fredag 18. november 2011

Kaffemaskinvalg.

Vi må ha en kaffemaskin. Ikke at vi er så hekta på kaffe her i familien. Det er vel cirka en av oss som er såpass voksen at han drikker kaffe. Men kaffemaskiner virker så kule, liksom! Jeg er fascinert av de kapslene. Og så drømmer jeg om at også jeg kjekt kan spørre en gjest "Vil du ha en kaffekopp? En kaffe makkilakki, kanskje? Eller en med kremet skum?" (Okei, jeg må lese litt om sånne kapsler. Og om kaffe generelt. Jeg vet ikke så mye om kaffetyper. Men jeg er ivrig, jeg har et godt hode og jeg lærer fort. Så dette kan bli bra!) Og så finner jeg fram en liten gyllen kapsel og så bare helt plutselig kan jeg servere et eller annet i en eller annen kopp. Fantastisk!

En annen sterk grunn til at vi rett og slett MÅ ha en kaffemaskin, er kjøkkentegningen vår. Da de tegnet vårt nye kjøkken, tegnet de kjekt og friskt inn en kaffemaskin. Og en fruktkurv. Og det er da disse små detaljene barna våre har hengt seg opp i. De blåser i overskap eller kolonialskuffer eller pyrolyseovn. De skal ha kaffemaskin og fruktkurv. Og de skal plasseres akkurat der de er tegnet inn.

Jeg har merket av hvor kaffemaskinen skal stå.

FruFly hadde et innlegg om kaffemaskiner. Jeg trodde jeg skulle finne hjelp der. Men det ble en salig blanding av Nespresso og Dolce Gusto og Bosch. Det aner meg at Nespresso er mest poppis. Men en Nespresso er jo ikke kun en Nespresso. Du har Citiz og Pixia og Essenza. Og det merker jeg blir for mye for meg.

Derfor spør jeg dere - hva kan dere anbefale? Vi er ute etter en kaffemaskin som ikke akkurat kommer til å bli hyppig brukt. Og vi vil lage kakao med den. Og kom ikke her med at det er så mye enklere å lage seg sånt på gammelt vis! Vi SKAL ha maskin!

Ha en undrende dag med eller uten kaffe!

45 kommentarer:

 1. Vi har en sånn en som er tegnet inn. Egentlig er det jo ikke spesielt vanskelig, kjøkkentegneren har jo bestemt det for deg.

  Kaffedrikkeren hos oss er den som bruker maskinen minst (han går for den manuelle varianten for det meste), mens ungene bruker den mest. Til kakao, ja.

  Ikke så kul, ikke så dyr, enkel å lage kakao på - og rimeligere i drift en Nespresso.

  SvarSlett
 2. Tv2 hjelper deg testet kaffemaskiner i går, sjekk der.
  Jeg har en X7 Illy, styr unna.

  SvarSlett
 3. lise: Men hva slags maskin er det som er tegnet inn?

  Frk Virrum: Takk for tips, jeg må sjekke:)

  SvarSlett
 4. Kan ikke hjelpe deg, har nettopp kastet kaffemaskinen vår på dør.
  Vi drikker ikke kaffe noen av oss, bortsett fra sånn med noe lurt oppi som gjør til at det ikke er så smart og feks ta en kopp kaffe til frokost :O)
  Den står bare der å tar innmari stor plass på benken, så der er vi, ut med meskinen.
  Men vist jeg skulle bli voksen og drikke kaffe, så ville jeg hatt en liten snedden sak som tok seg fint ut på disken, ikke et sånt stort monster ;O)
  Lykke til med kaffemaskin jakten.

  Linda

  SvarSlett
 5. Jeg er dessverre ubrukelig her... vi har ingen kaffemaskin. Har vannkoker og bruker instant espressopulver. Er litt haplos med kaffe siden jeg drikker mest melk - med litt kaffesmak :-) Men enig i at de maskinene ser snasne ut...

  SvarSlett
 6. Jeg synes diss greiene som er sånn engangs er et veldig UMILJØVENNLIGE. Om hver person skal etterlate seg 4-5 sånne hver dag? Så siden du spør. Holder jeg en knapp på noe som kverner selv. Jeg var på barristakurs faktisk. De damene sa at skal du ha noe skikkelig hjemme så må du legge i minst 10 000. Ikke aktuelt for oss altså.

  Lurer på hva som lå ute da du var inne og leste hos meg i dag. Din kommentar var skrevet en time før jeg publiserte....

  SvarSlett
 7. Jeg har nettop begynt å vurdere å anskaffe me en selv (og jeg LIKER kaffe) Så når du finner en som er stilig å se på, ikke tar altfor stor plass og er superenkel og gjøre ren så lag et innlegg om det da ;)

  SvarSlett
 8. Jeg ønsker meg Dolce Gusto til jul. Gir varmt og kaldt vann, best utvalg i kapsler, trenger ikke melkeskummer i tillegg og er best i pris!
  God helg!
  :)

  SvarSlett
 9. Har ikke kaffemaskin...men nå kjenner jeg at dette er nå som må høyt opp på prioriteringslisten ;)

  SvarSlett
 10. Her må jeg følge med, for jeg skal og skaffe meg en kaffemaskin.
  Til nå har jeg sett på Nespresso Citiz & Milk. Jeg vet iallefall at jeg skal ha en ordentlig melkeskummer. En annen ting jeg har funnet ut er at det ikke er alle som man kan bruke litt store glass/kopper på og det synes jeg er viktig å kunne.
  Lykke til med valget!

  SvarSlett
 11. Her er det bare presskanne. For vi drikker stort sett te og til det holder det med en vannkoker og vanlig tepose.

  Men så har ikke vi barn som har sett noe gøy på kjøkkentegningen.

  SvarSlett
 12. Personlig hadde jeg styrt unna og heller kjøpt meg en Moccamaster kaffetrakter. Jeg har prøvesmakt kaffe på Elkjøp fra forskjellige kaffemaskinleverandører - ingen høydare synes jeg. Men med unger i huset kan det jo være fristende å kunne by på en kopp varm sjokolade.

  Ellers er jeg jo veldig spent på hva slags frukt du skal ha i den fruktkurven som er tegnet inn :)

  SvarSlett
 13. Selvfølgelig MÅ det jo være sånn som på tegningen! Hvis ikke blir det ikke bra vet du ;)
  Har dessverre ingen gode råd, men vil gjerne vite hva dere bestemmer dere for og erfaringene videre :)
  Klæm

  SvarSlett
 14. Noe som hadde vært skikkelig kult var og fått tegnet inn en slik integrert kaffemaskin :D Det skulle de tenkt på disse kjøkkenfolka hehe... Men det er vel ikke akkurat noe must have på et kjøkken. Har ikke så mye peiling på kaffemaskiner selv- men er ambivalent i fht miljøspm og alle kapslene. Sånn sett kjekt med en som kverner kaffebønner selv... Så må de være enkle å renholde. Ikke minst- lett å betjene! Det må være logisk å forstå seg på opplegget. Og ikke ta for stor plass, med unntak hvis den er integrert, litt annet da. Jeg er også en som alltid faller for de dyreste og mest avanserte greiene, det beste er liksom bare bra nok, så enn så lenge så kan vi se langt etter en slik kaffemaskin. Selv om jeg holdt på i et insane øyeblikk å kjøpe en Nespresso sak til farsdagen. Men så var jeg altså veldig ambivalent da... Ikke et svar å bli klok på- men følger spent med videre :)

  SvarSlett
 15. Nespresso ER best, men den har ikkje kakapkapsler. Eller bøtter som sonen vår kaller de. Så da er det uaktuelt for dere. Gå for Dolce, de har kakao, og kapslane kan bli kjøpt i butikk. Eg trur ikkje maskina er så dyr som Nespresso sine heller. (Mannen min vil nok ikkje anbefale denne, han har smakt ein kopp med Dolce-kaffe og var ikkje imponert. Men sidan du ikkje drikker kaffe så trenger du ikkje å tenkje på det;))

  SvarSlett
 16. Vi vant en kaffemaskin i en pepperkakekonkurranse for noen år siden. Den har blitt stående og nesten ikke blitt brukt. Det er fordi den er manuell på alle måter, det må kvernes kaffebønner, stappes, og brygges. Med riktig trykk og bar og hva det nå heter.

  Så kaffemaskin med kapsler hadde vært noe for meg!

  SvarSlett
 17. Her melder jeg pass.
  Men glem for all del ikke KOPPENE, de er vel så viktige. Mano kanskje?

  SvarSlett
 18. Dolce gusto piccolo. På tilbud hos Expert for tiden. Det finnes en kakaolignende drikk, iste og flere typer kaffe. Og kapsler får man på Rema 1000. Enkelt og greit.
  Og kapslene kan åpnes etter bruk, skylles og resirkuleres i plastsøppelet.

  SvarSlett
 19. Ja, innlegget - eller svarene hos meg var oppklarende og forvirrende på en gang. Det var en klar overvekt av "nespresso er det eneste som duger", men det kan jeg ikke ta hensyn til.:) Jeg er ingen kaffekjenner, og liker egentlig best makkiato- to- go og sånt jeg også. Og seff kakao. Det betyr at jeg går MOT de fleste anbefalingene jeg ba om, og kjøpte Dolce Gusto maskin om har ørti smaker og melkeskumkapsler. Av maskinene er det tre varianter, og den eneste forskjellen er størrelse og design. De to minste ligner på pingviner og er søte og små, den største "Circolo" er kulest i designet synes jeg. I forrige uke kostet den minste 399,- (HALLO?) på Elkjøp, så da smekket jeg til å kjøpe to (en i julegave da). Jeg har ikke fått min i hus ennå, men fikk mail med sporingsnummer i dag..huuuuurraaa! Hvis jeg plutselig begynner å bli en kaffekjenner med denne maksinen, skal jeg heller vurdere å "oppgradere til Nespresso. Men jeg tror dette er en perfekt begynnelse for vår del!:) Lykke til!

  SvarSlett
 20. Vi har fått kaffemaskin med kapselr og alt, men ...Vet ikke helt hvor fornøyd jeg er - det smaker godt, men å lage i baristakjele er bedre... Og de teite kapslene er fulle med vann og kaffe/melkepulver så det blir en del ekstra klin i søppelet - særlig om det er hull i søppelposne og det skjer jo.... Lykke til - jeg hadde gått for kako i pose og koke vann i vannkoker`n til gutta - prisen på kapsler og freiaposene er ganske lik, og kakaoposene smaker bedre...
  Lykke til!
  Hilde

  SvarSlett
 21. Sjekke for feiltrykk og så sende hva er vel det...

  SvarSlett
 22. Vi har nespresso maskin, og er storveis fornøyd med den:) Men den har ikke kakao kapsler. Jeg synes dolce gusto har grei svart kaffe, men er ingen fan av melkekapslene dems... Da forestrekker jeg å steame vanlig melk på Nespresso istede! Men ser de har dolce gusto på tilbud på REMA nå, fikk kundeavis i posten igår:) Lykke til med valget!

  SvarSlett
 23. http://coop.no/Hva-skjer/Medlemskupp/Bosch-Tassimo-kaffemaskin/

  Ble spesielt opphengt i punkt to og fem på denne.

  Vi har Melitta - anbefales ikke! God kaffe, svindyr maskin, men bare mas; Fyll på kaffe, fyll på vann, rens, tøm, vask, fyll på kaffe, fyll på vann - om og om igjen

  SvarSlett
 24. Presskanne. Med fair-trade kaffe. Det er best.

  SvarSlett
 25. anbefale nescafe dolce gusto circolo :-)

  SvarSlett
 26. Sier til deg som Frufly: Kjøp en espresso maskin. Vi har en Rancilio Silva. Den er daglig i bruk fordi kaffen blir så god ;)

  Siden vi er såpass glade i kaffe sverger vi til nykvernede bønner og litt mer jobb en å bytte ampull og trykke på knapp. Men må si at Nespresso har gjort en god reklamejobb!

  SvarSlett
 27. Klart at du må ha kaffimaskin i ditt nye hus! Vi kjøpte Nespresso i fjor. Den lagar ikkje kakao. Men eg har flotte kapsler i mange farger, og med navn som eg aldri hugser. Men alle smakar like godt!

  SvarSlett
 28. Hvis du er Coop-medlem kan du kjøpe en Talissimo til halv pris i morgen på Coop Obs! Elektro. Det gjorde jeg i dag, og betalte 700 for noe som visstnok har originalpris 1400. Den kan lage kakao og kaffe og alle "de greian der". Men medlemstilbudet går ut i morgen lørdag. Lykke til med valget!

  SvarSlett
 29. Hvis du skal kjøpe kaffemaskin, velg løs kaffe og ikke kapsler. Det smaker bedre og er mer økonomisk. Personlig går jeg for den tradisjonelle kaffetrakteren.

  Cecilie

  SvarSlett
 30. Jeg har to "billig"maskiner - Den enkleste av Dolce Gusto, som er ny - også fikk vi en Senseo til jul i fjor. De er begge like praktiske for å lage én enkelt kopp kaffe, men personlig syns jeg ingen av dem kommer opp mot vanlig traktekaffe smaksmessig. Dolce Gusto har la(angt) flere smaksalternativer enn Senseo. Nylig kom Ali Kaffe med en kaffepad som passer til Senseo, og den er faktisk riktig så god. I bruk liker jeg Senseoen aller best, uten at jeg helt kan sette fingeren på hva som gjør det. Dolce Gusto kan lage latte og cappucino osv - men de smaker, så langt jeg har kommet i smakstestingen, helt skrekkelig. Virkelig vondt, altså. Nedtur for meg som kjøpte den for å slippe å kjøpe latte hver dag på cafe.

  Pluss og minus med begge, altså! :)

  SvarSlett
 31. Her drikkes det kaffe daglig så vi har en som kverner hele kaffebønner - nydelig :)

  SvarSlett
 32. Nei, her kan jeg ikke hjelpe.. Ikke har jeg kaffemaskin, ikke drikker jeg kaffe, og ikke husker jeg hvordan man bruker en kaffetrakter engang.. ;)

  SvarSlett
 33. Jeg drikker kaffe, men har kaffetrakter..
  Har sett at noen av kaffemaskinene kan lage kakao og te i tillegg til alskens kaffegreier, en sånn ville nok jeg hatt.

  SvarSlett
 34. Oj. Her var det mange svar som sprikte i alle retninger. Og jeg som håpa at jeg skulle bli klok sammen med deg. Vil også ha en liten maskin, men er usikker. Lut lei av kaffetrakteren.

  SvarSlett
 35. Hei Pia :)
  Vi har nettopp kjøpt nespresso Lattissima..og er veldig fornøyd!!Men de er nok like god alle disse her..vil jeg tro..
  Helst ville jeg hatt en miele intergrert..men det får bli en annen gang!!
  Ha en flott helg!
  Klem::)

  SvarSlett
 36. Vi drikker ikke kaffe, men mannen la merke til Coop sitt tilbud og ble nesten overbevist med te- og kakaokapsler. Men jeg nekter å bruke penger på en maskin som skal servere en te som ble trukket ferdig i forrige måned! Teen skal være nytrukket! Og guttas kakao lages lettest med vannkoker og Toropose. Det tar også mindre plass på kjøkkenbenken!

  Bruk pengene på noen ekstra fruktkurver i stedet :-)))

  SvarSlett
 37. Hei sann!

  Jeg selger slike der jeg jobber og jeg vil anbefale deg Dolce Gusto sin. De har mange kaffe smaker, en nyyyydelig kakao (chococino) den beste vi på jobben har smakt ;), iste og iskaffe :)
  Den peneste og den som tar minst plass, i dybden vært fall, er Circolo. Du får også bestem selv hvor varm du vil ha drikken, og kapslene kan resirkuleres med annen plast :)

  Og det er Senseo som er tegnet inn på kjøkkenet deres ;)

  Håper dere får bestemt dere :)

  SvarSlett
 38. Hihi, vi har akkurat stått overfor akkurat samme valget som deg. Mannens initiativ, han som omtrent ikke drikker kaffe. Man maskin skal han ha. Og han skal visstnok lære seg å drikke kaffe. Anyway, det fine med mannen når han skal shoppe maskiner eller duppedingser er at han gjør grundig research. Til slutt sto det for vår del mellom to maskiner. Her gjengir jeg infoen jeg fikk av min bedre halvdel:

  NESPRESSO-MASKIN:
  Fordel:
  Tar liten plass. Lager best kaffe/espresso i denne prisklassen, ifølge de fleste tester/kjennere. Melkeskummer følger med. Nespresso får svært mye skryt for service/kundebehandling. Rask levering av kapsler bestilt på nett. Kampanje for tida, man får gavekort på 400 kr på espresso-kapsler.

  Ulemper:
  Kapsler må bestilles på nett (men er det egentlig en ulempe?). Ingen egne kapsler for iste, kakao, te.

  Her er den:
  http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=447585#info

  NESCAFÉ-MASKIN:
  Fordel:
  Kapsler selges både på Elkjøp og Rema. Finnes egne kapsler for melkeprodukter, for eksempel Nesquick. Også egne kapsler for iste, iskaffe og vanlig te.

  Ulemper: Får ikke like mye skryt for smaken. Ikke melkeskummer.

  http://www.elkjop.no/product/hus-og-hjem/kaffe-espresso/kaffemaskin/CIRCULOWHITEC/nescaf-dolce-gusto-circulo-kapselmaskin-hvit

  Vi har bestilt Nespresso-maskin. Har to kollegaer som har det, og de er overbegeistret!

  Var forresten test av kaffemaskiner på TV 2 Hjelper deg på torsdag. Kanskje du finner info på nettsidene deres?

  SvarSlett
 39. Nespresso Citiz med melkeskumbeholder. Kaffen er perfekt. Og vi varmer melka til kakao i melkebeholderen. Stilig og enkel!

  SvarSlett
 40. Jeg gadd aldri å trakte kaffe før. Husket uansett aldri hvor mange skjeer som skulle oppi. Stygg var trakteren også. Så fikk jeg Dolce Gusto av mamma og pappa til jul. Nå drikker jeg masse kaffe. Kaffe Mocha, Cappuchino og ikke minst Chai Latte er mine favoritter. Mannen sverger til gul, sterk Zoega. Ungene digger kjappe kopper med nesquick-kakao, selv om jeg liker "voksenkakaoen" litt bedre. Pappa er glad i Aroma-kaffen, den til frokost. En veldig allsidig maskin, med iskaffe og iste også. Tror det finnes over 20 ulike typer kapsler. og det aller beste er at kaffen fins på Rema 1000 og Elkjøp og etterhvert veldig mange forskjellige steder. Å måtte huske på å bestille kapsler på nettet, det gidder du ikke. Sånn. Det var min anbefaling.

  SvarSlett
 41. Ble det noen maskin? :)

  Ta en titt her: http://www.egedenne.com/2011/11/introduser-din-blogg.html

  Tanken er å samle masse thumbnails til mange blogger, slik at vi får nye, kjente, ukjente, store, små, norske og utenlandske bloggere å lese :) Er du med?

  SvarSlett
 42. Jeg må si jeg synes du er søt, jeg ;) Jeg er heller ikke noen kaffefan, men man virker jo så sofistikert om man har kaffemaskin ;)

  SvarSlett
 43. Vi har nespresso citiz og er storfornøyd :) Men du kan ikke lage kakao med den, for min del drikker jeg aldri kakao ;)

  Lykke til på jakten :)

  SvarSlett
 44. Har en bosch tassimo t 40, den e knall! Masse te, kaffe og sjokolade! Eneste minuset e at den ble lansert i norge no i høst, så utvalget smaker e ikke så bra enda, men e vel oppe i ti no.. Mere på nyåret.
  Æ kjøpe andre smaka på ebay.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails