mandag 8. august 2011

Første barnehagedag

De første timene i ny barnehage er overstått.

Barnehagebarn med baconosttilgriset body og batmansekk, klar til dyst.

Vi skulle møte midt på dagen, og for å være sikker på at vesla skulle møte lykkelig og opplagt, valgte jeg en times trilletur før vi skulle troppe opp i barnehagen. Og for en gangs skyld boikotta hun dagsovinga også, og vi fikk en særdeles vellykka prolog til barnehagestarten. Jeg trillet rundt med en brølende belsebubaktig skapning og tenkte med meg selv at nå var løpet kjørt.

Jeg prøvde alle mine trilletriks, jeg sang og fortalte sjørøverhistorier, jeg hysjet og klappet og strøk, jeg strammet reimer og jeg tvangsputtet inn smokk. Det ytterst krakilske soon-to-be barnehagebarnet ga seg ikke, og et minutt før vi kom innenfor portene brølte hun "VÅKEN!!!" og jeg freste inni meg "Greit, du skal faenimeg få være våken!" og så rev jeg henne opp fra vogna. Vesla kuttet brått ut skriking og vridning, og ble med ett ganske så normal. "Ja, dette blir nok bra!" himlet jeg mens jeg bar med meg en overtrøtt unge inn i de nyoppførte brakkene.

Huske er stas...

...sparke ball er også stas...


Og så ble det bra. Hun utforsket det meste av hva brakkebarnehagen hadde å by på, hun moret seg ute i lekeapparatene og hun hadde noen ålreite timer. Hun tegnet tilogmed noe som kunne minne om en sirkel.

....og bøker er stas

Vi kom hjem, hun sloknet på fanget mitt, sov i hele ti minutter, og så hadde vi en vanlig ettermiddag og en vanlig kveld, og det var det.

Nå har jeg bestilt navnelapper, og i morra skal vi troppe opp både med sko og matboks.

Ha en trøtt kveld, med eller uten barnehagebarn!30 kommentarer:

 1. Da var det gjort! Dere var i det minste heldige med været, tenk så festlig det ville vært med øs-pøs-regnvær, hehe!

  SvarSlett
 2. Det er akkurat som at de lukter når vi vil at de skal gjøre en spesiell ting - da skal de i alle fall IKKE gjøre det......
  Alt i alt hadde dere en fin dag likevel :)
  Klæm

  SvarSlett
 3. he he søt liten jente, lykke til i morgen :)

  SvarSlett
 4. Greit når det går greit!

  Fikk et glimrende tips her inne i går om klistremerker fra en svensk nettbutikk. De var uberkule, og vips -bestilt.

  nei,nå skal jeg ut og jogge. Tenk!
  imponert nå, tenker jeg.

  SvarSlett
 5. Spennede dag nr 1 og flere følger nok både for mor og datter:) Lykke til med dag nr 2:)

  SvarSlett
 6. Puh..overstått! :-)
  Mammaen sliten og eller?

  SvarSlett
 7. så greit det gikk, godt å høre!
  hER HAR VESLA mi og nettopp begynt. Rart og fint. Og det har gått overraskende geit.. med litt tårer.. Ny epoke i min mamma tilværelse. Lykke til videre, håper hun vil trives og at du får tid til både varm kaffe og avis med beina høyt hevet :)

  SvarSlett
 8. Det var veldig koselig å treffe deg:) Det hadde vært supert om barna våres ble lekekammerater!
  Ser ut som barnehagen deres er bedre utstyrt enn den kommunale...;)

  SvarSlett
 9. Hehe.."VÅKEN!!!" Ja, den var kjent. Linus pleier ta den om kvelden, ca 2 min etter legging!!

  Så bra at det gikk bra, VÅKENT barn til tross! Lykke til med sko og matboks i morgen!

  KLEM!

  SvarSlett
 10. Lykke til i morgen, dette kommer til å gå kjempefint, tenker jeg!!

  SvarSlett
 11. godt og komme igang da...
  Veslas første dag i barnehagen! og snart din første dag i jobb?
  spennende for begge kan jeg tenke!

  lykke til emd dag 2:)
  klem ellemell

  SvarSlett
 12. Herlig skildring av en unge som ikke vil sove, haha!
  Men ser ut som Vesla kommer til å greie dette veldig bra!

  Lykke til!

  SvarSlett
 13. Herlig skildring av en unge som ikke vil sove, haha!
  Men ser ut som Vesla kommer til å greie dette veldig bra!

  Lykke til!

  SvarSlett
 14. Da var dere i gang! Vi starter mandag! Blit nok værst for meg he he!

  Klem

  SvarSlett
 15. Så spennende for dere begge. Lykke til :)

  SvarSlett
 16. Så godt hun hadde det greit, til tross for dårlig oppladning. Spennende med et nytt sted med masse barn og leker :)

  SvarSlett
 17. Jepp, sånn er det. Når vi absolutt vil noe, vil ungene gjerne det motsatte :D
  Ellen :)

  SvarSlett
 18. Så flott at det gikk så bra, til tross for heavy dagsoveboikott! Skjønner godt at mor kjente frustrasjonen komme sigende, ja. Lykke til i morgen! :-)

  SvarSlett
 19. Herlig lesing...
  De små er jammen meg utspekulerte ;)
  Ikke mange dager til vi også har 1. barnehage dag her i huset. Alltid like spennende!
  Lykke til i morgen også.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 20. Henny synes ikke dette er noe fuzzzzz, lissom? Stor jente blitt! Og selv om hun ikke helt vet det ennå: barnehage er jo dødsartig! :) Du er heldig som ser ut til å kanskje få en enkel oppstart. Henny er klar! Jeg har to som sier de er klare. Men jeg VET at Andrine kommer til å lage et helvete når jeg går...........

  SvarSlett
 21. Ah! Eg kan enno kjenne korleis EG var når mine ikkje sov når EG meinte dei SKULLE sove!!!
  Det vert nok ei rivande utvikling hos jenta di, når ho allerie etter ein dag kan tegne sirklar;) ;)

  SvarSlett
 22. He,he ho ser jo opplagt ut,
  - men det var kanskje ikke mamma`n..?
  "Vi" hadde første dag etter ferien igår - gler/gruer meg til min "oppstart" neste uke..!
  Ha en fin dag,
  klem Hege.

  SvarSlett
 23. Grattis med overstått barnehagestart! Virket jo som en fornøyd og glad jente, tross en litt turbulent start hehe... Her har vi også gjennomført vår første dag (eller halvannene time da...) med Lars, det var å rive seg ut av kaoset, levere de som skulle på Sfo først og så ta med seg gutten under armene og plassere seg i sandkassa. Ikke iført egnede sandkasseklær akkurat. Men, men. Jeg tror liksom ikke helt på at han faktisk skal gå i barnehage, jeg! Dette er bare for gøy, liksom, og jeg skal jo være der hele tiden. Sukk... Lykke til videre med dere :) God klem!

  SvarSlett
 24. Vel overstått. Herlige bilder av barbeint frøken. Får nok litt av hvert morsomt å styre med i barnehagen, tenker jeg.

  Fin dag!

  SvarSlett
 25. Så flink ei jente!!!! Skal da vel ikke sove når man skal i barnehagen, kan de skjønne!!!!!
  Lykke til med navnestempling og matpakkelaging!!!

  SvarSlett
 26. Spennended tider for dere ja:-) Skal du jobbe fullt??? Lykke til med hverdagen!
  Klem♥

  SvarSlett
 27. Hehe, godt å høre at første dagen gikk som smurt :)

  SvarSlett
 28. Det går som regel bedre enn man tror, når man tror det går værre enn man frykter... ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails