onsdag 9. november 2011

Julekorttips: å blande bilder.

Jeg har tidligere vist dere noen bilderedigeringstriks. Enkle saker. Men det er nok for meg.
Her kommer et nytt, fiffig triks.

Jeg har i hele år prøvd å ta julekortbilde av ungene. Det er liksom en slags eksamen for oss småbarnsforeldre. Det skal vise fram mest mulig lykke og kjærlighet og vellykkethet. Ungene MÅ for guds skyld se bra ut. Og det er jo jæskla lett.

Jeg tror jeg begynte allerede i romjula i fjor. Da tok jeg faktisk noen ålreite skudd av de fire. Men så forandrer de seg! I løpet av et år forandrer de seg masse! Særlig de minste. Spesielt innen områdene hår og tenner. Fjon blir til hår, og det kommer tenner der det tidligere var luft, og luft der det tidligere var tenner.

Så når du oppdager i november at du faktisk ikke har det ultimate julekortbilde, må du bare gjennom det. Fotoshooten fra helvete. Med en mor som stresser, lokker, freser og kommanderer. Og en far som roer, hjelper og gir opp.

Når ungene tilslutt stikker av for godt, sure, grinete og oppgitte, sitter du igjen med minst femti bilder. Kanskje hundre, hvis du har vært løs med fingeren. Men du blir ikke fornøyd. På akkurat DET bildet ser alle strålende ut, bortsett fra han som geiper. På DET bildet var de jo kjempesøte, bortsett fra han som viser rompa. Og på DET bildet var de aldeles bedårende, bortsett fra at et barn faktisk mangler.

Det er her redigeringstrikset kommer inn i bildet.
Du kan sette sammen to bilder. Bruke det beste fra begge bildene. Og kombinere det sånn at du får et vellykka resultat. Litt juks, men hey! Hva gjør man ikke for å få det ultimate julebildet! et bilde der alle fire ser nogenlunde normale ut.
Tre av fire holder i det daglige. Men det holder ikke til julekort.

Ikke så verst her, men vi må jo få se veslas bedårende ansikt.
Så hva med å blande disse to bildene?

Jeg markerer de to bildene jeg vil mikse, trykker på "opprett" og deretter "bildeblanding"

Programmet spør meg hva jeg liker best. Jeg har jo veldig sansen for han øverste, men her prøver vi den blide versjonen nederst.

Og vips - kjapt og greit! Et flott resultat!

Har du tatt årets julekortbilde?
Ha en manipulerende dag med eller uten triks!

44 kommentarer:

 1. smart med juks. jeg har ikke sånne programmer, så her er det en million bilder for å få et par fine... kjekt med digitalt!

  SvarSlett
 2. oj wooow! Det der er da ren magi!

  SvarSlett
 3. Årets julekort har vært i hus en stund de ;) Ble ikke noe bildejuks, men et bilde der de ser noenlunde normale ut alle sammen. Tenkte med meg selv at det er jo egentlig slik de er - i farta og fulle av liv ;))
  Ha en flott kveld :)
  Klæm

  SvarSlett
 4. Satser på å få tatt bildene i helga. Må jo ha dagslys!

  SvarSlett
 5. Ojojoj, det så enkelt ut! Driver og moter meg opp til å begynne på julekortbilder. Blir nok en klein affære..

  SvarSlett
 6. Du er lur altså.
  Jeg har faktisk lekt meg litt med redigering i dag, etter å ha lest på sist innlegg om redigering du har på bloggen. Gøy med litt triksing synes jeg, tusen takk for gode tips.
  Nå kan julefotohelvete bare starte, jeg har allerede en finger på fjuskeknappen :O)

  Ha en fin kveld.
  Linda

  SvarSlett
 7. Steike, du er god! Kan du trylle fram et sjarmerende bilde av ett stykk barn også? Et hvor barnet er i fokus, uten gammel mann i badebukse i bakgrunnen f.eks.?

  Jeg skulle gjerne testa disse redigeringssgreiene for det er jo superkult og proft, men det stopper i installeringa av programvaren for meg....

  SvarSlett
 8. Skal du prøve å redigere inn sko på ham også - eller??

  SvarSlett
 9. Så smart!

  Jeg har myyye å lære skjønner jeg, og dette kunne jeg hatt mye glede av! Ikke snakk om at alle ungene ser "normale ut" samtidig her i huset;-)

  Ha en fin kveld videre!

  SvarSlett
 10. Dårlig gjort - de barna ser jo så sabla supre ut ;-) Du trenger jo ikke slike redigeringsmuligheter, men takk for tipset, for det gjør vi :-)

  SvarSlett
 11. Den var bra! Har jeg ikke prøvd før. Lura :)

  SvarSlett
 12. Genialt! Og det viktigste med å jukse er vel ikke å bli ferska ;-)

  Det ble jo et flott bilde da .-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 13. Smart! Dette kunne jeg ikke. Takk for tipset. Har bestandig problemer med å få begge mine til å være søte på bildet samtidig, hihi, enten er det den ene eller så er det den andre som gjør seg til :)
  Ha en fin kveld
  Klem Tonje

  SvarSlett
 14. Flink Pike: Du kan antageligvis laste ned programmet gratis.

  Underveis: Vi henger oss ikke opp i bagateller som sko!

  SvarSlett
 15. Wow, stilig!

  Jeg har tatt og bestilt bilder, men da har jeg tatt enkeltbilder av alle 4, og satt dem sammen som collage.
  Funker det også, men hadde jo vært kjekt å ha alle sammen..
  :)

  SvarSlett
 16. Kva er det som skjer? Her er det jo juleinnlegg i hytt og pine her! Eg føle presset :S Ditta bildet der vart jo ganske så stilig, for eit lurt juksetriks utan at det ser ut som juks!
  Her i heimen hadde eg store planar: eg og gemalen skulle vere Maria og Josef, minstejenta kunne vere bornet i krybba og toåringen + hunden skulle vere utkledd som to bedårande sauar...det hadde blitt eit fantastisk julekort!
  Men så så mannen at eg måtte velge mellom innflytting i hus eller julekort....akk ja.

  SvarSlett
 17. Randi: Jepp, jeg tviler ikke...Og klemz;)

  Felulah: Jepp, har virkelig fått juleånden...Dette bildet oser jo av jul, by the way.

  SvarSlett
 18. Takk for supert tips! Sliter med bra bilde av bare 2 barn her:) De sitter ikke i ro et SEKUND!

  SvarSlett
 19. Så smart!
  Du, vi har seks barn i huset så her går det i kollasjer! Og årets kollasj er laget ja! =)
  Men jeg har jo notert meg dette trikset
  så KANSKJE får jeg alle seks på samme bildet neste gang? Jej!

  SvarSlett
 20. ..og så flotte barn du har! =)

  SvarSlett
 21. Hehe...genialt!!

  Jeg startet ut med tradisjonelle bilder, men de siste årene har vi frika litt ut. Fjorårets bilde kommer snart på bloggen. Det har også med manipulering å gjøre, men på en litt annen måte en dette ;)

  SvarSlett
 22. ...og ja, selvfølgelig HÆRLIGE unger!!! Glemte jo det viktigste ;)

  Klæm

  SvarSlett
 23. Dette var jo genailt. Tror faktisk jeg har dette verktøyet selv, er vel på nye Windows...? Fantastisk, nå kjente jeg at nervene roet seg betraktelig hehe. Nice!!

  SvarSlett
 24. Wow! Du er smart :o)

  Har alltid hatt julete bilder på julekortene, men i år blir det et skikkelig sommerbilde. Tatt av fotograf i Tyrkia. Lett som en plett!

  SvarSlett
 25. Uæh! Det hadde jeg glemt! Evt forsømt.. Barn i hus betyr jo forventninger om julekort. Jaja, kan jo sende ut et av takkekortene en gang til, for eksempel. Stilig redigering du lærte bort der!

  SvarSlett
 26. Stilig!
  Siden jeg ikke har den typen bilderedigeringsprogram, så pleier jeg å sette sammen en collage av enkeltbilder. Jeg har nesten gitt opp sånne samle-alle-barna-som skal-se-plettfrie-ut bilder...

  SvarSlett
 27. Oi. Jeg er imponert. Helt sant. Jeg ante ikke at de knappene kan brukes til sånne greier. Nå lærte jeg noe nytt.
  Ps. Ikke at jeg noen gang får bruk for det, da. Alle mine unger vet å se i kamera og smile sitt vakreste smil på kommando - samtidig.... =/

  SvarSlett
 28. Hmmmm, minner meg på at vi må til pers og ta et bilde av de håpefulle. Satser på samme flaks som i fjor: stappe alle opp i en benk i hagen, rope "SMIL!!!" og knipse før de skjønner hva som skjer...

  SvarSlett
 29. Nå synes jeg det er fint med bilder som ikke er så oppstilte, men det er en fordel at tungene er inne i munnen og øynene er åpne. Mine to sitter foholdsvis stille, men jeg fikk brynet meg da jeg skulle ta bilde av flere barn. Da hadde dette vært greit å ha ja.

  Takk for tipset Pia
  Hanne

  SvarSlett
 30. Det ser jo så enkelt ut når du viser det sånn:) Lurer på om det bmå gjøres noen grep FØR du kommer så langt:) Installeringer etc?
  Fine barn dere har, Pia:)
  Trine:)

  SvarSlett
 31. Hehe,joksemaker pipelort! Men flink er du, og fint ble det :-)

  SvarSlett
 32. Jeg tror ikke at du klarer å selge inn at alle barna dine ser superglade og fjonge ut på et enkelt bilde...... det strider mot naturlovene, det! Jeg klarer knapt å få til et av min skjønne, lille frøken som ser helt corny ut på bilder! Og at du da skal klare alle fire uten litt triksing, synes jeg er å forlange for mye, altså! Lykke til med julekortene!

  SvarSlett
 33. Hahahaha jeg ler. Vi prøvde oss på en slik still opp og smil pent til fotografen (mor) for en uke siden. Det var rett og slett utrolig mislykket. Barna ville ikke smile samtidig og i sin iver etter å hjelpe mor klarte far å giret opp ungene slik at de tilslutt ikke klarte å sitte stille. Nei, det med bildeblanding hørtes veldig ok ut. Får finne frem bildene fra i sommer og se om det finnes noen brukbare bilder som kan fikses litt på. Hvis ikke tror jeg deg blir bilde av mor og far i år. hehe :)

  SvarSlett
 34. nei, fanken man. Vi har to til unger. Djisus!
  Sannheten er vel at jeg ikke er noen julekortdame. Jeg tenker tanken av og til og så plutselig er det for seint.
  Ellen :)

  SvarSlett
 35. Men hey, takk for tipset. Dette har jeg tenkt noen ganger at jeg gjerne skulle hatt muligheten til.
  Ellen:)

  SvarSlett
 36. Hei du...
  Takk for godt tips...

  Men.... Jeg venter spent på oppdatering ang Philips Lumea som du skulle teste som buzzador i fjor... Var det vellykket????
  Mvh Maria

  SvarSlett
 37. Hehehe, se der, ja! Som nybakt tobarnsmor må jeg vel helt sikker i ilden med den funksjonen der i år jeg også. Herlig bilde!

  SvarSlett
 38. Yøss så stilig, lurt! Takk for tips!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails