torsdag 11. august 2011

Permtrøbbel.

Nå begynner straks et nytt skoleår. Og jeg merker at jeg blir litt stressa. Ikke fordi jeg skal begynne å jobbe, ei heller fordi det blir full fart med tre skolegutter, ei barnehagejente, husbygging og diverse. Men på grunn av to permer.

Først nå oppdager jeg at jeg faktisk har vært klassekontakt i en klasse, og foreldrekontakt i en annen. Jeg trodde jeg hadde vært trinnkontakt i begge klasser.

Jeg har nemlig vært trinnkontakt eller klassekontakt eller hva det nå kalles, for to klasser. Og det har vært greit nok. Du slipper ikke unna sånt når du har en del barn som skal gå en del år på skolen. Så det er bare å hoppe i det. (En liten oppfordring, det siste der).

Anyway, om jeg ikke akkurat har dynget foreldre og lærere ned med mails, phones eller smss, så har jeg gjort oppgaven min. Men nå skal liksom arbeidet videreføres til de som skal være trinnkontakter neste år. Det vil si - det er en perm som skal videre. En perm der trinnkontakten setter inn små skriv, små notater, sikkert oppdaterte klasselister og all kontaktinformasjon. Lister over hvem som har bakt og hvem som har kommet med to kanner kaffe. Innkallinger til foreldremøter og sånt.

Problemet er at jeg ikke har satt inn noe som helst. Jeg har forsåvidt både kontaktinfo og ei dugnadsliste liggende inne på PCen. Men that`s it.

Her er noe ark jeg kan sette inn i en av permene.

Og nok en gang gremmes jeg over at jeg ikke setter ting på plass med en gang. At jeg har orden i hue hjelper ikke neste års trinnkontakt. Jeg må få noe inn i permen. Jeg har spart på noen ark, men de har jeg skribla på. På foreldremøteinnkallinga har jeg drodla massevis av stjerner - det er jo sånt man gjør når man er på et møte og kjeder seg.

Så de kommende dagene skal jeg ha fokusområde Perm. Hadde jeg vært riktig så gal hadde jeg vel dekorert permen, laget en fiffig forside, satt inn sånne fargerike skilleark, og oppdatert adresselister. Det kommer jeg ikke til å gjøre. Men et ark eller to skal jeg få inn.

Har du vært klassekontakt?

Ha en organisert dag med eller uten skilleark!

21 kommentarer:

 1. utrolig nok har jeg sneket meg unna, år etter år etter år.

  men jeg har vært nestleder i et Borettslag.

  og det var i grunnen nok.

  SvarSlett
 2. Hos oss er det slik at klassekontakten har en vara, og dette mennesket rykker opp som klassekontakt året etter. Alle eposter og lignende sendes dit, eller lagres i egen mappe på epost ( da kan alt skrives ut ved årets slutt). Funker som en drøm, særlig for meg som heller ikke er særlig stø på skilleark og sånn...

  SvarSlett
 3. Her i huset har mannen vært klassekontakt et par ganger, jeg har klart å snike meg unna ;)
  Lykke til med permen :))

  SvarSlett
 4. Jeg har overlatt alle slike oppgaver til gubben..da jeg er lærer selv;)
  Du kan jo levere permen med blanke ark og be de neste fargelegge:O))
  Går nok bra dette, skal du se:)
  Klemmings;)

  SvarSlett
 5. Det har jeg, i tre år på rad! Nå skal det sies at det var for basisgruppen til A, og at det var en svært takknemlig jobb (stort sett i alle fall;-) uten så mye som en eneste perm.

  Og så var jeg foreldrerepresentant i barnehagen to ganger, en gang for hvert av barna, men jeg kan ikke huske noen perm der heller.

  Men jeg har (av naturlige årsaker) blitt ganske god på permer etterhvert, og jeg er av typen som dekorerer;-)

  SvarSlett
 6. Perm høres utdatert ut. Alt for mye papir i verden. Lat som dere var enige i å ha det på mail bare. Samle sammen de mailene du finner og putt i en zip eller hva det nå heter. Men alle bør ta sin tørn, der er jeg helt enig.

  SvarSlett
 7. Var klassekontakt i fjor og går på et nytt år i år :) Artig å være med å bestemme tingene på en liten skole :)
  Har også en sånn perm, men den har jeg åpnet en gang. Laget meg likesågodt en egen perm jeg. Er best på det ;)
  Ha en koselig kveld :)
  Klæm Guri

  SvarSlett
 8. Her har vi hatt vår tørn som klassekontakt begge to, det skulle bare mangle!
  Glad vi fann att permane når plikta var over ;)

  SvarSlett
 9. Ja jeg har vært klassekontakt for begge skolegutta, men vi har ikke så mye som går videre til neste års trinnkontakter. Det som har blitt videreført er overført via e-mail ;)

  SvarSlett
 10. Mannen rakte opp hånda på foreldremøtet og ble et eller annet (han håper noen andre har kontroll på hva det var han ble og kan fortelle ham det, for vi er noen skarve førstegangsskoleguttforeldre, og skjønner ikke så mye av hva som foregår der foreløpig).

  Men hvis han får ansvar for en perm skal jeg fortelle ham at han bør putte inn ting der etter hvert!

  SvarSlett
 11. House Number 9: Supert at noen melder seg! Og særlig fedre! Synes det nesten alltid er mødre som blir trinnkontakter.

  SvarSlett
 12. Åjada... vært klassekontakt flere ganger. Men var heldigvis ikke så mye permordning den gangen. Var nesten før datatiden også, haha..

  Hilsen gamla

  SvarSlett
 13. Jepp, har vært klassekontakt. I gammelklassen til eldste. Men det får man jo lite kred for når man flytter...

  SvarSlett
 14. Angående permer, så er jeg bedre til å anskaffe dem enn å sette ting i dem....

  Har foreløbig holdt meg unna klassekontaktjobben. Egentlig ikke noe problem, for her på skolen spretter foreldrene når spørsmålet kommer opp. Ikke sånn som i gamledager når jeg jobbet i barnehage, og vi følte at vi måtte tvinge noen til å være med i FAU.

  Jeg har selv vært med i endel år i FAU, men aldri som leder (den som har vært ansvarlig for permen). Den eneste jobben jeg hadde ang "papirer", var å legge de referatene som kom på mail inn i mappa på mailen...

  Nå da, jeg får to skolebarn så får vi se hvordan det blir med dette klassekontaktgreiene. Uansett, så har jeg en avtale med meg selv om ikke å si så mye ja. Er egentlig hjemme og hviler dette året og øver på å si nei ;)

  Lykke til med permene da Pia ;)
  Klæm Siw

  SvarSlett
 15. Har ikke vært klassekontakt enda, men så har jeg jo to unger til som skal på skolen, så det er vel godt mulig jeg blir det en gang. Jeg meldte meg faktisk en gang, men da var det allerede så mange mødre, at de ville ha en far med. Så jeg ble ditcha...

  Til tross for at jeg egentlig er et ordensmenneske, så har jeg blitt en racer på løsbladsystemer! Ingen god løsning. Nok en gang har jeg planer om å sette ting inn i oversiktlige permer fra begynnelsen av. Klarer sjelden å overholde det særlig lenge...

  SvarSlett
 16. Du har nok vært for opptatt med mammapermen...Thihi ;)

  SvarSlett
 17. Jeg har ikke vært klassekontakt, men derimot FAU-rep. Men du, våre klassekontakter har ikke hatt noe perm eller arkiv av noe slag å gi videre, det kan vel ikke være så farlig....? Har ikke alle kontaktliste da? Det er vel det viktigste? Eller er det noe jeg ikke har skjønt? Eller ja, det er jo mye i livet jeg forsåvidt ikke har skjønt, men...

  SvarSlett
 18. Haha, det høres ut som meg:-)

  Lykke til med permfokus!

  SvarSlett
 19. Jada. Jeg startet med å være Fau-representant i to år, det andre året var jeg leder. Jeg var med i skolestyret i to år, jeg har vært klassekontakt i ett år, og har et nytt foran meg nå til høsten.

  Jeg synes det er greit jeg, men vil ikke hvert år.

  SvarSlett
 20. Vi starter første skoleår nå og jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal inn i FAU med en gang eller vente et år. Høres sikkert arrogant ut "å bare gå inn", liksom, men erfaringsmessig er alle slags verv der man kan risikere å gjøre en innsats sjelden gjenstand for kampvitering.
  Men nå gikk vi (husstanden, representert ved min mann)ut av styret i borettslaget, så der må vi inn igjen.
  For meg er det en selvfølge å ta del i og påvirke og følge med på hverdagen til barnet og hjemmet vårt. Jeg mener, bor man i enebolig så vil man jo også selv bestemme fargen på huset? Hvorfor vil man plutselig ikke det når man bor i borettslag?

  Jeg var forresten rennleder på ski- og akedagen i barnehagen de to årene skitalentet gikk der. Sånn er stas.
  Regnskap og alle papirer (kompetansen, hjulet og mal til diplomer) leveres til den som skal være det til vinteren.

  SvarSlett
 21. Tjihi... Jeg stod og prata med naboen på onsdagen, og dattera hennes begynte å snakke om skolefest. "Snakk med foreldrekontaktene", svarte jeg så kjekt. Og i samme øyeblikk gikk det opp for meg at jeg og hennes mor er nettopp det i kommende skoleår... Vi har samme system som Fru Storlien. Altså har vi vært vara i 1 år for å "lære", men jeg har da ikke blitt kalt inn til noe annet enn alle andre foreldre?!?? Altså, jeg har lært at til høsten skal varaene også kalles inn til formøter o.l!

  Men jeg tror kontaktjobben i 6.klasse kan bli både spennende og litt ekstra travel. Det er nemlig tid for både leirskole, kanskje Lego Leauge (skrives det sånn?) og hjelp på 7.klasseavslutningsfesten...

  Men permer? Det vet jeg altså ingenting om siden jeg ikke har møtt som vara noe sted. Heldigvis er vi to i hver klasse til å holde styr på evnt permer...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails