onsdag 8. juni 2011

Kjøkkentekstiler. Og oppfrisking

Noen av dere tipser meg jo om at det går an å friske opp vårt nye, white-to-be kjøkken med tekstiler.

Eh, tekstiler? Og oppfriskning? Tror ikke det. Ser ikke for meg at det blir så friskt, for å si det sånn.

Slik pynter tekstiler opp vårt nuværende kjøkken. Jeg er såpass realist at jeg skjønner at det neppe blir noen stor endring på tekstilpyntefronten, selv ikke på nytt, hvitt kjøkken. Og nå kom jeg på at vi jo må diskutere blandebatteri! Det får bli et eget innlegg.

Og mens jeg fabler om flotte induksjonskoketopper fra Miele og ovner med pyrolyse, så kan jeg liksom ikke kjøpe så mange nye kluter hos KID. Det blir litt sløseri, synes jeg.
Scener fra en kjøkkenskuff. Blir ikke noe friskt og flott kjøkken av dette...

Er du flink til å friske opp i heimen med noen lekre tekstiler?

Ha en gjennomført dag med eller uten kluter!

29 kommentarer:

 1. Jeg frisker opp med tekstiler og andre ting. Akkurat nå frisker jeg opp med tapet også :) Og oppbevaringsbokser. Og.... pene ting som jeg sier :) hihi... det kan være en lysestake fra loppis og bokser fra Greengate, det kan være litt PIPtapet og litt gardiner.... ja.... kjøkkenhåndkleder fra PIP er jo VELDIG oppfriskende da.... og et forklede fint plassert.. jo det er mye du kan gjøre med tekstiler....

  SvarSlett
 2. Svaret på spørsmålet ditt er NEI. Jeg er kjempedårlig på det.

  SvarSlett
 3. Trine: Du er jo flink til det! Du smeller jo sammen den ene puta etter den andre. Og det matcher.

  SvarSlett
 4. Trollmora: Jeg vet ikke om jeg er i stand til å gjøre så veldig mye med tekstiler. Dessverre...

  SvarSlett
 5. I dag skal jeg skrive litt "kritikk"
  " til deg ;). I hvert fall undrende kritikk. Jeg skulle ønske at jeg var en slik som kunne holde kjeft - men ofte går det ikke i lengden.

  Det er helt uvanlig som blogger - å pirke - og jeg har ikke tenkt å være anonym ;). Og du må ikke ta det så høytidelig - som jeg vet at smaken er som baken - veldig delt.

  Jeg liker dine underfundige tekster. Morsomme vinklinger. Jeg like rett og slett veldig og mest av alt å være en del av livet ditt - og her kommer det:

  Er du sikker på at du skal slutte alle innleggene dine med et spørsmåll? Har du et godt svar på hvorfor du gjør det - tar jeg gjerne i mot det. Uten å forklare det noe mer så kan jeg vel innrømme at jeg sånn i bloggtekster ikke liker det. Når jeg har kost meg gjennom ord og yttringer - så får jeg det - åh - må jeg begynne å tenke også nå. Det oppleves som å komme i en strsssituasjon på slutten nesten. Har det bare blitt sånn? Eller er det bevisst? Og er det bevisst har du sikkert et godt svar.

  Når noen blogere f.eks skriver råååååza (for rosa). Da dauer jeg nesten ;). Sier som Morten Ramm: ikkje bra. Og de har jeg ikke skrevet til da.

  Det gør ikke det du - håper jeg *ler*. Rååååza. Eller bare råsa for den sak skyld. Kan ikke å husker å ha sett det -og har du brukt det så har det nok passet inn i resten av teksten din.

  Klem og jeg er veldig glad i bloggen din - selv med avslutningsspørsmål - bare så det er sagt!!!

  SvarSlett
 6. Svaret er nei :D Har lissom ikke samvittighet til å kjøpe masse nytt når det funker greitt det jeg har. :D Men jeg observerer jo at andre er veldig flinke på den fronten. :)

  SvarSlett
 7. Glad for at det er flere som har det som meg!

  SvarSlett
 8. Pia: jo men det er bare sånn til fest. Og det begrenser seg til puter. Sånn til hverdags suger jeg på det! Har du sett en eneste gardin hjemme hos meg, kanskje?! Duk? Gamle vaskekluter ender ofte som oppvaskkluter... Ja ja. Jeg bryr meg egentlig ikke så veldig :)) (derfor er jeg en elendig interiørblogger)

  SvarSlett
 9. Etter at jeg begynte med blogging for et halvt år siden, har jeg fått og får hele tiden så mye inspirasjon at jeg er begynt å se med nye øyne på dette med tekstiler og pynting i heimen :)
  Veldig gøy! ;)

  SvarSlett
 10. Her har vi så mye lekre tekstiler at du aaner ikke!
  Ensfarga kjøkkenhåndkler fra ikea og firstprice-kluter :) Men drømmen er ett hvitt kjøkken med fine tekstiler til :)

  SvarSlett
 11. Hahaha! Eg er akkurat like flink som deg! Har faktisk dei samme tekstilane også :)

  SvarSlett
 12. Haha, det var noe kjent over den kjøkkenskuffen. Tror det er min skuff du har tatt bilde av. Sukk, som interiørblogger burde jeg selvfølgelig prise tekstilenes fortreffelighet. Men altså, jeg er veldig dårlig på gardiner og annen tekstilpynting. Jeg strikket noen pene kluter for et halvt års tid siden, men jeg har aldri fått festet trådene så de ligger i 'to-do-haugen'. Min store stolthet er putene i sofaen, de var et bestillingsverk.

  SvarSlett
 13. Jeg har et fint hvitt og gult kjøkkenhåndkle som henger tilsynelatende til pynt, det er det eneste av fargeglade tekstiler på vårt kjøkken. Oppvaskklutene er hvite (for da kan de klores) og gardiner har vi ikke. Men pynte litt kan man jo likevel gjøre. Hos oss er det i form av et par hyller med litt porselen og diverse.

  SvarSlett
 14. Nina: Greit med litt pirk;)
  Tror de spørsmålene til slutt begynte å komme da jeg sjøl så at det var mye lettere å legge igjen kommentarer hos andre hvis de stilte et konkret spørsmål. Og jeg fikk kommentarer fra andre om at det noen ganger kunne være vanskelig å kommentere inne hos meg - de hadde lest, men hva i all verden skal man skrive, lissom? Nå er ikke det å få kommentarer det viktigste her i livet, men jeg tror vel at spørsmåla mest er ment som en slags hjelp til de som ønsker å kommentere.
  Hvis avslutningsspørsmål hindrer at folk legger igjen kommentarer, blir jo det også feil. Så da blir rådet mitt - drit nå i det siste spørsmålet! Overse det!
  Og klemz, ja;)

  SvarSlett
 15. Synest det er greitt med spørsmål eg, ofte eg har lyst å kommentera, men blir liksom lei av å skriva det same heile tida, eller leita etter nye flotte vendingar, i staden for å ha noko konkret å forhalda seg til.

  Og når det gjeld svaret på dette spørsmålet, kan eg seia at eg pyntar nok på same måten som deg. Pluss litt tekstilar på bordet då, om ikkje alltid like strøkne dei heller ;)

  SvarSlett
 16. For mange ar siden var jeg lei vare handklaer som var i mange (utvaskede) farger. Vi var fortsatt studenter, sa penger til a kjope nytt var det ikke og det var liksom for galt for de var jo helt brukbare. Istedet kjopte jeg farge og kjorte alt i vaskemaskinen og vi har fortsatt et 'lass' av lilla handklaer (har alltid hatt dilla pa lilla).

  Bare et lite tips.

  Apropos sporsmal - synes det er helt ok, jeg. Man MA jo ikke svare pa dem...

  klem mette

  SvarSlett
 17. Det eneste som skjer her i heimen er at jeg prøver å ha hvite kluter... dvs. de må klores med jevne mellomrom, for hvite holder de seg jo ikke spesielt lenge...

  SvarSlett
 18. Hahah, jeg kjenner meg igjen i den "tekstil -pynten", du! :D Men nå skal det sies at jeg har gjennomgått en ganske formidabel forvandling når det kommer til rydding - og pynting! SÆRLIG på kjøkkenet! Det kommer antagelig av at det rett og slett ser på JÆVLIG (unnskyld) ut, at jeg ikke MAKTER å se på det dersom det i tillegg er rotete. Så jeg gleder meg som en unge til å få nytt, nå som jeg har blitt så flink! Til å rydde. Og pynte! :)

  SvarSlett
 19. Å ja da - kjempeflink!! Det vil si, man tar det som er nærmest i kjøkkenskapet/skuffen ;))

  SvarSlett
 20. halloen!
  æ blir sååå gla når æ læs blogginnleggan dine, Pia! mye fordi du skriv bra, flire høyt nån gang, og du treff spikern på hodet på mange områda, og d e D æ blir mest gla for; at d e ikkje bare æ som ikkje intressere mæ førr stæsj og dall i alle varianta... æ ser andre som e så flink å pynte, men sjøll så må æ bare være så ærli å si at d intressere mæ ikkje midt i ryggen engang...sku egentli ønske d gjor d LITT, sånn av og til iallfall, kjenne litt på d når æ får besøk av ymse slag, og når æ ser kor årntli andre har d... Dæffør e d godt å lese ditt "stuff", da slår æ mæ litt til ro me at alt treng ikkje være perfekt hos alle, gu kor kjedeli d hadde blitt da!
  Hilsen Randi ;)

  SvarSlett
 21. Oi - vi har nesten identisk innhold i kjøkkenskuff!! Det var det snålæste....

  SvarSlett
 22. Lignet litt på min skuff dette:O)..men jeg strikker eller hekler mone kopptuer, så sånn sett er jeg i rute;)
  Godt å se at flere har et brokete utvalg:O)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 23. Hihi. Jeg syns nå dine spørsmål er ganske så artige jeg. Ikke helt det man kanskje hadde tenkt seg, liksom. Ikke alltid jeg svarer på dem, da. Bare kommenterer det teksten egentlig handler om.
  Men uansett. Jeg er elendig på det der med kluter og håndklær. Iallefall på kjøkkenet. De blir jo så fort skitne uansett. Ei stygg fille kan vare i evigheter, men har jeg først dratt fram et fint GG-håndkle, så blir det blåbær eller ketchup på det før jeg har hengt det opp.

  SvarSlett
 24. Vil ha avsluttende spørsmål!! Det er du som har lært meg det!
  For jeg er enig med Røsslyng; det blir så fort sånn flåsete gjentakende og bablende teit dersom ikke..
  Og ja,har masse filler. Og noen fine håndklær som pynter opp det halvgamle og slitte kjøkkenet mitt.
  klems&hugs

  SvarSlett
 25. He he, om du får realisert Mieleutstyret så kan du vel slappe av på teksyilfronten. Jeg tenker at det som koster penger og skal vare i en evighet må på plass først, og så årnær resten seg!

  SvarSlett
 26. Njei, jeg er ikke sånn som konstant tenker på interiør. Men jeg liker farger. Og jeg liker å lage ting. Zalo-flaska mi har rødt trekk f.eks.:D
  Har nettopp blitt ferdig med hekleputa mi. Den ble fargefin og herlig.
  Drømmer også om sånn induksjonstopp.
  Ellen :)

  SvarSlett
 27. Digger kjøkkenvakbildet ditt ! Likner veldig på mitt :-) Jeg kan nok pynte med tekstiler, men det er bare tull, for etter en time er de borte i alt kaoset uansett...
  Hilde

  SvarSlett
 28. Er nok sånn kluteskuffen våre er også... og kommer nok også til å bli sånn i det nye huset etterhvert! En får vel kanskje finne en fiffig måte og oppbevare de kjedelige klutene på, for nye kjøper man nok neppe... og om man så kjøper nye, så blir de vel gamle og kjedelige etterhvert de også! Den fiffige måten har jeg ikke helt funnet enda, men om jeg skulle komme på den skal jeg nok passe på å klage ett blogginlegg om det altså!

  SvarSlett
 29. Hæ, lekre tekstiler? Vel, jeg har en superfin fargerik klut jeg har fått fra Namaste, den er lekker og pynter opp i alle fall...

  Synes forresten det er helt ok med et spørsmål, er jo ikke alltid så lett å kommentere selv om man har lyst til å legge igjen et spor. Da kan man velge å kommenete "Å, så flott/helskjønn/herlig/nydelig/super" eller svare på spørsmålet.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails