tirsdag 20. september 2011

Spekefjøler. Busted!

Jeg leser at så mange er lykkelige fordi loppesesongen er i gang. Jeg er også ganske fornøyd med loppesesongstart. For da kan vi få kvittet oss med en del saker og ting. Vi har tømt ei hytte og vi driver og tømmer et hus. Ergo: noe må kastes. Og noe kan gis til loppemarked.

En av mine sønner oppdaget at vi var på god vei til å gi bort ei spekefjøl. Fjøla burde jo blitt kastet - den er i kategorien "Verre-enn-de-verste-lopper". Men av en eller annen grunn hadde fjøla sneket seg med i loppemarkedesken.

Problemet var at fjøla var tydelig merket. Med sånn svipenn var det skrevet "Til Pappa God Jul Fra Villeroy"
(Ok, ikke akkurat Villeroy. Det er bare et dekknavn jeg bruker nå i bloggen. Ingen i vår familie heter Villeroy)

(Mener ikke å henge ut de av dere som har kalt ungene deres for Villeroy. Det er deres barn, og dere bestemmer)

(Men har ikke helt sansen for navn som Villeroy. Eller Boch)

(Herregud, kom til poenget!)

Dette er et knippe spekefjøler vi ikke har tenkt til å kvitte oss med. Da aner dere hvordan fjøler-vi-gjerne-kaster ser ut.

Jeg rev til meg den lite delikate spekefjøla, og var selvfølgelig like rystet som han. Hvordan i all verden hadde den flotte spekefjøla havnet i gi-bort-esken? Det må jo ha skjedd en fatal glipp.

Villeroys vidunderlige fjøl ble fraktet hjem, og nå venter jeg bare på en passende anledning til å få slengt fjøla inn i en peis. Måtte stunden snart komme.

Og til de av dere som synes jeg er kynisk som skal kvitte meg med Villeroys fjøl - hvor mange fjøler trenger egentlig en norsk familie? Vi har flere fjøler enn vi har godt av, det skal være sikkert og visst.

Ha en kynisk kveld med eller uten treverk!

26 kommentarer:

 1. Først; imponert over navnevalget du tilfeldigvis valgte å gi din sønn...hvor tok du dèt fra????

  Fy deg, kaste hjemmelaga "til mor" fjøla...sånt gjør man da virkelig ikke. Med En slik fjøl trenger man vel ikke flere???

  Ok, en til kjøtt, en til fisk, en til grønt, da. Og en til mor!

  SvarSlett
 2. Herregud, jeg skjønner deg så godt! Det var du som begynte med den "herregud"-greia, altså... ;-) Men anyway, jeg skjønner deg så godt. Det lå sikkert masse kjærlighet bak den trefjøla. Men som du sier, hvor mange trenger man egentlig?? Skal man ta vare på ALT de små lager? Det går jo ikke. Ene ungen min alene forbruker jo en hel regnskog til alle tegninger og greier i løpet av bare en liten skoleuke! Sier seg selv at noe må vike! Nei, det er bare å slenge det i ovnen eller søplet eller noe ved en passende anledning. Men man må passe på at den kasserte varen ikke plutselig dukker opp igjen! Det går ikke!

  SvarSlett
 3. Jadda...har noen jeg også. Men ikke fra Villeroy (ikke Bosch heller ;) )
  Men kan tenke meg forferdelsen fra den unge mann ja! Makan!
  (men den er sikkert veldig tørr og fin, så blir fin peiskos)

  SvarSlett
 4. He he :) Noen av verdens flotteste trekreasjoner finnes her i Fjøset også ;)
  Ha en flott kveld :)
  Klæm

  SvarSlett
 5. Du må gjemme det Pia, GJEMME det!!

  og hils Villeroy.

  SvarSlett
 6. Må innerømme at ved juletider gikk et trestykke med lyseholder i ovnen. Ja, jeg tok av lyseholderen først. "Lysestaken" var blitt ikke blitt pakket ut de siste julene, og blir nok heller ikke savnet. Det finnes andre kunstverk å spare på.

  SvarSlett
 7. Frk Virrum: Legg merke til bildet med fjøler vi faktisk sparer på...Vi har veldig mange fjøler. Veldig.

  SvarSlett
 8. Det var jo eit heilt naturleg dekknavn... Var nok det første eg også hadde tenkt på... Eg prøver stadig å kaste ting, så lillebror sjekker bl.a.papirinnsamlingsDUNGEN (som ligg og flyt inne på vaskerommet) om eg "uheldigvis" har kasta nokre teikningar sidan sist? Håper du får fyrt opp snart, det går mot vinter...

  E

  SvarSlett
 9. Hiv den i søpla når du er alene hjemme ;) hehe Smak og behag ang slike fjøler :)

  SvarSlett
 10. Du, jeg har fått en leirekrukke (blant masse annet leiregjenstander), ala blomsterkrukkestørrelse (ergo ganske stor), i knall orange... Godt arbeid altså, men fryktelig synlig blant alle mine ting i hvitt, rosa, sølv og brunt. Du som liker orange så godt vil kanskje overta den? (selv er jeg IKKE glad i orange!) Så kan jeg overta en av fjølene dine, for det har ikke blitt produsert av noen her enda.

  SvarSlett
 11. Våre barn har laget mange grusomme ting opp gjennom årene:) Noen av tretingene de har laget er også malt i de forunderligste farger brrrrrrrrrr:) F.eks en upussa adventsstake i rosa og sølv, heller ikke så vakkert malt. En snacksboks med lokk i grønt og svart....Disse tingene står i boden på hytta:) Sankthansbålet neste år er redda;)
  Har 3 barn vi og har MYE.
  Trine:)

  SvarSlett
 12. Vi har faktisk ikke fått en eneste fjøl av skolebarna her i huset. Tror ikke skolen har råd?

  Men makaroni-kunst, der har du noe man fort får nok av!

  SvarSlett
 13. haha, full forståelse, lagde vel en del fjøler og ymse selv... Og jeg ser ingen av de hjemme verken hos den ene eller den andre! hmrf..

  SvarSlett
 14. Men til deres forsvar så har jeg sett en del annet rart, bl.a noen coole håndarbeideprosjektet. Så alle ære for det!

  SvarSlett
 15. Ha, ha, tror unger har innebygde antenner når det gjelder sånt:-) Sara har begynt å sjekke papirdunken ute - i tilfelle mor, i rent vanvare selvsagt, har kastet et kunstverk eller ti. Hvor mange sånne fargeleggingstegninger fra SFO må man egentlig ta vare på??? I morgen er det heldigvis papirtømmedag, så da har jeg tenkt å kvitte meg med masse!

  SvarSlett
 16. Hahaha! Ja, desse spekefjølene, ja!
  Dei må ligge på "spekefjøllageret" i minst 2 år, før dei vert kassert.

  SvarSlett
 17. haha så mange morsome kommentarer og et vittig innlegg! Der klarte du deg bra. ;D
  Jeg blir personlig rystet når jeg tenker på at min mor kan ha funnet på å KASTE noe jeg har laget oppigjennom..humph.. dette MÅ jeg finne ut av! Pappa vet ikke hva han har, bryr seg ikke og kaster ingenting..

  Ja den første barnehage tegnigen er endelig kommet i hus og jeg er klar for fler. Hehe, men om spekefjølene (de stygge) kommer rullende som stukne griser, så vet jeg ikke helt nei.. nei sannelig ikke.

  ;D

  SvarSlett
 18. Har dessverre eit hus med mykje lagringsplass. Så kjem nok til å få eit "MÅ eg verkeleg kaste noko??"-sjokk når alle bodene (veldig snart) er fulle.... Godt å sjå du går føre med eit godt eksempel;)

  SvarSlett
 19. Jeg tror jeg kan ror dere litt ned. Er nemlig sløyd vikar av og til.
  Ganske mange flere enn noen få av ungene bryr seg ikke om fjøla.
  Sånn nå er det sagt!

  SvarSlett
 20. Ja er det ikke mye rart som kommer inn døra , som ungene har laget ;) Har samlet det på loftet vi - eller her er sakens gang :) Først får det hedersplass ( å så flink du har vært ;) , så blir det plassert i et hjørne, havner så i 2 etasje - da , rett på loftet Phu . Ikke lenge etter dukker det opp en ny ting ( å så fint ! ;)

  SvarSlett
 21. Vi har faktisk ikke en eneste hjemmelaget fjøl!! Og det enda jeg har barn på Steinerskolen... Har liksom ikke tenkt på det før nå. MEN, jeg har fått et par kermaikk-kreasjoner, da... Av uviss herkomst. Veldig greit å ha flyttet, for hver gang noe etterlyses har jeg svaret klart: Det er nok ikke pakket ut enda. Men vi har jo pakket ut ALT, vi! HAHA, 1-0 til mamma for snartenkt svar der, ja! :D

  SvarSlett
 22. man kan ikke ta vare på alt, da flyter det over :) Gjem det til du er sikker på at objektet er glemt - så kast!

  SvarSlett
 23. ja,nå ser jeg jo at kommentaren min lett kan misforstås!

  jeg mener ikke at du IKKE skal gi det bort, men at du må gjemme det du skal gi bort -slik at ingen finner sine brente fjøler, og lurer på hva som skjer!

  :o)

  SvarSlett
 24. Jeg har faktisk bare fått ei slik fjøl. Den står det Supermamma på. Anna laget den da hun var lita :)
  Synes ikke du er kynisk. Man kan ikke gjømme på ALT. Jeg kaster en god del i all hemmelighet.
  Ellen :)

  SvarSlett
 25. Haha! Herlig:)
  Mine gutter er så små at vi ikke har fått gleden av slike gaver enda:)
  Men min eldste kommer stadig hjem med steiner, pinner og blomster (les: gress), som han har funnet baaaare til meg! Og som jeg vel ble veeeeldig glad for...?:)

  Kos dere med fjølene!
  Klem!

  SvarSlett
 26. Jeg kjenner at det ville svidd i sjelen min om noen hadde slengt den fjøla jeg lagde i 4. klsse på peisen, aærriøst. Hilsen KillRoy

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails