lørdag 2. juli 2011

Pepsi Max-trøbbel. Og emalje

Jeg har tidligere skrevet at jeg stadig har en kaffekopp med Pepsi Max i min nærhet. Nå har nok de fleste i familien gjennomskuet trikset mitt, men jeg blånekter fortsatt for at jeg drikker brus på hverdager, og later som om jeg er et glimrende forbilde. Som da verken juger eller drikker brus.

Vesla går stadig og tar seg noen slanter når hun finner kopper på bordet. Jeg har tenkt at det ikke har gjort noe om hun fikk smake brus - min erfaring tidligere har vært at små barn absolutt ikke liker brus, og jeg har tenkt at hvis hun tar en stor slurk, vil hun lære the hard way.
Hun har ålreite tenner, altså.

Nå oppdager jeg til min forskrekkelse at vesla faktisk liker brus. Får hun tak i Pepsi Max-koppen, drikker hun. Mange slurker.

Og der jeg tidligere har vært en sånn mor som har fulgt min sønn i bursdag med barnehagevenner og poengtert høyt at "Han kan ta vann, for han liker ikke brus", så ser jeg nå for meg skammen det vil bli å følge en toåring på første tannlegebesøk og få konstatert store syreskader på emaljen. Her må vi intensivere tannpussen (noe som ikke vil bli så lett - den er intensiv nok som den er) eller bli mer diskret med Pepsi Max-koppen.

Liker ungene dine brus? Eller holder de seg til buljong? Vann, kanskje? Iste?

Ha en drikkende dag, med eller uten emalje!

32 kommentarer:

 1. 3 åringen min lika brus. Første gang han smakte noe bruslignande (med meg i alle fall) var på Lanzarote da han nesten var 2 år. Vi bestilte eplejuice til han, og fikk ein eplebrus i stedet for. Han rynka på nasa og sa æææsj. Men til tross for at gutten ikkje likte brus må noken ha funnet ut at det var kjekt å gi han det, for da vi var i konfirmasjon i vår spurte han etter brus. Og jammen gikk det ned. Jaja.. før eller seinare ville han vell ha begynt, sjølv om eg ville foretrekt seinare! :)

  SvarSlett
 2. Jeg har også en treåring som liker brus. Cola går ned på høykant! Hun har egentlig likt det fra første stund. Men vi har likevel gitt henne mest vann. Hun har ikke fått sjansen til å velge brus, saft eller juice så ofte, annet enn til f.eks. middag, ekstrakos og på ferie. Og heldigvis liker hun veldig godt å drikke vann fra tøffe flasker. Så jeg prøver å begrense brusdrikkingen hennes, enn så lenge :)

  SvarSlett
 3. jeg har ramla i samme fella som deg egentlig...
  mine to store likte ikke brus da de var små.. dvs han eldste som snart er 8 begynte vel å like brus i fjor... og storesøster på 6,5 liker fortsatt ikke brus.
  Men minstemann på straks 2 år. Hun bare eeeeeelsker brus hun. Alle typer har vi funnet ut...... hehe..

  SvarSlett
 4. Huff, ja, jeg skal ikke gi henne brus med vilje. Men det skremmer meg at hun liker det...

  SvarSlett
 5. Linus hadde nok sikkert likt det hvis han hadde fått smake det. Han liker jo alt som er søtt.
  Men han drikker mye vann, litt juice, smoothie og en hel del bringebærbiola - som også er rimelig søt. Så vi er ganske hard på tannpussen vi også.

  Men nå har jeg fått smaken på pepsi max - og det er ikke bra, jeg har nemlig aldri vært den helt store brusdrikkeren. Hørte også at pepsi max inneholder et eller annet stoff som man mener kan føre til benskjørhet?!

  Ha en god helg! KLEM!

  SvarSlett
 6. Tenaringen min er og har alltid vaert 'vannmann'. Men selv om han liker brus, sa foretrekker han vann, men helst kullsyret vann sa vi har na en 'boblemaskin' i huset. Vannet her borte har en bismak (synes jeg), men boblemaskinen tar det bort sa da smaker vannet mye bedre. Kanskje Vesla hadde likt det? Liker hun Farris? Er det boblene som er spennende eller er det det sote (mistenker at de fleste foretrekker det siste..).

  Det gar nok bra, skal du se. Det blir folk av henne ogsa ;-)

  SvarSlett
 7. 'mamma... jag vil ha kåkkakååålaaaa' sier Vincent.
  Shame on me... jeg elsker jo Coca-Cola og har vel påvirket han :P
  Men han FÅR det ikke hver gang altså... ;o)

  SvarSlett
 8. Min snart 3-åring vil gjerne smake, men liker det ikke. Det han derimot liker er eplejuice, og det er vel ikke direkte bra for tennene det heller...
  Jentene liker brus, derfor prøver jeg å unngå å ha det stående i ukedagene iallefall. (Bare synd at jeg ikke kan smugdrikke det fra kaffekopp heller da, for varm brus er ikke helt det samme). ;)

  SvarSlett
 9. De liker brus! De to eldste hvertfall. Eldstemann er heelt vill etter cola, men velger vann fremfor saft. Så i barnebursdager er det "Han tar gjerne vann,takk, han liker ikke saft!" Og da tenker sikkert de andre foreldrene at han er supersunn og sikkert aldri har smakt brus ;)
  Mellomstemann velger helst melk :) Minstemann velger pupp ;)

  SvarSlett
 10. Jeg drikker ikke brus selv, liker det faktisk ikke, derfor er dette noe min treåring syns er kjempespennende å få servert andre steder. Går ned på høykant. Når storesøstrene drikker brus, gjemmer de den litt vekk, jeg vil rett og slett ikke at den lille skal ha det, en tenner er noe jeg litt hysterisk(?) passer på. Skal jeg nevne at hun, den lille, derimot elsker mammakaffe (kaffe med melk) og gjerne drikker hele koppen om hun får tilgang?? Hehe..

  SvarSlett
 11. Eilene har likt kullsyre.. Malie ikke så mye.. liker best når brusen er litt sånn halvdau ;)

  SvarSlett
 12. Ingen av mine barn liker brus. Her går dte mest i juice, som egentlig ikke er noe bedre for emaljen...
  Klem

  SvarSlett
 13. Må bare innrømme det at mine nok er alt for glad i brus.. MEN de har fine tenner fordi:) Vi styrer unna brus på hverdager og har det kun til helg og da til middagsmåltidet.
  Trikset med kaffekopp og pepsimax kjenner jeg godt til, fungerer enda her i heimen. Var et svært nødvendig søtsuplement når jeg jobbet med min vektnegang 2009.
  Ha en god lørdag med eller uten Brusing:)

  SvarSlett
 14. Begge mine har likt brus fra første gang de fikk smake det. Men nå har de på en måte "glemt" at det finnes - bortsett fra i varme land og hos besteforeldre. Der flommer brusen!!

  Nå går det mest i smoothies og juice...

  SvarSlett
 15. alle mine har likt brus- utenom minsten som nå er 6. Nå liker hun det av og til....mens 7åringen min ikke takler se ei flaske stå åpna eller uåpna- den må tømmes! Og da pleier det være Pepsimax det går i. Men alle har gode tenner- null hull klubben til de er 18! Heldigvis...eller, de 2 eldste da. De 2 minste har noen år igjen, men altså ingen hull eller syreskader.

  Hilsen Alexia http://mortil4.no som fortsatt ikke får signert på vanlig måte hos deg...

  SvarSlett
 16. oh yes!
  her drikkes det brus!
  og jeg blir nesten irritert av slike barn som ikke liker brus i bursdager. Hva i all verden liksom?!!
  (neida,det var tøys..)

  Men selv om mor i huset her er Cola-fan, så får mine barn alle andre typer brus. I helga, selvsagt.

  Lettbrus er forresten FYFY til barn. Pga aspartan-stoffet.
  men det visste du sikkert!

  SvarSlett
 17. Men vet du hva ;). Jeg har sluttet å drikke pepsi max. Trodde aldri det skulle gå. I en overgangsperiode har det gått en del i Solo super - men også i vann med kullsyre - og nå smaker pepsi max pøy. Hadde ALDRI trodd jeg skulle skrive det. Og det har vært slik i flere uker nå, så jeg tror det er slik det er.

  Ungene begynte å arve dårlige vaner - så samvittigheten var ikke sånn innmari god.

  SvarSlett
 18. Lillegull fikk smake brus av bestemora - og han likte det. Hun lot han få smake for hun var brennsikker på at det ville han ikke ha...hehe

  SvarSlett
 19. Eskil har alltid likt brus, men han spør/finner seg heldigvis vann når han er tørst. Jeg er pesi max avhengig! Huff og huff :(

  SvarSlett
 20. Slik jeg husker det, drakk jeg ikke så mye brus da jeg var barn. I tenårene økte nok brusinntaket betraktelig. Barn drakk nok generelt mindre brus på 1970- og 80-tallet enn de gjør i dag. Hvis man klarer å utsette introduksjonen av brus for barna så lenge som mulig er nok mye gjort.

  SvarSlett
 21. Hei. Tannpuss hjelper ikke mot syreskader. Snarere tverimot. Sett pepsien på en høyere hylle, og gi henne fluortabletter istedet. (Solosuper er forresten like ille.) Hetty, pepsiholiker

  SvarSlett
 22. Hehe.. Min lille elsker farris, så jeg vil tro at han liker brus også. Enn så lenge har jeg klart å holde brusen unna han, og sier bare off, off når han nærmer seg mitt glass. Jeg håper på å holde det sånn en stund til, hihi...

  SvarSlett
 23. Netty Emaljepike (som ikke liker lettbrus og derfor sitter på sin høye hest), vurderer å sende anonym bekymringsmelding til barnevernet og lurer på hvilken kommune du bor i, om du ev har tlf nr til sosialtjenesten der.

  SvarSlett
 24. Netty: sender deg nummeret på mail.

  Til dere andre: jeg gir henne ikke brus! Hun får vann, melk (og pupp..) Men jeg ser jo at hun lett kunne havna på bruskjøret...

  SvarSlett
 25. Ungene mine er helt normale. De drikker brus, kakao und so waiter :)
  Minstemann foretrekker jus. Ikke særlig bra for tennene det heller. Og han er den første jeg sliter med å få pussa tennene på. En kamp hver kveld. Og nå sier ekspertisen at vi bør pusse om morran også. Djisus!
  Ellen :)

  SvarSlett
 26. Ikke en gang med pistol mot skallen drikker mine to eldste brus! De liker det ikke. De gangene de har smakt er det med tårer i øynene og frysninger over hele kroppen at noen små slurker sklir ned. Ikke noen krise at ungene ikke liker brus altså. Men nå som de er såpass store (6 og snart 9) hadde det nesten vært greit om de gjorde det. For i bursdager og andre selskaper serveres det brus. Og de færreste har saft eller juice til de som ikke liker sånt. På ferier er det også håpløst. Sist vi var i Syden for eksempel ble det mye vann på jentene da vi var på restaurant. For den juicen de hadde var alltid ferskpresset. Og fruktkjøtt er Satans verk, ifølge mine eldste.

  Men yngste, som blir 2 i september, hun drikker brus! Vi var som deg. Holdt på å ramle av stolen da det viste seg at hun likte det. Her går det også i Pepsi Max. Er bare de siste månedene vi har gått over fra Cola til Pepsi Max. Kanskje det var det vi gjorde feil med de to eldste? ;-)

  SvarSlett
 27. hehe...du klarer ikke lure dem med kaffekoppen nei.. de er ganske så smarte;)
  Her går det i vann, lykkeliten fikk et glass saft idag, men d var fordi hun var i bursdag:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 28. Belkinien liker bare ekkel skvipebrus, som urge og rød fanta. Mor derimot, eeelsker cola! Ordentlig cola, i glassflaske eller på boks. Og aldri mer enn 0,33, da blir man klissete innvendig. Aldri plastcola, eller lunken (grøss), eller cola som har stått åpen noen timer (enda mer grøss). Nei, cola, det kan eg skrive mye om. Og emalje, er ikke det litt oppskrytt egentlig? Sååå 2010, etter det jeg har hørt.

  SvarSlett
 29. he,he... jeg har også hatt min avhengighetsperiode med peåsi max... men jeg kuttet ut for to år siden og har ikke drukket en dråpe lightbrus siden! jeg mener helt klart at kroppen min ikke har godt av aspartam... til jul kjøpte vi oss en soda stream. med den lager vi vår egen farris, med noen dråper smaksessens - helt uten sukker, estoffer eller aspartam...
  vi digger vår farrisvariant - ungene også!!! vi kjøper aldri brus mer!

  ønsker deg en fin dag

  klem beate

  SvarSlett
 30. Mine barn fekk berre vatn fram til dei var godt over 2år. Men huff, det var mange vaksne som synd veeeldig synd i dei som ikkje fekk brus!

  SvarSlett
 31. Fireåringen liker absolutt ikke brus! BLÆH! Vondt på tunga! Han får smake med gjevne mellomrom (vi drikker sjelden brus selv), hvis han vil.
  Snart-to-åringen er jeg litt usikker på... Jeg tror at også han syns det er mest vondt, men han er litt mer nysgjerrig, tror jeg.
  Vann er toppers! :)

  SvarSlett
 32. Jeg må innrømme at vi er brusmennesker alle tre og det går sjeldent en dag uten brus for min del. Men nå har jeg fått kjeft av tannelgen min, spesielt i forhold til PepsiMax. Så nå forsøker jeg å drikke mer vann, selv om det ikke er det beste som finnes..

  Ha en fin uke!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails