søndag 4. september 2011

Oreokake. En oppskrift.

Jeg ble ganske stolt da en leser ba meg om å legge ut oppskriften på Oreokaka. Når jeg tenker etter, har noen faktisk spurt meg om oppskrifter før. Men da har jo jeg tenkt at "Det der sier de bare på tull!" eller "Hvorfor i all verden skal jeg komme med en skarve kakeoppskrift?"

Men nå slår jeg til. For denne Oreokaka er faktisk veldig god.
Den smaker himmelsk. Eller kvalmende, alt etter hvor stort stykke du tar.


Du slår lissom an tonen når du moser to pakker med Oreokjeks som du blander med 100 gram smør.
Så blir det verre og verre, med kremfløte og eggedosis og sjokolade. Kremost. Mer sukker. Melis. Ikke mye low carb.


Vel, her kommer oppskriften. Bær over med meg - kakeoppskrifter er ikke helt passende i en Pias verden-sjanger. Men vi prøver.

Bunn:
2 pakker Oreokjeks
100 gram smør

Ostekrem:
 2 pakker Philadelphiaost (ta sånn vanlig - kaka blir ikke like god hvis du velger den med hvitløk og urter, for eksempel)
3,5 dl melis
1 kartong kremfløte
5 spiseskjeer sukker

Sjokolademousse:
200 gram lys kokesjokolade
1 egg
2 spiseskjeer sukker
nok en kartong med kremfløte

Og som ekstramateriell:
1 pakke Oreokjeks

Bunnen er jo grei nok - gi kidsa hver sin pakke med Oreokjeks og la dem få denge løs. Helst ikke på hverandre - et bord er bedre. Eller legg kjekspakkene i en plastpose og tramp i vei. Slå med kjevle. Poenget er at kjeksen skal bli knust. (Den tredje kjekspakka trenger ikke å pulveriseres, så den kan det minste barnet få herje med) Bland kjekssmuler med smeltet smør, trykk massen direkte ned på kakefatet, inni en sånn rund kakeform. Og der er du i havn med første del.
Pisk kremosten og melisen sammen. Så pisker du kremfløte og sukker. Og så blander du alt. Og VOILA - du har laget en mektig, men utsøkt ostekrem.

Smør halvparten av ostekremen over kakebunnen. Dytt noen kjeksbiter oppi kremen og sett kaka i kjøleskapet.

Så gyver du løs på sjokolademoussen. Har du klart deg så langt, klarer du resten.
Smelt sjokoladen i et vannbad. Pisk egg og sukker til eggedosis. Så pisker du kremfløten. Så blander du alt sammen - eggedosis, krem og smeltet sjokolade (den må ikke være glovarm). Bruk de siste kjeks-bitene også. Smør sjokolademoussen over kaka, og la den stå i kjøleskapet i minst en time.
Til slutt smører du over siste rest av ostekremen.
La kaka stå kjølig i noen timer, helst til dagen etter. Da imponerer du med en nydelig kake! Og ja, da, du kan sikkert pynte den hvis du føler en stor trang til det.

Lykke til!

Hva er din favorittkake?

Ha en mektig dag, med eller uten ostekrem!

49 kommentarer:

 1. Denne ER god, det ser jeg av mengden herlige kalorier:) Jeg velger å stå over laging av denne kaka i denne omgang:) For hva vil Grete Roede da si,! går kurs i Roedemetoden jeg nå;)

  Kan jeg lage den med Philadelphia Light, tror du;)Hehe

  Trine:) Tar meg en gulerot jeg:)

  SvarSlett
 2. Har aldri bakt Oreokake, men tenkt på det mange ganger. Tenker jeg prøver oppskriften din ved neste kakeanledning :o)

  God bedring forresten!

  SvarSlett
 3. Den så aldeles nydelig ut:) Må prøves! Ser jo her at det skjuler seg masse kreativitet bak Pias Verden ;-)

  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 4. Denne skal jeg jammen prøve! Massevis av gode kalorier ;)

  SvarSlett
 5. Den kaken er bare nydelig! Blitt min favoritt kaka ja:):)
  Ha en fin søndag videre:):)

  SvarSlett
 6. Dette så ut til at selv jeg skulle klart ;) Ingen kjempemester på kjøkkenet jeg altså ;)
  Meliskake med romkrem er en favoritt hos meg :))
  KLæm

  SvarSlett
 7. Artig oppskrift. :-) aldri prøvd slik kake, men "alle" sier jo at oreokake er så godt, så mulig det blir prøving etterhvert.Jeg er egentlig veldig glad i vanlig ostekake jeg. :-)

  SvarSlett
 8. Fali-fali men hæli hæli !!!!!
  Den er SÅÅÅÅÅ god !!!


  -maren-

  SvarSlett
 9. Skal sjå du også blir ei snerta cup cake girl før du veit ordet av det! Viss nokon hadde bedt meg om ei kakeoppskrift, hadde eg besvimt. Men har vurdert å vise litt sånne huslege syslar på bloggen, prøve å brife med ting Elin ikkje kan - i det heile tatt. Men denne oppskrifta di var så morsomt fortalt, at eg skal jammen kopiere den! :)

  Nyt kvelden,
  her er det sånn målingsgeis at eg har vore i ein rus sidan eg stod opp...

  E

  SvarSlett
 10. Oreo kake er defentlig min favoritt :D
  Men vi har krem på toppen av sjokolademoussen igjen da :P

  SvarSlett
 11. denne oppskriften skal jeg gi videre til min søster - og be hun bake den. Hun arvet bakegener, jeg fikk andre gen..

  Må le når jeg ser vesla di gå å drikke slumper, slik gjorde Emil også, det var liksom høydepunktet.

  SvarSlett
 12. hmmm...det må bli Brownies.
  kunne spist en hel. alene.

  Ellers så lager Anja rett over meg her den vidunderligste oreokaka, så jeg slipper bake selv.. (ingen kakebaker..)

  og du,Takk.

  SvarSlett
 13. Dette er farlig godt, men jeg spiser lavkarbo.. :-( Likevel er dette ei kake jeg har vanskelig for å motstå. Prøv den med en saus av moste jordbær. :-P Har ei oppskrift på lavkabo-oreokake, den skal prøves - en gang.

  Du skriver "en kartong kremfløte", regner med du sikter til den vanlige på 1/3 liter. Det fins nemlig noen på 1/2 liter og av og til noen literspakker.

  SvarSlett
 14. Finnes ikke bedre kake - nesten...
  Men jeg pleier å bruke freias poser med sjokolademousse eller sjokoladepudding. Det får være måte på hva man skal lage fra bunnen av...

  SvarSlett
 15. Sjokkis-porr! Har fremdeles ikke smakt Oreokake, og jeg er bombesikker på at det isåfall hadde blitt favorittkaken. Supert med oppskrift, men jeg har et spørsmål: Når du sier "en kartong kremfløte", tar du da i beregning at det fins kremfløte i forskjellige størrelser..? Håihåi, dette kan gå gale!! ;-)

  SvarSlett
 16. oreokake er knallgodt! bakt det mange ganger!
  et lite tips til ekstrastæsj er å hakke noen after eight-sjokolader og drysse de i mellom lagene der du har litt knust kjeks, og å slenge på noen skiver kiwi og jordbær på toppen! Ikke mye ekstra jobb, men gjør MYE på smaken!

  SvarSlett
 17. Veldig god kake, men det holder med et lite stykke for meg :-) Takk for at du delte oppskrifta på en så fin måte :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 18. Den er kvalmende god den der kaka. Akkurat nå har jeg over ti kvalmende gode cupcakes stående nede i kjellerboden. Hmmm..lurer på om de får ben å gå på etterhvert. Takk for oppskrift! Hvordan er formen i dag?

  SvarSlett
 19. Har aldri baka anna enn 123-kake. (Gjærbakst- jodå, men ikkje kaker). Kanskje eg lyt prøva denne, sidan du går ut over sjangeren din og faktisk leikar særiøs matbloggar;) Då må den vera god! Ha ein fin kveld:)

  SvarSlett
 20. mmm...kvalmede god er den rette beskrivelden ja ;)

  SvarSlett
 21. Wow, Pia matbloggeren! Ikke dårlig. Du har forresten fantastisk formidlingsevne, også når det kommer til oppskrifter! :-)

  SvarSlett
 22. Dette er og blir min favoritt kake! Jeg bare elsker den! Og det holder ikke med et stykke nei! Må minst ha 2 eller kanskje tre. Jeg er nemlig sånn at til mektigere kakene er til bedre er de. Kvalm? Åhnei du, det må nok andre ting til! Derfor jeg er gla i brownies også, og en sånn sjokoladekake jeg fikk en gang som var sky-høy og dyyyp-mørk og saftig og kraftig- som jeg aldri finner oppskriften på.
  (mye sjokolade ser jeg nå!) Sjokoladeis, med sjokoladebiter og sjokoladesaus oppå!! mmmmm, heaven!

  Nei, jeg fikk et merkelig behov for en liten joggetur her... (spiste 3 kakestykker 4kløver kake til lunsj)

  Hilsen KAKEMONSTERET!!!

  SvarSlett
 23. ps, jeg også bruker å ha ha et rent lag med kremfløyte på toppen også. Sammen med litt rester av knust oreokjeks til pynt og smeltet sjokolade som du "svinger" litt rundt en dæsj her og dær! Blir snasent vettu :D

  SvarSlett
 24. TUSEN TAKK for oppskriften! Nå gleder jeg meg vilt til neste helg - da skal kaka bakes :-)

  SvarSlett
 25. Mmm! Oreokake er goood!:)
  Temmelig mektig, men et lite stykke er herlig:)

  SvarSlett
 26. Elsker Oreokake. Pleier ha knust oreo på toppen, ellers lager jeg den akkurat som du så praktfullt forklarer!

  SvarSlett
 27. Jenta her vert 12 på onsdag.Kanskje eg skal overraske mann og barn med oreokake...
  God forklaring, må vel få til det, jepp, vart litt inspirert no :)

  SvarSlett
 28. Siv: Sånn vanlig kremfløtekartong! På litt over 3 dl.

  Hermine: Vær så god! Jeg blir stolt hvis du får det til!

  SvarSlett
 29. Johanne: Bedre form nå - hoster og harker, men feberfri:)

  SvarSlett
 30. Oreokake er min favoritt - men har faktisk aldri bakt den selv.

  Du klarer til og med å få en oppskrift til å bli morsom lesning du, Pia!! : )

  SvarSlett
 31. God kveld, Pia. Kremen på cupcakene er marengskrem, eggehviter, sukker og druesukker pisket over vannbad. Oppskrift fra Passion4baking.

  SvarSlett
 32. Jammi. Oreo er en favoritt her ja. Dessverre er prinsessa allergisk mot mye av det som er i den, derfor blir det ikke til at jeg lager den så ofte selv. Så nå jakter jeg egentlig på den perfekte kaka som ikke inneholder egg, nøtter og soya. Har ikke funnet den enda for å si det sånn...

  SvarSlett
 33. Takker og bukker. Oppskriften er lagret og jeg gleder meg til å teste den! :)
  God bedring!
  KLEM

  SvarSlett
 34. Heia :)

  Eldste sønn har bestilt Oreokaka til konfirmasjonen sin neste år, må vel prøve å lage den en gang eller to først for å sikre at æ kan det!!
  Sjøl sverge æ til RICE KRISPIES_KAKE, den e minst like full av kaloria og "djævelsk go'"!

  hilsen Randi

  SvarSlett
 35. Oh holy crap, kjenner jeg legger på meg av å LESE denne oppskriften ;)
  (Jeg skal ikke si noe altså, jeg har bursdagsbakt heftig mye i det siste selv!)
  Nydelig så den i hvert fall ut, oreo blir aldri feil!!

  SvarSlett
 36. Jeg må si jeg er veldig imponert over at du lager sjokolademoussen selv, jeg tar den lettvinte løsningen med Freia sjokolademousse.

  SvarSlett
 37. Jeg spiste Oreokake for første gang i helga, og jeg kan virkelig skrive under på at den var mektig!! Men mektig god :-)
  Var i konfirmasjon og orka ikke flere kaker etter Oreobiten (veldig synd, DET kakebordet...), og den var ikke stor heller :-)

  SvarSlett
 38. Denne har jeg laget flere ganger - nam nam!! Har faktisk sett en lavkarbo-versjon, men det var så mye jobb at det tror jeg ikke jeg gidder!! (Man må nemlig lage oreokjeksene først.....).

  SvarSlett
 39. Dette var yndlingskaka mi i tre år, heilt til eg fikk omgangssjuke timar etter at eg spiste eit restestykke av den. Sidan da---blir litt kvalm berre av å sjå på den for å vere ærleg

  SvarSlett
 40. NAM! Som nevnt, den der samt Missisippi Mud Pie er mine favoritter! Like kvalmende begge to, haha!

  SvarSlett
 41. Pia, du er bare fantastisk! jeg ler så jeg griner av innleggene dine, det er så befriende HERLIG med en uhøytidelig blogg som din:) Ikke alt er ryddig til enhver tid, jeg blir mer irritert enn fascinert av interiør blogger hos småbarnsfamilier hvor det ser strøkent ut til enhver tid....Hurra for uvaska stuegulv og kleskurv som flommer over! Du er herlig morsom, virkelig koser meg med bloggen din:) Ha en fantastisk dag!

  SvarSlett
 42. Støtter fullt ut kommentaren over! Våre hus ligner :-)

  Når det gjelder kaka, likte jeg særlig hvordan du lar barna være med og bake :-) Lurt!

  SvarSlett
 43. Namnamnam! Jeg laga Oreo-iskake i helga, men denne så jammen ikke verst ut den heller... må prøves!

  SvarSlett
 44. Takk for tipset! Vi skal feire 11-åringen til helga, så da slår jeg til med Oreokake. Men jeg tror jeg gjør som Barbro foreslår; bruker Freia sjokolademousse...

  Er en ordentlig kakemons, så de fleste er digg :-) Jo søtere og saftigere, jo bedre!

  SvarSlett
 45. Nå har jeg laget denne flere ganger og alle er enstemmig i at "det er den beste oreokaka jeg har smakt!"

  Enkel er den også; man slipper den hersens stekinga. Og dere som helst vil kjøpe moussen: lag den selv!! Det er nesten like enkelt som å røre sammen posen fra toro ! :)

  Takk, Pia, for uunnværlig oppskrift :) :)

  SvarSlett
 46. Denne kaken har jeg laget flere ganger, og nå legger jeg Ostekrem i bunnen, så sjokolademousse og til slutt topper jeg med et lag jordbærmousse.

  Et friskt innslag som gjør kaken enda mer uimotståelig ; )

  SvarSlett
 47. [IMG]http://i628.photobucket.com/albums/uu4/Mira369/20130602_094517-1_zps1a68ae6c.jpg[/IMG]

  Det ser kanskje uapetittelig ut, men er latterlig godt

  SvarSlett
 48. Hahahahaha :D
  Fiiiine oppskriften :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails