torsdag 17. november 2011

Kakeblogger?

Mitt vidunderlige oreokakeinnlegg har faktisk blitt et av mine mest populære innlegg. Og nye stakkarer som er på utkikk etter nydelige kakeoppskrifter havner kanskje akkurat her inne når de googler oreokake. Da kan de umiddelbart få et ganske feilaktig inntrykk at jeg skriver en slags passionforbaking-blogg. Det er jo fullstendig feil.

La meg knuse alle deres mesterbakerillusjoner en gang for alle. Sjekk denne snasne kaka. Som jeg så kjekt smalt sammen. På en hverdag.


Jeg pleier ikke å bake på hverdager. Ikke på så mange andre dager heller. Men det hadde seg slik at korpset skulle ha en såkalt kakeøvelse. Og jeg overhørte tilfeldigvis at nå var det en av mine sønner som skulle ha med kake. Vi har aldri tidligere hatt med kake, og jeg frykter det er fordi kakemeldingene antageligvis stopper når de når en sønn. De bringer ikke sånt videre. Og vi er sikkert uglesett - de eneste foreldrene som aldri kommer med herlige kaker. På kakeøvelser.

Men på denne kakeøvelsen skulle de få se! Her skulle de få se hvilke foreldre som virkelig stiller opp, og sender med den herligste kake et korps kan ønske seg!


Kaka blei steinhard. Som å tygge gråstein. Og så var den ca en cm høy. Overhode ikke luftig.

Sønnen dro forsiktig opp en Browniesmiks fra skuffen og sa oppmuntrende "Vi har jo denne!" Jepp, det har vi.

Jeg kan ikke annet enn å skylde på den nye ovnen.

Ha en hard dag med eller uten bakst!

53 kommentarer:

 1. Det er klart at det er den nye ovnen :)det sier morra mi, som har gått på husmorskole.
  Hetty

  SvarSlett
 2. Vi skylder på ovnen ja. Men det skal du ha: Oreokaka det var en knalloppskrift!! Har selv linket hit fra innlegget der jeg beskriver min vei til oreokakebaker. Sååå-ja.. Knallkake!

  SvarSlett
 3. Hei der fru kakebloggedama.
  Jeg har lagd Oreokaka di, jeg, og den var supergod!
  Funker også som iskake som 2.servering..
  :)

  SvarSlett
 4. Hehe;) Ovnen. Definitivt! Kanskje greitt å visa foreldre/ungar kva dei har gått glipp av? Så slepp de meir mas om kaker...

  SvarSlett
 5. Himmel og hav, jeg krekes av latter! Unnskyld altså, men det slo meg at det må da være noe sementblanding fra byggeprosjektet deres på avveie?? ;-)

  Velsignet lita jente du har da, som trykker i seg kaka og sier den smakte godt. Hun vet å sjarmere! :-)

  SvarSlett
 6. Ny ovn er noe av det verste. Jeg ler meg i hjel! Videoen sier egentlig alt.

  Du, veit du hva femåringen sa da hun spiste kveldsmat i dag?

  -Mamma, kanke du fortelle om hun jenta som sovna på mammaen sin så de andre barna måtte lage mat selv?
  -Hæ?
  -Jo, hun babyen som sov på mammaen sin om morgenen så de guttene måtte lage matpakke selv!?
  -?????
  -Og de guttene som gikk til skolen selv, så ikke mammaen skulle vekke lillesøstera...

  Er du med? Hvor lenge var egentlig det sida? Jeg husker ikke at jeg har fortalt henne historien engang. Bloggen din har tydeligvis et svært bredt publikum!

  SvarSlett
 7. Du kaller det bare kjeks, og leverer den til korpsgjengen!

  SvarSlett
 8. Ifølge Vesla smaker kaka godt - herlig! Ligger som en stein i magen, er det det ho prøver å si?
  Ovnen har skylda. Garantert!

  SvarSlett
 9. Jeg ler meg i hjel! Du er fantastisk! Kan ikke si det samme om den nye ovnen din.. Bedre lykke neste gang ;)

  SvarSlett
 10. Du har reddet min dag. Det er den beste videosnutten jeg har sett på lenge.

  SvarSlett
 11. Haha!!! Morsomt uttrykk på Lillemor :)

  SvarSlett
 12. Haha!!! Morsomt uttrykk på Lillemor :)

  SvarSlett
 13. Hysterisk latterkrampe! Men jeg ler helt klart med deg og ikke av deg, altså ;)
  Når kommer egentlig realityserien "Hos Pia"? :D

  SvarSlett
 14. Hahaha! No ler eg så tårene renn!
  Eg er så glad for at det finnst fleire slike kakebakarar, - og at det ikkje berre er meg som er slik :)
  Vi har alltid ein Toro Brownies klar, dersom eg skulle finne på å prøve meg på kakebaking!

  Eg har eit innlegg liggande om oreokakebaking, det kjem snart ;)

  SvarSlett
 15. Nå lo jeg godt og lenge:D

  Sånn kake kan man lage cake pops av;)

  SvarSlett
 16. Sterk video.

  Men har dere flyttet - inn til pyrolyseovnen, eller det leieovnen?

  SvarSlett
 17. Verry gudd! :D Tenkte at kaka såg jo ut slik som mine flotte kakeprosjekt, men så såg eg videoen, og då blei eg imponert! Og så lillemor som knaskar i veg... Det er berre SÅ bra! :) Eg trur ein ikkje skal ta slikt så veldig alvorleg. Eg er superflink å bestille kaker på COOP. DET er eg kjempeflink til! Kan alle "oppskrifter" utenatt, med makronbotn, med sylte, med vaniljekrem... Fungerer kvar gong, bortsett frå i sommar, då kaka eg bestilde flaut. Folk åt den, og eg fekk igjen pengane. Snakk om kupp!!!

  Kort oppsummert; drit i harde kaker, ikkje alle skal gå rundt med glasurglorie heller vel?

  Have a nice evening!
  E

  SvarSlett
 18. Hehehe, den så jo nydelig ut! Jeg skjønner ikke hvorfor dere ikke kunne sende med den? Så hadde dere kanskje sluppet å bli spurt igjen ;)

  SvarSlett
 19. Det e dattera si, det! :)

  SvarSlett
 20. * ler * Selvfølgelig skal du skylde på ovnen! :))

  SvarSlett
 21. Beklager, om ingen andre tør si det, så gjør jeg det: Du er skikkelig, skikkelig dårlig på kakebaking.

  Godt du har en slik positiv og oppmuntrende datter. Hun veit jo ikke bedre, stakkars liten.

  SvarSlett
 22. Ha ha, nå ble jeg faktisk litt glad! Jeg bakte nemlig også en sånn kake, for ikke mer enn et par uker siden! Jeg er nok hakket dårligere enn deg på kjøkkenet, for jeg må innrømme at kaka mi faktisk kom fra en Toro-pose... Som unnskyldning kan jeg bruke at forma var for stor. Trodde øyemålet mitt dugde greit, men bomma med flere centimeter gitt..! ;) Fikk det litt travelt da det var meningen at yngstemor skulle ha med den steinharde browniesknekkebrødkaka på skolen, og måtte igang med nok et bakeprosjekt, denne gangen russiske wienerbrød (som ikke trengte å leveres før til fjerde time - puh!). Det gikk smertefritt helt til jeg mista et halvt eggeskall i deigen mens KitchenAir-maskinen jobba iherdig i rolig tempo. Fikk så panikk, og istede for å skru av roteringa, så gira jeg opp på full pinne..! Vet ikke hvor mange klassekamerater som måtte pelle ut eggeskall fra hjørnetennene sine, men de var ihvertfall såpass høflige at ingen nevnte noen ting :)

  SvarSlett
 23. Åshild: leieovnen. I pyrolyseovnen kommer dette aldri til å skje.

  Bare lille ELin og Bondekona: Takk for at dere sier at Oreokakeoppskriften funker. Jeg har liksom frykta at noen skulle teste den ut, og at det skulle bli komplett katastrofe. Men den er god, altså:)

  SvarSlett
 24. Sitter å flirer godt for meg selv her ;) hehe... Ha en flott kveld :)

  SvarSlett
 25. Hårre heite Pia! Har du ikkje vore følgjar før no???!!! ;) He-he... Litt stas med å passere 500... (har hundre til som forsvann når eg sletta forrige bloggen min...) Men what the føkk, er jo ikkje slikt som er viktig?! (men litt...)

  Eg kan jo lage deg ein hjort,
  men ikkje på nokre månadar helst. Må ta meg inn igjen etter dagens kraftanstrengelse...

  SvarSlett
 26. hehe!

  Ovnen så klart har skylda ja.

  Såklart. Og Oreokaka di ER god!

  SvarSlett
 27. Hi hi...da får du hakke den opp og bruke den til punch boller til jul da. Håper den andre kaken ble vellykket. Eller så kunne du bare kalt den knekk kake eller no`......

  SvarSlett
 28. Hihi..... Jaja takk og pris til Toro.
  Hvem hadde vel klart seg uten :-)
  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 29. Seff er det ovnen som er synderen her! Det er jo helt klart :)

  SvarSlett
 30. He, he, det MÅ jo være ovnen:-)
  Du får gjøre som de gamle og dyppe kaken i litt kaffe først.

  SvarSlett
 31. Hahahaha! Dette var akkurat det jeg trengte på slutten av en slitsom dag :)
  Fantastisk!

  SvarSlett
 32. Det der kunne like mye vært min kake.. Også er jeg en racer på å sette fyr på tacoskjell.

  Regner med posekaka ble super...

  SvarSlett
 33. Så først videosnutten etter at jeg la inn kommentar. Nå ler jeg så jeg griner. Fantastisk!

  SvarSlett
 34. Pia! Jeg har sendt e-post! Sjekk junk-greia hvis du ikke har fått den. ragaus@hotmail.com

  SvarSlett
 35. Haha jeg ler så jeg griner her :) Hvem andre enn deg kan finne på å legge ut en filmsnutt av kaka og samtidig få sin nydelige datter til å si at den smaker godt :)

  HERLIG!!!!!!

  PS Brownie-mix er superflotte ;)

  SvarSlett
 36. Jeg blir alltid så glad når du skriver om baking. Jeg identifiserer meg nemlig veldig med bakeferdighetene dine. I dag kjøpte jeg forresten en ny type brødblanding man kan bake hjemme. Det er et lavkarbobrød, og det beste er at det verken trenger elting eller hevet. Blandingen skal kun røres ut i vann og olje. skal teste i morgen:-)

  SvarSlett
 37. Kan ikke lykkes med alt, vettu! Ei god kake og ei dårlig. Det er rettferdighet ;o)
  Men du kan jo bruke de fine pepperkakeformene dine og trykke ut (evt slå med hammer), så blir det browniecookies.

  Herlig film! ;o)

  SvarSlett
 38. Man skal ikke skue hunden på hårene! Jeg er overbevist om at den gikk ned på høykant. Min beste kake er så stygg at alle lurer på hvordan jeg tør å ta med den på forskjellige tilstelninger - men så er den bare såå god!

  SvarSlett
 39. Stakkars datteren din som ikke tør å si annet enn at mors kake smaker godt. ;-)

  Cecilie

  SvarSlett
 40. Det er til å grine av! Ja, le til en griner av selvsagt!

  Fantastisk! Dessuten tror jeg ikke Vesla lyver. Det er nok godt - når man får tilsatt nok fuktighet.... :D

  SvarSlett
 41. Jeg lo så jeg sikla tannkrem her nå. Og kjæresten måtte se hva jeg lo av. Etter å ha sett filmsnutten sa han bare at jeg var nødt til å slutte å klage på at mine bakverk blir mislykka. Det der er fantastisk! Og Vesla er en dyktig løgner til å være sååååå liten. ;) God natt!

  SvarSlett
 42. Så lurt! Lage seg eget selforsvarsvåpen, fordekt som kake. Nei men halloi, det finnes ulike kvinner for ulike ting. Noen baker, noen syr og hekler og noen skriver knallgode blogger.

  SvarSlett
 43. Det var nok fjæra serru........ ;-)

  SvarSlett
 44. Ingen som tenker på at det kan være noe galt med selve oppskriften? ;) På papiret altså :)

  Har sluttet med kakebakst heldigvis, pga bortprioritert ovn ;)

  SvarSlett
 45. Helt fantastisk!
  Kanskje du kunne kuttet (les: hugget) den opp til "drops"? Noe sier meg at de kunne vart leeeeenge...

  SvarSlett
 46. Hehe! Bakte brownies for en tid siden, og tenkte jeg skulle doble røra, men glemte å doble alle ingrediensene, så den smakte IKKE noe godt!

  SvarSlett
 47. Hadde vært kult å stille på kakeøvelse med kake, spett og hammer.
  Den dattera di altså, hun er jo bare verdens største nydling. Helt rolig mens kaka går veggimellom.

  SvarSlett
 48. Hehe! Det lureste kan være å levere ei ikkevellykka kake, så er det nok noen som merker seg at du ikke skal spørres igjen ;-)

  Hurra for Toro! :-))

  SvarSlett
 49. Ovnen er skyld i mye, den gitt! Steker skevt og med ujevn varme, for mye varme og alt for sterk grill og jammen svir den ikke maten også innimellom; )

  Kanskje det blir med deg og oreokaka som med enkelte popartister - en sånn "one-hit-wonder"-greie!!

  God helg! KLEM!

  SvarSlett
 50. Jeg tenker nok at vesla ikke juger selv om de andre ser ut til å mene det. Min toåring sier alltid "Mmmmm, goood!" hvis noe inneholder rundt 50% sukker. Konsistens bryr han seg fint lite om.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails