søndag 4. desember 2011

Julegavetips til gutter. Skolegutter.

Ja, ja, jeg får komme med det jeg har. Etter suksessen med julegavetips til toåring, kommer jeg med nye julegavetips. For store skolegutter. Jeg har ikke peiling på jenter.

Mens det var lett å komme med tips til en toåring, er det mer kinkig ettersom de vokser til. En toåring blir fra seg av lykke over noen puslespillbiter eller et par ark. En tiåring kan være mer sær i sine ønsker.

Disse tipsene blir ikke helt generelle. For jeg har selvfølgelig tatt utgangspunkt i mine egne barn. Og det er ikke sikkert deres ønsker matcher ditt barn. Sånn er det bare. Men kanskje finner du et og annet tips.

Lego er populært. Min åtteåring synes Ninjago er fantastisk. Skjønner ikke helt hvorfor. Men så er ikke jeg i målgruppa. Pirates of the Caribbean-lego er også populært.

Bøker er alltid en flott gave, uansett alder. Mia i Myra har en flott bokoversikt over bøker som kan passe en åtteåring her. Bøker mine gutter liker, er for eksempel En pingles dagbok og bøkene om Percy Jackson. Faktabøker er også populære. Guiness rekordbok. Vitsebøker. Tegneseriebøker som Tommy & Tigern. Pondus.

Deodoranter. Gutter trenger sånt etterhvert. Virkelig.

T-skjorter. På Threadless finner du kule t-skjorter til greie priser. Ulempen er at det kan ta lang tid å få dem tilsendt. Men kjapper du deg, burde det gå før jul. Håper jeg.

Bilde hentet fra Threadless.

Gutta mine er opptatt av musikk. Og det er det flere som er. Inne på Etsy får du både kjøpt plekter og gitarstropper med navn. (Søk etter guitar picks og guitar straps). Trommestikker er forbruksvare her i huset.
Sangtekster og besifring til noen av årets topplåter. Fra Notebutikken.

Sportsutstyr. Fotballstrømper. Leggskinn. Drikkeflaske. Sånt trenger mange gutter.

Filmer. Ringenes Herre er spennende for de større gutta. De siste Harry Potter-filmene står på ønskelista.

Ellers har jeg en som har skrevet opp tvangstrøye og stålgebiss på sin ønskeliste, men vet ikke hvor aktuelt det er blant andre tiåringer...

Har du tips til de litt større gutta?

Ha en flott kveld med eller uten ønskelister!

25 kommentarer:

 1. Synes det er vanskelig å finne på til gutter, men heldigvis har vår nevø på 10 vett til å skrive detaljert ønskeliste så tanta kan google Hex Bug Ant.... Takk for flere tips.

  SvarSlett
 2. Jente på elleve : IPAD. That`s it. Heile familien held på å pante flasker, besteforldre vurderer å pantsette kjæledyra sine, eg må kanskje innom prostitusjon... Men IPad it is...

  E

  SvarSlett
 3. Playstation/Nintendo/X-box spel. Har kjøpt julegåver til to gutar på 11 år. Klede frå Kappahl var ett ønske. Lego sjølvsagt som du seier. Eg kjøpte ei kokebok (Schakenda bakeskole). Sikkert ikkje populært, men eg gjer dei ei tjeneste ;-)

  SvarSlett
 4. Elin: Ja, ipad kunne også stått på denne lista. Men prøver å komme med ei liste der man har mulighet til å oppfylle flere av ønskene;)

  SvarSlett
 5. Takk for tips :) Mine gutter er ikke mer enn åtte og ti så tips til store gutter har jeg ikke ;)
  Klæm

  SvarSlett
 6. Torill: De to yngste ønsker seg xbox. Og spill.

  SvarSlett
 7. Brukte tipsene dine til å handle til den store gutten (mannen?) i huset, tusen takk :)

  SvarSlett
 8. Her går det i sportsutstyr som skihasnker, staver og ski, briller, leggskinn,fotballnikkers. Ellers bøker og lego, hårvoks og klær. Mener ikke å banne i kirken,men klarer oss godt uten alle disse elektroniske greiene....vi har ps2, brukes en gang i året...ca.
  Oj,nå får jeg sikkert mye pepper:-)

  SvarSlett
 9. Fine tips!
  Tvangstrøye og stålgebiss? hihi :)

  Nydelige bilder av jenta di under. Søte klær :)
  Ønsker deg en fin andre søndag i advent
  Klem Tonje

  SvarSlett
 10. Guttemamma: Hårvoks ønsker de seg her og;)

  SvarSlett
 11. Ta guttene med til rollespill av Harry potter sjangren.. Dersom de finnes her da.

  Fantasy bøker..

  Eller gi de en julegave hvor de må være med å måke naboens møkkakjeller ;)

  Selvsagt med en pizza-belønning og film etterpå ;)

  SvarSlett
 12. Bra med tips :) her går det i xbox 360 spill, armbåndsur - g-shok (som tåler alt), merke klær (slike vi ikke tar oss råd til å kjøpe hver dag...), lego med mere :)

  SvarSlett
 13. Når de har passert legostadiet, så sliter jeg litt... Vi har jo noen nevøer da, og der går det mye i hårvoks og go´lukt, men det hadde jo vært kjekt å komme opp med noe litt mer spenstig.

  SvarSlett
 14. Hei.

  Du har vunnet bluse fra Aya Naya i julekalenderen vår :) Send oss en mail med adresse og hvilken størrelse du vil ha på post@almaoglukke.

  Mvh Ragnhild, almaoglukke.no

  SvarSlett
 15. Og mailadressen skal altså være: post@almaoglukke.no. Gikk litt fort ;)

  SvarSlett
 16. Jeg synes det er vanskelig å finne ting de ønsker seg som ikke er dritdyre. ser en never Ipad feks... Ungdommene tenker ikke så mye pris når de ønsker seg ting, de forteller rett og slett bare det de ønsker. En venninnes datter ønsket seg feks en sofa, til 7000,- DA blir det bare kjipt med jul, om man skal ruineres... Synes dine forslag er perfekt :)

  SvarSlett
 17. Jeg ønsker meg også tvangstrøye. Til å bruke på noen av elevene her på skolen. Må være greit det vel???
  Synes dine tips er gode, de passer på våre gutter i alle fall. Ja bortsett fra Eimund som ønsker seg Barbiedukker og Barbiehus. Hva er det med den gutten???
  Ellen :)

  SvarSlett
 18. Takk for tips:) Jeg har ikke noen i den målgruppen enda. Så jeg får vel et svare strev med å bla meg tilbake i bloggen din når den tid kommer. (om 7-8 år):) Men når du er så godt i gang; kunne du tenke deg å sette opp noen tips til mannfolka og? ...Jeg aner rett og slett ikke hva husbonden skal få til jul. Njæææ, sokker kanskje? Sier han når jeg spør... Eller ny flatskjerm... Det må da finnes noe i en prisklasse mellom disse to ønskene?

  fin start på uka til deg og dine!

  SvarSlett
 19. Har ingen tips, men fikk nettopp en god ide til gudbarnet. Takker og bukker for det! :D *noterer at enda en julegave snart er i boks, må bare sjekke om det er tvangstrøyer tilgjengelig på jobben* ;)

  SvarSlett
 20. Jeg har elever sånn ca på den størrelsen, og må bare si at en pingles dagbok er en hit. De planlegger hvordan de skal kapre den neste, og sloss nesten i bibliotekskøen for å snike seg unna venteliste. De ler, fniser og peker av pingla som ikke tør noen ting!

  SvarSlett
 21. Takk for julegavetips til gutter. Det er ikke aktuelt i år, men kanskje til neste jul.

  Cecilie

  SvarSlett
 22. Gåver til større gutar: bilblad, kule t skjorter,kule truser,
  "pyjamasbukser"/ kosebukser. Heimestrikka sokkar. Gåvekort på kino. IQ dingsar/leikar. Skjerf.
  Og til sønner, som snart bør flytte ut: utstyr til sin eigen heim ;)

  SvarSlett
 23. Har du tvingt tiåringen til å spise kaka du for litt tid tilbake kunne drept en elg med, sånn siden han trenger stålgebiss i en alder av ti små år? Jeg lo godt av de ønskene. Det var godt, for øynene mine er utgråtte av triste tårer, så ekte latter var befriende. Takk!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails