, genialt! Her blir det både fotobok og kalendere på besteforeldre, tanter, onkler og oldeforeldre. Hurra for å endelig kunne gi svigers noe de ikke hadde fra før!

  SvarSlett
 11. Jepsi, in my blog!
  Den med bymisjonen er gull!

  SvarSlett
 12. Mine foreldre har "alt", så vi gir dem gavekort på søndagslunsjer, bilvask, hårklipp osv. Abonnement på blader er og et tips. Et år ga vi en smashing eske med kaffe, sjokolade, lys og servietter.

  SvarSlett
 13. Barnebarnboken er et supert tips! Det skulle jeg jammen ha tenkt på før...
  Ellers pleier jeg ofte å gjøre som Inger-Lise, fyller en kurv med noe godt:-)

  SvarSlett
 14. Spiselige og drikkelige gaver er en hit her hos oss! Jeg kjøper kurv (som senere brukes til strikketøyer) og fyller den med selvlagde eller kjøpte "matting". Ost, vin, brente mandler, pølser, skinker, brennevin, sjokolade osv.

  SvarSlett
 15. Gæmlissa her syns bøkene var kjempefine! Og fotokalender håper jeg det blir i år også, så du er virkelig inne på sporet her ja!!!

  SvarSlett
 16. Den barnebarnboka var en veldig flott sak, takk for tips.

  SvarSlett
 17. Mitt tips er å kjøpe lokalavisen, det har vi gjort flere år på rad, hos oss kan man ( tror jeg ) kjøpe 3 mnd, 6 mnd og 1 års abonnement. Så kan bestemor tenke på barnebarna hver onsdag og lørdag når hun koser seg med avisen.

  SvarSlett
 18. Mange gode tips her. Klær kan også være et tips, om det er sånne eldre som ikke er så flinke å kjøpe ting til seg selv. Sånn var mine besteforeldre.

  SvarSlett
 19. altså, jeg er ikke gammel ennå, men jeg håper egentlig at jeg kan fortsette med elegante kunstkalendre når jeg blir bestemor også, så kan barnebarnbildene holde seg mellom to permer...Det er mange som synes at bilder av barna er en god idè til besteforeldre, men jeg synes de skal slippe å føle seg presset til å tapetsere veggene med familiebilder. JA til fotobok!!!

  SvarSlett
 20. Fine bøker :o)
  Fotobøker er en slager hos besteforeldrene her. Og en kurv fyllt med noe spsiselig/drikkanes ++ i. I år har vi vært hos fotografen med minstemor, så da blir det forstørret portrettbilde av henne - det er de strålende fornøyd med. Vi har så små familier, at de slipper å tapetsere veggen med barnebilder uansett.

  SvarSlett
 21. Kor gamle tenker du på da? Besteforeldre kan jo vere alt frå 50 til 80. Er dei veldig gamle er ting som kan brukast opp veldig greit. Musikk, bøker o.l er veldig kjekt. Bileter av borneborn, for å ikkje snakke om oldeborn, kan det verte litt for mykje av. Det endar i ei skuff, men fotobøker er kjekt. Det som er viktig å tenke på, synest eg, er at når ein lagar kalender o.l så må ein passe på å få med alle borneborna. Ikkje berre sine egne.

  Den yngre besteforeldregenerasjonen kan gi alt mulig til. Ullundertøy, musikk, bøker, kremmar, pynt, vottar, sjal, huer.... Ja i det heile tatt.

  SvarSlett
 22. Hei igjen!

  Hehe...var inne og leste mer om boka nå. Så jeg hadde bomma litt på hva jeg trodde det var ;) Men den var jo virkelig genial da...

  Ingen er det du ser, ligger og venter på meg til avhenting på biblioteket. Bestilte den etter forrige gang du skrev om den. Gleder meg til å lese den.

  Finaste dagen te dæ Pia!
  Siw

  SvarSlett
 23. Mange gode tips her!

  Vet du, vi har gitt besteforeldrene film hvert år siden eldste ble født. Ikke jeg som tryller dem frem altså. Mannen. Og han er nøye, så filmene blir kanonbra! Med flotte overganger og passende musikk. Det er så kjekt å ha året som har gått oppsummert på tre kvarter eller så, i stedet for å ha masse filmsnutter liggende her og der som man egentlig aldri ser på. Besteforeldrene blir så glad! Og vi ser også på filmene titt og ofte. Ungene blir ordentlig selvdiggere, vettu. Og så tror de at de husker alt mulig fra de var bittesmå. De har bare sett det på film.

  Jeg bidar forresten ogpå til filmen altså! Jeg lager cover. ;-)

  SvarSlett
 24. Gode julegavetips her, ja! :D
  Tar de med meg til neste år, jeg. For julegavene for i år er (selvføøøølgelig) i boks! ;)

  I år får Folk Som Har Alt bokmerker med barnekunst (oldeforeldre, besteforeldre, tanter, onkler, søsken, faddere, foreldre og et lite utvalg venner) og tegn-selv-kalendere (oldis & oldemor, bestemor & bestefar og morfar & B).

  Meget personlig. Meget økonomisk. Meget morsomt :D
  Ungene har fått utfolde seg kreativt - og Stolte Beste- og Oldeforeldre kan nyte synet av deres kreasjoner gjennom et helt år - og hver gang de leser i en god bok.
  Så neste år må vi vel gi alle ei bok eller to ;)

  I år er jeg fornøyd med hvor lite penger jeg egentlig har brukt på julegavene ;D

  Så...
  HA EI RIKTIG GOD JUL, Pia!
  Gratulerer med innflyttinga!
  Og god bedring til Herr Lungebetennelse
  *klem*
  Og et julehjerte: <3

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails