lørdag 16. juli 2011

Ny skolesekk!


Jeg har nok litt fordommer mot -nille. Veit ikke helt hvorfor, for jeg handler stadig der. Bursdagseffekter og viskelær og tegnesaker. Småtterier til å legge i julekalendre. Hårdingser. Servietter. Lys.  Sånne smådingser er liksom greit.


Men så skulle de lansere sin egen skolesekk. Og da ble jeg skeptisk. For skolesekk, DEN må være bra! Vi fikk teste en skolesekk.

Det artige her, er at jeg ofte ellers må gire meg litt opp for å klare og skryte av produkter. For det er jo ikke alt som jeg egentlig synes er så vidunderlig. Nå sier jeg ikke at denne sekken er vidunderlig, men jeg ble faktisk positivt overrasket.


Som mamma til tre skolegutter, har jeg har erfaring med skolesekker fra Bergans og Troll, og jeg må si at denne sekken ser helt ålreit ut hvis vi sammenligner.


I sånne skolesekktester er det jo alltid fysioterapeuter som må uttale seg, og jeg vet ikke helt hva jeg skal se etter sånn ergonomisk sett. For min kommende tredjeklassing kunne hatt på seg en Remapose fylt med grus og proklamert at den sitter utmerket på ryggen. Men utfra mitt trente øye kan jeg si at sekken er lett og fin. Den har regulerbare stropper og reimer og kan tilpasses rygg og skuldre.


Så våre vurderinger av -nillesekken blir:
 • Ser ålreit ut, synes mor. Ser skikkelig kul ut, sier fotballinteressert åtteåring.
 • Har refleks formet som fotball.
 • God på ryggen, sier åtteåring, ikke mor, for denne sekken er ikke laget for romslige kvinner på nær en meter og åtti. Den er laget for ganske vanlige småskolebarn.
 • Sekken er romslig, og har lommer og lokk og reflekser. At den har egen liten lomme til nøkkel er viktig, mener åtteåring, som er veldig opptatt av å passe på sin egen husnøkkel.
 • Og den har regntrekk. Det er superviktig, sier åtteåringen.
.

Sekken er akkurat som andre skikkelige skolesekker. Så får vi vente på terningkast fra fysioterapeuter.

Åtteåringen er fornøyd og skal bruke sekken når vi er på ferie. Og ettåringen er misunnelig og skulle nok gjerne hatt seg en egen sekk.
 
 
Hva synes du om skolesekken fra -nille?
 
 
Ha en testende dag, med eller uten rygg!

19 kommentarer:

 1. Fikk tips om dette fra -nillebloggen og sendte "ballen" videre til datteren som har ei på 7.Lurer på om hun er med på dette.Uansett,godt når noe er GRATIS!Tvi tvi med sekken og ha en fortreffelig lørdag!Synnøvehilsen

  SvarSlett
 2. Hmmm....Nå selger vi Beckmann-sekkene på bokhandleren jeg jobber på for tiden, så jeg er vel ikke spesielt begeistret for nille-sekken. Men den ser jo ålreit ut....: )

  Ha en trivelig dag!! KLEM!

  SvarSlett
 3. Synes den så helt super ut! Mine gutter kunne sikkert hatt en sånn, og det kunne de trengt også hvis den ikke var så dyr, siden det gikk sport i å ødelegge/klippe i stykker sekker da de var sju og ti... sier ikke mer om den saken. Nå er de nok litt for store, men den ser jo fin ut til femåringen da ;)

  SvarSlett
 4. Ser flere barn av bloggere skal teste denne sekken:) Våre har hatt Bergans og vi har vært fornøyd med dem, og ingen har ryggplager;)
  Alle skolestartere i vårt fylke får nå skolesekk av Sør-Trøndelag fylkeskommune...ikke verst hva?
  Litjvejta kler den hun også da, ser hun er stolt:)

  Trine:)

  SvarSlett
 5. Så lenge det er regntrekk på, kunne nok min snart skolejente brukt den. Det er det aller viktigste, ifølge henne ;) Hun har nettopp fått seg råååsa Berganssekk.
  Har bare registrert at Nille har begynt å selge sekker, men ikke studert dem nærmere. Men sekken ser jo fin ut da :)

  SvarSlett
 6. Hver gang det er snakk om gode skolesekker blir jeg like oppgitt! I min barndom var et viktig kjennetegn på en god sekk at den kunne stå av seg selv. Hvorfor gjelder ikke det lenger?? Det er jo sååååå irriterende når sekken ikke klarer å stå, og bare sklir ned på gulvet uansett hvor full den måtte være. Det burde fortsatt vært viktig! At den er god å ha på ryggen, spiller vel ingen trille lenger, siden det ser ut til at alle barn som bor mer enn 300 meter fra skolen blir kjørt!?

  Men nillesekken var absolutt fin den, altså :-)

  SvarSlett
 7. Syns Vesla var fantastisk fin med den sekken! Så henne for meg på vei til barnehagen...

  Men det var jo skolesekk ja. Ser helt grei ut syns jeg!

  SvarSlett
 8. Har du testa om den heng ihop etter å blitt slengt bortetter golvet? Sekken til min 15-åring er utsett for mange slike testar kvar dag...Og han kunne trengt ein ny.

  SvarSlett
 9. Jeg har flere ganger sett på denne sekken hos Nille, jeg er også en skeptiker - som stadig handler hos Nille ! Jeg skal følge med på kommentarer om sekken, sendt en mail vi også, men ikke hørt noe, vi var nok lovlig sent ute.

  Vesla burde absolutt hatt en i rååsa? :-)

  SvarSlett
 10. Ante ikke at Nille hadde skolesekker...mine barn har alltid hatt Bergans, og de har vi vært veldig fornøyde med!

  God Sommer :O)

  SvarSlett
 11. Jeg har kikket på sekkene. De er kjempe fine, og absolutt noe for en 1-3 klassing. Og den med prisen, så slår de alle de andre sekkene. Sekken er til og med laget på samme fabrikk som Troll sekken. Ingen vist å kjøpe kjempe dyre sekker andre steder :-)

  SvarSlett
 12. Ville også vært skeptisk til skolesekk fra Nille! Det kommer vel en eller annen test snart på Foreldre og Barn, hehe, så får se om de tar den med. Kan jo skrive et hyggelig brev til dem og be de teste ut :-) Er du 1,80?? Oj, høye damen! ;-)

  SvarSlett
 13. Haha. Jeg beit meg også mest merke i at du var så høy som 1.80.
  Sekken ser grei ut den, men for meg er jeg vel litt som bustebnellik her sier: kan den stå? Og som lærer i små klasserom så er det meget irriterende med sekker som ikke står. Hva ryggene deres angår, så får noen andre bry seg.;)

  SvarSlett
 14. nå har vi et stykke igjen til skolealder her i huset, så vi har ikke så mye erfaring med dette med skolesekker, men som fysioterapeut kan jeg i alle fall bekrefte at en skolesekk fra nille er bedre for ryggen en en remapose fylt med grus!!

  SvarSlett
 15. Vi har også fått en nillesekk i posten, og er spent på å prøve den ut. Den skal bli med på ferie i første omgang, så kommer det nok en rapport i bloggen etter det. Førsteinntrykket mitt er i stor grad det samme som ditt, ser jeg! Ble positivt overrasket jeg også, virker minst like stødig og fin som beckmannsekken straks-tredjeklassingen her har hatt de siste to årene. :-) Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 16. Jeg har ikke noe forhold til skolesekken til Nille. Jeg husker at jeg fikk rød sekk med bæremeis da jeg begynte i 1. klasse i 1980.

  SvarSlett
 17. Åh, kul blogg! :))
  har ikke prøvd skolesekk fra Nille :P

  SvarSlett
 18. Den er laget på samme fabrikk som de som lager Trollsekkene.
  En av forskjellene er vel at den ikke har merket Troll, og koster derfor ikke skjorta :)
  Synes det er supert at de har 100% Fornøyd garanti i 30dager jeg :D
  Så kan hvemsomhelst teste og eventuelt levere tilbake visst den ikke ble slik som man hadde tenkt.

  SvarSlett
 19. Håper virkelig at den er god - da kan alle få en skikkelig sekk til en grei pris :-) Som lærer vet man at enkelte ikke har råd til de dyre merkesekkene... På skofronten til barn er det ofte de billige vinterskoene fra OBS som er best i test så hvorfor ikke denne sekken også... Håper!
  Hilde

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails