mandag 21. november 2011

Glad i smør? Og lavkarbo

Vi har selvfølgelig kasta oss på lavkarbobølgen.

Eller, ikke vi da, vi lar selvfølgelig kidsa prøve ut alt sånt først. Vi bomma litt da vi lot dem prøve ut bendelorm på kapsel. Men man må prøve og feile! Alt for å følge med i tida, mener nå jeg!

Nå kan jo onde, uvitende tunger hevder at lavkarbo kun er et blaff, liksom, og de hevder at om et par år er det noe annet vi snakker om. Hello, lissom!

At et vanlig, sunt kosthold kan være like så bra som lavkarbo nekter jeg å tro på.

Nå er det bare å slenge til ungene ei pakke smør til frokost og kvelds. Lettvint og greit. Smøret skylles ned med fløte, og til middag får de kotelettrand.


Og vi foreldre nynner lykkelige på Wet Wet Wets gamle, gode slager "Lowcarb is all around"

Er du på karbokjøret?

Ha en høy dag med eller uten karbohydrater!

Tusen takk for gode kaffemaskintips i forrige innlegg. Tror jeg vet hva min kjære skal få til jul...Kan ikke røpe mer her, siden han leser bloggen min.

34 kommentarer:

 1. Hei du, trodde et øyeblikk at det var dere som hadde tømt butikkene rundt her for smør. Men så var det margarin visst og da må jeg få påpeke at margarin er fy fy i følge disse diettfolka.

  SvarSlett
 2. hahaha!

  prøver lavkarbo her og, men vi er ikke sååå glad i smør noen av oss, så sliter litt...herlig innlegg!

  SvarSlett
 3. Jada, siden du kommenterte på noe jeg ikke aner om bare var en setnig, og ialle fall lenge før den var ferdig gir jeg deg dette med teskje. Klem og lykke til med kaffemaskinen! http://ellensoase.blogspot.com/2011/11/november-lav-pa-energi-sliten.html

  SvarSlett
 4. Feite innlegg frå både deg og Elisabeth i dag ;)
  Eg er ikkje på lavkarbokøyret!

  SvarSlett
 5. Hihi :) Fine!
  Har ikke hevet meg på lavkarboen :)
  Klem Tonje

  SvarSlett
 6. Jeg er glad i smør, altså, men nå oppdaga jeg at selv jeg har ei grense! Hoho! Jeg er mer for å kombinere dietter. F. eks. er jeg både på lavkarbo og høykarbo samtidig. Da kan man spise ganske mye smør og bacon OG masse sukker. Deilig.

  SvarSlett
 7. haha... jeg har venta på at de smørbildene av vesla skulle få skikkelig mening. Men du vet du ødelegger alt med å vise at det er melange hun spiser??? Er jo meierismør som er lavkarbo-heaven, melange er fy-fy....... har jeg hørt på jobben altså. Jeg er ikke på lavkarbobølgen. Men skulle gjerne hatt litt meierismør til julebaksten snart... men butikkhyllene er jo så og si tomme..

  SvarSlett
 8. Elisabeth og Flink Pike: Ooops... hadde ikke fått med meg at det er forskjell på smør og margarin, sånn lavkarbomessig...Ja, ja, det var den dietten...

  SvarSlett
 9. Greit å ha testpersoner i huset - god nok grunn til å få mange unger ;)
  Er ganske så glad i karbohydrater, og ikke glad i smør, så den kuren er nok ikke noe for meg.

  SvarSlett
 10. Så det er dere som er grunn til smørmangelen i butikkene?

  SvarSlett
 11. hun er akkurat som den ene datteren min, hun måtte alltid stikke fingeren i smøret, hver gang hun gikk forbi - nå er hun 6 og ikke like glad i smør - i hvertfall ikke slik at hun bare spiser smør lenger

  SvarSlett
 12. det blir ALDRI never ever ever ever noe lavkarbokjør her i huset!!

  SvarSlett
 13. Jeg kan ikke fordra smør og spiser ikke smør på brødskivene. Ellers spiser jeg det jeg vil og har et variert kosthold.

  Cecilie

  SvarSlett
 14. Elska smør! Men ikkje lavkarbo. Litt av alt seier eg :-)

  SvarSlett
 15. Puh... nå kan du være glad for at det var Melange Vesla spiser. Hadde det vært meierismør hadde jeg blitt en smule irritert og trodd at det var du som var storkjøper'n.
  Det siste nå er jo at det er for lite kuer da. Men det er nok bare noe disse lowcarboslankerne sier. Lurer ikke meg ihvertfall. Hrmfff...

  SvarSlett
 16. Burde nok vært på en eller annen diett, men av prinsipp kommer jeg ALDRI til å kaste meg på lavkarbo`n. Jeg blir irritert på alle oppslag og forherligelser av dette opplegget. Vi har et ansvar for barn og unge som lever med dette hysteriet rundt seg. Hørte en morsomt innslag på Herreavdelingen om dette. Om 20 år kan vi peke på de som har gått på lavkarbo fordi de har blitt grønne, krokete eller noe lignende på grunn av too much low carb. Bra du bringer dette på bane Pia og utrolig kule illustrasjoner!

  SvarSlett
 17. Da jeg var barn elsket jeg å spise ut av smørkrukka. Det ser ut for at din datter er en artsfrende. Søte bilder. Og lavkarbo. Det gidder jeg ikke. *lat*

  SvarSlett
 18. Spiser et eple nå, så det er jeg ikke.

  Er helt sikker på at lav-karbo ikke er noe særlig sunt.

  SvarSlett
 19. Hallo, du må jo gi ungene ordentlig smør da, og ikke sånne margaringreier!!

  SvarSlett
 20. Her er det lavkarbo... og høykarbo...og alt i mellom. :-D

  SvarSlett
 21. Ferskt brød med sikkelig smør: HALLO! Det er jo det beste i verden. Men brød og smør er ingen god kombo i lavkarboverdenen...... Så svaret er nei.

  SvarSlett
 22. Herlig (smør)klump! Og ikke kjøp kaffemaskin da, bruk heller pengene på noe annet :)

  SvarSlett
 23. Bare lurer på en ting.. Ble ikke vesla kvalm av smøret?


  Minner deg på denne igjen.. :)
  http://www.egedenne.com/2011/11/introduser-din-blogg.html

  SvarSlett
 24. Å fysj...ble nesten litt kvalm her... Husker at lillesøstera mi holdt på sånn hun og på den alderen. Tror hun har gitt seg nå.

  SvarSlett
 25. Kjører ikke lavkarbo her, men påvirkningen er jo massiv........
  Snuppa di minner meg litt om meg selv som liten. En onkel av meg skulle sjekke hvor mye smør jeg spiste når jeg hadde fri tilgang - jeg spiste til han ble kvalm ;)
  I dag spiser jeg ikke smør.....
  Klæm

  SvarSlett
 26. Men mums.....så gott....eller?
  Kram Malin

  SvarSlett
 27. :-) - NEI, men skikkelig smør liker jeg, på skiva eller en bakt potet...
  :-)

  SvarSlett
 28. Har nok vært litt lavkarbo, men det er jo så 2003! ;)

  SvarSlett
 29. Aldri, aldri lavkarbo. Litt av alt er mitt motto :)

  SvarSlett
 30. Var i butikken i dag og fikk tak i 2 pk smør! O'lykke det blir julekaker i år også ;)

  Men lavkarbo, nei!

  SvarSlett
 31. Jadda..her er vi på karbokjøret! Eller i allefall litt mindre carbs enn før i allefall. Så helt fanatisk er vi overhodet ikke. Grunnen er mye fordi et slikt kosthold med mindre karbohydrater hjelper på migrenen min, til en viss grad i allefall...!

  Kos dere med smør; )

  SvarSlett
 32. Hehe! Ungene mine ELSKER også smør, og kunne spist det med skje om de fikk lov.

  Jeg nekter å si at jeg "lever" lavkarbo, for det gjør jeg ikke - men jeg unngår så langt det er mulig å spise brød og sukker. Det tror jeg er bra for de aller fleste å kutte ned på. Det er veldig misforstått at om man spiser lavkarbo, eter man kun bacon og biff, drikker fløte og koser seg med flesk og fett. Poenget er jo ikke alt man IKKE kan spise, men alt man BØR spise. Rent kjøtt, fisk, grønnsaker og litt frukt - jeg skjønner ikke hvorfor det er problematisk for så mange?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails