tirsdag 11. oktober 2011

Blogg på facebook?

Nå spør jeg ikke for å være ironisk eller spydig. Men jeg lurer på: Hva er poenget med å ha bloggen på Facebook?
Og i samme slengen må jeg også spørre:  Når man har sånne giveaways og ber folk om å legge seg til som følger - hva er greia med det? Jeg skjønner jo at da får du flere følgere. Men hva er greia? Er det fordi det er stas? Får du flere henvendelser om sponsing? Er det en slags konkurranse?  Rykker du opp på en eller annen toppliste? Eller hva er det? Just inform me!

Jeg kommer nok aldri til å be folk om å blir følgere av bloggen min, det får dere finne ut av sjøl. Men det der med facebook grubler jeg seriøst på - er det noe man bør gjøre? Hvis ja - hvorfor i all verden?

Hilsen naiv og undrende kvinne.

Dette bildet kan jeg kalle "Pias verden - og veien videre", eller "Pias verden - på gjengrodde stier" eller "Pias verden - på nye spor".
 Eller så kaller jeg det ingenting og innrømmer at jeg bare måtte legge ut et eller annet som kunne ha et snev av kobling til det jeg har skrevet. Og det har jeg vel ikke klart.

Og apropos giveaway - det kommer faktisk snart en giveaway her. Hvor du kan vinne noe hvitt som du kan henge opp.
(Nei, det er ikke Albins hode. Du får vente og se;)

Ha en undrende dag med eller uten facebook!

63 kommentarer:

 1. ja,hahahahahah!
  trodde jeg var den eneste som lurte på dette!
  for hva er den greia med å ha flest mulig følgere??

  er det ikke viktigere at noen gidder lese bloggen??

  har vurdert å fjerne følger-greia hos meg flere ganger. Liker ikke at det skal virke som en statusgreie.

  SvarSlett
 2. Utrolig bra at du spør om dette. Jeg har lurt på det samme selv, men har ikke så mange følgere som du har (!) og antar derfor at jeg heller ikke får en million svar som jeg antar at du får.

  Greia med følgere er vel at det ser bra ut? Det har alltid vært stas å være størst (ikke i kilo dersom en er kvinne..), sterkest, best.. Det er vel konkurranse det handler om og en selvbekreftende greie.

  Jo flere følgere, jo flere lesere og dermed jo flere når en ut til.

  Om en lager egen side til bloggen på Facebook og diverse folk liker den, vil linken spres til enda flere folk som kanskje oppdager bloggen og følger den. Hvor effektivt det er aner jeg ikke.

  Så nå er jeg spent på svarene du får.

  Å blogge nesten uten lesere er ikke stas, men det viktigste er dialogen med leserne, gjensidigheten.

  SvarSlett
 3. Blogg på facebook? Hm, det høyrdes avansert ut. Eg for min del har valgt blogging, kun blogging. Synes eg er drit-tøff som IKKJE er på FB. -men så er det ikkje så lenge sidan eg fekk min fyrste mobiltelefon heller.... Bakstreversk sikkert. ;)

  SvarSlett
 4. Jeg lurer egentlig på det selv jeg, siden du spør:) Har vel noe å gjøre med at jo flere følgere man har, jo flere tror man leser bloggen:) Og det er jo stas:) Og vi som ikke skriver så godt som eksempelvis deg,Pia, må ta andre grep for å få følgere vettu;) Å bli sponset er IKKE noe mål.
  Jeg er ikke medlem av NIB eller Foeldremanualen eller noe som helst, heller ikke Facebook.
  Ha en fin aften, også håper jeg du får svar på dine spørsmål:) Fint du spør om noe som sikkert mange lurer på:)

  "Varm klem" fra Trine;)

  SvarSlett
 5. Sant å si, så har jeg tenkt: giveaway? ok, la meg se.. for så å oppdage at alt handler om å legge seg til på facebook + gi kommentar + skrive innlegg på egen blogg med link til nettopp dette giveaway innlegget.. Da tenker jeg: nei.. ikke noe for meg.

  Åpnet en facebook konto for en tid siden, men fant fort ut at det var bare teit. Og slettet den igjen ;)

  SvarSlett
 6. Jeg tar meg selv i å kommentere oftere under linker av blogginnlegg inne på Facebook, enn jeg gjør inne på selve bloggen. Sikkert fordi det er mindre komplisert. Og så er det tidsbesparende å få oppdateringer om nye blogginnlegg inne på FB fordi der er jeg ofte. Men, jeg finner jo veien inn hit uansett ;)

  SvarSlett
 7. Sånn facebookting skjønner jeg vitsen med hvis du bruker bloggen din til å fikse/lage/kreere noe som du selger. Da når du ut til flere. Men en vanlig mammablogg? Jeg aaaaaaaaaaner ikke hva greia er.

  Siden jeg blogger på en annen plattform så har jeg aldri vært borti følgerjaget. Så jeg vet faktisk ikke hva det dreier seg om i det hele tatt.

  Hva ER det med den elgen du stadig snakker om? Er det noe jeg som trønder burde visst hva er???? :)

  SvarSlett
 8. Alt handler om å nå ut til et større publikum. For vi vil vel alle ha flere lesere? Selv om det kanskje sitter langt inne å innrømme det, er det jo ikke noe moro å blogge hvis ingen leser det en skriver.

  Jeg har ikke egen side på Facebook for bloggen min. Men jeg lenker alltid til blogginnleggene på min egen profil. Og statistikken viser at Facebook er den kilden som driver mest trafikk til bloggen. På Facebook når jeg også lesere jeg ikke ville ha nådd på annet vis. De kommenterer gjerne på Facebook i stedet for i bloggen. Ulempen er at de uteblir fra diskusjonen i bloggen. Fordelen er at jeg får med meg kommentarer jeg neppe ville ha fått uten muligheten for å skrive på Facebook-veggen.

  Dette med følgere handler også om å skaffe flere lesere. I alle fall hvis man bruker bloggene man følger i en RSS-feed. Nå er det vel ikke alle som gjør det. Da har den følgergreia strengt tatt liten hensikt. Og så har du kanskje litt rett i det du sier om at antall følgere er en statusgreie? Jeg vet ikke.

  Gleder meg til giveaway på bloggen din, Pia! Godt å vite at det ikke er Albin. Ble litt bekymret... ;-)

  SvarSlett
 9. Når det gjelder Bustebloggen, så har den nå sin egen FB-side. Det har imidlertid ikke tatt helt av, og det er nok en kombinasjon av få "likere" og litt dårlig engasjement fra min side. Engasjementet hadde kanskje vært større med flere "likere", men...? Jeg linker uansett alle innleggene der, det er jo ikke alle som har/kan/vil følge via Google.

  Når det gjelder å gi ekstralodd for følgere til bloggen, syns jeg det blir helt meningsløst. Jeg vil at folk skal følge bloggen min fordi de liker det jeg skriver og måten jeg skriver på, IKKE fordi de kan vinne ett eller annet. Da vil jeg heller ha få, men "ærlige" følgere, fremfor mange som bare er der fordi det en gang i tiden gav dem ekstrasjanser. Det tar kanskje litt lenger tid og få høye tall, men det gjør ingenting. Jeg erfarer imidlertid at via give aways så vil nye følgere uansett finne veien fordi de oppdager bloggen min gjennom andre blogger som linker. Og linkinga syns jeg er helt greit. Det er jo en fin måte bloggere kan hjelpe hverandre til og synes på :-) Dessuten, 200 følgere betyr ikke nødvendigvis 200 daglige lesere ;-)

  Hadde vært artig om du lagde et oppfølgingsinnlegg på dette, hvor du fremlegger resultatene av den uhøytidelige spørreundersøkelsen ;-) Interessant tema!

  SvarSlett
 10. Dt er jo en simpel sak å legge seg til som følger.. man trenger jo ikke lese den bloggen av den grunn... Er du i bloggrollen min derimot- leser jeg bloggen. Og du er i min da snuppa:-):-) Følger er jeg også- en ærlig en:-) Klem klem

  SvarSlett
 11. He he , er veldig enig der :)
  ser ikke helt grunnen til å tvinge folk til å følge en blogg.

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 12. ja si det du........ La oss lure sammen ;)
  kLæm

  SvarSlett
 13. Nå ble det mange spørsmål på en gang :-P Det hender seg ganske ofte at jeg deler innleggene mine på FB, og da er det for at jeg vet at mange av mine venner liker det - det er da helst innlegg som handler om meg og mitt, ikke nødvendigvis prosjektene mine.

  Første gangen jeg hadde giveaway ble det 1 ekstra lodd om de la seg til som følger (hadde sett at andre bloggere gjorde det på den måten) - det er faktisk mulig at jeg har gjort det to ganger. Det er veldig koselig å ha mange følgere, men jeg vil heller ha følgere som virkelig leser bloggen min enn følgere som legger seg til for 1 lodd. Jeg ser at det er mange som alltid er med på ørt og førti giveaways, og følger enda flere blogger....blir litt feil for meg det.

  Nå skal jeg snart ha en giveaway igjen, og den blir mest for dem som virkelig følger meg.

  puh! Ble en lang kommentar dette.

  Flott bilde - med fokus på det du er mest fornøyd med ;-)

  Ha det fint - klem Siv

  SvarSlett
 14. Greia med fjesboka er vel at du får fleire lesere som ikkje blogger. Vil eg tru? Bloggen blir jo mykje lettere å finne når du legg den på fjesboka.

  Kva i all verden skal du lodde ut denne gangen da?? Kvitt som kan henges opp...? Ein dorull? Eit vebjørnsandmaleri? Baderomsfliser?

  SvarSlett
 15. Lammelaaret: Skjønner jo det der med at det er stas med mange følgere. Jeg har jo også mine følgere godt synlig ute på siden her, man kan vel velge å skjule dem. Men jeg tenker mer på måten man får følgere. Altså, helt greit for meg å ha giveaways, og be folk legge seg til som følger. Noen ganger får jeg spark bak og legger meg til som følger. Men hvis dette gjøres gang på gang på gang? Og at man dermed får drøssevis av følgere, som mange da tolker som lesere?

  SvarSlett
 16. Akkurat det med mengden følgere er jo misvisende, siden det bare er de med blogger-blogspot-gmail-konto som vises, trudde eg? Aner ikke, har altså ikke skjønt poenget.

  Jeg bruker Google reader som rss-feeder, så jeg har ikke behov for å følge en blogg på Facebook, men skjønner at det kan være en grei måte å få andre til å finne bloggen din på, siden mange er innom der, og å legge en "liker" på fb er lettere enn å opprette Google reader, feks.

  SvarSlett
 17. Liv-Inger: Du med din velreflekterte blogg har jo ikke noe å skjemmes over - skjønner godt at du bil linke fra FB. Men jeg tenker at mye av det jeg skriver er idioti, og vil liksom ikke prakke det på mine FB-venner...

  SvarSlett
 18. Guro: Albin er en elg. Fra Østfold. Han var albino. Og nå er han død. Triste greier, assa. Men nå skal jeg ikke nevne ham mer...

  SvarSlett
 19. Ingrid: Ja, nå kan du lure, nå...Du kommer til å bli i ekstase:)

  SvarSlett
 20. Siv: Mener ikke å dizze de som har giveaways med ekstra lodd for følger, linking mm. (Okei, blir det for mye av disse ekstraloddene, dizzer jeg litt...) Jeg har slengt med med i mange giveaways, lagt meg til som følgere - og dermed funnet tilbake seinere, fått lest mer i bloggen, og funnet ut at bloggen faktisk er ålreit. Så på den måten funker det jo. Jeg skjønner absolutt det.

  SvarSlett
 21. Og nå ser dere hvorfor jeg får så innmari mange kommentarer - skriver faktisk minst halvparten av kommentarene sjæl....

  SvarSlett
 22. Jeg bare konkluderer med at det er mye jeg ikke helt skjønner her i bloggeverden...

  SvarSlett
 23. Jeg kan bare svare for meg selv, før jeg har lest kommentarene her: Jeg har bloggen min på fb, og den er kun så folk som liker siden kan få oppdateringene (de nye innleggene) opp på "nye hendelser" . Jeg skriver veldig lite på bloggsiden der inne.

  Jeg liker flere sider av samme grunn, nye innlegg kommer opp på siden. :)

  Og det med at folk får ekstra lodd for å være følger her og der; En uting og jeg hater det. Jeg tar konsekvent kun ett lodd om noen har det som kriterie. Jeg hadde det på et av mine innlegg, fordi eieren av nettsiden som gav gaven ønsket det.

  Men de skal ikke måtte like min side for å vinne noe!

  SvarSlett
 24. Jeg har min blogg på facebook, slik at link til postene mine kommer ut dit. For det er ikke alle som har blogg og da kan de heller få oppdateringer via facebook ;)

  SvarSlett
 25. Hei,Pia
  Det der har jeg også lurt på,det med å ha giveaway og trekke til seg følgere...Jeg gjør det selv,og det fordi jeg har sett andre gjør det.Men jeg må ærlig talt si at jeg føler at jeg "kjøper" meg følgere...Man vil jo helst at de skal legge seg til fordi leserne liker bloggen uten å få et lodd på kjøpet.
  Men det blir litt sånn "go with the flow"....Forøvrig så har jeg ikke helt skjønt den følgerfunksjonen og har lurt på det mang en gang hva som er meningen med den...;)
  Jeg følger få blogger selv men er alltid inne og leser bloggene jeg har på min bloggroll jevnlig.Som din f.eks,her er det masse underholdning:)
  Fortsatt fin uke til deg og dine.:)
  Monja

  SvarSlett
 26. Vibeke: Takk, der fikk jeg et fb-poeng som jeg kunne skjønne. Vi som er inne i bloggverdenen er jo masse i blogger, men folk flest oppholder seg på fb. Så da blir fb som en slags bloggroll.

  SvarSlett
 27. Monja: Takk for skryt. Og igjen, det er ingen som trenger å forsvare seg for noe, altså, jeg er bare interessert i hvordan folk tenker:)

  SvarSlett
 28. Pia- du pia... du kan å få sakt det du... Jeg bryr meg ikke så fælt om følgere, men bloggen eller rettere sakt epla butikken min har jeg på FB, rett og slett for å reklamere og få flere salg, enkel og greit!

  SvarSlett
 29. Bloggen min fikk facebook-side etter at jeg ble opptatt av å få besøk og sånn. I en periode la jeg oppdateringer på profilen min, men så fant jeg ut at jeg ikke skulle spamme, og laget en side. Nå oppdaterer jeg med innlegg der, og siden siden har veldig mange færre "fan" enn jeg har "venner", så føler jeg at jeg spammer mindre.

  Tvangshandlinger i give-aways er jeg motstander av, og derfor deltar jeg særdeles sjelden der følger og publisering i egen blogg og sånt er vilkår.

  Og da er jeg litt skurk og litt helt...?

  SvarSlett
 30. Som relativt ny blogger har jeg bare hatt en Give away, og da gjorde jeg som så mange andre og gav poeng for å legge seg til som følger. Men jeg har jo sett det i ettertid at endel la seg til som følgere uten at det virker som de er noe særlig innom. Jeg synes det er gøy å få flere følgere, men da med tanke på at det er flere som leser bloggen. Ikke noe poeng å ha mange følgere, men ingen som leser. Neste gang dropper jeg nok følgerpoenget. Lærer endel nytt her gitt :)

  Det hender en gang iblant at jeg legger ut link til bloggen på FB, men å lage en egen FB-side til min lille hverdagsblogg føler jeg blir feil. Skulle det derimot bli slik at jeg velger å starte salg av noe, vil det være en annen sak. For de som gjør det, er det jo en bra måte å få publisitet på. Flere lesere = mer salg?

  SvarSlett
 31. Tror det meste er dekket over her!
  Jeg har ikke egen side for bloggen på fb, men legger heller ut link til innlegg jeg tror venner vil være interessert i å lese.
  Følger et par andres blogger på fb, det gjør ofte at jeg klikker meg videre til disse hvis jeg er innom fb en snartur men ikke helt har tid til en ordentlig bloggrunde. Og jeg tror man kan nå ut til et videre publikum, de som vanligvis ikke "holder til i blogglandia".
  Når det gjelder følgere - for meg som har en liten blogg er det gøy å se at jeg får nye følgere, det er liksom litt mer bekreftelse på at noen liker bloggen enn bare å se at så og så mange har vært innom. Første giveaway jeg hadde, hadde jeg lodd for følger fordi "alle" hadde det. Men nå syns jeg det nesten blir litt for dumt - jeg vil heller at folk skal følge fordi de faktisk vil det - ikke for å få lodd!
  Phu...tror det var alt? Hihi ;)

  SvarSlett
 32. Eg synest det er greitt å ha facebookside for bloggen, for det er måten venar og familie får beskjed når det kjem nye innlegg.

  Men gibortar har eg ikkje hatt, fordi eg vil at dei som fylgjer bloggen skal gjera det fordi dei faktisk er interessert i det som står.Då betyr jo talet så mykje meir også;) For eg synest jo det er veldig stas for kvar ny som slik visar at han/ho synest tekstane mine er interessante!

  Har lurt på å ein gong ha gibort på boka mi når den er ferdig trykt, men då trur eg at eg stiller andre krav;)

  Spent på kva du har tenkt å dela ut til dine mange fornøgde fylgjarar!

  Klem:)

  SvarSlett
 33. Går det an å blogge på facebook? Og er det slik at de som følger bloggen nødvendivis leser den? Jeg vet ikke helt, jeg bare blogger litt i ny og ne og er visst ikke så opplyst.

  SvarSlett
 34. Jeg innrømmer det: jeg har lyst til å ha mange følgere. Boost for selvtilliten, eller noe :D

  ... jeg har hatt blogglotterier med og uten ekstra lodd for å bli/være følger, er litt uenig med meg selv på hvordan jeg ønsker å få faste lesere. Aller helst vil jeg jo at følgerne skal følge fordi de liker bloggen min.

  Siden jeg også har eplabutikk, brukes bloggen som markedsføringskanal. Flere følgere = flere potensielle kunder.

  Jeg linker IKKE til bloggen fra Facebook. De fleste av mine venner og bekjente vet ikke at jeg blogger, og jeg vil at leserne skal finne meg av interesse, ikke av "tvang". Men jeg linker på Facebook til Epla når jeg har lagt inn nytt produkt.

  Jeg vet ikke om dette innlegget gjorde deg noe klokere...?

  SvarSlett
 35. Heidi: For de av dere som lager ting som dere vil selge, ser jeg absolutt fordelen ved å nå ut til flest mulig. Både ved å linke på fb, og å bruke mange triks i bloggen.

  SvarSlett
 36. Oj, så mange kommentarer i løpet av en time, tenkte jeg - og derfor fniste jeg av din egen kommentar om å skrive halvparten av kommentarene selv. Gjør også det selv i kveld forsåvidt, la oss kalle det bearbeiding av en traumatisk opplevelse.

  Jeg lever jo i grunnen to liv. På bloggen er jeg liksom anonym, på fb finnes kollegaer og familie som ikke veit at jeg blogger. Derfor blir det heller ikke til at jeg linker blogginnlegg til egen fb-konto. Ellers hadde jeg nok gjort det, men å ha en egen fb-side er vel først og fremst for kommersielle aktører, inkludert epla-gjengen.

  Når det gjelder følgere må jeg si at jeg synes det er stor stas hver gang jeg får en ny følger. Jeg tenker at det er et signal til meg om at noen liker det de leser. Men alle som følger leser ikke fast, det veit jeg. Mange av de som ligger som følger hos meg har ikke kommentert på år og dag, lagt ned egen blogg osv. Jeg har til og med en følger som så tragisk døde...

  Og jeg innrømmer glatt at jeg sjekker antall følgere på nye blogger jeg ramler innom. Det kan gi en pekepinn om kvaliteten, jeg sier KAN, smaken er forskjellig. Og jeg legger heller igjen en kommentar hos en med få følgere enn en med maaaange, siden jeg tror at den med få følgere/kommentarer setter større pris på det enn en som har flere tusen følgere og som jeg aldri vil få en blogg-relasjon til.

  Og siden jeg er så godt i gang, sitter ensom på et hotellrom og ikke får gjort noe annet....Å gi ekstra lodd for å legge seg til som følger i en give away, er tris. Jeg kommer aldri til å gjøre det, vil at de som følger Innerst i veien skal gjøre det fordi de liker rablinga mi.

  Gleder meg til lotteri med dorull som premie.

  Hei og hå. Gidder ikke lese gjennom for evt. skrivefeil. Leste du hele, er du god.

  SvarSlett
 37. Hællæ! Har lurt på det samma sjøl...
  og er enig med deg, så har lissom ikke noe å si der.

  Men nå lurær jeg ille på det hvite som kommer fra deg.
  Skjønner jo at det ikke er Albinhodet, han er i Danmark, av ALLE steder!
  Lover også å ikke nevne han mer. Dette var siste gang.

  SvarSlett
 38. Ja, jeg hadde sånn bli følger i fjor da jeg hadde en RAK. Jeg vurderer en ny RAK og tenkte nettopp at jeg ikke hadde lyst til å ha det som kriterie. Jeg vil jo ha frivillige følgere. På den annen side tror jeg ikke jeg har fått en eneste ny følger etter den RAKen, Og ja Pia, det er jo stas å ha noen følgere da. Skulle gjerne hatt fler!

  SvarSlett
 39. En julestjerne? Kan man vinne en julestjerne? Hehe...

  - Nei, det blir for mye for meg å følge med på blogger her OG på FB...

  - JA, jeg tror nok det er status å ha flest mulig følgere!

  Jeg har ikke hatt noen GA så er ikke så erfaren på dette.. hehe..

  Jeg for min del blir enda mer glad over å se at bloggen min ligger på bloggrollen til enkelte..
  Da blir hjerte glad da! =}

  SvarSlett
 40. Da kan jo jeg si noen ord fra " den andre siden". Jeg har ikke egen blogg, heller ingen intensjon om å få en. Men jeg leser noen faste blogger jevnlig, samtidig som jeg detter innom noen litt sporadisk. Da gjerne gjennom bloggrollen til de bloggene jeg faktisk leser. Følgere har jeg aldri bitt meg merke i hverken her eller der. Jeg personlig synes kommentarene sier mer om en blogg enn antall følgere.

  Noen meget få har jeg trykt "liker" på på fb, kun for å enkelt se når det er nye innlegg. Ellers har jeg lagt de jeg leser fast i favoritter på nettleseren min, og det fungerer greit det altså.

  Når det gjelder giveaway'er styrer jeg galant unna når det blir for mye styr og kriterier om det ene og det andre. Da dropper jeg hele greia.

  Hilsen Tone

  SvarSlett
 41. Kan også snakke for min egen del - og kan se gjennom besøksstatistikker at det kommer veldig mange lesere fra facebook til bloggen når nye innlegg postes. Facebook er en mer direkte kanal til leserene mine, og jeg synes det er veldig kjekt å kunne ha en mer direkte kommunikasjon gjennom facebooksiden min! :) Merker at jeg selv er oftere innom bloggere som poster sine innlegg på facebook, rett og slett fordi jeg jobber i facebook hver dag og bruker mer tid der enn på bloggen om dagen! :) En spennende kanal, men som ikke må missbrukes. Skal være ærlig å innrømme at jeg selv har hatt konkurranser med giveawayer der det er et ekstra lodd for å like. Har blitt litt sånn go woth the flow som Sweet Memories over her skriver. Et valg den som vil være med på giveawayen har, og absoultt ikke en tanke om å 'kjøpe' lesere.

  Jaja, noen tanker fra meg! :) Så herlig at du spør!

  KLEM

  SvarSlett
 42. På bloggen min er jeg anonym, selv om noen svært få kjente vet om den. Derfor linker jeg ikke til bloggen gjennom Facebook, og bloggen min har heller ikke egen fb-side, selv om jeg vurderte det for ett års tid siden. Som flere før meg har svart, så er det forståelig for de som har en kommersiell interesse av å spre seg ut til flest mulig potensielle kjøpere.

  Bloggen min er derimot på Twitter, men det var mest fordi jeg var nysgjerrig på mediet og ikke ønsket å bruke en gjenkjennelig profil. Jeg synes Twitter kan være en grei måte å komme med kortnyheter på, som det liksom ikke er verdt å skrive et helt blogginnlegg om.

  Å gi ekstrapoeng i gi-borter for å legge seg til som følger synes jeg er helt greit, så lenge det ikke er en -betingelse- for å delta. Hvis det er et kriterium å bli følger, så gidder jeg ikke delta. Men hvis folk legger seg til frivillig (og det er ALLTID frivillig å legge seg til som følger!), så synes jeg det er en grei måte å belønne dem på. Av og til kan man jo ønske å belønne sine trofaste følgere også. Jeg synes jo det er stas at mange vil følge meg, selv om jeg vet at mange ikke er innom så ofte. Som noen skrev, så KAN følgertall være et kvalitetsstempel. Få følgere kan bety enten ny blogg, lite aktiv/død blogg, blogg for spesielt interesserte eller dårlig blogg, tenker jeg. Og å blogge uten å ha lesere er bare kjedelig. :)

  Jeg synes mange før meg har svart både klokt og godt. Så lenge ting gjøres frivillig (og ingen tvinger noen til å bli følger), så er alt såre vel. :D

  En annen ting jeg nettopp har funnet ut av, er at ikke alle legger bloggene de følger i bloggrollen sin. Jeg tok det for gitt, for det har jeg gjort hele tiden selv. Alle bloggene jeg følger ligger i bloggrollen min - det er slik jeg følger dem. Det er mange veier til Rom. :)

  SvarSlett
 43. Steike, det ble et langt innlegg! Beklager! :)

  SvarSlett
 44. Genialt for oss som vil publisere det vi selger. Jeg har også egen fb-side.
  Oliv -smykker og Garasjeloftet. Bombe!! Bli gjerne følger, og deler du innlegget med tekstsmykkene kan et av de bli ditt..hihihi. Artig og engasjerende innlegg. (Smykke ditt er fremdeles på gang..det tar bare litt tid å få fylt opp den nye store ovnen..

  Klem!

  SvarSlett
 45. Følgere på bloggen en er vel en liten bekreftelse på at noen liker bloggen din, tenker jeg. Det å fange følgere ved hjelp av giveaway, blir jo som en falsk bekreftelse, og da ser jeg ikke helt poenget.

  Jeg visste ikke en gang at man kunne ha blogg på fb jeg...og kommer nok aldri til å få det.
  Tror jeg..;)

  Morsomt med slike innlegg som dette:)

  SvarSlett
 46. Superbra innlegg!
  Jeg blir kjempeglad når jeg ser en ny følger har lagt seg til på bloggen min, for da tenker jeg Å Så GØY - de liker seg her:o)Jeg legger merke til hver og en som legger seg til, og det er nok fordi bloggen min er liten, med "få" følgere, dvs jeg synest egentlig det er mange:D
  Men jeg for min del vil aldri be noen om å følge bloggen min, det må de gjøre visst de ønsker det!
  Hadde jeg hatt en type salgsblogg hadde jeg kanskje gjort det...? Hvem vet:)
  Aldri har jeg linket på fb siden min heller:P Det er nesten litt skummelt, synest jeg:DD

  Interessang debatt du startet!:o)

  Natta!

  SvarSlett
 47. Superbra innlegg!
  Jeg blir kjempeglad når jeg ser en ny følger har lagt seg til på bloggen min, for da tenker jeg Å Så GØY - de liker seg her:o)Jeg legger merke til hver og en som legger seg til, og det er nok fordi bloggen min er liten, med "få" følgere, dvs jeg synest egentlig det er mange:D
  Men jeg for min del vil aldri be noen om å følge bloggen min, det må de gjøre visst de ønsker det!
  Hadde jeg hatt en type salgsblogg hadde jeg kanskje gjort det...? Hvem vet:)
  Aldri har jeg linket på fb siden min heller:P Det er nesten litt skummelt, synest jeg:DD

  Interessant debatt du startet!:o)

  Natta!

  SvarSlett
 48. ...jaja, fikk ikke til å slette første kommentaren, litt skrivefeil som skulle rettes opp i...;D

  SvarSlett
 49. Og NÅ måtte jeg tenke også, så sent om kvelden.... Kanskje tror jeg det er litt status med mange følgere , ihvertfall gjorde jeg det i startblogglivet mitt. Nå er det likevell anderledes. Jeg blir mest glad når jeg ser jeg er på andres bloggrulleliste ( eller hva det er nå det heter). Da tenker jeg de har lyst til å se litt hva som skjer hjemme hos meg. Og det synes jeg er stor stas:)Var veldig i vurderingsboksen på mitt julekalenderlotteri denne gangen om jeg skal ha med følger eller ikke- ser jo at det er ikke akkurat følgerene som er mine mest trofaste lesere selv om noen faktisk også er det. MEN så er det MEG og TALLMAGI, 500 følgere hadde jo vært litt kult tneker jeg og dermed slo jeg til med følgelodd denne gangen også bare for morro skyld:) Lite morro nemelig her i regnfulle trøndelag fortiden så noe måtte jeg tirre meg opp på. SÅ nå sitter jeg pal med flagg og heier med fram til 500!! Spenning i kvardagen, tjo og hei. Nei alvorlig talt er jeg nå dypt deprimert over at jeg ikke er et selvstendig tenkende menneske og lar med rive med i strømmen av hva alle andre gjør.....( dette kan bli tung og sorgfull natt...)

  I forhold til FB linker jeg av og til på profilen min, det er når jeg vet at noen slektninger og venner er spesielt inntressert eller at jeg vil at en god oppskrift skal blir fordelt på mine gode venner på FB som ikke har blogg:)

  Og sånn går nå dagene her på Frøya- nå venter jeg bare på hive meg med på din giwe away:)

  SvarSlett
 50. Det er vel ikke till å komme fra at følgere er status. Jeg la meg til på enkelte giveaways i begynnelsen, men kom etterhvert til den erkjennelsen at jeg bare vil legge meg til hos blogger jeg faktisk vil følge!

  Selv har jeg ikke mange følgere, men jeg vet at jeg har mange lesere blant venner og kjente. 17. mai kom en gammel klassevenninne opp og sa hei, ga meg en klem og hvisket i øret mitt : " Jeg leser bloggen din hele tiden!"
  Jeg må innrømme at jeg ble litt paff. Jeg er litt schizofren med bloggen min, vil gjerne at ordentlig gode venner leser den, og vil veldig gjerne ha lesere fra blogglandia som ikke vet hvem jeg er - men blir litt sjenert når bekjente eller kolleger sier de leser den..!

  Men det koker vel ned til at man vil ha lesere! Ikke opportunistfølgere...

  SvarSlett
 51. Takk for mange gode og ærlige svar!

  SvarSlett
 52. Jeg kan bare svare for egen blogg, jeg har Facebookside for bloggen slik at det er lett også for de som ikke har egen blogg å følge med på når nye innlegg blir lagt ut, slik kan de som er interessert i bloggen legge seg til der istedenfor at jeg "spammer" alle mine facebookvenner når nytt innlegg er lagt ut. -og følgere på selve bloggen er kjempestas, det betyr jo at noen liker bloggen min. Jeg pleier ikke å ha noe ekstra lodd for å bli følger av bloggen, jeg trekker heller premie blandt følgerne. Jo flere som følger bloggen jo flere fine blogger oppdager man selv også :) Og jeg synes det er like stas hver gang noen legger seg til som følger, det gjør meg kjempeglad :)*♥*

  SvarSlett
 53. Jeg har ikke linket bloggen min til facebooksiden min. Ganske enkelt fordi jeg tror ikke alle mine facebookvenner nodvendigvis er interessert i det jeg skriver om pa bloggen og da skal de fa slippe a fa det 'servert' i hytt og pine. Jeg ma innromme jeg ikke er sa veldig aktiv pa facebook...

  Nar det er sagt, sa pleier jeg a linke enkelte innlegg som jeg tror flere enn mine blogglesere kan vaere interessert i a lese.

  Nar det gjelder folgere - det er artig a vite at man ikke bare skriver for seg selv, men at det finnes noen andre som synes det er artig a se hva jeg tenker/gjor. Men om det er 5 eller 5000 er ikke sa viktig for meg ;-) Jeg skriver jo forst og fremst for a ha en slags redigert form for dagbok for oss selv, men deler gjerne deler av var hverdag med de som har lyst a hore om oss i utlendighet.

  Folk fa finne ut av hva som passer dem selv. Alle disse nye formene for medier er morsomt, men jeg tror nok at enkelte av dem kommer til a forsvinne med arene mens andre ting sikkert dukker opp! Det var dagens spadom! ;-)

  SvarSlett
 54. Jeg linker av og til innlegg fra bloggen min til profilen min på FB. Men det er egentlig bare innlegg som er av mer hverdagslig/personlig karakter, og som kan være av interesse for familie og venner. Og det ser jeg ikke på som spam :-) Jeg har ikke egen FB-side til bloggen min. Hadde jeg hatt en butikk, hadde det vært noe annet, men for meg ville det bare blitt enda en ting å administrere, liksom. Jeg har aldri hatt en give-away heller. Forstå meg rett; jeg har ikke noe imot at andre har give-aways - jeg har til og med vært med på flere selv, men jeg legger meg ikke til som følger av en blogg jeg i utgangspunktet ikke ville lagt meg til på, bare for å få en mulighet til å vinne en premie. Kommentere kan jeg gjøre, men da føler jeg i det minste at jeg er ærlig. Legger jeg meg til som følger i tillegg, er det fordi jeg synes bloggen er interessant og jeg faktisk har LYST til å følge den. Sånn sett har jo give-aways en misjon. Man oppdager mange bra blogger. Men jeg tror nok det er mange blogger med mange følgere, men ikke fullt så mange reelle lesere. Men så er det også mange flotte blogger der det er en viss sammenheng mellom antall følgere og antall lesere.
  Jeg ønsker meg så klart også mange følgere, men jeg vet at når de legger seg til er det fordi de liker bloggen min, ikke fordi jeg har utlyst en premie. Det gir en god følelse :-)

  SvarSlett
 55. ...tror det er en slags maktrus... får oss til å føle oss populære tror jeg, som på barneskolen, være midtpunkt i verden :))

  Jeg har 100 følgere på bloggen min, nøyaktig, og ønsker meg ikke flere. Det ser så kult ut med akkurat 100 - rundt og fint og akkurat passe populær he he

  God bedring til minstemann og fin onsdag til deg og dine!

  SvarSlett
 56. Gode spørsmål! (Og fin avslutning, lo godt av de mulige bildetekstene!)

  De færreste av mine venner at jeg blogger, så jeg ville aldri i verden slengt bloggpostene mine ut på facebookwallen. Aldri.(Smålig ironisk med tanke på hvor personlig jeg tidvis kan være på bloggen..) Jeg har ikke helt forstått hvorfor folk gjør det.

  Dog er jeg en særs aktiv facebooker, og to av bloggene jeg følger fast, følger jeg også på facebook. Egen "page" for bloggen er i grunn ganske smart, synes jeg. Det blir jo mer anonymt også..

  SvarSlett
 57. Jeg har Facebook-side for bloggen. Tror egentlig ikke at det gir meg særlig mange nye lesere, men jeg synes det er kjekt å ha et sted å legge ut korte statusoppdateringer, lenke til fine nettsider og legge ut et og annet bilde. Blir mest som et slags tillegg til bloggen - praktisk nå som jeg har fått barn og det er stadig større bøyg å skrive en hel bloggpost.
  Giveaways har jeg aldri hatt og skjønner heller ikke helt greia med det.
  Syns dette er en interessant diskusjon - og har lenket til denne bloggposten din fra min bloggs FB-side http://www.facebook.com/pages/Fr%C3%B8ken-Makel%C3%B8s/33778852406
  (se der fikk jeg visst reklamert litt for den også gitt, haha)

  SvarSlett
 58. HAHA, sjekk her, da!

  http://imitthjorne.blogspot.com/2011/09/rdt-er-htt.html

  Det er kanksje litt som å ha flest mulig venner på facebook? Det hender jeg får venneforespørsler fra folk som kjente én som gikk i paralellklassen på barneskolen, feks. Det må jo være for at de vil fylle opp vennelista, tenker jeg. Tipper det er samme fenomenet med følger-samlere :) ...uten å ha lest svarene over her. kan jo tenkes fasiten ligger der...

  SvarSlett
 59. ¨Jeg tror det aller meste er sagt, men jeg kan jo fortelle hvorfor jeg har min blogg på Facebook. Jeg blogger blant annet for familie og venner, og fåtallet av dem har egen blogg. Det er mange som heller ikke leser så mange blogger, og derfor ikke bruker Bloglovin' for eksempel. Ved å ha egen FB-side for bloggen min, kan de som vil like siden, og dermed få beskjed inne på FB (som maange bruker daglig) når det er nye innlegg. Da slipper de å søke opp bloggen hver gang. Jeg har det egentlig mest som en "service", så får da folk selv bestemme om de vil legge seg til som følger eller like siden. Man har jo foreløpig såpass selvstendighet inne på disse sidene at man kan velge selv om man vil legge seg til som følger eller ei. Jeg legger også ut endel innlegg som status på Facebook, igjen er det jo opp til hver enkelt å bestemme om de faktisk vil trykke på linken for å lese innlegget. Vil de ikke det, så er det jo bare å hoppe glatt over.

  Spennende diskusjon, fint at du tar opp temaet! (Dessuten er det jo ikke til å stikke under en stol at det er stas med følgere, selv om man skriver for sin egen del, så hadde det jo vært stusselig med en blogg helt uten følgere eller lesere. Jeg blir i alle fall motivert av tilbakemeldingene jeg får, så ja til mer kommentering :) )

  SvarSlett
 60. Herlig problemstilling!
  Jeg har hatt to give-aways, og begge gangene har jeg bedt om at det IKKE ble linket til dem, fordi jeg ville at 'frivillige' lesere skulle vinne. Var ikke nøye om leseren var innom for første gang eller faktisk en (frivillilg) følger. Og det kommer jeg til å fortsette med.

  Finfin onsdag til deg! Klem B:)

  SvarSlett
 61. Jeg ønsker flere følgere rett og slett for å få flere kunder :-) Men så er bloggen min en annen type enn din da. Og den er ikek på facebook. firmaet er på facebook da :-)

  SvarSlett
 62. Wow. Her var det mange kommentarer. Jeg har ikke lest alle, bare velger å svare for meg selv.
  Ja, jeg har egen side for bloggen på fb. Det er fordi mange jeg kjenner (og ikke kjenner for den del) ikke blogger selv. For dem er det fint å få opp nye innlegg på sin hjem-side. Det er bare å innrømme at dagene er alt for korte, så jo lettere tilgjengelig info på nettet er, jo større sjanse er det for at folk klikker. Jeg ser også av statistikken at fb er et av stedene mange av leserne klikker via.
  Når det er sagt, har jeg ikke hatt noen massiv vervekampanje for å få folk til å like siden. Jeg bruker den heller ikke aktivt. Linker til nye innlegg på bloggen kommer automatisk, og så svarer jeg om jeg får kommentarer der. De som ikke har blogg selv kommenterer helst der, har jeg oppdaget. Merker at jeg kunne sagt mye om dette. Tror jeg skal skrive et eget innlegg heller.

  Når det gjelder giveaways og følgere, gjorde jeg som alle andre første (og andre?) gang. Jeg har selv oppdaget mange nye blogger nettopp på den måten. Men nå merker jeg at jeg selv ofte velger alternativet "et lodd for kommentar" når jeg blir med. Orker rett og slett ikke alt det andre styret. Om det er blogger jeg vil anbefale, gjør jeg det uavhengig av om de har giveaways eller ikke. Dessuten er det jo mer stas å gi en gave til noen som faktisk har lest (og kommentert på) bloggen din en stund?

  Nå har jeg faktisk en slags giveaway på bloggen min. Den er hittil bare nevnt i et innlegg, og bare med kommentar som kriterie for å være med. Synes det er helt greit!

  SvarSlett
 63. http://vigdisalbum.blogspot.com/2011/10/pa-facebook-karusellen.html

  der. nå har jeg også skrevet om det...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails