mandag 28. november 2011

Fem julegavetips til en toåring.

Folk som leter etter nyttige tips på nettet, havner som regel inn i en eller annen blogg. Og ofte får jeg dårlig samvittighet for dem som søker visdom, og forviller seg inn hit.

Derfor slår jeg til med et innlegg der tittelen faktisk henspeiler på blogginnholdet. Ikke noe visvas. Ikke noe fjas. Kun tips.

I dette enormt interessante blogginnlegget kommer jeg med fem julegavetips til en toåring. Julegavetips som jeg trekker ut av mitt eget erme. Jeg har ingen seriøse undersøkelser eller tester som jeg kan slå i bordet med, og jeg blåser i hvor man kjøper dette. Jeg prøver bare å være hjelpsom.

Bøker.
Jeg har tipsa om gode bøker her og her. Jeg leste en gang at noen skrev at det var en god idè å gi ei bok som en ekstragave til jul. Det synes jeg er noe stort tull. Ei bok er ikke en ekstragave som du liksom må prakke på ungen oppå alle plastlekene. Ei bok er en flott gave. Gir du ei bok, er du klok.

Lekemat.
Alle mine barn har vært opphengt i lekemat. Med lekemat kan man fantasere, servere, mekke og lage. Det finnes lekemat i plast, i ull, i stoff, og i papp.


Duplo.
Jeg har vært mamma snart i tretten år,og vet at Lego er en slager. Etterhvert som barnet blir større, er nok lego mer en guttegreie, men for en toåring er disse store legoklossene spennende, lærerikt og trygt, uavhengig av kjønn.


Tegnesaker.
Enhver toåring burde ha tilgang til blanke ark og fargestifter til. Sier ikke noe mer.

Og når jeg skulle komme med tips nummer fem, ble jeg usikker på om jeg skulle nevne dukketeaterdyr, plastilina, fingermaling, Pippi-kopp eller en liten Luddefigur.


Har du noen tips til en toåring? Synes du det er vanskelig å finne passende gaver til barn?

Ha en gavmild dag med eller uten idèer!

Bildene er hentet fra Ikea, Lego, Slå på ring og Alveslottet.

45 kommentarer:

 1. Har du noen ideèr til en dobbel 2 åring? Hva skal jeg finne på til min 22 åring?

  SvarSlett
 2. Takk for gode tips, Pia! Alltid vanskelig å komme på gode tips til de små. Og kanskje særlig til 2-åringen, som arver alt mulig etter de to eldste.

  Jeg har alltid ullklær på ønskelista, jeg. Kan aldri få nok ulltøy. Devold for eksempel! God knall! Og ullsokker. Og morsomt tøy, for eksempel fra Ubang.

  SvarSlett
 3. Syns disse rådene er gode, har slått an hos meg vertfall!
  ;-)

  SvarSlett
 4. Ja, bøker er supert å få i julegave! Det er absolutt ikke kjedelig!! Jeg syns det går fint å finne på til barn, men.... Håper du kommer med noen julegavetips til svigerforeldre også :D

  SvarSlett
 5. Nei barn er ganske lett, og jeg gir bort bøker. (de jeg klarer å skille meg fra...) Men ungdom blir ofte litt verre.

  SvarSlett
 6. gode tips, helt enig.
  Kan tilføye musikkinstrumenter, fordi jeg synes alle barn burde ha mulighet til å utforske sine musikalske sider!
  Og f.eks hånddukker for de dramatiske:)

  SvarSlett
 7. Bøker er bænkers! Flotte julegaver!
  Og puslespill. Og tegne-/malesaker. Og duplo/lego. Kunne egentlig ikke vært mer enig med deg!

  SvarSlett
 8. Whitebite: Trommer er topp! Lekemat er morsomt. Ellers er lego en hit for å tenke logisk og få fram ingeniøren i seg. Ikke min greie som barn, jeg hang heller i en tretopp.

  Ciao!

  SvarSlett
 9. Fine tips! Hadde gått rett hjem her.
  Skikkelige tegnesaker er utrolig kjekt å få.

  SvarSlett
 10. Bøker slår aldri feil... Det skal niesen min på 1 1/2 få. Hun elsker bøker om dyr.

  På epla-butikken har det ikke skjedd mye i det siste...dessverre! Det meste forsvinner ut av loftet om dagene.. ;-)
  Men er du interessert i en "skit-engel" sender jeg gjerne en over..

  SvarSlett
 11. Veldig bra tips. Syns heller unger skal få bøker som ekstragaver enn at de ikke får bøker i det hele tatt. Min lille mini som er litt under året til jul syns bøkere om Moi er kjempebra. De er en del av Dunderly serien som kom i høst.

  SvarSlett
 12. Evelyn: Ha ha, 22-åringer kan jeg lite om...Husker knapt at jeg en gang var i den alderen...

  Liv-Inger: Ulltøy er en bra gave, ja! Vi har også Devold - klør ikke!

  SvarSlett
 13. "Gir du ei bok, er du klok" skal bli mitt nye motto. Bøker er flott gave.

  Ellers anbefaler jeg puslespill, trollet vårt var en racer på dette i toårsalderen og liker fortsatt å pusle. Supert for å trene fingre og hode. Bøker og puslespill, hey så pedagogisk! Har nok av rosa plast også...

  SvarSlett
 14. Kjempeenig med alle tipsene dine. Og spesiellt at en bok ikke er en ekstragave. Ønsker masse bøker til mine jenter og vi/de leser stort sett hver dag! :)
  Puslespill til 2 åringen er også fint. Ihvertfall her i hus!:)

  klem

  SvarSlett
 15. Gode tips!!! Tror ikke jeg kommer på noen bedre. Kom gjerne med flere for større barn også:)

  SvarSlett
 16. Flotte tips, og jeg liker alt du nevner - men mest bøker! Mini ønsker seg bøker til jul. For tiden er det Gruffalo og Mamma Mø som er favorittene, men jeg har stadig noen bøker på lur i skapet som jeg kan ta frem.

  Et tips fra meg er Wheely Bug! Minsten fikk den for to år siden, og han suser fremdeles rundt i stua på den!

  SvarSlett
 17. Veldig enig i gavetipsene dine. Ting som har slått godt an her også.
  Gutter fra ca 12 år og oppover er de vanskelige, synes jeg. Klør meg hardt i hodet over dem.

  SvarSlett
 18. I tillegg til dine supre tips, legger jeg til musikk! Enten cd eller instrument. Vår toåring skal få tromme (ja...). Ukulele eller munnspill, feks.
  Lydbok kan også begynne å bli interessant for en toåring.

  SvarSlett
 19. Puslespill trodde jeg faktisk at jeg hadde nevnt. Siden jeg hadde finni fram et bilde og greier. Så puslespill må selvfølgelig være med på lista!

  SvarSlett
 20. Masse fine tips! Det puslespillet hadde nok falt i smak her hos min 2 åring som elsker dyr:)

  SvarSlett
 21. Kanskje eg skal kopiera denne til slekt og vener no før jul;) Har du ei sjuårings-liste også sånn heilt tilfeldig?? :)

  SvarSlett
 22. Ja! Sankort eller rim-og reglekort fra SingSang!!
  Klem og lykke til♥

  SvarSlett
 23. Takk for hyggelig hilsen inne hos meg, veldig enig i tipsene du kommer med her. Duplo og Lego er en skikkelig slager her også. Play Doh er jo en annen vinner :)

  SvarSlett
 24. Hei høpp!!

  Takk for gode tips!!Dette er noe mine barn også er glad i.Prinsen min på snart tre år ønsker seg lego,robot og sjørøver skip.

  nyt uken:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 25. jeg fikk ALLTID bøker av min mors gamle tanter til jul - har derfor veldig mange Frøken Detektiv. Jeg ble alltid veldig glad for disse - og liker også godt selv å gi bøker, niesen min skal få bok! Tone

  SvarSlett
 26. Dette var en samling gode tips ja!
  Jeg kjøper alltid klær til alle ungene på lista, uansett alder. De får så mye leker lell. Det er sikkert skikkelig kjipern!!! Men i fjor og år kjører jeg pompdelux til alle, og da vet jeg at i det minste mødrene blir fornøyde ;) Det er genialt når man som meg har over 20 unger på lista...gjøre unna alle sammen på en kveld! LIKER :) Og er man vertinne for party i tillegg da, så er det en god dose rabatt å få. Det blir samme plan neste år og, kjenner jeg ;)
  Nattaklem fra Barbro
  (som forresten har gibort på gang!)

  SvarSlett
 27. Nå syns jeg det er ok, med alle lekene, bøkene etc, men, en to åring kan også fint få en opplevelse i julegave...

  SvarSlett
 28. Jeg kjøper stadig bøker til barn. Kan hende syns de det er kjedelig, men heller det enn at de får enda mer plastikk som de ikke kan ha glede av lenger enn til det ryker. Men blir litt fornærma på deg assa! Lego er ikke bare for gutter vel? ;-) Lekte med lego til langt opp i storskolen, jeg! Men så digga jeg traktorer og lastebiler også da, så kanskje ikke den typiske jentejenta ;-)
  Drømte forresten om deg her en natt! Du var på forunderlig vis blitt fostermoren min. Jeg aner ikke hvordan du var blitt det, og så heller ikke helt poenget siden jeg 1) kommer fra et godt hjem 2) snart fyller 25. Men, men. Du var en god mor, Pia ;-)

  SvarSlett
 29. Bøker er flotte gaver til alle!
  Helt supert, og så er de jo interessert i forskjellig, 2åringen min tegner og tegner, og innimellom tegninga pusler hun.
  Herlige bildepuslespill, sånn med brikker hun legger oppi hulrom.
  2åringsgaver er lette.

  Hva med 12års gutter?

  Jeg havner igjen på bøker..

  SvarSlett
 30. Gaver til barn er enkelt og gøy. De blir glad for det meste. Eimund er tre, han ønsker seg Barbie-hus og tre Barbiedukker som han så i en leikekatalog. Ikke en eneste av av de andre leikene ville han ha. Og her en dag kunne han fortelle at når han blir lita jente, da får han rød jakke. :D
  Gaver til ungdommer er vanskeligere.
  Ellen :)

  SvarSlett
 31. Enig med deg, bøker er kjempefine gaver.
  Ellers var det mange bra tips Pia. :)

  SvarSlett
 32. Ingen grunn til å unndskylde et seriøst innlegg ;) Veldig gode tips - tror faktisk vi skal slå til med litt lekemat.. (i tillegg til brannbilen...) :) Supert tips!

  SvarSlett
 33. fine tips. Kommer ikke på så mye mer- men dukker og bamser pleier jo være populært det også, om de ikke har for mange fra før. Da er vi vel litt inne på plastikk, men...hvertfall dukkene. Men mine har ønsket seg bamser og flere bamser til de var i skolealder, hehe.

  SvarSlett
 34. Takk for tips! For en gongs skuld var eg tidleg ute med pakkesangar iår, det blir nukk ei hoppeku på toåringen til jul. Håpar det fell i smak og at ikkje innpakkninga er meir interressant.
  Boktips er heilt konge forresten! :)

  SvarSlett
 35. Takk for tips!! Jeg syncs barn er de enkleste å finne gaver til, jeg! Er såpass barnslig at jeg fortsatt leker masse med leker selv og husker veldig godt hva jeg likte som barn. Så da er det bare å kjøpe noe jeg liker , så blir det alltid en suksess!!!! Og Lego og tegning blir aldri feil, uansett alder:)

  SvarSlett
 36. Alt stemte til oss, unntatt duploen. Brukte en formue på duplo i ulike former og fasonger, men det ble aldri brukt...

  Lag gjerne et innlegg om tips til fireåringer også! Jeg står bom fast... Når fireåringen i tillegg sier at "æ fikk jo spark t bursdagen min, så no har æ jo alt", så er det jammen ikke enkelt. Det er kanskje i slike situasjoner at man burde følge fireåringens ønsker å ikke lage et veldig pakkestyr fra mor og far? For det blir jo nok pakker likevel. Men så er det jo det at mor føler hun må kjøpe noe skikkelig også... For et styr.

  SvarSlett
 37. Mange flotte tips! Slutter meg til dem alle! Spesielt det med bøker :D

  SvarSlett
 38. Bøker er alltid bra!

  Helt enig med deg- at det er en gave i seg selv. Selvsagt! Man gir jo bort en potensielt helt ny verden og et flunkende nytt univers. Kan ikke bli bedre!! :)

  SvarSlett
 39. Enig i alt her. Slenger på briotog!

  SvarSlett
 40. Vanskelig med disse småttisene synes jeg også, men tror jeg skal slenge meg på bokvarianten i år ;)
  Takk!
  Klæm

  SvarSlett
 41. Mange lure forslag! I tillegg en fin brannbil med stige og en stor ball :-)

  SvarSlett
 42. Ei lita dokkevogn er kjempefin gåve uavhengig av kjønn. Film og figurar som dei kjenner igjen. Pusslespel av tre med knott. Ball, bokser i forskjellige størrelser som du kan lage tårn, stable osv. maleskrin og tjukk pensel.

  SvarSlett
 43. Hei! Jeg tenker at rollespill er veldig viktig i denne alderen, og alt som har med rollespill å gjøre er en god gave :) Ellers, skriver jeg nå for tiden stort sett om 2-åringer i min blogg, og kanskje noen vil finne også tips der, spesielt i kategori "Leker og spill".

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails