onsdag 31. august 2011

Sofakaos

Bare valg av sofa kan man  jo bruke et år på!

Selvfølgelig oppdager jeg også der at det er et evig kaos, med moduler og seksjoner og stoffer og vanger og armlener i cape eller core eller easy. Eller woo, faktisk, hvis du vil være litt vågal.


Noen har seteputer i koldskum, mens andre har ryggputer i silikonisert ballfiber.
As if I care. Og as if jeg skjønner noe som helst av det der.

Gi meg noe det er ålreit å sitte i, som ikke ser helt harry ut og som tåler litt.
Og som ikke koster en formue.


Nå har jeg kjapt prøvesittet en del, og sitter kun igjen med en 10-12 favoritter. Men hvordan velge videre?!  Nei, dette blir for mye for meg. Her må vi vente på et eller annet slags salg, så får prosentene avgjøre.

Har du noen erfaring med sånne modulsofaer? Eller er det lurere å kjøpe et par standardsofaer?

Ha en behagelig dag, med eller uten valgmuligheter!

30 kommentarer:

 1. Sofakjøp er ikke noe for beslutningsvegrere, nei - det vil jeg tro! Jeg er mer sånn: "Ja, denne blir sikkert bra", hehe, og så får heller JEG tilpasse meg det hele etterpå :) Men AAAH, glad det ikke er MEG som sitter og skal ta alle disse valgene som inngår i husbyggingsfasen... Fysj :)
  Men jo'a LITT artig er det jo også da :)

  SvarSlett
 2. Snevra inn til kun 10-12 stykk? Kjære, du er for lite kravstor!

  Om du stoler på oss bloggvenner, så slenger du ut 4-5 eks vi kan stemme over og så går du for den flertallet velger. Jippi, du kan ha sån fin voting-knapp!!

  SvarSlett
 3. Vi skulle ha sofa det var godt å ligge i. Vi prøvesatt ingen, bare henslang oss selv på noe som så greit ut. Mange sofaer var dritlekre, men når sittestillingen hadde vært godkjent av 50tallets daneskolefrøkner, passet det oss dårlig.
  Går ut fra hvordan sofaen brukes, og det er ikke alltid å sitte rett opp og ned.

  SvarSlett
 4. Heian! Jeg har begge deler - både modul og vanlig! Modul er jo veldig greit hvis rommet ikke er helt A4 eller hvis du vil at sofaen skal utnytte plassen max. I større rom er det lettere. Du kan ha en kul sofa og kombinere med helt andre stoler. Jeg har lett for å tenke praktisk - fint med lyst stoff, men akk så tungvint i barnefamilier. Orker ikke mase på ungene hele tiden... Jeg har gått for svart skinn og stoff i litt mørkere farge. Du blir sikkert ikke klokere av dette....
  Heidi :)

  SvarSlett
 5. Jeg kan hjelpe! Vi har sånn Coffee! I mellomlys farge - med to griseunger i hus. Trekkene er vasket på ullvask av og til, og tålte det.Det viktigste for oss er at det er plass til mange når vi har gjester og at den er god å ligge i (lite hus, og få gjesterom ;) ) - Resultatet er en sofa som er litt for stor i forhold til husstørrelsen, men helt alldeles perfekt til overnatting, ettermiddagslur (den gang da) og tusen gjester. Tror vi kan presse 11 stykker inn i sofaen vår. Halvannen-seter og hjørne. Eikeføtter og armlener som er harde men myke og brede. If you get my drift. Den er vi nøgde med. Bare at jeg skulle ønske jeg hadde mer muligheter til å ommøblere litt av og til. Hjørnesofa fanger.

  Lykke til med valget!

  SvarSlett
 6. Takhøyde: Jo, da, takk for råd! Jeg hadde liksom først tenkt at en modulsofa er lurest, for da får du utnytta stua. Men stua blir jo ganske stor - kanskje likesågreit med to store sofaer? Innbiller meg at det er rimeligere... Og ikke noe hvit sofa, nei.

  Elisabeth: He he, ja, kanskje en sånn poll hadde vært lurt. Da får jeg liksom engasjert leserne.

  SvarSlett
 7. Gunn Beate: Aha! Så trekket kan tas av og vaskes- det er jo et pluss. Nå husker jeg ikke lenger åssen den Coffee var å sitte i, må tilbake på Bohus. Eller var det Skeidar?

  SvarSlett
 8. Pia - du kan jo lese dette innlegget mitt... http://treprinser.blogspot.com/search/label/sofa

  men, alt i alt - vi er superfornøyd med kvaliteten så langt!

  SvarSlett
 9. Tja. Vi kjøpte sånn Living(?) tror jeg den het, fra hjellegjerde (?)på bohus for 6 år siden. Det er vel en slags modulsofa, men vi endte jo med å kjøpe helt vanlig hjørnesofa... så veldig smart er vi vel ikke :) Den er helt ålreit å se på, har sånn mikrofiberstoff i lys brun som jeg synes er lett å tørke av, og viser få tegn på slitasje. MEN, jeg synes ikke den er noe særlig å sitte i, alt for hard! En kveld med filmseeing i den og man er av i ryggen. Så hadde nok ikke vakgt den igjen. Lykke til med valget!
  Tone

  SvarSlett
 10. Vi slo til og kjøpte brunstad - modulsofa. Ikkje spesielt billig, og sikkert litt av årsaken til skrapet konto for tida. (eller dvs eg fekk lønn i dag!!!!!!)
  (Leste forresten sofakos først..og tenkte at dette var jo ikkje akkurat Pia..)
  "Var denne kommentaren til hjelp??"

  SvarSlett
 11. Misunner deg ikke! Syntes det var vanskelig selv!
  Vi endte opp med en fra Living og er veldig fornøyde - selv om leveringstida var vel lang (8 uker tror jeg). Jeg er ikke noe fan av sjeselong-deler på sofaen, synes det er dårlig utnytting av plassen! Det går jo ikke at to sitter i hjørnet!! Men det er jo smak og behag....;)

  SvarSlett
 12. Kjenner at eg vart veldig glad for at eg ikkje skal kjøpe sofa.

  SvarSlett
 13. Du får si til deg selv at dette er ikke et valg for livet, det er ikke et ekteskap heller. Forresten, ofte varer vel sofaen lenger enn ektemannen. Nei, ikke lyst, og det må være vaskbart. Men du trenger jo ikke å ha helt mørke heller. Vi har to sofaer som står mot hverandre og er veldig fornøyd med det! De er nokså lyst grønne i sterkt bomullsstoff, som tåler både vask og tørketromling. Nå er barna store, vi har hatt dem minst femten år, og de er nesten like fine!

  SvarSlett
 14. Eg som vanleg når det gjeld interiør, lite til hjelp, men kan ynskja deg lukke til!! Det einaste eg kan tipsa om er: sjekk at ikkje putene du sitt på, glir lett ut. Det er så plagsomt...

  SvarSlett
 15. Har ingen gode råd. Beundrer de som kan vurdere slikt. Jeg syns det er et herk å velge ut et simpelt kjøkken. Og er i grunn glad for at jeg slipper å ta stilling til et helt hus! Men vil gjerne ha et. Full av motsetninger, altså!

  SvarSlett
 16. jeg sier bare ett ord: Ektorp, Ikea

  SvarSlett
 17. opps,det var 2 ord.
  jaja,du tar sikkert poenget?

  SvarSlett
 18. vi har den typen du har katalogen til. Set up fra bohus. Vi har et stoff som heter noe med sjokolade.. hehe.. altså en brun type.. og armlenene er ganske brede, men ikke ikke den bredeste..

  haha.. men det er et vanskelig valg.
  men husk at det ikke er for evig du skal ha den ene sofaen da.

  SvarSlett
 19. flink pike: Er den sofaen god å sitte i? For det må vi jo ha.

  SvarSlett
 20. Null erfaring - kan bare si LYKKE TIL!!
  Men legger du ut noen alternativer skal jeg si min hjertens mening ;))

  SvarSlett
 21. Kun 10-12 favoritter?!?

  Jadda..
  Jeg liker godt sofaersom svinger seg nesten i hestesko, men har aldri valgt og satt opp en selv , her er kjøpt brukt og restesalg som regjerer.
  Har en god sofa nå som jeg liker veldig godt.
  :)

  SvarSlett
 22. He, he:-)
  Vi har gått fra hjørnesofa til 2-seter og 3-seter, fordi det var så mye mer praktisk, for så å få lyst på hjørnesofa igjen. Akk, ja.

  Lykke til med sofavalget!

  SvarSlett
 23. Jeg sier 2 ting: STOR sofa. Det er det koseligste i verden!
  Og Bolia har de fineste, spør du meg.

  SvarSlett
 24. Min er myk og god i både ryggen og rassen, med brede seter. ;)Bohus, tror jeg.

  SvarSlett
 25. Prøvesitte må du gjøre selv, for smaken er som baken, men noe vil jeg jo mene...
  Vi har SKINNsofa (2 grupper av 2seter + 3seter m/lang oppbevarings-puff og kvart rund IKEAseng faktisk!) og enda så harry skinn-ordet høres ut, er det utrolig praktisk og fullstendig flekkfritt. Og hårfritt,- med goldenretriever, langhårete barn og stikketøy var noe annet utenkelig.

  Synes modulsofaer er kule, siden du spør. I skinn... ;o)

  SvarSlett
 26. Nei, nei, ikke Ektorp! Ser du, jeg er skikkelig engasjert jeg nå. ☺

  SvarSlett
 27. Elisabeth: Ektorp er ikke helt meg. Så det blir ikke Ektorp. Vil ha en stor sofa.

  SvarSlett
 28. Hei - vi har kjøpt to sofaer i år - den ene endte opp på hytta fordi den ble for liten hjemme -pluss at den har løse ryggputer. Dette er ikke å anbefale, de synker fort sammen og blir ulekre i fasongen. Den sofaen vi har hjemme nå er hestesko-formet - helt genial mht plass. Vi voksne kan begge ligge i hvert vårt hjørne og ha god plass til to barn i mellom. Vi valgte svart - IKKE gjør det! Absoultt ALT synes, hvert minste rusk, det er til å bli gal av!

  Annet tips - sjekk mht til nupping, vår nye sorte sofa nupper etter bare 3 mnd og jeg har klaget og fått gavekort på 30% av summen - men sofaen nupper like mye for det! Veldig irriterende igrun...

  Lykke til med valgene, det er ikke lett!

  SvarSlett
 29. Jeg anbefaler Karlstad hjørnesofa i lekkert lysegrått stoff Isunda. Stor sofa og kjempegod å sitte i. Barnevennlig mht. skitne dongeribukser og småsølete hender. Hiver trekket i vaskemaskina:-) Og billig; kostet oss litt over 10.000,- med nye børsta-stål-ben også fra Ikea.

  Her kan du se sofaen hjemme hos meg: http://maratonjenta.blogspot.com/2011/07/lyse-krone-og-bursdags-krone.html

  Og her kan du se hvor lure de er på Ikea i Athen: http://maratonjenta.blogspot.com/2011/08/ikea-i-athen-har-skjnt-det.html

  Hilsen Maratonjenta!

  SvarSlett
 30. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails