torsdag 24. november 2011

Matpakker

Det er en del ting jeg gjerne skulle gjort sammen med ungene. Mye fordi jeg gjerne ville sett gleden i ansiktene deres. Som for eksempel å hente dem rett etter skolen og dra til Disneyland. Det hadde vært kult.

En annen ting som ville vært kult, er å sende med dem matpakker som jeg fant inne i denne bloggen.
Tenk deg gleden, overraskelsen, fryden når de åpner det litt skjeve plastlokket på Batmanmatboksen. Og istedet for to med salami, finner de griser og blomster!


"Det er jo bare å prøve sjøl!" sier de av dere som elsker å spikke små figurer av kokte egg og som vet hvordan man tilbereder quionoa. Men for meg er det ikke så enkelt. Jeg gikk faktisk så langt at jeg leste litt om hva disse matpakkene inneholdt. Men da jeg måtte lese om ingredienser som shiro miso og aragula, stakk jeg heller inn på Facebook og trykka "liker" på noen statusoppdateringer. Bare sånn for å avreagere.

Bilder fra bento zen. Ta en titt og bli mektig imponert.

Lager du snasne matpakker? Eller må kidsa smøre seg et eller annet sjøl?

Ha en estetisk dag med eller uten matpakke!

36 kommentarer:

 1. Jeg lager selvfølgelig sånne fine matpakker som det der hver dag! De som ikke gjør det må være dårlige mødre... Tenk å bare sende med barna en slapp skive med salami, huff og huff ;)

  SvarSlett
 2. Snasne helt klart! Jeg er ikke i nærheten. Nå er det som regel noen grønnskaer eller frukt ved brødskivene, om det er spennende nok? Av og til slår jeg til med rester av middag til turdager.

  SvarSlett
 3. kan faktisk skryte av å lage "den beste matpakken i hele klassen" ifølge sønnen min som pleier å få med seg noen skiver eller knekkebrød, litt kjøtt (enten kjøttpålegg eller noe middagskjøttrester) minst 2 frukter (hvorav den ene kan være en smoothie) mandler/nøtter og helst en grønnsak. av og til får han med seg en skummel ting som feks. "fersk" daddel. (den kommer i retur med 2 mm musebit spist av) men likevel, det er LANGT fra den nista jeg lager til Bento lunsjer. (som jeg mistenker er laget mer for voksne enn for barn egentlig...hvor mange barn er happy med å få asparges i lunsjboksen???) men fint og inspirerende er det jo :D *♥*

  SvarSlett
 4. :) Fine de der! Men hos oss går det i salami, og salami og enda mere salami! Har fakisk kjøpt sånne eggeformer på ebay nå. Men glemmer å bruke de :) En slager hos oss er små beskjeder på matpapiret :D

  SvarSlett
 5. Matpakkenes tid er forbi.... men du verden så mange matpakker jeg har smurt i åras løp.
  Men ingen så ut som de fantastiske som du viser fram!!
  En liten tegning på mellomleggspapir var det mest kreative jeg fant på noen ganger....

  SvarSlett
 6. Nei, jeg prioriterer heller å trykke "liker" på noen fb-statuser.

  SvarSlett
 7. Helt fantastiske - lurer på hvor mange barn i hjemlandet til hun (han :-) som har laget de der som får slike?
  Mine matpakker er absolutt ikke på det nivået, men det er jo gøy å få litt inspirasjon til hvordan det kan gjøres :-)

  SvarSlett
 8. Kunne godt tenkt meg slik matpakke selv jeg ;-)

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 9. Vart i alle fall svolten av å sjå dei bileta! Her er det litt opp og ned, etter som kreativiteten stig og synk. Ikkje noko superspanande uansett då. Men prøver å variera litt med "cheerios", eller agurkbitar eller middagsrestar i tillegg til dei obligatoriske fårepølseskivene;) Noko meir er ikkje vits i her, blir ikkje ete likevel..

  SvarSlett
 10. Har en plan om å skrive noe om dette jeg og. Så følg med:D Det er brødskiver. Noen ganger hjemmebakt. Med noesom inneholder proteiner. Ost og skinke f eks. Frukt/nøtter/grønnsaker i noen små bokser. Vann.

  SvarSlett
 11. Siv: Ja, tenk å åpne ei sånnmatpakke på jobb! Dette er jo kunst! Men tar nok tid...

  SvarSlett
 12. Ja, riktig! Dette er KUNST, ikke matpakke... Verste av alt, hvis Rune hadde laget en sånn matpakke til meg, hadde jeg hverken fått matro eller hatt samvittighet til å spise den. Så jeg vil heller ha brødskiver med noe godt på :)

  (Nei, det er ikke Rune som lager matpakke til meg).

  SvarSlett
 13. Hihi, så fine! Jeg sier ja takk til en slik matpakke hver dag! Men å lage en selv?.. Nah.. ikke helt der enda. Men prøver å gjøre matpakken til Nanino (1 1/2) litt mer spennende i blant med oppkuttede grønnsaker/litt rosiner etc, ved siden av.

  Takk for deling av linker og inspirasjon!

  SvarSlett
 14. Utrolig imponerende! Reine kunstverkene!
  Her strekker vi oss til fiskepuddung trykket ut ved hjelp av pepperkakerformer og oppskjært frukt og grønnsaker i små fargerike bokser. Ja, og så hender det jeg steiker grove vafler som ungene får med seg. Mer snasent enn det blir det neppe her...

  SvarSlett
 15. Min mann lager seriøst verdens kjipeste matpakker. Det hender de glemmes, men jeg må pimpe opp ganske betraktelig skal jeg gidde å spise dem. En skinkeskive delt i to så den skal holde til to knekkebrød (!) fx... Men han smører matpakke hver dag til seg og vår sønn, det skal han ha.
  Jeg forsøker likevel å legge noe ekstra i matboksen til den lille, et par druer, en cherrytomat, tegne en hest på matpapiret eller noe sånn. En gang klinket jeg til med en overskuddsvaffel. Som han glemte å spise...
  Takknemligheten flommer mot meg.
  Så dilldall med quinoa tror jeg vi setter på vent.
  men du verden så lekkert!

  SvarSlett
 16. Det hadde vært matpakka si det... men så spennede blir den aldri her i huset ;)

  SvarSlett
 17. Tror ikke jeg har smurt så mange matpakker til barna faktisk. Det måtte de ordne selv. Jeg pakket kanskje inn de første årene. Men så gikk vi over til matpakkepose i plast så klarte de det også selv.

  Jeg er fornøyd med 2 halve rundstykker til formiddagsmat, og at vi har kantine på jobben.

  SvarSlett
 18. Har en drøm om å lage fancy matpakker til ungene, men det blir nok med drømmen ;)

  SvarSlett
 19. Hehehe hehehe du altså! :-D Nå gliser jeg igjen.


  Jeg er også skikkelig god på det der... å trykke liker på statuser på FB.. ;-)

  Ha en strålende kveld.

  SvarSlett
 20. Far sjøl lager snasen matpakke. Til 5-åringen. De har vært kommentert av læreren. 2-åringen er så kresen og griser sånn, at det i seg selv har sine begrensninger. Til meg slenger Far sjøl nedi noen skarve brødskiver med leverpostei. Men jeg får den smurt og det er da noe..

  SvarSlett
 21. Det hender eg krydrar matboksen med ei cherrytomat, eller to. That`s it. Sjøl fekk eg alltid med meg saft på flaske attåt matboksen. (er det lov idag forresten?) Det var berre det at eg var så himla misunneleg på dei som hadde med seg Gøy-saft med champagnesmak o.l. Det fekk ALDRI eg, men måtte nøya meg med pappa si heimelaga råsaft av rips, som i tillegg sikkert var litt gjæra - i allefall kom det ein slik bruselyd då eg tok av korken..... Ho-ho!

  SvarSlett
 22. Jeg sier bare; barnehage med full kost <3

  :)

  SvarSlett
 23. Nei, jeg har mer enn nok med å få oss av gårde i rett tid. Ingvar er heldigvis fornøyd med å få med seg en yoghurt i tillegg til brødskivene.
  Men riktig snasent var det.
  Ellen :)

  SvarSlett
 24. Synes Bento er inspirerende, jeg ;o) Og jeg bruker en god del tid på ungenes matpakker. Men det blir nok aldri så kunstnerisk som ekte bento... Men variert og smakfullt er min tanke ;o)

  SvarSlett
 25. Fine de der!
  Jeg prøver å gjøre matboksene til de to minste så spennende som mulig. (De eldste smører sine egne - da de putter skivene i en pose og stikker.)

  Jeg har sånne matbokser med flere rom - og der ligger det (i tillegg til 2 brødskiver) både "tapas" og frukt og grønt. Lager ofte ruller av ost og skinke/salami som jeg stikker tannpirker gjennom. Eller et lite rom med druer og ostebiter. Nå framover ser jeg ikke bort fra at det havner et lite pepperkakehjerte i et av rommene også.

  De spiser mer hvis det er farger i boksen.
  Så svaret er både nei - de får smøre sjøl. Og Ja - de minste får snasne matbokser de to dagene i uka de skal ha med mat selv.

  SvarSlett
 26. Jeg er litt kynisk jeg da, og tenker mitt om hvordan det der ser ut etter å ha skranglet rundt i sekken en stund... Hadde hun giddet hvis hun ikke skulle tatt bilde av det lissom?
  Her er det 4 barn som får hver sine 2 skiver med leverpostei og ost&skinke. Hver dag. Hele året. Hvert år.
  Er jeg skikkelig grei (eller rett og slett fordi jeg har glemt å ta opp brød fra fryseren) får de baguetter med det samme.
  Klager aldri heller.
  Hos 9.de klassingen har de investert i toastjern i klasserommet, så det hender han slipper leverposteien da.

  SvarSlett
 27. Matpakken er eit trist syn. Og det som e verst er at barnehagen ikkje oppbevarer maten i kjøleskap. Så ein kan ikkje finne på kva som helst. Yoghurt er det mest spennande i innholdet (den får vere i kjøleskap), ellers er det kjip brødmat.

  SvarSlett
 28. To knekkebrød med gulost blir ikke det samme etter dette her...

  SvarSlett
 29. Jeg er vel mer den typen som står opp i otta og lager omelett, salat og ellers alt hva mann og barn begjærer i "lunsjboksene" sine;) NOT, vil de ha mat må de smøre selv!
  Trine:)

  SvarSlett
 30. Jeg liker a bake og kombinerer det med a bake fylte 'brodlommer' til tenaringen i helgene (fylles og stekes med kjottdeig/ost/ tomatpure/etc etc). Legger de to og to i pakkene og sa i fryseren. Na hortes jeg vel prektig ut, men det hele tar meg kanskje 20 min i helgen og jeg har mye mere tiltakslyst da enn i gralysningen i ukedagene... Sa deilig a bare ta ut en pakke av fryseren (som tiner til lunch) og slenge i sekken. Dessuten er kjopebrodet her borte sapass darlig (les svampaktig) at a bake selv er det eneste som gar for en utvandret nordkvinne :-) Men utskarne gulrotter/egg etc blir det nok heller bare til julefrokosten - kanskje :-)

  SvarSlett
 31. Jeg er hjemmeværende, så her trengs det ingen matpakke. Da jeg var barn fikk jeg med meg matboks med påsmurte brødskiver og termos med sjokolademelk. Jeg likte ikke ren melk.

  Cecilie

  SvarSlett
 32. Eg synes eg er ei flink og god mamma når eg sender med oppskåren papika, agurk og/eller gulerøtter til dessert etter frukosten i bhg. Det velger eg å fortsette med å synas:)

  SvarSlett
 33. Hmm, ja... den som hadde tid og ork til det der om morgenen. Hadde vært stas, gitt. Men nei - jeg går nok for den litt enklere varianten:o)

  SvarSlett
 34. Morsomme bilder - men mat og matkultur og matopplevelser i den norske skolen virker som århundrer fram i tid. At man i vår tid ikke klarer å få skolen til å ta i bruk kjøleskap for ungenes mat fordi det da så laaang tid for dem å hente maten sin... Det hjelper ikke å lage fin, sunn og fancy mat når den blir varm og trist og næringsfattig etter tre-fire timer i varme klasserom. Danskene prøver å gjøre noen spennende mat-grep:
  http://www.foodoflife.dk/Opus/English/wp/school.aspx
  Her går det i leverpostei og leverpostei....

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails