torsdag 1. desember 2011

Jeg svarer faktisk på spørsmål!

Jeg prøvde meg en gang på en sånn spørsmålsrunde. Da fant jeg på alle spørsmåla sjøl. Men nå har jeg faktisk fått spørsmål, sånn på ekte, inne på facebooksiden. (Jeg juger ikke, sjekk sjøl)

Jeg legger vel ikke akkurat opp til så mye spørsmål og svar i bloggen min. Og ikke har jeg så lyst til å svare på alt mulig. Men nå skal jeg sannelig gjøre det. Siden det er advent og greier.

Så her kommer tre spørsmål fra ei som heter Mette. Og jeg svarer så godt jeg kan. Seriøst.

1) Hvordan syns du de første månedene med nyfødt barn var?

-Jeg synes ikke de første månedene med nyfødt barn er superstas. Altså, misforstå ikke, jeg har hver gang vært glad og takknemlig over å ha fått flotte, fine barn. Jeg har kost meg. MEN. Jeg synes den første tida er strevsom. Masete. Det går i ett. Ingen av mine barn har lagt seg rolige til og sovet i timesvis. Det har vært byssing, pupping, trilling, bæring, pupping og pupping. Nå som vesla har passert to år, letner det. Hun sover stort sett hele natta (sammen med foreldrene...).  Hun prater og gjør seg forstått. Du får noen stunder for deg sjøl.
Men det er klart det er noe helt eget ved disse bittesmå, helt ferske...

2) Hvordan er det å ha jente kontra gutter?
-He he, det vet jeg nesten ikke. Det har ikke vært så enorme forskjeller ennå. Vesla liker Sabeltann, puslespill og lekemat, akkurat som guttene gjorde. Hun synger og prater og hopper og roper. Sånn som guttene gjorde. Vi leser om Pippi, Emil og Ludde. Akkurat som vi gjorde for guttene. Det eneste har vært klærne - jeg synes det har vært fantastisk å handle små kjoler. Og det har jeg gjort til gagns....

3) Kan du ikke fortelle litt om hvordan familien din er, er det en morsom, en smart, en vilter, en stille..? :)

- Akkurat sånne spørsmål synes jeg er vanskelige. Jeg har ikke noe ønske om å skrive så veldig mye at  "han er sånn og sånn" og "hun er sånn". Det har noe med respekt og tillit å gjøre - jeg har ikke lyst til å dele absolutt alt om mine barn. Men jeg kan jo svare på denne måten, og si at blant barna våre finner du minst en som er morsom, kreativ, et skuespillertalent, musikalsk, sutrete, gira på dataspill, ikke opptatt av dataspill, litt pysete, kjempemodig, tøff, robust, munnrapp, lynende skarp, elsker matte, hater matte, sta, vimsete, a-menneske, b-menneske, hissig, veslevoksen, somlete, kjapp, pratsom, bokorm, langsur, høflig, kosete, aktiv, sporty, lat, rotete, skoleflink, omsorgsfull, kverulant, selvstendig.


Alle fire er ulike. Samtidig som de har en del til felles. Og alle fire har sine positive og negative sider.

Sånn. Nå har jeg prøvd å være imøtekommende. Personlig. Uten å ta av helt. Håper jeg.

Hvis du har mer enn et barn - er de ulike?

Ha en personlig dag med eller uten spørsmål!

22 kommentarer:

 1. Hehe godt gjort :)
  Mine er veldig like diverse opphav, tanter, onkler, slekt, og hverandre, samtidig som de er veldig ulike :)

  SvarSlett
 2. mine er så forskjellige av utseende og personlighet at man nesten ikke skulle tro de var søsken. Og noen ganger litt like.

  Artig innlegg, enig med deg om de første månedene...

  SvarSlett
 3. Morsomt innlegg, kjekt å få vite litt fakta om deg og ditt.
  Jeg har tre barn, ulike i sinn og skinn... heldigvis, de er perfekte hver på sin særegne måte!

  ;-)

  SvarSlett
 4. Gode svar!
  Mine fire er nok mest ulike i sinn, men ganske like i skinn!

  SvarSlett
 5. Ser ut som et fiiiint firkløver hvertfall, Pia :)

  SvarSlett
 6. mine er både ulike av utseende og personlighet! Og jeg synes det er like stas med gutt som med jente!

  Gøy å få vite mer om familielivet Pia, og takk for svar på gårsdagens.
  :)

  SvarSlett
 7. Det ser i hvertfall ut som de har humor alle sammen ;) Og det er vel delvis arvelig det også...
  Mine to ser ikke ut som de er i slekt og er så forskjellig at vi snakker om det daglig. Helt fantastiske begge to så klart, og de "jobber" begge med å bli den beste utgaven av seg selv ;)

  SvarSlett
 8. Godt svart og fin oppsummering av ungene :)
  Mine tre er ganske like av utseende, men litt varierende på andre punkter. På noe er de like og på annet er de særdeles ulike!

  SvarSlett
 9. JEG HÅPER DETTE ER ÅRETS JULEKORTBILDE!

  SvarSlett
 10. Enig med deg i det meste. Mine to (gutt 8 og jente 3) er veldig ulike, både i utseende (en blond og blåøyd og en mørk og brunøyd) lynne (en rolig og en spinnvill) og utvikling. (en gikk sent og prata tidlig, den andre omvendt) Samtidig er de også veldig like. Det er fantastisk morsomt å være mor når de to første åra er overstått, de er liksom bare en grøt av manglende søvn og mating og bleieskift. -Og enig med Innerst i Veien, det må da være julekortbildet! *♥*

  SvarSlett
 11. Herlig innlegg! Jeg fikk lyst på flere barn:) Jeg ser mange ulikheter med guttene mine, men mnge likheter også. Jeg tror de kommer til å finne hverandre godt, og bli veldig gode venner. Det er så bra.

  Forøvrig er jeg sikker på at du er en super mamma. En mamma som lar barna finne seg sjøl, liksom:)

  SvarSlett
 12. Du er flott Pia!
  Og det herlige bilde av alle fire:)

  SvarSlett
 13. Heyyy, der var jo julekortbildet deres!

  Ja, alle mine barn er forskjellige.
  Heldigvis.
  Og jeg merker forskjell på guttene og jentene.
  :)

  SvarSlett
 14. :D Herlige unger! Sånne familiebilder liker jeg!

  Ser allerede mange likheter og ulikheter mellom 3åringen og 1/2åringen. Tror den ene blir den munnrappe og litt stae, mens den andre blir den tålmodige og tøffe.

  SvarSlett
 15. Flott og variert beskrivelse av barna!

  SvarSlett
 16. Er jo kjekt å få spørsmål då, heilt utan å finna på dei sjølv;) Synest du tok dette på strak arm, og på ein forbilledleg måte, som vanleg!

  Her merkar me skilnad på guten og jenta ja. Skilnaden har hjul og seier BROM BROM... ;)

  SvarSlett
 17. Jeg tror de tre storebrødrene er kraftig sjarmert av lillesøstra.

  Mine to er veldig ulike både i sinn og skinn, men veldig gode venner.

  SvarSlett
 18. Gøy å lese!

  Herlig og ærlig skrevet:)

  Mine to barn er også ganske forskjellige:)''

  Nyt helgen med dine:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 19. Fine svar, Pia :-) Og jeg syns spesielt svaret ditt om hvordan ungene er var bra :-D Jeg har to døtre, og det er 6,5 år mellom dem - de er ulike som dag og natt i måte å være på....men de er verdens herligste begge to, og de er så gode venninner. Til tross for at de er så ulike, har de aldri krangla - jeg tror de utfyller hverandre på en fin måte jeg :-))

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 20. Du er jamen god på svaring også!
  3 forskjellige, herlige unger her ja. Nå er de jo voksne da. Men unger allikkavæl :)

  SvarSlett
 21. Det er så bra å se hun lille. Hvor happy hun er for å gjøre akkurat som de store!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails