søndag 31. juli 2011

Tyrkiabilder.

En reiseklar gjeng på Gardermoen

Vi tok ei spontan uke til Foça i Tyrkia. Og vi angrer ikke.


Ut fra det jeg så på Lilleputs nettsider, var det ikke mitt førstevalg. Men her ble det pris og tilgjengelighet som avgjorde, og vi reiste av gårde. Og ble positivt overrasket.


I tillegg til sol og varme, som du jo garanteres i Tyrkia på denne tida av året, opplevde vi et rolig sted.

Ivrig bruk av Antibac kombinert med bra mat, gjorde at vi unnslapp magetrøbbel

Mine tidligere Tyrkiabesøk har vært preget av mas og påprakking av skinnjakker og tepper.


I Foça opplevde vi ikke noe av dette. Det var minimalt med turister, og det var minimalt med shopping.


Vi badet, spiste is og vannmelon, og om kvelden tro vi til med kortspill.


God mat, lave priser, barnevennlighet og en stor leilighet med et stort kjøleskap, gjorde ferien til en suksess, og vi reiser gjerne tilbake.


Har du vært i Tyrkia?


Ha en minnerik dag, med eller uten ferie!

38 kommentarer:

 1. Herlig, ja?? Mhmm :)) Er positivt overrasket over Tyrkia jeg også, her vi bor, men har opplevd disse innpåslitne selgerne og restaurantinnkasterne. Jeg gikk ut fra to butikker på rad fordi fyren maste, selv om jeg holdt pekefingeren foran munnen og sa hyyyysj ;) I kveld skal jeg på en liten shoppingtur, den første, og da skal jeg gå inn på sjapper hvor det er MYE turister - så kanskje jeg får være litt mer i fred. JEg kjenner jeg blir SUR og lite høflig av dette selgermaset. "Where you from, my friiiend??". Det vil ingen ende ta :) Hva skal jeg si da?? "I would like to shop in peace??", hehe...

  SvarSlett
 2. Akkurat det med fravær av mas var veldig ålreit i Foca - det var veldig gresk på mange måter der. Men så var det jo ikke så mange butikker heller, og heller ikke mange turister, så det ble vel ikke så mye å mase om, ei heller så mange å mase på.

  SvarSlett
 3. Jeg har vært i Side en gang og syntes det bare var så masete og ikke fint, men har lyst å gi Tyrkia en ny sjanse, så da høres jo dette bra ut...koselige bilder, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 4. Yes, har vært i Tyrkia, faktisk i Focia. I 1991. Den gangen hadde vi ikke antibac....Ser herlig avslappende ut.

  SvarSlett
 5. Det så herlig ut! Deilig og avslappende :)

  SvarSlett
 6. Å, ser deilig ut!

  Ja, vi har vært i Tyrkia. Flere ganger. Faktisk så mange ganger at vi nå tenker at vi får snaske oss til å prøve noe annet. ;-)

  Også vi har opplevd at tepper og skinnjakker og gull og det de later som er gull blir prakket på deg hvor enn du snur deg. Men ikke i Icmeler. Der var det roligere. Der kosa vi oss maks!

  Vi har lovt ungene Sydentur neste sommer. Mest fordi jeg og gemalen skal på egotur til Gran Canaria nå i høst. ;-) Familieferien neste sommer ser vi for oss går til Mallorca. Blir herlig!

  SvarSlett
 7. Ååååå så deilig det så ut da, Pia !!! vi har vært tre ganger i tyrkia og liker oss veeeldig godt.. Innpåslitne selgere er det desverre over alt, så da er all inclusive hoteller å anbefale. Du trenger faktisk ikke å ta turen utenfor hotellet EN eneste gang ;)i løpet av ferien . . .
  hmmmm kjenner at jeg fikk lyst på ny tur nå ja ;))

  Ha en strålende ukestart!!!
  -maren-

  SvarSlett
 8. Åh...herlige sydeliv! Vi har de to siste årene vært i Spania, i år var det norges-turne med Dyreparken i Kristiansand osv.som sto på menyen...men jeg har så lyst til syden, at jeg må holde meg unna alle nettsider til reiseselskaper...
  Tyrkia har vi ikke prøvd, mye fordi størsteprinsessa er lunge/hjertebarn, og høy varme er så tungt for pusten. Men i Spania enten tidlig el sent på sommeren har fungert topp.

  SvarSlett
 9. Ja har vært i tyrkia for 2 år siden, så ikke med familie. Men det var ganske massete ja.

  SÅ kjempe herlig ut =)

  SvarSlett
 10. Aldri vært i Tyrkia. Har reist ganske mye - men igrunnen sjelden "sydenferie". Dette ser deilig ut! Deilig flukt fra dårlig sommer. Og fin kjole ;)

  SvarSlett
 11. Jeg har aldri vært i Tyrkia og jeg vet ikke om det står på ønskelisten min å reise dit heller.

  SvarSlett
 12. Så flott ferie dere har hatt!! Herlig bilde av reiseklare og spente unger!
  Aldri vært i Tyrkia.
  Men der så det faktisk veldig bra ut!
  Blir det noe sydentur på meg så blir det på høsten eller våren. Tåler ikke varmen som før, sånn er det bare med den saken :)

  SvarSlett
 13. Vi var for første gang i Tyrkia i år,Side..6 fam sammen og hadde det helt topp...All inclusive med "bånn gass" fra morgen til kveld..vi hadde ikke behov for å gjøre noe annet enn å være på hotellet,så mye aktiviteter.
  Men vi var ikke imponert av maten,bodde på Pegasus world..
  Har allerede bestilt en tur til neste år sammen med storfamilien min..på et hotell som heter Royal Dragon,hvor min bror m/ fam var samtidig med oss..der snek jeg meg inn et par timer(veldig strengt,du kommer jo ikke inn uten all inc armbåndet)..og denne plassen var virkelig til å anbefale..deilig mat og en helt annet service enn det vi hadde!!

  SvarSlett
 14. Så utrolig deilig ut, Pia! Og velkommen hjem til sommervarmen... som ikke jeg har fått nyte noe av pga sønn med vannkopper (typisk!)

  Elsker det øverste bilde hvor vesla står en meter unna brødrene sine med hendene på ryggen.. hÆrlig!

  SvarSlett
 15. Jeg har ikke vært i Tyrkia. :-) Lite turister og lite shopping høres veldig greit ut ja. :-D

  Velkommen hjem til dere og Nille-sekken. :-)

  SvarSlett
 16. Aldri vært i Tyrkia, nettopp pga rykter om innpåslitne,maiske selgere.

  Men nå hang jeg meg opp i dette med "minimalt med turister". Er det virkelig mulig? Finnes det et slikt sted?

  ok,jeg får tro dine ord, og vurdere Tyrkia neste gang vi drar sydover;o)

  Hva med kakkerlakker?

  SvarSlett
 17. Så herlig det ser ut, og så kjekt å høyre at dere har hatt ein rolig, fin tur til Tyrkia :) Eg har vert i Tyrkia, men ikkje på sydenferie. Var i Istanbul for.. ehm.. rundt 7 år sidan. Ein fantastisk by så lenge man overser alt fjas og mas ;)

  SvarSlett
 18. Nei, har ikkje vore i Tyrkia...
  Artig det fyrste bildet, der vesla stiller seg opp slik som storebrødrene!

  SvarSlett
 19. Trine: Lilleput reiser har lite charter/sydenpreg over seg, tross alt. Kan anbefales;) (Men man kan jo også reise med SAS til Izmir og ta taxi til Foca)

  Whitebite: Det var minmalt med turister, ja! Det vil si - det var mange tyrkere der, spesielt i helgene. De reiser fra gloheite Izmir ut til bittelitt svalere Foca. Og vi så ingen kakkerlakker!
  Igjen - fikk mer Hellasfølelse enn Tyrkiafølelse.

  Vi bodde på Hanedan, det var 3 km utafor selve Foca sentrum. Veldig rolig på Hanedan, og kan jo kanskje bli kjedelig for folk som vil ha action. Men er du fornøyd med sol og bading, er det supert.

  Vi var ikke inne i Foca sentrum om kvelden - kan jo hende noen ville ha mast da. Men de tre gangene vi tusla rundt i sentrum var det ikke noe mas, nei.

  SvarSlett
 20. Vi har vært i Tyrkia mange ganger.
  Og vi har vært i Kemer, også et lite men et flott sted. Ganske rolig og lite mas. Har faktisk vært der 4 ganger de siste 3 årene. Jeg er veldig glad i Tyrkia!
  Tyrkiareiser har avganger fra Kjevik så Tyrkia har vært lett tilgjengelig for oss.
  Billig, varmt og veldig hyggelig mennesker etter min mening.

  SvarSlett
 21. Ja, har vært i Tyrkia, i Bodrum.
  Kan ikke si det frister til gjentakelse, har minner om mas, mas og mere mas, katter overalt, skinnjakker, støy og mere mas. Nei, frister ikke. Men veldig kjekt at dere hadde en deilig, og overraskende positiv opplevelse! Som jeg skrev til deg hos meg, er det rett før jeg også "klikker", og bestiller meg sol og varme...blir nok ikke Tyrkia.
  Klem!

  SvarSlett
 22. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 23. frk. Virrum: Katter var det der vi var også. Ikke overalt, men det var nå noen som luska rundt der vi spiste. Men ikke mas!

  SvarSlett
 24. Ha ha, nå fikk jeg for meg at det ser ut som jeg ber Frk Virrum om å slutte å mase. Men det jeg mener er at det ikke var mas akkurat der vi var i Tyrkia.

  SvarSlett
 25. Så deilig, da!
  Hopp-på-i-siste-liten-tur?

  Jeg ble veldig positiv da vi var i Tyrkia nå i sommer, hadde hørt om masende selgere, men..
  Dere hadde maten selv, eller allinklusiv?

  SvarSlett
 26. Bondekona: Dette var ikke et all inclusive-sted - veldig rolig og lite charterpreg.

  SvarSlett
 27. Ser ut til at dere har hatt en fantastisk flott ferietur :)
  Har aldri vært i Tyrkia, men kanskje det hadde vært en ide??
  Flott dag til deg også :)
  Klæm Guri

  SvarSlett
 28. Å så deilig det må ha vært.. fine bilder du hat tatt! Jeg har aldri vært i Tyrkia eller i syden for den del, og kjenner på at dit vil jeg, SKAL jeg en dag. En fin dag :D

  Takk for kompliment, jeg smiler :D

  SvarSlett
 29. Å herlige bilder. Ser ut som om dere hadde en deilig ferie. :) Har ikke vært i Tyrkia selv, men skjønner det er et land som må opp på go-to listen?! :)

  SvarSlett
 30. Herlige bilder. Og en herlig ferie også ser det ut som:)

  Har ikke reist til syden i voksen alder, da jeg bodde hjemme var Kanariøyene reisemålet. Har et vennepar som sverger til Alanya og reiser dit i to uker hvert år. Men jeg har sett for meg at Alanya er et litt "masete" sted... Har ikke hørt om Foça før, vet du om det generelt sett er lite turister der eller var det akkurat da dere var der?

  SvarSlett
 31. Hanne: Foca er ingen typisk turistby. Dvs - det er et yndet feriested for tyrkere. Så i helgene er det masse folk på stranda.

  SvarSlett
 32. Jeg har vært i Foca! Var der i 1990 med folkehøyskolen jeg gikk på, og jeg tror vi var de første turistene de hadde sett for vi endte opp med væpna politi-vakter utenfor hotellet og busslater med nysgjerrige soldater som kjørte forbi på vei til militærleiren sin.
  Men jeg husker at det var en flott tur! Var jo litt sånn studie-tur også den gangen.

  Ser ut som dere har hatt en deilig familie-ferie ihvertfall!

  Nå er vi på "syden"tur/turnleir (det er en grunn til six-packen) i Latvia, får komme med rapport senere ;o)

  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 33. Så flott at dere fikk en sånn fin uke.:)
  Jeg var i Tyrkia for noen år siden. Det ble ingen suksess. Ekstremt masete selgere, masete restaurantfolk og vi fikk en voldsom magesjau alle sammen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 34. Hihi - jeg tippa rett!:o)
  Ser herlig ut med Tyrkiaferie ut fra disse bildene ihvertfall. Jeg har ikke vært i Tyrkia. Har bare vært i syden én gang - i Albufeira, Portugal. Ender som oftest opp i Finnmark, Oslo eller evt. Russland...

  SvarSlett
 35. Hei igjen:)
  Collagen lager jeg i Picasa. Jeg vet ikke om du kjenner til det - men der kan du iallefall merke de bildene du vil ha med en stjerne og deretter klikke på en knapp som heter "lag montasje".
  Bing - bang = ferdig :)

  Klem Vivian

  SvarSlett
 36. Hei igjen:)
  Collagen lager jeg i Picasa. Jeg vet ikke om du kjenner til det - men der kan du iallefall merke de bildene du vil ha med en stjerne og deretter klikke på en knapp som heter "lag montasje".
  Bing - bang = ferdig :)

  Klem Vivian

  SvarSlett
 37. Så koselig! :) Det så virkelig godt ut.

  Jeg var i Tyrkia sommeren 1997, og kom hjem etter en svensk sommerflørt som varte i flere år og med en bakterieinfeksjon i magen som fikk meg innlagt på isolat.... Happy days. *ler*

  Husker Tyrkia som koselig, slitsomt (bloooond, høøøy og tyyyynn - lenge siden altså) og vakkert, men dessverre også preget av heftig sykdom. Jeg var uheldig, men likevel ikke det første stedet på lista...

  Får jeg en gratis tur dit, derimot.... ;P

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails