søndag 5. juni 2011

Manglende inspirasjon. Og femti!

Jeg har blogga i to år.

Jeg har hatt mer enn en halv million besøk.

Jeg burde vært i ekstase. 

Men noen ganger tenker jeg at jeg har brukt opp det jeg har.

Jeg føler det blir begrensa hvor artig det er at jeg roper ut "Yeah" og "HellOooo!" og "lissom!"

Jeg tenker at jeg mange ganger skriver det samme om og om igjen.

Jepp, seffer`n skriver jeg for meg sjøl og fordi jeg liker å skrive. Men jeg må jo innrømme at hadde jeg ikke fått en eneste tilbakemeldig i denne perioden jeg har blogga, så hadde jeg vel kanskje ikke vært like ivrig.

Jeg veit ikke helt hva jeg er ute etter med dette innlegget. For jeg veit jo at de fleste av dere er verdens mest positive og skryter uhemma. Uansett om det er fortjent eller ei. Det trenger dere ikke å gjøre. Samtidig tør jeg ikke helt å spørre dere om deres ærlige og oppriktige mening, for selv jeg synes det blir ubehagelig hvis det kommer kommentarer som "patetisk blogg!" eller "på tide å legge inn årene?".

Men jeg kan jo spørre om dette: Hva liker dere at jeg skriver om? Har dere noen ønskeemner?

Det er vel egentlig ei langhelg med knallvær som har tatt fra meg bloggepiffen.

Pluss at  jeg ble litt satt ut i går kveld da det gikk opp for meg at Jo Nesbø faktisk er i femtiåra. Ja, ja, jeg veit at age ain`t nothing but a number og alt det der, men femti? Ingen ungfole lenger. Jeg ble jo akkurat tredve. Eller var det førti?

 
Ha en tenkende dag, med eller uten inspirasjon!

44 kommentarer:

 1. Jeg er jo ny her hos deg, men har virkelig inntrykk av at du skriver godt og om det vi ønsker å lese;) Synes det er artig å lese om ens skråblikk på hverdagen, og med barn i huset, har du vel noe å ta av:) Ellers er du adm.dir. her inne, så skriv om det du har lyst til!
  Alder er et tall, jeg blir 60 til neste år, og blir helt matt over tallet når hue ligger i 30-årene:O))
  Kos deg, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Du skriver så bra uansett hva du skriver om, så skriv om det du liker best:-) Mangel på inspirasjon høres velkjent ut... Man går liksom litt tom til tider.

  SvarSlett
 3. Pia, du skriver morsomt og med en snert jeg liker, nesten uansett hva du skriver om - og som alle oss andre trenger du ikke ha 5 innlegg om dagen liksom... jeg liker å lese om alle dine dagligdakse (heter det det??) små og store hendelser, om ting som provoserer og ting som er latterlige på Pia måten :)

  SvarSlett
 4. Det er ikke lenge siden jeg kom over bloggen din, og da jeg gjorde det, leste jeg hele skiten fra begynnelse til slutt. Det sier jo en hel masse om hvordan du skriver. Hadde du skrevet et innlegg om rivjern hadde jeg lest det med stor iver fårråsirresånn. Ikke slutt å blogg a.

  SvarSlett
 5. Trur aldri eg har lest eit kjedeleg innlegg her inne hjå deg! Likar godt å lesa tips og råd om småbarnsfamilielivet, der har du Tyngde. ;) -Og humoren er fyrsteklasses, alltid. Skriv når du har lyst, Pia. Helsing fan

  SvarSlett
 6. Liker best det hverdagslige du skriver om jeg Pia. I grunnen alt.Og du er morsom enten du prøver eller ei.(ja, ikke når du ikke mener å være morsom da)
  Jeg har akkurat gått tom selv. Vanligvis daler det ene innlegget etter det andre ned i hodet på meg, men for tiden er det tomt. Empty.
  Og da gidder jeg ikke legge ut noe, bare for å legge ut noe. Så jeg forstår hvordan du har det.
  Forskjellen er imidlertid at du har hundrevis av lesere som du sikkert føler forventer noe knakende morsomt og spennende i hvert innlegg - men det må du ikke tenke på. Du må skrive on akkurat det du selv ønsker!
  Har savnet deg!

  SvarSlett
 7. Forresten, Jo Nesbø 50..... Leste òg om han i Magasinet i helga. Held seg godt han, luringen. Men eg er altfor pysete til å lesa krim, tør knapt sjå Derrick.

  SvarSlett
 8. Pia, du skriv godt og morsomt uansett kva du skriv om. Gratulerer med med 2år. Eg har vore med deg i 1 år og 2 månader, 23 timar og 50 minutt, hehehe! Noko slikt iallefall :)

  SvarSlett
 9. Jeg elsker at du ikke tar deg selv høytidelig, Pia. At du skriver med snert, med et ironisk blikk på egen hverdag. Du har en unik fortellerevne. Du bruker mye humor i bloggen din. Det liker jeg. Men det jeg liker kanskje aller best er når du bruker bloggen til å sette søkelys på noe du brenner for, eller er opptatt av. Ting du har kommet over i samfunnsdebatten og lignende. Når Pia skriver om dagsaktuelle tema, det er digg det! :-)

  Men uansett tema: Pia, du må aldri legge inn årene! ALDRI! Altså ikke sånn legge inn årene du vet. Men slutte å blogge. For all del... ;-)

  SvarSlett
 10. Jeg synes det er moro å lese om hverdagslige ting sagt på en ironisk måte. Forsett med det. Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Synes det er artig å titte innom her, selv om jeg ikke alltid kommenterer.

  SvarSlett
 11. Silje (og dere andre): Tusen takk - det er jo sånt som gjør at jeg vil fortsett å skrive. For det vil jeg. Men så tenker jeg at jeg kanskje gjentar meg sjøl. Igjen og igjen. Men sånn blir det kanskje...

  SvarSlett
 12. MammaMy: Jeg innbiller meg liksom hele tida at Jo og jeg er like gamle. At han var 51 klarte jeg ikke helt å fatte.

  SvarSlett
 13. I går kjøpte jeg Dagbladet KUN for å lese om Jo Nesbø. Jeg ville ikke gjetta at han var 50 jeg heller. Men så tror jeg at alle er mye yngre enn de er. Sikkert noe sånn derre underbevisste greier. Tror sikkert at jeg er yngre enn jeg er også :D
  Sånn helt ærlig ang bloggen din. Jeg liker den som den er. Liker først og fremst humoren din. Spesielt når du på en måte er kritisk til noe OG bruker humor. Da tenker jeg at jeg skulle ønske jeg kunne skrive sånn. Jeg har en tendens til kun å bli moraliserende. Isj! Jeg liker at du skriver om ting jeg kjenner meg igjen i. Og jeg liker de innleggene som BARE er tull, tøys og rein humor.
  Tror forresten alle som blogger av og til får bloggtørke. Eller tenker, hva er vitsen liksom? Enten så går det over eller så slutter man.
  Og dette er VELDIG viktig!!! Vi damer er ALT for opptatt av hva andre mener om oss selv! Jeg øver meg hver dag på ikke å være det. Og mislykkes ganske ofte. Hehe.
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 14. Det ble dagens lengste kommentar her, seg jeg :)

  SvarSlett
 15. Hei på deg!

  Jeg liker måten du skriver på jeg!! Det betyr at det blir interessant enten det er leverpostei eller burugler som er tema... Fortsett å skriv om alt og intet! Jeg digger bloggen din og synes den er hærlig!! (helt ærlig!)Ellers hadde jeg ikke giddet å tilbringe så mye tid her inne ;)

  Det skal sies at det er vel helt normalt å få slike "bloggesperrer"! at man mister litt blogge-selvtillit innimellom. Jeg har vurdert mange ganger om jeg skal legge ned... "lille meg i hele store blogglandia" ~ "Alle andre har så mye bedre blogg enn meg." Men det går over, heldigvis! Så blir man fornøyd med bloggen sin igjen, og som du sier, tilbakemeldinger er absolutt go'mat for den selvtilliten og piffen man trenger for å fortsette innimellom!

  Kose deg videre med bloggingen du! Ta en pause om du føler du trenger det. Du har mange som følger deg og liker det du "spyr ut"!!

  Stor klem fra Beate

  SvarSlett
 16. Jeg har kjent på det samme lenge nå. Nå har jo jeg en litt annerledes blogg enn deg, og jeg skriver i hovedsak for venner og familie, men allikevel: Hvor morsomt er det liksom å lese at vi har vært i nok en bursdag eller at lille har blitt syk IGJEN?
  Når det er sagt, så henger jeg fortsatt med på din blogg, og ler ofte godt av sprellene dine. Så å kaste inn årene synes jeg absolutt ikke at du skal gjøre!! Men du trenger jo kanskje ikke å føle deg forpliktet til å blogge like ofte, hvis du føler deg tom for inspirasjon!? Jeg kommer ihvertfall til å henge med fremover, uansett hvilke temaer du velger å skrive om.

  SvarSlett
 17. Hei! Jeg er (også) ganske fersk leser, og har snart vært igjennom alle innleggende dine. Har ikke vært så veldig systematisk i den prosessen, så fryder meg hver gang jeg kommer til bunnen på et innlegg og jeg ser en overskrift og et bilde jeg ikke kjenner igjen. Koser meg virkelig med alle innleggene dine! Noen ganger ler jeg høyt. Med barn selv er det noe spesielt med det å lese om andres små og store utfordringer i hverdagen. Og artige hverdags hendelser. Man kjenner seg jo så ofte så godt igjen. Takk for at du deler dette med oss!!

  SvarSlett
 18. Du er jo en flinkis til å skrive, men det hverdagslige pleier å være de beste innleggene, synes jeg. Er i bunn og grunn imponert over at du har noe å skrive om hver dag!

  SvarSlett
 19. Jeg liker best når du skriver om noe som virkelig engasjerer deg. Du er en racer på ironi og jeg liker at du ikke tar deg selv høytidelig.

  Hvis jeg skal pirke leser jeg testerinnlegg og innlegg der du ikke har så mye å fortelle, veldig fort. Men jeg leser de:)

  SvarSlett
 20. Surresilje: he he, jeg skjønner....det er vel ikke de innlegga som er artigst å skrive heller...Men bra med variasjon, tenker jeg;)

  SvarSlett
 21. Alternativet til å fylle femti eller førti eller noe sånt er i alle fall heller dårlig....

  SvarSlett
 22. Så, så, Pia. Dette går bra (trøsting er mammaer gode på, ikkesant). Livet går opp og ned. Du er jo en superhelt blant bloggerne - og kan visst bortimot skrive om hva som helst og bli lest av tusenvis uansett. Dette går bra. Du har mye å styre med om dagen - og sommer er det også - det er ikke noe så stresse med - vi leser deg når du skriver uansett....
  (og jeg skriver om tidsklemme og tilstedeværelse i dag - kunne det være noe for deg....?) Ha en fin kveld og en fin uke!

  SvarSlett
 23. Gratulerer med to år i bloggverda! Eg likar innlegg som ikkje "gapar over for mykje", om du skjønar. Innlegg der du framhevar ein liten kvardagsleg ting, og får oss lesarane til å tenkje over det på nytt og faktisk sjå litt annleis på nett den tingen/vanen/måten å gjere ting på. Og slike innlegg har du heldigvis mange av:) Men misforstå meg rett, likar også godt innlegga der du tipsar og skriv engasjert om menneske/bloggar/organisasjonar som gjer noko positivt for omverda!

  SvarSlett
 24. jeg har fulgt deg siden ifjor høst engang- tror jeg? da du hadde et innlegg om vesla som spiste brødskalk i butikken og du prøvde skjule sporene etter henne.

  Sånne innlegg liker jeg- om de hverdagslige tingene- der skriver du fantastisk bra.

  rart- flere uttørka bloggere denne helga? jeg har for mye oppi hodet- det kommer ikke ut for tida. Huff.

  Men fortsett å blogg- vær så snill! Og om du tar pause en dag eller 2 eller 3 så er vi glade når du er tilbake!

  ha en fin uke Pia!

  SvarSlett
 25. da tror jeg tiden har kommet for å fortelle hvordan jeg 'traff' deg. Jeg hadde lest blogg en god stund. Hadde ikke blogg selv. Det kunne jeg jo ikke ha? Jeg levde da vitterlig ikke på en rosa sky, var ikke gift med kosemosenuppedatten, jeg hadde helt vanlige barn som bodde på helt vanlige rom i et helt vanlig hus. De bloggene jeg leste var alle det motsatte og det var altså ikke måte på hvor eventyrlig lykkelige alle var til enhver tid. Så jeg ble forbanna. Orket ikke mer. Ga opp. Det begrenser seg selv hvor koselig det er å sitte i normalland å lese om sukkerspinn. . . Men så kom jeg over din blogg. Deilig! Ikke en eneste rosa sky og like etter jeg begynte å lese deg skrev du om hvordan du stylet hjem og barn for blogging. . . Eller ikke! En fantastisk ironi og en mangel på selvhøytidelighet som var deilig befriende! Siden har jeg lest deg hver eneste dag. Og slutter du blir jeg orntli sur. Lenge. Ubehøvlet og rått. Så det.

  SvarSlett
 26. Jeg syns de er helt fantastisk å lese om f.eks. Morten Harket på Mafia, om fire-stjerners middag, om dagens outfit, om foreldrebursdag, og om Torpet. Om hummer og kanari. Og hadde du ikke et engang om noe pingvingreier?

  SvarSlett
 27. Bare fortsett som du gjør du :)

  Angående Tingatingabilder, herrlighet hvor fine de er!! Ja, jeg måtte google etter å ha lest kommentaren din. Tingatinga, tenkte jeg. er ikke det den serien på nrksuper? Nå har jeg også kjempelyst på bildene! Men har aldri sett noe lignende i ghana... :(

  SvarSlett
 28. Keep up the good work. Fikk jeg lyst til å si. Blir i godt humør av det du skriver, og man vet aldri hva som kommer. For bloggen din er ikke låst til tolix-stoler, meitaier, sushi eller sminke. Egentlig er vel det bare teite eksempler, for du skriver variert og artig. Mange mammablogger synes jeg blir kjedelige å lese, men aldri din. Det har med fokus å gjøre, og din måte å se verden på. Like it a lot!!!

  SvarSlett
 29. Jeg liker best å lese om hverdagslige ting:) Stå på! du har en fin blogg.

  Gratulerer med 2 år som blogger.

  Klem

  SvarSlett
 30. Takk for koselig kommentar! Du har knakende god smak! :-)

  SvarSlett
 31. Jeg har enda ikke lest et innlegg hos deg hvor jeg etterpå har tenkt at du burde gitt deg :-) Jeg liker måten du skriver på, og også det du skriver om. Passe med seriøse greier, og passe med mer artig stoff. Det er ikke alltid jeg kommenterer her, men det skyldes ofte at jeg er litt utenfor 'målgruppa' på noen innlegg - MEN du skal vite det at alle innlegg leses. Ikke lett å komme på noe nytt hver eneste da heller....

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 32. Et typisk innlegg jeg likte godt var feks:

  http://www.piasverden.com/2011/04/et-obligatorisk-paskeinnlegg.html

  Jeg ler fremdeles! :D

  SvarSlett
 33. Jeg synes du er suveren til å finne på emner selv, så jeg synes du skal fortsette slik.

  Etter tre dager med finvær bøtter det ned igjen.

  Klem

  SvarSlett
 34. Fortsett og skriv! Gratulerer som 2-års-blogger!
  Og alder? Vi strekker stadig den strikken om hvilken alder vi syns er gammel. 50 år er ikke gammelt lenger. Nå syns jeg folk begynner så smått å bli gamle når de har passert 90 ;)

  SvarSlett
 35. Jeg digger bloggen din Pia og leser hvert eneste innlegg! Du skriver på en måte mange misunner deg, det er ikke uten grunn at mange håpet og trodde du hadde fått deg journalistjobb ;) Stå på videre, jeg heier på deg!

  SvarSlett
 36. Jeg lo aller mest av ulltrusa for menn som skulle vaskes hver 3. uke... Da ble jeg følger!

  SvarSlett
 37. Hei Pia,

  Min favoritt-mammablogg. Ta deg litt bloggferie, plutselig kommer lysten tilbake :)

  Vennlig hilsen Steffen

  SvarSlett
 38. Du har jo en egen evne til å se det komiske i hverdagssituasjoner, kjære Pia. Skriv det som faller deg inn og ikke legg press på deg om å publisere noe hver dag o.l. Kos deg med skrivinga di. Nå passer det å slenge på et "klemz" eller hva?

  SvarSlett
 39. Kos deg videre med det du liker å forfatte, det er det vi liker:) Du skriver godt, humoristisk, tar fine hverdagsbilder (liker mobilbildene dine!) og gir meg mye å tenke på.

  Jeg syns man skal ta seg litt fri i ny og ne, jeg skrev omtrent hver deg i vinter, men nå gjør jeg ikke det. Det blir det ikke tid til og jeg syns det er like greit og helt naturlig. Ikke noe man egentlig trenger å unnskylde eller forklare. Slik tar jeg litt fri, det er vel greit..

  Ståpå hilsen ifra Trøndelag!

  SvarSlett
 40. He he, takk alle sammen. Jeg mangler stort sett ikke ideer til skriving, det er mer at noen dager har man ikke den helt store lysten til å sette seg foran dataen.

  SvarSlett
 41. Jeg koser meg med dine innlegg. Noen er veldig morsomme, noen er alvorlige og noen er tullete og noen er tankevekkende. Liker blandingen, jeg. Skriv om det DU har lyst til. Det er DIN blogg. Tror faren er at man kan miste det spontane om man skriver pa 'oppdrag'. Men inspirasjon kommer og gar for oss alle! Helt normalt!!!

  SvarSlett
 42. Er det lov til å si: fortsette akkurat som før? Med dine skriveevner handler det ikke om hva du skriver om, men hvordan:) Skjønner godt at lysten kan utebli innimellom, men håper alle fornøyde lesere er inspirasjon.

  Og han Jo, i min verden er han liksom aldersløs han. En slik person som har vært like gammel, hele den tid jeg har fulgt ham. Akkurat som besteforeldre;9 (uten alderssammenligning forøvrig altså!)
  God tirsdag!

  SvarSlett
 43. Så deilig å lese dette hos deg. Jeg har nemlig tenkt akkurat det samme selv de siste dagene. Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg blogger lenger. Kanskje burde jeg brukt energien på noe mer fornuftig ...

  Uansett, jeg liker bloggen din fordi du fremstår som så herlig ærlig. Og jeg kjenner meg ofte igjen hos deg. F eks kjøkkenkummen din. Du vet å bruke tiden din på de viktige tingene, tenker jeg. Jeg er overbevisst om at du er en fantastisk mamma! Jeg håper du fortsetter slik du blogger nå - skriv gjerne om det samme:) Du er unasett befriende i en bloggsfære og mammasfære som ofte blir for perfekt for meg!

  klem Karianne

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails