onsdag 2. november 2011

Gardinhjelp

Kvinner i min alder er jo så fryktelig opptatte av gardiner og sånt. Bortsett fra meg. Jeg er faktisk minimalt opptatt av gardiner. Jeg har hele tida sagt at vi ikke skal ha noen gardiner i det nye huset. Men nå som jeg begynner å skjønne hvordan huset ser ut inni, ser jeg at vi noen steder må ha et eller annet foran vinduene. Gardiner. Eller lameller eller screens eller solskjerming eller hva nå ting heter.

Tar veldig gjerne i mot forslag, tips og råd.
Kreativ arkitekt er glad i hjørner, og det har ført til at alle gutta får to vinduer hver. I et hjørne. De bør vel få gardiner? Eller rullgardiner? Men hvordan blir opphenget her?

Et bad. Med vinduer. Vi bør vel skåne naboer og forbipasserende for syn av nakne kropper. Hvordan?

Skrå vindu i stua. Flotte greier. Men hvordan skjerme for innsyn på mørke kvelder?

Nå, kloke kvinner, kan dere øse ut av dere all deres lamellvisdom og gardinerfaringer.

Ha en spørrende dag med eller uten oppheng!

52 kommentarer:

 1. Jeg hadde gått for lameller på alle de store rommene. Det er ikke noe vanskelig å klippe til lamellene selv. Tar litt tid bare;) Inne på badet er jeg noe usikker. Kanskje det finnes noe å ha på utsiden? Tenker på fukt og sånn...

  SvarSlett
 2. Siden vinduene ser ut til å åpnes utover, kan du fint ha rullegardin på innsiden av rammen, uten at de tar så mye av vinduet. Badet: folie? Ville lett etter folie med noe motiv, de koster vist litt, eller lage selv?
  Skrått vindu: aner ikke, om ikke husene er altfor nærme, og om det ikke foregår altfor mye nakenhet innenfor det vinduet, så tror jeg at jeg ville droppet gardiner.. Det store spm er når sola kommer inn de ulike vinduene, og om det trengs skjerming pga tv, data, etc...?

  SvarSlett
 3. Men finnes det bare en type lameller? Vet jo knapt hva det er....

  SvarSlett
 4. Hæ? Skal vi være opptatt av gardiner i vår alder, sier du? Javel? Jeg synes det fantastiske skråvinduet skal være udekket! Og kanskje det kan være lurt å skjerme for lyset på soverom. Ellers har jeg ingen mening! ;o)

  SvarSlett
 5. Kniplingsgardiner.....!
  Nei, kjære deg! Denne dama her kan ikkje gje deg gode interiørtips;)

  SvarSlett
 6. På badet ville jeg hatt vindusfolie! Slik at vinduene ser frostet ut, hvis du skjønner hva jeg mener? Da slipper alt lyset inn, men de nakne kroppene slipper ikke ut...eller noe sånt...;)

  SvarSlett
 7. IKKE ta sånne kontorgardiner alias lameller! Gå heller for skikkelige/solide persienner i hvitmalt tre! + eventuelt liftgardiner for å lune litt på soverommene - det blir luftigst og ryddigst og finest :))
  PS kanskje best med persienner i metall på badet...Finnes jo mange kule sånne klistreting til vinduene også som skjermer uten å ta bort lys. Lykke til! mvh I :)

  SvarSlett
 8. Tja... hva med sånn frostgreie på badet? Husker pokker'n ikke hva det heter, men sånn foliegreie. Ordforrådet har visst tatt skade av mammarollen!? Og du får kjøpt hjørneskjøter til gardinstenger. Ellers er jo lift veldig kult?

  Takk for omtenksom kommentar hos meg :-) Det går i grunnen veldig bra. Nå begynner jeg å sove om natta også, hehe. Men selvfølgelig er det mange spørsmål som dukker opp. Særlig i forhold til den pustinga du nevnte; er det mulig å puste på så mange forskjellige måter da!? Heldigvis har jeg en grandtante som jobber som sykepleier på nyfødt intensiven, og hun har stilt seg 100 % til rådighet som veileder. Godt og ha noen eksperter å spørre :-) Ellers storkoser jeg meg som mamma! Nå har jeg hatt noen deilige alenetimer mens mann og barn har besøkt barnets oldemor og farfar, og hva har timene blitt brukt til tror du? Jepp, støvkluten og støvsugeren, haha. Nå føler jeg meg voksen!

  Lykke til med gardinprosjektet :-)

  Og jeg trår til med en klem, jeg ;-)

  Busten

  SvarSlett
 9. På badet kan du i alle fall kjøpe lekker vindusfolie som slipper gjennom lys, og hindrer innsyn. Kanskje det finnes i oransje? ;)

  SvarSlett
 10. Himmel, så hadde jeg skrevet den lengste kommentaren ever her, og så ble den borte. Dårlig dekning....

  SvarSlett
 11. OMG, kan du ikke stifte opp noen kjøkkenhåndklær da? :-)

  Folie på badet, rullgardiner hos gutta og ingen ting på skråvinduet.

  SvarSlett
 12. Åååå så deilig med alle vinduene blir sikkert lyst og lekkert !!!
  Jeg vill montert persienne de kan du jo montere selv i skrå karmer siden de kan strammes individuelt ;)
  i de "rette" karmene så er det enkelt å henge en liftgardin utenpå en eventuelt persienner for å skjule den om du vil. rullegardiner er jo supre på soverom, og med så mange stilige som finnes MÅ du jo ikke ha noe utenpå ;)
  Mamma fikk fnatt da jeg tok ned gardinstenger, og plasserte liftgardiner foran persiennene, men jeg vil IKKE bytte bort lys og utsikt for tunge gardiner (foruten på soverommet)
  Jeg ville ikke hatt lameller men det er jo helt personlig hva en liker og ikke liker..
  På badet ville jag valgt en slik "folie" som slipper inn lys men som hindrer inn og utsyn !!! eventuellt en tynn gardin eller annet stoff i knæsj farge . . .

  Lykke til med det valget du enn tar !!
  -maren-

  SvarSlett
 13. vi har sånn folie på badet, funker supert. lyst, men skjermet. ellers er det ikke en eneste gardin i huset her. kun persienner på enkelte vinduer.

  SvarSlett
 14. For Guds skyld...kjøp IKKE lameller!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Første bilde bør absolutt få noen lyse og lette liftgardiner om det er i stuen disse vinduene er....

  Badet bør få noen enkle og lette persienner, gjerne hvit i stål, enkelt å vri på for å åpne og å stenge...

  Og det store stuevinduet bør få en gardinstang med lyse og enkle gardiner som henger på hver side til å trekke for om du vil...eller trepersienner som bare henger 1/3 ned. Der har du jo utsikt og vil vel gjerne beundre den.

  Lykke til!

  Bare husk, IKKE LAMELLER!!!!!!!

  SvarSlett
 15. Beklager. Jeg er elendig med gardiner. Her er det hummer og kanari rundt omkring i huset. Gardiner skiftes sjeldent, og de vaskes like skjeldent. De eneste gardinene jeg har lagt arbeid i er lappegardinene på gutterommet.
  Ellen :)

  SvarSlett
 16. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 17. Jeg liker ikke gardiner. Enig med deg. Drit i gardiner. Men noe må man jo ha for å skjerme for innsyn og å holde sola ut og sånt.

  Jeg hadde gått for rullegardiner hos gutta. Festet inni vinduskarmen. Minst prangene når festet er inni.

  På badet? Folie. Eventuelt aluminiumspersienner. Vi hadde det på ene badet i gammelhuset. Knallfint! Passer godt til hvite veggfliser og mørke veggfliser.

  Det store vinduet? Uten tvil lameller! Spesialtilpassede. Ikke begynn å klipp selv. Få dem levert, fiks ferdig. Vi gjorde det i stua vår. Stor forskjell kontra selvtilpassede kjøpt på Bohus eller lignende (som hang her da vi kjøpte). Lameller er stilrene og enkle. Og når de er trukket fra er det fortsatt en stor, åpen vindusflate. Nice!

  Good luck!

  SvarSlett
 18. Skjønner jeg må google folie...
  Gunn Beate: Kan ikke ha oransje inne på det badet - inn dit kommer jo baderomsinnredning i spesiell farge (70 % rabatt - var jo en grunn til at badet var satt ned såpass mye...)

  Hva er galt med lameller?

  SvarSlett
 19. Anonym: Kan man ha persienner på et sånt skråvindu, da?

  SvarSlett
 20. .... IKKE se på meg! (jeg er skikkelig dårlig på gardiner. Du vet jo at jeg ikke har en eneste en i huset - bortsett fra rullingser på soverom)

  SvarSlett
 21. Fru Tunheim: Første bildet er fra et soverom.

  SvarSlett
 22. Liv-Inger: Takk. Jeg tenker i de samme baner selv. Få ferdigtilpassa lameller. Men vet jo nesten ikke åssen sånt ser ut.

  SvarSlett
 23. Liftgardin på guttenes ro. Her en lenke til Ikea for å vise funksjonen: http://www.ikea.com/ms/no_NO/aktivitet/recall/FY10_sikkerhetsinformasjon_rulle_liftgardin.html, men dere må nok få den spesiallaget. Interiørgalleriet eller Lothe i Drammen.

  Kirsch skal he en type stoffpersienne for skåvindu. Bohus er oppført som leverandør. det er også Lothe i Drammen.

  På badet foreslår jeg innvendige persienner.

  SvarSlett
 24. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 25. Sjekk ut Kirsch sin plissegardin, Duette. Denne er super både på barnerom med mørkleggingsfunksjon, på badet og stuen, kan leveres til skrå vinduer. Har dette overalt i mitt hus og er svært fornøyd:)

  SvarSlett
 26. Nå har jeg vært flink og ikke lest de andre kommentarene før jeg skriver mitt svar. Tenke sjæl osv vet du ;)

  På de vinduene i hjørnet ville jeg hatt rullgardin eller liftgardiner, som er festet inni vinduskarmen. på badet ville jeg ha hatt folie på hele eller deler av vinduet (kommer an på hvor mye innsyn det er). På stuevinduet....vet ikke. :) Men lameller er jo en god ide det.
  Jeg hadde fordommer mot lameller før. synes de så ut som et kontor. Men etter at ei venninne fikk det har jeg endret mening. Kjempesnedig oppfinnelse! Og fint.

  Gudd løkk med valgene!

  SvarSlett
 27. Og jeg som til og med har jobbet på kid...men det var den gang da gardinene helst skulle være tunge, tette, vinrød, mørkegrønn med en dært sennepsgul...så jeg har lissom setti litt av lasset der. Men, en av naboene her har sånne stående lameller, og det tror jeg vi skal ha når vi en gang blir ferdig med stua. Man kan ha den trekt for eller helt borte nesten. Smart! Ellers er jeg ening i folie på badet. Kan jo sette liftgardiner med feste inni karmen i tillegg om man vil ha litt "kosefeeling". Rullegardin eller lift til gutta (eller begge deler. Vi har faktisk begge deler hos prinsessa. Liften inni karmen og rullings fra taket og ned). Syns nrmlig ikke rullingser er så fine. Lift er i grunn ganske greie. De bare henger der lissom og sperrer i affal litt for innsikten.

  Lykke til med valget

  SvarSlett
 28. Lystett rullegardin inni vinduene på soverommet. Så kan du evt. henge opp gardiner og visst du vil.
  Folie på baderomsvinduene. Vi har det og det er supert. Hadde persinner før, og det var fint, men jeg måtte jo vaske dem hele tiden etter hårspaying fra jentene her i huset. (Men det problemet har kanskje ikke du?)
  Og lameller i stua, visst du trenger skjerming. evt. ville jeg hatt skjerming utenpå de store stuevinduene.

  SvarSlett
 29. Vi har persienner som stort sett befinner seg oppunder vinduskarmen i stuen og på kjøkkenet, og vi har lystette rullegardiner på soverommene. Og det er det. Så mye kunne jeg være til hjelp..

  SvarSlett
 30. Å, det er helt fantastisk hva folk kan og føler og tenker om gardiner! Dette blir bra!

  SvarSlett
 31. Jeg ville gått for lameller på det store skråvinduet. De trenger ikke bli så "tunge" når du har dem lukket, man kan ha luftrom mellom dem akkurat som med persienner. Finnes i flere farger enn hvit også ;)

  Vi har folie på vårt baderomsvindu og det funker utmerket. Settes enkelt på uten lim(!), så de er lett å fjerne om du skulle ombestemme deg. Kjøpes f.eks her http://www.vindusfolie.no eller her http://www.tapetshop.no/vindusfolie

  SvarSlett
 32. Ingen gardindame, liker nemlig ikke gardiner, ei heller lameller. Det er for kontorer!
  Bad, funker fint med enkle hvite, liggende perisenner. Skru de til når du trenger, åpne når du ikke må gjemme deg.

  Plissegardiner/persienner er også fint.
  Masse råd her, eneste jeg vet er at jeg er misunnelig på alle de store vinduene. Må bli flott og lyst! trodde du bygde i de dype skoger og ikke trengte bekymre deg for innsyn?

  SvarSlett
 33. Det MÅ vel bli folie på badet, etter alle de svarene her? Og med alle de ulike svarene på de andre vinduene, lar jeg bare være å si noe - og sier heller lykke til ;o)

  SvarSlett
 34. Frk. Virrum: Bor i de dype skoger akkurat nå, men huset bygges i sivilisasjonen:)

  Hilde: Ligger an til folie, ja;)

  Linn:Takk for linker - skal inn og sjekke:)

  SvarSlett
 35. Ikke så flink på gardiner selv.
  Men jeg valgte lameller til to store vinduer i stuen. Og jeg er kjempefornøyd!
  Måtte bare si det siden det var så mange som var negative til det:)

  Lykke til. Du har fått mange tips her ser jeg:)

  SvarSlett
 36. Liftgardiner på stua:) Liftgardiner på badet:) Liftgardiner på soverommene:)
  Jeg liker liftgardiner:) Da kan du velge stoff og mønster selv:)

  Trine:)

  SvarSlett
 37. Eller du....hvite persienner på badet:)
  Trine:)

  SvarSlett
 38. Jeg tilbyr meg å sy kjolekitet for gibort-vinneren for de som ikke syr selv.
  Ellen :)

  SvarSlett
 39. Persienner på badet og folie . Ellers trenger du vel ikke gardiner over alt.... eller ?

  SvarSlett
 40. Jeg hadde gått for liftgardiner på gutterommene og folie på badet. I stua hadde jeg satt en sånn der ting.. Skjermbrett heter det visst (man får ganske fine sånne som man kan flytte rundt sånn det passer seg)som jeg kunne skjerme for sola med evnt. innsyn hadde heller bare fått være og gardiner hadde jeg droppa.

  SvarSlett
 41. Liftgardiner er veldig fint synes jeg... D e tar ikke så plass, og du kan variere høyden på dem. På badet har jeg en genial ide til deg som vi har på vårt bad. Vi har fått et lerret til å henge foran baderomsvinduet med påtrykket egentatt bilde. Veldig fint:-) Klem Kristin

  SvarSlett
 42. Hei Pia! På badet foreslår jeg "ugjennomsiktig hvit folie". Jeg aner ikke hva det EGENTLIG heter, men det skjermer ihvertfall for innsyn samtidig som du får fint, mykt lys i rommet. Perfekt for bad! Da trenger du bare noen små, nette liftgardiner over, så har du et bloggbad right away;)

  Lykke til med gardinvalget - jeg følger spent med!

  SvarSlett
 43. Jeg er ikke opptatt av gardiner... vil ha færrest mulige av de! Men jeg ser jo at med så store vinduer kan det være greit med noe. På soverom fungerer rullgardiner greit - og på badet ville jeg klistret opp folie i et eller annet fresht uttrykk :)

  SvarSlett
 44. Ståsj!

  (Dersom du må google det, er du ung og trendy på gardinfronten og kan velge hva som helst.)

  SvarSlett
 45. Heisann - spennende hus dere bygger! Vi og har hus med vindu i hjørnene, og på enkelte rom har vi liftgardiner. Men på barnerommene og på stua har vi oppheng fra IKEA - en stålwaier som er enkel å feste i hjørner og som kan bygges over flere store vindu. Enkle kroker som en fester gardiner med. Anonymt opplegg som vi er fornøyd med. Vindusfolie på badet er supert!

  SvarSlett
 46. Vi har vindusfolie på vårt bad av denne typen: http://www.vindusfolie.no/shop.asp?pageid=11382

  Grei pris og enkelt å sette opp ;)

  På guttas rom vill jeg valgt rullgardiner som er festet inni vinduskarmen. Jeg ville valgt hvite slik at det blir så godt som borte. Ønsker du mer farge siden kan du jo enten pynte rullgardinen med en sjablong eller gutta kan male dem selv ;)

  På de store vinduene ville jeg hatt minst mulig dersom det ikke er for mye innsyn. Hvis du må ha noe, er det jo litt avhenging av resten av stilen dere skal ha i nyhuset, men jeg ville ikke valgt lameller...

  Det blir spennende og se resultatet :)

  SvarSlett
 47. Jeg er jo gammeldags og ville valgt lameller (ferdig tilpasset) i stua, persienner/liftgardiner hos guttene. Badet??

  SvarSlett
 48. For det første: Hjørnevindu er veldig fint, gir så mye lys. Om jeg var deg ville jeg proioritert de vinduene som må ha noe. Resten kan komme etterhvert. Innsyn på badet er kanskje greit å bli kvitt. Om du ikke vil ha gardiner kan du sette frosting på f eks halve vinduet. Det er sånt min mann driver med. Final Touch i Tønsberg.
  Jeg har ikke gardiner i alle vinduer. Nye vinduer er fint i seg selv. Gir lys og jeg vil gjerne tenke meg godt om før jeg setter merker i nyoppussede vegger. Så en stue er uten gardiner hos oss. Vi har tre små stuer. Den rosa har kun sånne paneler i hvitt rispapir på sidene som kan dras for om det kommer sterk sol. Opphen fra taket også fra iIKEA, sånne skinner. Har her en liftgardin mot sør som solskjerming. Den ga vi endel penger for, fikk den sydd til vinduet. Lekkert stoff. I den blå stuen har jeg noen "gamle" IKEAgardiner i offwhite fløyel som har sånne digre metall eylets til oppheng. Henger på tykk stang fra vegg til vegg. Siden du har så mye hvitt kan du jo virkelig kjøre på med farger på tekstiler. Lameller er jo in. Jeg går for å følge hjertet. Det som er veldig in blir også litt ut om 10 år. Hva skal vare, hva er bare nå? Mange skifter gardiner oftere enn hvert tiende år, så dermed irrrelevant problemstilling. Jeg merker at jeg nå ønsker å ha ting for lang tid. Fordi vi har gjort ting ordentlig denne gangen. Follow your hart og lykke til! Klemzzzz

  SvarSlett
 49. Når jeg skrev frosting, mener jeg med folie: http://finaltouch.no/

  SvarSlett
 50. Ettersom toget ser ut til å ha gått for frostet glass på badet stemmer jeg på folie der.

  SvarSlett
 51. Det så kjempeflott ut hos dere!
  Jeg ville hatt lameller i hjørnevinduene og skåvinduene, tror jeg.

  Klem Tonje

  SvarSlett
 52. Lameller el.lig på de vinduene i hjørnene..
  På badet foreslår æ frostet vindusfilm, som man feste til vinduet me vann.. Enkelt og veldig stilig.. Har d selv på badet, i stua på to vinduer med naboinnsyn og på d lange smale vinduet ved ytterdøra..
  D skråe stuevinduet vet æ ikke helt, men kanskje frostet film nederst og ingenting øverst? Hm... Lykke til!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails